האם עבר זמנה של תחמושת בקוטר 7.62 לצלפים?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי yuval » 16 מאי 2007, 21:11

20 שנה מאוחר יותר מוקם צוות שמנסה לשנות משהוא בנושא הקליעה בצבא.

מעלה את יכולת הפגיעה במחלקת נחל מ-אפס פגיעות ב-50 מטר למקבצים ברי מדידה ומשמעות.

הצוות מורכב אנשי מילואים (שני חניכי גדנע לשעבר ואחד שעל שמו נקרא הצוות) שמשקיעים מכספם רכב דלק תחמושת פקידה שמדפיסה את מערכי השעור וחומר ההדרכה שכפול בבית דפוס...

ועל מה זה נפל?

נפל על חצי רנו 4 (......)
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 16 מאי 2007, 21:43

בתחילת שנות השמונים, אי שם בנבכי הצבא, קם לו בוקר אחד מש"ק צעיר שנמאס לו מרמת הקליעה ביחידתו החליט לעשות מעשה.
הוא "מכר" את הרעיון למפקדי היחידה בתור ארגון תחרויות קליעה קרבית יחידתיות לצורך העלאת המורל, העלאת רמת הגאווה היחידתית בתוך היחידות השונות ביחידה [תחרות זה טוב לגיבוש...] ועוד כל מיני רעיונות משונים של העלאת רמת מה שזה לא יהיה, העלאת רמת הקליעה הוכנסה גם היא אבל התקבלה בתור דבר משני...

בסופו של דבר הרעיון התקבל ומרמת פגיעה במטרת איפוס מטווח 25 מטר ובמטרת דמות מ 50 מטר, הגיעו החיילים לרמת פגיעה בסטיק לייט / זוויל לאו / פקק של טוש מ 50 מטר [אף אחד לא הצליח להוכיח שבמש"ק הנ"ל לא הצליח לפגוע בעין של זבוב ממאה מטר... הזבוב לא התייצב לביקורת... :wink: ]
כל זה נעשה במסגרת המטווחים הרגילים ךךא הוספת כמות או זמן מטווח, אלא פשוט באמצעות הדרכה נכונה...

כמובן שעם תוצאות לא מתווכים, אבל גם אם המפקד לא... אז הגיע מפקד חדש, והיות והמש"ק לא היה מדריך קליעה או קצין [אבל היה סרבן קצונה ידוע...] הנושא הופסק

אמנם אותו מש"ק לקח פעמיים מקום שלישי וחמישי באליפות צה"ל בקליעה קרבית [מטרות קופצות, זזות, מצבים, ירי אחרי מאמץ, מרחקים עד 300 מטר וכל זה מול כל אותם חילי יחידות שהיו מתאמנים יותר ויורים יותר וכמובן אימונים מיוחדים לפני האליפויות...] בסוף כלום לא עזר והמפקד היה בשלו

מאז שנות טרפפו ועד היום לא השתנה דבר, אבל זה לא אומר שצריך להפסיק לנסות, אולי בסוף יגיעו המפקדים שיבינו מה צריך וניתן לעשות.

ובנושא הצליפה, לא משנה מה הקוטר ומה עוצמתו, זה דבר שצריך להיות מותאם למשימה, מה שכן חשוב זה אימון הצלפים, צלף מאומן השומר על כושר הצליפה יגיע לרמת כדור = מטרה ללא התניה באיזה רובה ואזו תחמושת, כמובן שכלי טוב יותר [שעליו כמובן צריך להתאמן...] ותחמושת טובה [ואחידה] יביאו לתוצאות טובות, אבל שוב חוזרים לנושא האימון...
עד שלא יבינו שצלף זה מקצוע הדורש שמירת כשירות מתמדת וכל עוד יחשבו שקלע זה צלף... וכל עוד האימונים לא יהיו מה שאמורים להיות... יותר מזה אני לא רוצה להמשיך...
רק אומר לעניות דעתי הלא קובעת, כל לוחם אמור להיות קלע [והכוונה לא לאותו קלע יחידתי...] וזה דבר קל מאוד להשגה בהדרכה ואימון נכונים
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 16 מאי 2007, 22:49

donduck כתב:תבין שבלי יסודות מוצקים לא בונים שום דבר. ההשואה שלי בעינה עומדת.

אילן, אולי תעזוב כבר את הציצים של הפרה ותעזור לי להבהיר את הנקודה הזו :roll:

תודה לכל החברים שקמו ועזרו לההבהיר את הנקודה :lol:
נשאר לנו רק לשכנע את ה-צבא בצידקת דרכנו.

אופס, תזהרו מהכנפיים .... :roll:

תמונה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 מאי 2007, 23:58

יובל איזה חצי של הרנו הקדמי או האחורי.
דון
אני מעדיף לקחת את החמור................
סנשו
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי פוצ'פוץ' » 17 מאי 2007, 00:26

אילן- הפגיעה שתיארת בדף הקודם היא פנומנלית בכל קנה מידה, במיוחד עם הציוד שהיה ברשותך - אין ספק שמתחת את גבולות היכולת שלו. (דרך אגב- אני מעוניין לשמוע עוד פרטים כמו רוח, תנועה, כדור ראשון? וכל מה שאתה יכול/רוצה להוסיף- אם בכלל)
אני מסכים איתך ועם גיפסון שעיקר הבעיה נעוץ בהכשרה (פחות) ובשמירה על כשירות (יותר).
אני לא מסכים איתך (אילן) לגבי ה'קצת' (קצת אימון, קצת ניסיון וכו') - דרושים המון ניסיון ואימון ע"מ להגיע ליכולת כמו שהפגנת בבינת ג'בייל (ואני משער שכבר אז היית משוגע לעניין..).

בעניינים אחרים: אני לגמרי לא בטוח לגבי הנתונים שנזרקו כאן בנוגע למחיר התחמושת ולשחיקת הקנים. המחיר פחות מעניין אותי. אבל האם באמת מדובר בשחיקה כ"כ מואצת? שימו לב לכך שמהירות הלוע בשני הקטרים כמעט זהה(0.338 מהיר ב50 מטר לשנייה בערך)- מה אומרים המומחים?
אפרופו- עובדה מעניינת: לפחות שני דגמי נשקים בקוטר הזה מאפשרים החלפה מהירה של הקנה ל7.62.

דבר אחרון לעת עתה- מיכאל, עד לאיזה טווח בדקתם מקבצים? ועל הדרך- בדקתם גם את ההבדלים בין הקשתות הבליסטיות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 17 מאי 2007, 05:22

פוצ'פוץ' כתב:אילן- הפגיעה שתיארת בדף הקודם היא פנומנלית בכל קנה מידה, במיוחד עם הציוד שהיה ברשותך - אין ספק שמתחת את גבולות היכולת שלו. (דרך אגב- אני מעוניין לשמוע עוד פרטים כמו רוח, תנועה, כדור ראשון? וכל מה שאתה יכול/רוצה להוסיף- אם בכלל)
אני מסכים איתך ועם גיפסון שעיקר הבעיה נעוץ בהכשרה (פחות) ובשמירה על כשירות (יותר).
אני לא מסכים איתך (אילן) לגבי ה'קצת' (קצת אימון, קצת ניסיון וכו') - דרושים המון ניסיון ואימון ע"מ להגיע ליכולת כמו שהפגנת בבינת ג'בייל (ואני משער שכבר אז היית משוגע לעניין..).

בעניינים אחרים: אני לגמרי לא בטוח לגבי הנתונים שנזרקו כאן בנוגע למחיר התחמושת ולשחיקת הקנים. המחיר פחות מעניין אותי. אבל האם באמת מדובר בשחיקה כ"כ מואצת? שימו לב לכך שמהירות הלוע בשני הקטרים כמעט זהה(0.338 מהיר ב50 מטר לשנייה בערך)- מה אומרים המומחים?
אפרופו- עובדה מעניינת: לפחות שני דגמי נשקים בקוטר הזה מאפשרים החלפה מהירה של הקנה ל7.62.

דבר אחרון לעת עתה- מיכאל, עד לאיזה טווח בדקתם מקבצים? ועל הדרך- בדקתם גם את ההבדלים בין הקשתות הבליסטיות?

1. הכשרה מיטבית תדרוש פחות אימוני רענון. הרבה רענון על הכשרה רדודה :cry:
2. צלף שהגיע לשטח - טווח לא ידוע לו ירה כדור ראשון ופגע. אח"כ ירה תרגיל של עוד מס' כדורים בודדים ומכוונים היטב עשה אימון מעולה. איכות הפגיעות וה % שלהן הוא החשוב.
3.מזמן הפסקתי לתת מחירים כיוון שאיני במערכת. (אין דומים מחירי המערכת למחירי הג'ונגל האזרחי)
4.אני אענה לך מניסיוני אעפ"י שלא השתתפתי בניסיונו של מיכאל.
עד 150 מ' בתחמושת לבנה בקנה מעובה היו המקבצים בתחמושת הלבנה טובים יותר והקשת מאד דומה. אח"כ התחמושת הלבנה איבדה גובה ועוצמה וברוח אפילו קלה נדדה לכל עבר.

עכשיו השאלה מה אתה עושה עם המסקנות?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yuval » 17 מאי 2007, 13:36

אילן למיטב זכרוני הם לא קבלו את החצי של שני עד רביעי וחצי השבת......
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ברכות

על ידי משה לוי » 17 מאי 2007, 20:08

אחלה דיון תודה לכולם .

משה
מהברזלים ...
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 18 מאי 2007, 18:16

ירינו ברובים רגילים מהנשקיה של מתקן אדם - ז"א רובים שכבר טחנו אותם.

ברור שהשוונו גובה נפ"מ בכל טווח.

ירינו עד 400 מ' או 500 מ'. בגילי כבר קשה לזכור. אולי ריקו זוכר יותר טוב - גם הוא היה שם והוא הרבה יותר צעיר ממני.

הגישה שלי היא שבכסף שעולה לצה"ל להחליף ולהטמיע מערכת נשק לחייל הוא יכול לשלם משכורות נורמליות לעשרים אנשי קבע שכל שבוע יהיו ביחידה אחרת ויעלו את רמת הקליעה.

רק דוגמה היסטורית קטנה: גבור ישראל זרובבל הורוביץ (מי שלא יודע מי זה - שיפנה לאילן אחרי שיגמור להתבייש) למד לירות בהגנה - לפני מלחמת העולם השניה. אז האימונים היו 95% ביבש. במלחמת העולם השניה היה אלוף הקליעה של הצבא הבריטי במדבר המערבי.
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד