כמה שאלות בסיסיות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי נועם » 28 אפריל 2007, 18:48

אילן - אני מרגיש נהדר..

גלוקי, אם תתחיל לצום, קרא לי, נצום יחד :wink:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי izharc » 28 אפריל 2007, 19:02

אתם קצת מזכירים את שני הזקנים מהחבובות

ומתווכחים על משהו שלא נאמר כלל.

אבל נהנתי

יזהר :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

לכל הביקורות שלום,

על ידי sgordon83 » 28 אפריל 2007, 19:19

אז ככה תודה על הביקורות ולא צריך להסחף,
כן קיבלתי הדרכה מסודרת מהמטווח, אבל הגעתי הביתה והתעוררו כמה שאלות שחשבתי שתוכלו לעזור לי, ובאמת עזרו.
בכל מקרה אני מסכים עם כל מי שאמר שמי שמחזיק נשק חייב להכיר אותו לרמה הסופית ולהיות בוגר דיו בכדי לשאת אותו, וללא ספק אני כזה.
לסיכום, סך הכל רציתי כמה טיפים ולהרחיב את הידע החדש והבסיסי שקיבלתי, חוץ מקצת ביקורות פחות נעימות קיבלתי את זה.
אז שוב פעם תודה רבה ואם יש למישהו דברים נוספים להגיד אשמח לשמוע.
תודה רבה ושבוע טוב!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי avishon » 28 אפריל 2007, 19:48

izharc כתב:אתם קצת מזכירים את שני הזקנים מהחבובות
:wink:

הגדולים מהחיים : :D
תמונה
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 28 אפריל 2007, 21:36

גלוקי כתב:עזוב ...
אני יצטרך לצום מעכשיו ועד יום כיפור ... כולל

בהזדמנות אספר לך

ב- 10.5.07 נפגשים לא ?

עמוס

אני אמרתי לא ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: לכל הביקורות שלום,

על ידי אילן ב » 28 אפריל 2007, 21:42

sgordon83 כתב:אז ככה תודה על הביקורות ולא צריך להסחף,
כן קיבלתי הדרכה מסודרת מהמטווח, אבל הגעתי הביתה והתעוררו כמה שאלות שחשבתי שתוכלו לעזור לי, ובאמת עזרו.
בכל מקרה אני מסכים עם כל מי שאמר שמי שמחזיק נשק חייב להכיר אותו לרמה הסופית ולהיות בוגר דיו בכדי לשאת אותו, וללא ספק אני כזה.
לסיכום, סך הכל רציתי כמה טיפים ולהרחיב את הידע החדש והבסיסי שקיבלתי, חוץ מקצת ביקורות פחות נעימות קיבלתי את זה.
אז שוב פעם תודה רבה ואם יש למישהו דברים נוספים להגיד אשמח לשמוע.
תודה רבה ושבוע טוב!

אתה רואה נועם אדם סביר מהישוב מסביר לך שהוא קיבל הכשרה והיא מספיקה לו...............
(זכור אין חניכים גרועים)
ואתה מפציץ עם 40 שעות.
למה מה קרה?
מי עוד לא מת ?

גורדון
אני לא מאמין בלימוד בהתכתבות
לכן כשאתה מתגלגל לאזור עמק הירדן
אתה מוזמן - כמו כל סליקאי
אנסה לצייד אותך בטיפים תוך כדי אימון. וקפה עלי.
(אגב אם אצליח להסביר לך שכמדריך ירי אני עדיין כל יום לומד- ותבין ! אז שנינו הרווחנו בגדול+ ראה חתימתי)

להתראות בהצלחה

ועד אז זכור יש לך כדור בקנה תמיד !
ואצבע לעולם מחוץ להדק !

5434398 - 054
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alon_ev » 29 אפריל 2007, 14:23

סלח לי נועם אבל אני חייב להוסיף על מה שרשמת.
אמנם 800 כדור והרבה שעות יתרמו ליכולת של כל אחד אבל הזיכרון של בני האדם הינו קצר ומי שלא מתרגל באופן שוטף ישכח את כל מה שלמד די מהר.
מניסיון שלי אם לא מתרגלים לאורך זמן הכל נשכח בסוף. תרגול נקודתי עונה על שאלות נקודתיות אבל לא בונה תשתית חזקה לעתיד. עוד אני כותב את זה ונזכר בלימודים האקדמיים שלי, איך הייתי יוצא ממבחן אחרי שבוע של לימודים קשים ויום אחרי זה לא זוכר חצי ממה שלמדתי, בין היתר כי פשוט העמסתי על המוח במכה ולא טפטפתי את החומר והפנמתי קצת כל פעם.
אני מסכים איתך שאם תאפשר לבן אדם לבחון בשטח באמצעות טונה של תחמושת את כל מה שמסקרן אותו סביר שהוא לא יעשה שטויות בבית ושרמת המיומנות וההבנה שלו את המנגנון שמניע את הנשק שלו תעלה מאד אבל חייב להיות תרגול יותר שוטף.
אני חייב להוסיף, בלי קשר למה שרשמתי עכשיו שאחרי שקראתי כאן את הסיפורים שמלווים את הפורום בחודשיים האחרונים, ביניהם גם של שוטרים, על חוסר התמיכה של מדינת ישראל באנשים שעשו שימוש בנשק במטרה להגן על עצמם ועל אחרים אני שוקל ברצינות לשים את הנשק בצד.
אני ממש משקשק מהמחשבה שאני אעשה צעד, שבעיני כל אחד מאיתנו הוא נראה הגיוני, ואציל חיי אדם באמצעות הנשק שלי תוך פגיעה בפושע ושאשב בגלל זה בכלא.
כולנו נושאים את הנשק מתוך מחשבה על יכולת תגובה במקרים של סכנה לגופנו אנו, ליקרים לנו או לזרים במצוקה ואולי אפילו במקרה של מחבל אבל המחיר בעיניי הוא יקר מידי.
המדינה הזאת לא מוכנה להכיר בשיקול הדעת של אדם נושא נשק וביכולת שלו להבחין בין רע לטוב וגם אם אתה שוטר שירה באדם שניסה לדרוס אותך ואת שותפיך עדיף לך כבר להידרס מאשר לשבת בכלא על ירי.
עצוב לי לחשוב שזה המצב ואשמח לקבל ממישהו כאן איזו נקודת אור שתבנה אצלי קצת יותר אופטימיות אבל כרגע אני חייב להודות שאני אחוז פחד בנוגע להשלכות של שליפת הנשק לצורך הגנה עצמית.
אל תעצבן שבעה אנשים אם יש לך רק שישה כדורים במחסנית..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 29 אפריל 2007, 14:56

alon_ev כתב:.
אני חייב להוסיף, בלי קשר למה שרשמתי עכשיו שאחרי שקראתי כאן את הסיפורים שמלווים את הפורום בחודשיים האחרונים, ביניהם גם של שוטרים, על חוסר התמיכה של מדינת ישראל באנשים שעשו שימוש בנשק במטרה להגן על עצמם ועל אחרים אני שוקל ברצינות לשים את הנשק בצד.
אני ממש משקשק מהמחשבה שאני אעשה צעד, שבעיני כל אחד מאיתנו הוא נראה הגיוני, ואציל חיי אדם באמצעות הנשק שלי תוך פגיעה בפושע ושאשב בגלל זה בכלא.
כולנו נושאים את הנשק מתוך מחשבה על יכולת תגובה במקרים של סכנה לגופנו אנו, ליקרים לנו או לזרים במצוקה ואולי אפילו במקרה של מחבל אבל המחיר בעיניי הוא יקר מידי.
המדינה הזאת לא מוכנה להכיר בשיקול הדעת של אדם נושא נשק וביכולת שלו להבחין בין רע לטוב וגם אם אתה שוטר שירה באדם שניסה לדרוס אותך ואת שותפיך עדיף לך כבר להידרס מאשר לשבת בכלא על ירי.
עצוב לי לחשוב שזה המצב ואשמח לקבל ממישהו כאן איזו נקודת אור שתבנה אצלי קצת יותר אופטימיות אבל כרגע אני חייב להודות שאני אחוז פחד בנוגע להשלכות של שליפת הנשק לצורך הגנה עצמית.

באופטימיות אני לא יכול לעזור לצערי
אבל אני יכול לצטט לך משפט שאמר לי פעם מישהוא :
"המשפט הכי מכוער עדיף עשרות מונים על הזר הכי יפה "
והיות שממליא אני רואה בנשק אופציה אחרונה של חוסר בררה אני חי לאורו של המשפט הנ"ל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 29 אפריל 2007, 18:15

alon_ev כתב:סלח לי נועם אבל אני חייב להוסיף על מה שרשמת.
אמנם 800 כדור והרבה שעות יתרמו ליכולת של כל אחד אבל הזיכרון של בני האדם הינו קצר ומי שלא מתרגל באופן שוטף ישכח את כל מה שלמד די מהר.
מניסיון שלי אם לא מתרגלים לאורך זמן הכל נשכח בסוף. תרגול נקודתי עונה על שאלות נקודתיות אבל לא בונה תשתית חזקה לעתיד. עוד אני כותב את זה ונזכר בלימודים האקדמיים שלי, איך הייתי יוצא ממבחן אחרי שבוע של לימודים קשים ויום אחרי זה לא זוכר חצי ממה שלמדתי, בין היתר כי פשוט העמסתי על המוח במכה ולא טפטפתי את החומר והפנמתי קצת כל פעם.
אני מסכים איתך שאם תאפשר לבן אדם לבחון בשטח באמצעות טונה של תחמושת את כל מה שמסקרן אותו סביר שהוא לא יעשה שטויות בבית ושרמת המיומנות וההבנה שלו את המנגנון שמניע את הנשק שלו תעלה מאד אבל חייב להיות תרגול יותר שוטף.

אלון יקר
ההבדל בין אימון ללימוד :
אימון זוהי למידה מוטורית = מיומנות נרכשת.
לימוד זוהי פעילות זיכרון שעשויה להיות מוטמעת או נשכחת.
בד"כ לא תטמיע מה שאתה חושב שלא תזדקק לו.

למידה מוטורית :
כאשר תרגלת משהו מספר חזרות ורכשת את המיומנות היא אינה נשכחת.
דוגמא רכיבה על אופניים.
נכון אם לא רכבת 8 שנים לא תזכה בטור דה פראנס - אבל אם לא חטפת פגיעה מוחית או גופנית תשמור על שיווי משקל ותוכל לרכב להנאתך.

כך גם הקליעה היא מיומנות נרכשת.

מי שלמד קליעה טובה נכון יקלע תמיד טוב - בשביל מצוין הוא יצטרך לחזור לאימון סדיר.

אילן
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 29 אפריל 2007, 18:18

alon_ev כתב:אני חייב להוסיף, בלי קשר למה שרשמתי עכשיו שאחרי שקראתי כאן את הסיפורים שמלווים את הפורום בחודשיים האחרונים, ביניהם גם של שוטרים, על חוסר התמיכה של מדינת ישראל באנשים שעשו שימוש בנשק במטרה להגן על עצמם ועל אחרים אני שוקל ברצינות לשים את הנשק בצד.

היתרון של דמוקרטיה הוא שאפשר לתקן !!!

רק מה אנחנו כאן בחלם כל פעם שיש לנו הזדמנות אנחנו מקלקלים עוד יותר.
ככה זה בחלם מה לעשות..........

אסור לאבד את התקווה (וגם את האקדח) סוף סוף זה ההמנון שלנו.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד