פסיקה מעניינת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

פסיקה מעניינת

על ידי trooperglock » 19 מאי 2007, 18:59

מצורף קישור לכתבה ב y-net.....דעתכם?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3401257,00.html
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

קישור

על ידי asafii2 » 19 מאי 2007, 20:16

יש דברים שכדאי באמת לא להגיב עליהם ובכלל קטונתי מלחוות דעתי בנושא.אישית לא הייתי מעלה את הנושא לפורום, מטעמי כבוד המשפחה של החלל!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 19 מאי 2007, 20:39

מתוך היכרות אישית עם המקרה, אני רוצה להוסיף עובדה שלא הוזכרה בכתבה: מתניה ז"ל קנה אקדח זהה לאקדח של אחיו (גלוק 19- האקדח של אחיו היה גלוק 17), ועבר את אימון משרד הפנים - כלומר הוא היה אמור לקבל את רשיון האקדח שלו בתוך זמן קצר. השאלה המעניינת - לו היה מקבל את האקדח שלו ועושה את אותה טעות עם האקדח האישי שלו, האם קצין התגמולים היה עושה את אותן בעיות? (ואני לא רוצה להכנס כאן בפורום לדרך בה ארעה הפליטה).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 19 מאי 2007, 20:44

אישגדול כתב:מתוך היכרות אישית עם המקרה, .....(ואני לא רוצה להכנס כאן בפורום לדרך בה ארעה הפליטה).

תראה, אם יש משהו בעניין המצער הזה ששווה דיון בפורום שלו זה בדיוק זה. כל השאר, באמת שלא קשור אלינו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 19 מאי 2007, 21:55

donduck כתב:
אישגדול כתב:מתוך היכרות אישית עם המקרה, .....(ואני לא רוצה להכנס כאן בפורום לדרך בה ארעה הפליטה).

תראה, אם יש משהו בעניין המצער הזה ששווה דיון בפורום שלו זה בדיוק זה. כל השאר, באמת שלא קשור אלינו.

דון גם לא זה שהצבא מפקיר פצועים והרוגים בשטח ?
זה כבר לא פוליטיקה - זו השרדות.
נראה לי שמישהו במשהב"ט החליט לעשות הכל כדי שאנשים לא ירצו לשרת בצה"ל.
הוא רק לא מבין שאם אין צה"ל לא צריך קצין תגמולים.......
יפוטר לאלתר ויועמד לדין על סעיף בגידה.
בושה !!!
לגבי התאונה?
ידידי הכותבים הנכבדים......
תאונות נגרמות (מעשה אדם )לא קורות!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 20 מאי 2007, 14:27

מקרה קשה ומצער, ואין לי שום ספק שזו חוצפה מצד קצין התגמולים שלא להכיר במנוח כחלל צה"ל (בשלב הבא לא יכירו בחיילים שנפגעו בתאונת דרכים בזמן חופשה ??) ובהחלט בושה לצבא.
עם זאת, ואני כותב בהדגשה - על פניו ולפי הכתוב בכתבה בלבד -
זה חוסר אחריות לקבל בהסכמה את העובדה שחייל (ולא משנה מה הכשרתו הצבאית) נוגע ואף יותר מזה - חושב לשאת עימו נשק אזרחי הדורש רישוי אזרחי ושנשיאתו ללא רישוי מתאים הינה עבירה על החוק.
נכון שבמצבי קיצון אין מניעה שיעשה שימוש בנשק גם אם הוא לא מוחזק ברשיון וזאת ע"מ להציל חיים, אך לא הגיוני בעייני שמישהו בכלל יגע בנשק שאינו שלו והוא לא עבר הכשרה מתאימה עליו ועוד שפעולה זו תתקבל כתקינה, רק בגלל שהוא אמור לסוע באוטובוס לאזור בסיכון ובגלל שהרמטכ"ל הורה לשאת נשק (הרמטכ"ל בטח שלא הורה לבצע עבירה על החוק..)..
ומה לגבי האח בעליו של הנשק - הרי הוא החזיק את הנשק בצורה לא ראויה ולא מנע גישה של לא מורשים אליו .. גם זו עבירה בפני עצמה ..
טוב עשה ביהמ"ש כשקבע שמשפחת החייל זכאית לתגמולים, זה היה אסון חברתי אם לא היה קובע ככה, אבל אסור שיפתח פתח בו אדם נושא תפקיד כזה או אחר יוכל לבצע עבירה על החוק (נשיאת נשק ללא רישון והכשרה מתאימים) רק בשם התפקיד או הוראות הפיקוד ..
והתוצאה במקרה הזה רק מוכיחה למה אסור שזה יקרה !! ..
עיסוק בנשק ללא הכשרה מתאימה רק יוביל ליותר תאונות (והרי ברור שבסוף זה יחזור אלינו, נושאי הנשק שומרי החוק, כבומרנג עם עוד גזירות שונות ומשונות שמטרתם צימצום כמות הנשק - החוקי :( - בישראל).
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 20 מאי 2007, 16:53

אין שום קשר בין סיבת המוות והשאלה, האם הניה מותר לקצין להחזיק בנשק, לבין שאלת אחריותו של קצין התגמולים. גם חייל שנהרג בתאונת דרכים שהוא גרם לה במתכוון בדרכו לצבא מהחופשה מוכר על פי החוק כחלל צה"ל.

קצין התגמולים, כמו מקבילו האזרחי הביטוח הלאומי, מנסה לדחות מה שיותר תביעות - בכך הוא רואה את תפקידו, לא בבירור האמת. :oops:
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 21 מאי 2007, 00:59

מיכאל כתב:קצין התגמולים, כמו מקבילו האזרחי הביטוח הלאומי, מנסה לדחות מה שיותר תביעות - בכך הוא רואה את תפקידו, לא בבירור האמת. :oops:

וטוב שבימ"ש הבהיר לו מה כן צריך להיות .. אבל עדיין, לפי הכתבה, בימ"ש עשה זאת תוך קבלת הטיעון של השימוש בנשק אף ששימוש זה היה בניגוד לחוק (ובדיעבד גם בניגוד לכללי הבטיחות הבסיסיים)[/b]
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 21 מאי 2007, 18:57

בוא נבהיר, אני לא מצדיק את מה שהוא עשה.

לומר את זה בצורה בוטה למרות הכאב - הוא רצה לחסוך חמישים שקלים והמחיר יצא בסופו של דבר יקר בהרבה.
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד