סידור כדורים מסוג שונה במחסנית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סידור כדורים מסוג שונה במחסנית
יש לי HK P7, ובד"כ אני נושא את האקדח עם 8 כדורי ווינצ'סטר HP 115 גריין בלחץ +P+, הנחשבים לבעלי כוח עצירה מכובד.
עם זאת, עלול להיווצר מצב בו אזדקק לכדור עם יכולת חדירה מוגברת.
1. איזו תחמושת 9 מ"מ בעלת כושר חדירה גבוה נמכרת בארץ לאזרחים? והאם היא מתאימה גם לאקדח שלי?
2. האם יש בעייה לטעון את המחסנית בשני סוגי תחמושת (אחד בעל כושר עצירה מוגבר (א)והשני בעל חדירות גבוהה(ב)) בצורה מסורגת ( א-ב-א-ב-א-ב-א-ב) כדי לתת מענה למגוון מצבי התגוננות? מישהו פעם אמר לי שזה עלול ליצור בעייה במחזור הירי של האקדח ולכן עדיף להימנע מכך, אבל לא הבנתי מדוע, שהרי כל ירי כדור משלים מחזור שלם.
1. איזו תחמושת 9 מ"מ בעלת כושר חדירה גבוה נמכרת בארץ לאזרחים? והאם היא מתאימה גם לאקדח שלי?
2. האם יש בעייה לטעון את המחסנית בשני סוגי תחמושת (אחד בעל כושר עצירה מוגבר (א)והשני בעל חדירות גבוהה(ב)) בצורה מסורגת ( א-ב-א-ב-א-ב-א-ב) כדי לתת מענה למגוון מצבי התגוננות? מישהו פעם אמר לי שזה עלול ליצור בעייה במחזור הירי של האקדח ולכן עדיף להימנע מכך, אבל לא הבנתי מדוע, שהרי כל ירי כדור משלים מחזור שלם.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

Re: סידור כדורים מסוג שונה במחסנית
קראון כתב:יש לי HK P7, ובד"כ אני נושא את האקדח עם 8 כדורי ווינצ'סטר HP 115 גריין בלחץ +P+, הנחשבים לבעלי כוח עצירה מכובד.
לא מעשי - אם אתה צריך כדור עם יכולת חדירות מוגבלת והראשון הוא כדור אחר ,מה תעשה - תוציא אותו מהמחסנית ואז תירה ? ואולי ההיפך ? איך תדע איזה כדור לשים ראשון ? איך תזכור מה בא מתי בשעת לחץ ? . . . . . . .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

הדעה הרווחת היא שערוב סוגי תחמושת שונים במחסנית יכול לגרום למעצורים. אני לא יודע עד כמה זה מבוסס במציאות או אגדה אורבנית - על אחת כמה וכמה בנשק עם מחסנית חד טורית כמו שלך. אני אישית אף פעם לא נתקלתי בבעיה כזו למרות שבפארה-אודיננס וב-USP 45 הייתי מערב סוגי תחמושת שונים כולל כדורי ראש חלול TRUNCATED CONE שתע"ש פעם ייצרו.
אם אתה רוצה תחמושת בעלת חדירות גבוהה, תנסה להשיג 124 גריין +P, זו תחמושת 9ממ נאטו סטנדרטית. התחמושת הרגילה שהכי מתקרבת לספציפיקציות האלה היא פיוקי 123 גריין TC. הבעיה היחידה שיש לי איתה היא שנתקלתי בסידרה עם פיקות קשות מאד - יכול להיות שבסדרות האחרונות זה כבר לא קיים.
א.
אם אתה רוצה תחמושת בעלת חדירות גבוהה, תנסה להשיג 124 גריין +P, זו תחמושת 9ממ נאטו סטנדרטית. התחמושת הרגילה שהכי מתקרבת לספציפיקציות האלה היא פיוקי 123 גריין TC. הבעיה היחידה שיש לי איתה היא שנתקלתי בסידרה עם פיקות קשות מאד - יכול להיות שבסדרות האחרונות זה כבר לא קיים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הנושא נדון בהרחבה בעבר
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... E%E5%F9%FA
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopi ... E%E5%F9%FA
תודה לאיתמר על האינפורמציה ותודה ל-Higt-Power על ההפניה לשרשור המתאים.
הרעיון שלי בסידור המחסנית בתחמושת משני סוגים לסירוגין הייתה שממילא יורים 2 כדורים כנגד התוקף ברצף ואז אחד מהם בוודאי יבצע את תפקידו (חדירה או עצירה).
לא התייחסתי לשמירה על קצב אש אחיד, כיוון שבתור מי שנושא מחסנית של 8 כדורים, צריך להיות טיפש כדי לרוקן אותה בירי רציף ולהישאר עם אקדח-נבוט ביד.
לי באופן אישי קל יותר להשיג מקבץ טוב ב-FMJ מאשר ב-HP בלחץ +P+, אבל אם מדובר בירי הגנתי מטווח של 5-7 מטרים, אין משמעות למקבץ, וצריך כדור שיעצור את התקוף תוך זמן קצר, אחרת, כשהוא יגיע אליך הוא יגיע עצבני כפליים.
הרעיון שלי בסידור המחסנית בתחמושת משני סוגים לסירוגין הייתה שממילא יורים 2 כדורים כנגד התוקף ברצף ואז אחד מהם בוודאי יבצע את תפקידו (חדירה או עצירה).
לא התייחסתי לשמירה על קצב אש אחיד, כיוון שבתור מי שנושא מחסנית של 8 כדורים, צריך להיות טיפש כדי לרוקן אותה בירי רציף ולהישאר עם אקדח-נבוט ביד.
לי באופן אישי קל יותר להשיג מקבץ טוב ב-FMJ מאשר ב-HP בלחץ +P+, אבל אם מדובר בירי הגנתי מטווח של 5-7 מטרים, אין משמעות למקבץ, וצריך כדור שיעצור את התקוף תוך זמן קצר, אחרת, כשהוא יגיע אליך הוא יגיע עצבני כפליים.
- סליקאי זהב

קראון כתב:אבל אם מדובר בירי הגנתי מטווח של 5-7 מטרים, אין משמעות למקבץ, וצריך כדור שיעצור את התקוף תוך זמן קצר, אחרת, כשהוא יגיע אליך הוא יגיע עצבני כפליים.
בירי הגנתי אין משמעות למקבץ אבל בהחלט יש חשיבות מכרעת למיקום הפגיעה והרבה יותר מזה לכדורים שמחטיאים את המטרה ויכולים לפגוע בחפים מפשע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראון כתב:.
לי באופן אישי קל יותר להשיג מקבץ טוב ב-FMJ מאשר ב-HP בלחץ +P+, .
לדעתי מדובר בתופעה פסיכולוגית בלבד .
בירי מחצובה אפילו למרחקים של 25 מטר אין הבדל משמעותי ביכולת הקביצה של הסוגים השונים של התחמושת (כמובן שכל כלי אוהב תחמושת X יותר מתחמושת Y ).
עשה ניסוי פשוט
בקש מחבר לטעון לך מחסנית בכדורים מבלי שתדע מהיא התחמושת בפנים ואז תירה ,אני מניח שההבדלים במקבץ יעלמו.
אתה צודק.
ברוב המקרים תחמושת HP איכותית תקבוץ טוב יותר כי סביר להניח שהיא טעונה בצורה הרבה יותר אחידה וקפדנית מאשר ה-FMJ זבל שאנחנו רגילים.
הבעיה כנראה היא בפחד מהרתע, פלינצ'ים ובעיה בחזרה מהירה לתמונת כוונות ב-FOLLOW UPS כי תחמושת +P+ עדיין בועטת יותר.
א.
ברוב המקרים תחמושת HP איכותית תקבוץ טוב יותר כי סביר להניח שהיא טעונה בצורה הרבה יותר אחידה וקפדנית מאשר ה-FMJ זבל שאנחנו רגילים.
הבעיה כנראה היא בפחד מהרתע, פלינצ'ים ובעיה בחזרה מהירה לתמונת כוונות ב-FOLLOW UPS כי תחמושת +P+ עדיין בועטת יותר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראון כתב:תודה לאיתמר על האינפורמציה ותודה ל-Higt-Power על ההפניה לשרשור המתאים.
יורים 2 כדורים הרעיון שלי בסידור המחסנית בתחמושת משני סוגים לסירוגין הייתה שממילא כנגד התוקף ברצף ואז אחד מהם בוודאי יבצע את תפקידו (חדירה או עצירה).
מצטער להיות שוב "משבית השמחה" אבל מה קורה אם ירית 2 :אחד מהסוג ה"עוצר" והשני מסוג"חודר" . . . ואת שניהם ירית בלב שטח בנוי/הומה אדם/.....וה"חודר" . . . "חדר" גם את המחבל/תוקף/...וגם את האזרח התמים שהיה אחריו ?
שלא לדבר על כך שלא תמיד יורים 2 כדורים . . . אם אחד הרג . . השני היה "וידוא" ?
(2 טוב בירי מעשי ולפעמים בסרטים. . . אלו עם המחסנית שלא נגמרת . . .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

אם אני לא טועה מרבית כדורי FMJ בירי מטווח קצר עלולים לעבור את התוקף ולהמשיך למי שעומד מאחוריו. האם זה מחייב לעבור ל-HP בלבד? כנ"ל לגבי כדורי 5.56 שחיילנו עושים בהם שימוש.
בכל אופן הכי בטוח לא לירות בכלל ,כך הסיכוי שחף מפשע ייפגע ירד לאפס. אבל בכל זאת מרביתנו רוצים להישאר בחיים במקרה ונותקף ע"י אדם/חוליה בעל נשק קר או חם.
סביר להניח שכשאר אדם נורמטיבי (לא עבריין ולא אחד שמחפש צרות) מותקף בצורה המחייבת הגנה באקדח, זה לא יקרה בלב שטח הומה אדם אלא במקום יחסית מבודד (סמטה אפלה, טיול בצפון, במדבר יהודה וכד').
במצב כזה בעיית הפגיעה בחפים מפשע מסביב כמעט ואינה קיימת.
כאשר מדובר בתקיפה מטווח קצר, אם פספסת את הכדור הראשון, ייתכן מאד שבכלל לא תזכה לירות את הכדור הבא אחריו, ולכן הרעיון של ירי 2 כדורים ברצף הוא להגדיל את הסיכוי שלפחות אחד מהם ייעצור את התוקף בזמן הקצר שעומד לרשות המותקף להגיב.
ושוב לגבי עניין עירוב התחמושת - בטווח של 10 מ' ומעלה אפשר לנסות לברוח. בטווח של 7 מ' ומטה, כאשר בריחה אינה אופציה פיסיבילית, נושא הדיוק של הירי כתלות ברתע נראה לי פחות רלוונטי, בתנאי שלא יורים למטרת ראש. ולכן נשאלת השאלה האם עירוב תחמושת מגדיל בצורה ניכרת את הסיכוי למעצור או שאכן מדובר באגדה אורבנית.
בכל אופן הכי בטוח לא לירות בכלל ,כך הסיכוי שחף מפשע ייפגע ירד לאפס. אבל בכל זאת מרביתנו רוצים להישאר בחיים במקרה ונותקף ע"י אדם/חוליה בעל נשק קר או חם.
סביר להניח שכשאר אדם נורמטיבי (לא עבריין ולא אחד שמחפש צרות) מותקף בצורה המחייבת הגנה באקדח, זה לא יקרה בלב שטח הומה אדם אלא במקום יחסית מבודד (סמטה אפלה, טיול בצפון, במדבר יהודה וכד').
כאשר מדובר בתקיפה מטווח קצר, אם פספסת את הכדור הראשון, ייתכן מאד שבכלל לא תזכה לירות את הכדור הבא אחריו, ולכן הרעיון של ירי 2 כדורים ברצף הוא להגדיל את הסיכוי שלפחות אחד מהם ייעצור את התוקף בזמן הקצר שעומד לרשות המותקף להגיב.
ושוב לגבי עניין עירוב התחמושת - בטווח של 10 מ' ומעלה אפשר לנסות לברוח. בטווח של 7 מ' ומטה, כאשר בריחה אינה אופציה פיסיבילית, נושא הדיוק של הירי כתלות ברתע נראה לי פחות רלוונטי, בתנאי שלא יורים למטרת ראש. ולכן נשאלת השאלה האם עירוב תחמושת מגדיל בצורה ניכרת את הסיכוי למעצור או שאכן מדובר באגדה אורבנית.
- סליקאי זהב

קראון כתב:אם אני לא טועה מרבית כדורי FMJ בירי מטווח קצר עלולים לעבור את התוקף ולהמשיך למי שעומד מאחוריו. האם זה מחייב לעבור ל-HP בלבד? כנ"ל לגבי כדורי 5.56 שחיילנו עושים בהם שימוש.
אתה מניח הרבה מאד הנחות שאני לא בטוח שהן נכונות.
1. מקום ההתקלות והסיכויים לפגיעה בחפים מפשע. תסתכל בחדשות ותראה כמה מקרים של פיגועי ירי/דקירה היו בתוך מרכזי ערים במקומות הומי אדם. ווזה בלי לקחת בחשבון פיגועים של העולם התחתון שלדעתי הופכים להיות סיכון לא פחות חמור מפח"ע. קח לדוגמא את קרב היריות האחרון ברמת גן של המשטרה נגד המחסלים שבאו להרוג את אלפרון. אם המשטרה לא הייתה עוצרת אותם זה היה יכול להיות קרב יריות בין עברינים באמצע העיר.
2. חדירות של 9ממ סטנדרטי FMJ מול כדור הולופוינט +P+. אני לא בטוח שיש כזה הבדל משמעותי. FMJ חדיר יותר, אבל להולופוינט יש תחמיש חזק יותר. אם תשים FMJ מול +P+ שלא נפתח כמו שצריך, לא בטוח מי חודר יותר. חוץ מזה 9ממ זה לא 5.56. 9ממ הוא כדור עייף. גם אם הוא יצא מהצד השני, הנזק שהוא יגרום לא יהיה רציני (לא שצריך להקל בזה ראש). בהרבה מאד דיווחים בתשקורת (© אילן ב.) מדווחים על קליע שנשאר בגוף או מקסימום נפל מגופתו של הנפגע כאשר הרימו אותו על האלונקה.
3. לגבי איך תירה כמה תירה ומה תעשה תחת לחץ ובזמן אמת, את זה תוכל להגיד רק לאחר מעשה. אתה לא יכול להניח שתירה רק כדור אחד, אתה לא יכול להניח שתירה שניים או מחסנית שלמה. אתה תירה עד שתנטרל את הסיכון, ואחר כך תצטרך להגן על מעשיך ולהוכיח שהם עולים בקנה אחד עם ירי להגנה עצמית.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר