שימוש בנשק - ללא מלים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שימוש בנשק - ללא מלים
nobody expects the spanish inquisition
אתה יודע מה, מספיק להיות צבועים.
ממש נמאס מכל האלה. למדינה יש את כל הזכות להגן על עצמה מכל מיני גורמים עויינים ומסיתים.
תשמע, שבוע שעבר במטוס בדרך מהארץ לארה"ב יש לידי בחור אמריקאי, אחד מהחבר'ה האלה שמסתובבים ליד גדר ההפרדה. זיהיתי אותו לפי איזה "FACT BOOK" שהוא החזיק ביד שלו - מלא שינאה והסתה נגד ישראל.
בשיחה שהתפתחה ביננו שאלתי אותו מה יעשו לי ב-IMMIGRATION בנמל תעופה קנדי אם אגיד להם שמטרת הביקור שלי היא להפגין נגד בנית גדר ההפרדה בין ארה"ב למקסיקו, ואיך משטרת הגבולות בגבול מקסיקו ארה"ב תנהג בי אם אפר סדר, אסית או אפריע בעבודות הבניה. לבחור לא הייתה תשובה לשאלה...
אני רק יכול להגיד לך שעם או בלי תעודת עיתונאי, במקרה הטוב הם יאפסנו את אותו מפגין, ישלחו אותו חזרה וישללו ממנו את הויזה לצמיתות..במקרה פחות טוב הם ירו באויר - (של הריאות)...
אז זהו, מספיק להיות פראיירים ומספיק להתנצל שאנחנו קיימים..זו זכותינו.
א.
ממש נמאס מכל האלה. למדינה יש את כל הזכות להגן על עצמה מכל מיני גורמים עויינים ומסיתים.
תשמע, שבוע שעבר במטוס בדרך מהארץ לארה"ב יש לידי בחור אמריקאי, אחד מהחבר'ה האלה שמסתובבים ליד גדר ההפרדה. זיהיתי אותו לפי איזה "FACT BOOK" שהוא החזיק ביד שלו - מלא שינאה והסתה נגד ישראל.
בשיחה שהתפתחה ביננו שאלתי אותו מה יעשו לי ב-IMMIGRATION בנמל תעופה קנדי אם אגיד להם שמטרת הביקור שלי היא להפגין נגד בנית גדר ההפרדה בין ארה"ב למקסיקו, ואיך משטרת הגבולות בגבול מקסיקו ארה"ב תנהג בי אם אפר סדר, אסית או אפריע בעבודות הבניה. לבחור לא הייתה תשובה לשאלה...
אני רק יכול להגיד לך שעם או בלי תעודת עיתונאי, במקרה הטוב הם יאפסנו את אותו מפגין, ישלחו אותו חזרה וישללו ממנו את הויזה לצמיתות..במקרה פחות טוב הם ירו באויר - (של הריאות)...
אז זהו, מספיק להיות פראיירים ומספיק להתנצל שאנחנו קיימים..זו זכותינו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ממש "יורה באויר".
מה שרואים פה זה ירי מהמותן, מקביל לאדמה, 2 תרמילים קרובים מאד נראים באויר, ואם מגדילים מעט- רואים את הסדן גורף כדור נוסף. ירי אוטומטי לכל הדיעות.
לאן הלכו כל הכדורים האלו? אם אכן היו בסכנת חיים, למה לא ירו ע"מ לפגוע? או יותר חמור, למה לא פגעו?
נראה כמו כנופיה של פלאנגות בפאניקה
מספיק ודי עם כל ה"מאבטחים" האלו
יפורקו כל "חברות השמירה והאבטחה" לאלתר והאחריות על הביטחון תוחזר לידי רשויות החוק הרשמיות
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:ממש "יורה באויר".
מה שרואים פה זה ירי מהמותן, מקביל לאדמה, 2 תרמילים קרובים מאד נראים באויר, ואם מגדילים מעט- רואים את הסדן גורף כדור נוסף. ירי אוטומטי לכל הדיעות.
לאן הלכו כל הכדורים האלו? אם אכן היו בסכנת חיים, למה לא ירו ע"מ לפגוע? או יותר חמור, למה לא פגעו?
נראה כמו כנופיה של פלאנגות בפאניקה![]()
מספיק ודי עם כל ה"מאבטחים" האלו![]()
יפורקו כל "חברות השמירה והאבטחה" לאלתר והאחריות על הביטחון תוחזר לידי רשויות החוק הרשמיות
1. אתה לא יודע מול איזה חומת מפגע הוא עמד - המצלמה נותנת רק זוית אחת
2. מי אמר שהם היו בסכנת חיים? ומי אמר שהם מחוייבים לירות רק בשעה שהם בסכנת חיים?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קשה וקשה מאוד לחוות דעה על אשר התרחש רק ע"פ "שמועות" וכתבות...
אכן המאבטח ירה והוא גם אינו מכחיש זאת .
השאלה עולה כאשר רואים את מספר הנפגעים.... 0.
חברים אם היו מולי 4 מאבטחים בנשק אוטו' ופותחים עליי באש ממרחק של עשרות מטרים אני לא הייתי יכול לכתוב את ההודעה הזו! בטח לא היה לי האומץ לקום באמצע ירי ולכוון את המצלמה שלי ולצלם!
כנראה שהמאבטחים לא רצו לפגוע אלה רק להזהיר או להתריע.
אנו עדים בזמן האחרון להפגנות מהסוג הזה אשר גורמות לצה"ל להרבה בעיות,פצועים ובזבוז כח משימתי לחינם.
ודעתי? אין הצדקה לירות במפגינים...אבל בוודאי יש הצדקה לשלוח אותם לכלא ולשלול מהם את הזכויות שהם מקבלים מהמדינה.
חג שמח...
אכן המאבטח ירה והוא גם אינו מכחיש זאת .
השאלה עולה כאשר רואים את מספר הנפגעים.... 0.
חברים אם היו מולי 4 מאבטחים בנשק אוטו' ופותחים עליי באש ממרחק של עשרות מטרים אני לא הייתי יכול לכתוב את ההודעה הזו! בטח לא היה לי האומץ לקום באמצע ירי ולכוון את המצלמה שלי ולצלם!
כנראה שהמאבטחים לא רצו לפגוע אלה רק להזהיר או להתריע.
אנו עדים בזמן האחרון להפגנות מהסוג הזה אשר גורמות לצה"ל להרבה בעיות,פצועים ובזבוז כח משימתי לחינם.
ודעתי? אין הצדקה לירות במפגינים...אבל בוודאי יש הצדקה לשלוח אותם לכלא ולשלול מהם את הזכויות שהם מקבלים מהמדינה.
חג שמח...
"כי רק המעז מנצח"..
ארוכה יותר
אולי בדיחה יותר
מה עוד שיש (או לפחות היו כשאני הייתי בעניינים) כמה סוגי מאבטחים בגדר, הפשוטים ביותר עוברים הכשרת מפעל ראוי רגילה על אקדח ועוזי - לא בדיוק הלוחמים המצטיינים של השנה ..
אבל אל תספרו לאף אחד .. פאדיחות.
שחר
מה עוד שיש (או לפחות היו כשאני הייתי בעניינים) כמה סוגי מאבטחים בגדר, הפשוטים ביותר עוברים הכשרת מפעל ראוי רגילה על אקדח ועוזי - לא בדיוק הלוחמים המצטיינים של השנה ..
אבל אל תספרו לאף אחד .. פאדיחות.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
מצד שני
מצד שני יש את המאבטחים של הקבלן של משרד הבטחון (שכתוב בכתבה שהוא היה בשטח)
ז"א לפחות שתי מאבטחים שרוב הסיכויים הם שהם יוצאי היחידות המיוחדות של צה"ל שעוברים הכשרה נוספת של כ 3 שבועות.
ז"א לפחות שתי מאבטחים שרוב הסיכויים הם שהם יוצאי היחידות המיוחדות של צה"ל שעוברים הכשרה נוספת של כ 3 שבועות.
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
האמת,
שעד עכשיו לא הצלחתי להבין מה בדיוק הבעיה.
1. ירי לצורך הפחדה/פיזור התקהלות ולא לצורך הגנה עצמית? יכול להיות שגם אתם הייתם נוהגים כך בהעדר אל"ה מתאימים, וחוץ מזה, בהרבה מקומות בעולם זו התנהלות מקובלת של כוחות ביטחון/צבא/משטרה/ואפילו מאבטחים פרטיים.
2. ירי מהמותן ולא מהכתף עם תמונת כוונות? גם אני לא בדיוק אוהב את זה, אבל אני לא רואה את זה בתור אסון
א.
שעד עכשיו לא הצלחתי להבין מה בדיוק הבעיה.
1. ירי לצורך הפחדה/פיזור התקהלות ולא לצורך הגנה עצמית? יכול להיות שגם אתם הייתם נוהגים כך בהעדר אל"ה מתאימים, וחוץ מזה, בהרבה מקומות בעולם זו התנהלות מקובלת של כוחות ביטחון/צבא/משטרה/ואפילו מאבטחים פרטיים.
2. ירי מהמותן ולא מהכתף עם תמונת כוונות? גם אני לא בדיוק אוהב את זה, אבל אני לא רואה את זה בתור אסון
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

חבל שאתה לא מפנים ש"ירי לצורך הפחדה/פיזור התקהלות ולא לצורך הגנה עצמית" אינו חוקי במדינת ישראל, וזה כולל גם את הפלנגיסטים מהתמונה. לו שוטר, חייל, או אדם אחר היה נוהג כך - הוא היה כיום במעצר.
במקומות אחרים בעולם בהם מקובלת התנהגות כזו זה העולם הרביעי. אנחנו לא רוצים להיות שם, אם כי אנחנו צועדים לשם בביטחה. שם, אגב, יורים מהמותן לכיון הכללי של הקהל.
במקומות אחרים בעולם בהם מקובלת התנהגות כזו זה העולם הרביעי. אנחנו לא רוצים להיות שם, אם כי אנחנו צועדים לשם בביטחה. שם, אגב, יורים מהמותן לכיון הכללי של הקהל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
האם לא הפנמנו כבר שלנתח התנהגות של מישהו אחר, על סמך תמונה מזווית אחת, בלי לראות את מה שהוא ראה, בהתבסס על עדות של מישהו עם אג'נדה ברורה ובלי להיות שם - האם רק לי נראה שזה לא רק לא רציני אלא גם לא נבון?
היו מקרים שמאחורי מפגינים תמימים הופיעו, ולו לרגעים, אנשים חמושים, לפעמים בנשק ולפעמים בבקבוקי מולוטוב.
לפני שאדע על מה ירה אותו אדם, כנגד מי, ולמה לא אקח על עצמי לקרוא לו פלנגיסט כפי שלא אכתיר אותו לקדוש - אני פשוט לא יודע. אני גם לא מתבייש להודות בכך.
אז בואו ניתן למי שמבין בזה ומוסמך לעניין לנתח ולהחליט מה היה ואיך ואם בכלל יש אשמים, ולא נחרוץ דין של אדם שאנחנו לא מכירים לפני שהגענו למקומו. לפעמים כשאנחנו מגיעים למקומו אנחנו מגלים שגם אנחנו היינו פועלים כמוהו - כי לא תמיד יש בחירה טובה אלא רק בחירת הרע במיעוטו (או אם תרצו - בחירע...)
לשפוט אדם בצורה כזאת מזכיר משטרים לא פחות אפלים, דונדאק, ובעיני לא ראוי.
אני יודע, זו לא הודעה מצחיקה במיוחד, שלא כדרכי, מבטיח להשתדל יותר בהזדמנות אחרת.
היו מקרים שמאחורי מפגינים תמימים הופיעו, ולו לרגעים, אנשים חמושים, לפעמים בנשק ולפעמים בבקבוקי מולוטוב.
לפני שאדע על מה ירה אותו אדם, כנגד מי, ולמה לא אקח על עצמי לקרוא לו פלנגיסט כפי שלא אכתיר אותו לקדוש - אני פשוט לא יודע. אני גם לא מתבייש להודות בכך.
אז בואו ניתן למי שמבין בזה ומוסמך לעניין לנתח ולהחליט מה היה ואיך ואם בכלל יש אשמים, ולא נחרוץ דין של אדם שאנחנו לא מכירים לפני שהגענו למקומו. לפעמים כשאנחנו מגיעים למקומו אנחנו מגלים שגם אנחנו היינו פועלים כמוהו - כי לא תמיד יש בחירה טובה אלא רק בחירת הרע במיעוטו (או אם תרצו - בחירע...)
לשפוט אדם בצורה כזאת מזכיר משטרים לא פחות אפלים, דונדאק, ובעיני לא ראוי.
אני יודע, זו לא הודעה מצחיקה במיוחד, שלא כדרכי, מבטיח להשתדל יותר בהזדמנות אחרת.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:חבל שאתה לא מפנים ש"ירי לצורך הפחדה/פיזור התקהלות ולא לצורך הגנה עצמית" אינו חוקי במדינת ישראל, וזה כולל גם את הפלנגיסטים מהתמונה. לו שוטר, חייל, או אדם אחר היה נוהג כך - הוא היה כיום במעצר.
מתוך סקרנות,
על סמך מה אתה אומר את זה? אתה יכול להביא סימוכין מהחוק או פקודות מטכ"ל?
זכורים לי לפחות 2 מקרים בהם המשטרה השתמשה בירי לצורך פיזור הפגנות נגד אזרחי ישראל.
1. מתישהו בשנות ה-50 או ה-60 היו מהומות במעברה והמשטרה ירתה לתוך המפגינים
2. מהומות שנת 2000 המפורסמות (ועדת אור).
לגבי השטחים שהם תחת שלטון צבאי המצב אחר לחלוטין וכפוף לפקודות ולהנחיות שניתנות באותה הגזרה.
מה לעשות ידידי, פעילות של אכיפת החוק והסדר הציבורי דורשת הפעלה של כח - ולפעמים הרבה מאד כח ואף פעם היא אינה מצטלמת יפה בערוצי התקשורת.
תמיד זו תהיה התמונה של אותו חייל/שוטר/איש ביטחון מסוקס מאובזר מכף רגל ועד ראש במיטב האביזרים והנשק נגד אותו אזרח/אישה/ילד חסר ישע ומפוחד.
זה מה שהתקשורת אוהבת לצלם ולסקר בכל העולם כי זה מה שמוכר.
אבל מצד שני אם לא תאכוף את החוק והסדר תגיע באמת למצב של מדינת עולם שלישי או רביעי.
אם אני צריך לבחור בין להיות פחות פופולרי ואהוד ושלילדי יהיה בטחון ושלווה לבין להיות אהוד על כולם ושיהיה פה גהנום - אני בוחר באפשרות הראשונה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר