האם גלוק-18 חוקי בארץ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
האם גלוק-18 חוקי בארץ?
האם ניתן לקנות בארץ גלוק 18 עם פונקציית האוטומט המלא?
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

לא יודע אם זה ככה עם כל האקדחים האוטומטיים אבל בגלוק-18 יש מגנון ששומר על יציבות האקדח בזווית אל המטרה בירי האוטומטי... הדבר מאפשר ריקון מחסנית שלמה אל המטרה בפחות או יותר שניה וחצי.
אם אתה בקטע של ירי מטחים - אז זאת התשובה המושלמת.
כמובן שאתה יכול לחבר לגלוק קת, מחסנית 36 כדור, ידית הסתערות וכוונת השלכה ואז יש לך תמ"ק במחיר של אקדח (הרבה יותר זול)
כמובן שאתה יכול לחבר לגלוק קת, מחסנית 36 כדור, ידית הסתערות וכוונת השלכה ואז יש לך תמ"ק במחיר של אקדח (הרבה יותר זול)
- סליקאי ארד

Donshoot כתב:לא יודע אם זה ככה עם כל האקדחים האוטומטיים אבל בגלוק-18 יש מגנון ששומר על יציבות האקדח בזווית אל המטרה בירי האוטומטי... הדבר מאפשר ריקון מחסנית שלמה אל המטרה בפחות או יותר שניה וחצי.
אני מציע שתספר לגסטון, אתה עשוי לחדש לו משהו.
ולא, גלוק עם מחסנית 33 (לא 36), קת, כוונות וידיות איננו תחליף לתמ"ק.
לא מאמין ? תנסה ותשווה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
- סליקאי זהב

מעבר לכך שנועם צודק כי אקדח "מעובה"זה ממש לא תמ"ק!
נשארת השאלה -למה אוטומט?
במידה ואתה לא טרוריסט המעונין לרוקן מחסנית לתוך רכב,חלון וכ"ד.או מתנקש שלא
דופק חשבון לאף אחד ומעוניין בכלי מוסלק ועוצמתי.אלה -אזרח ,שוטר ,איש ביטחון בסכנת חיים אתה חייב לירות ירי סלקטיבי ומדוייק אך ורק לעבר מקור הסכנה ולא לסכן אף אחד אחר,ולא אל תירה!
ככול שאני חושב על כך,אני חושב שזאת אחת הפעמים הבודדות שאני ממש מסכים עם משרד הפנים.
נשארת השאלה -למה אוטומט?
במידה ואתה לא טרוריסט המעונין לרוקן מחסנית לתוך רכב,חלון וכ"ד.או מתנקש שלא
דופק חשבון לאף אחד ומעוניין בכלי מוסלק ועוצמתי.אלה -אזרח ,שוטר ,איש ביטחון בסכנת חיים אתה חייב לירות ירי סלקטיבי ומדוייק אך ורק לעבר מקור הסכנה ולא לסכן אף אחד אחר,ולא אל תירה!
ככול שאני חושב על כך,אני חושב שזאת אחת הפעמים הבודדות שאני ממש מסכים עם משרד הפנים.
- סליקאי כסף

זה נכון שמבחינת ביצועים זה לא תחליף לתמ"ק (עוצמת קליע, אורך קנה וכו') אבל באבטחת מוסדות בארה"ב איפה שמחייבים את המאבטחים בתמ"קים - האמריקאים עושים את הקומבינה הזאת וחוקית הם יוצאים עם זה בסדר.
בסוף קניה של אלפי תמ"קים תהיה הרבה יותר יקרה מאלפי גלוקים משופרים.
ועוד נקודה - בתור אחד שירה בגלוק 18 באוטומט אני יכול להגיד לכם שאפשר להגיע לביצועים ממש טובים איתו, אפילו למקבץ שלא היה מבייש ירי מטחים של אף יורה ירי מעשי.
שוב, הכל עניין של תפיסה ותפיסת הירי האוטומטי בארץ היא הרבה פחות מפותחת מבארה"ב.
קחו לדוגמא את האם-16/אם-4... כחלק מניסיון קידום מכירת תחמושת 5.56, חברת ספרינגפילד לקחה 2 רובי אם-16 חדשים שלא ירו אף כדור ונתנו להם לירות את אותו מספר הכדורים לאורך זמן - האחד באוטומט והאחד בבודדת (עם קירור קנה לשניהם).
התוצאה היתה שהצטברות משקעי הפיח הבעייתיים, מספר המעצורים והתקלות ירי הגבוהים יותר היו דווקא בנשק שירה בבודדת והם מסבירים את זה בגלל אופן הפעולה של הנשק והמבנה שלו שמלכתחילה נבנה על-מנת להיות נשק אוטומטי קודם כל ואחר כך גם חצי אוטומטי.
ברגע שהנשק יורה רצוף ללא "התנעה קרה" מחדש כל הכדור המכלול מגיע למהירות קבועה של תנועה לפנים ותנועה לאחור והוא הופך להיות כמעין בוכנת גלגלי רכבת שנעה ברציפות.
(...זה בטח יגרור מלא תגובות זועמות
)
בסוף קניה של אלפי תמ"קים תהיה הרבה יותר יקרה מאלפי גלוקים משופרים.
ועוד נקודה - בתור אחד שירה בגלוק 18 באוטומט אני יכול להגיד לכם שאפשר להגיע לביצועים ממש טובים איתו, אפילו למקבץ שלא היה מבייש ירי מטחים של אף יורה ירי מעשי.
שוב, הכל עניין של תפיסה ותפיסת הירי האוטומטי בארץ היא הרבה פחות מפותחת מבארה"ב.
קחו לדוגמא את האם-16/אם-4... כחלק מניסיון קידום מכירת תחמושת 5.56, חברת ספרינגפילד לקחה 2 רובי אם-16 חדשים שלא ירו אף כדור ונתנו להם לירות את אותו מספר הכדורים לאורך זמן - האחד באוטומט והאחד בבודדת (עם קירור קנה לשניהם).
התוצאה היתה שהצטברות משקעי הפיח הבעייתיים, מספר המעצורים והתקלות ירי הגבוהים יותר היו דווקא בנשק שירה בבודדת והם מסבירים את זה בגלל אופן הפעולה של הנשק והמבנה שלו שמלכתחילה נבנה על-מנת להיות נשק אוטומטי קודם כל ואחר כך גם חצי אוטומטי.
ברגע שהנשק יורה רצוף ללא "התנעה קרה" מחדש כל הכדור המכלול מגיע למהירות קבועה של תנועה לפנים ותנועה לאחור והוא הופך להיות כמעין בוכנת גלגלי רכבת שנעה ברציפות.
(...זה בטח יגרור מלא תגובות זועמות
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד