זקוק לעצה..

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

זקוק לעצה..

על ידי 3DXXX » 28 מאי 2007, 15:40

חברים שלום,
אני חייב לשתף אתכם במקרה שהיה לי היום {28/05/07} במשרד הפנים בירושלים.
נתחיל בזה שאני לפני שנה מכרתי את כלי הנשק שהיה ברשותי,לפני כחודשיים החלטתי להוציא שוב רשיון בגלל מעבר מחלקה במקום השירות שלי{צה"ל}.
עברתי את ההליך המקובל {חמשת מדורי גיהנום מתוך השש}.
בהיגיעי למדור האחרון {משרד הפנים} הבנתי כמה המדינה שלנו אינה מתקדמת.
ועכשיו לסיפור:
השעה 14:30 סניף הבירה נפתח לקהל.
השעה 14:42 מדור רישוי נשק מתחיל לקבל קהל{אמור להפתח בשעה 14:30}.
כאשר אני נכנס לפקידה היא אומרת לי שהיא יכולה לתת לי רשיון ל4 חודשים בלבד...ואחרי 4 חודשים אלו אני אצטרך לעבור חידוש רשיון מחדש,א ב ל אם אני יגיע בשבוע הבא היא תוכל לתת לי רשיון ל3 שנים!! כן 3 שנים!!ללא חידוש וללא שום דבר מלבד האגרה לשנים אלו{לטענתה בגלל מספור של משרד הפנים}
אני לא הבנתי את ההחלטה המפגרת הזו..תוקף המטווח שלי תקף לחצי שנה{כך עולה מדבריה}אז למה אני צריך לחזור בעוד 4 חודשים עם חידוש יותר חדש מזה שיש לי כרגע?
בקיצור,הבנתי שאין ממי לקבל הסבר לדבר ,היות והאישורים שלי הם צהליים ואני אזכיר לכם שאישור צהלי צריך לחדש ...אז אמרתי לה שתתן לי את האישור ל4 חודשים,שילמתי לה 50 ש"ח והלכתי.
האם מישהו יותע על הדבר ?
איך יכול להיות שיש לי מסמך ביד המעיד על אישור אימון משרד הפנים והוא תקף לחצי שנה והיא דורשת ממני לחדש את הרשיון בעוד 4 חודשים?
למה אני כאזרח/חייל צריך לקבל רשיון ל4 חודשים בלבד? ולעבור את ששת מדורי הגיהנום האלו מהתחלה?
האם אני יכול לגשת אליה בעוד חודש ולדרוש חידוש רשיון ל3 שנים ע"פ האישור מטווח שיש לי כרגע?

תודה.
"כי רק המעז מנצח"..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 28 מאי 2007, 16:24

נראה לי שקצת עשית סלט ..
אין קשר בין האישור שעשית מטווח לתוקף הרשיון
הנושא של חידוש בעוד 4 חודשים נובע משיטת הדרוג שבה משתמש משרד הפנים לחידוש הרשיונות, בשיטה זו לפי מספר תעודת הזהות שלך יש לך מועד ספציפי לביצוע חידוש הרשיון (פרק זמן של 3 חודשים אחת לשלוש שנים), מאחר ומשרד הפנים רוצה לשמור על אחידות בתזמון ועל פריסה שווה יחסית של כמות מחדשי הרשיונות לאורך השלוש שנים יש צורך ב"איפוס" התזמון של חידוש הרשיון אצל מי שרק הוציא רשיון, כנראה שהמועד שלך הוא חודשים יוני - אוגוסט ולכן אם היית מגיע בשבוע הבא היית מקבל את הרשיון לשלוש שנים אבל מאחר והגעת אתמול את תהיה חייב "ליישר קו" בתום התקופה הזו ...
בעוד ארבעה חודשים תוכל לדרוש שיכירו באימון שעשית במטווח ובאישור הרפואי שכבר הצגת לצורך חידוש הרשיון, אני לא יודע אם פקידת הרישוי שלך תקבל את זה אבל מאחר ואכן תוקפם לחצי שנה זו בהחלט דרישה לגיטימית מצידך.

תתחדש ושמור על הבטיחות

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 28 מאי 2007, 18:25

מה ששחר אמר נכון. תתחדש על הכלי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 28 מאי 2007, 19:38

מה ששחר אמר זה נכון !
וזה שאזרח שמשלם את משכורת פקידת הרישוי לא הצליח להבין את זה ממנה
זה לא נכון!
נכון ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 29 מאי 2007, 02:13

דווקא חשבתי להציע עצמי לתפקיד פקיד רישוי, יש לי סיכוי ? :roll:
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 29 מאי 2007, 03:40

riko כתב:דווקא חשבתי להציע עצמי לתפקיד פקיד רישוי, יש לי סיכוי ? :roll:

אם אתה עומד מאחורי מה שכתבת
אתה מבין בנשק
ומוכן לשרת אנשים

כדאי שתחפש עבודה אחרת....

כי אין שום סיכוי הגיוני שבחלם תקבל עבודה שמתאימה לך.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 31 מאי 2007, 10:47

אני הייתי אומר לפקידה הזו תודה על המידע הזה.
היא הייתה יכולה לא לנדב לך את המידע הזה ואז היית צריך לחדש שוב בעוד 4 חודשים ובכלל לא היית יודע שאפשר גם אחרת.
מצד שני, אז גם האשכול הזה לא היה נפתח ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 31 מאי 2007, 11:57

תודה על מה ?
על משהו שמפורסם וידוע אבל האחראית על הנושא לא יודעת כיצד להסביר בצורה ראויה ??

פקידי הרישוי אמורים לתת שירות איכותי לאזרח בהתאם לרוח המדיניות והמגבלות הקיימות,
אולם העמימות, הסתירות, חוסר התאום וה"כל אחד עושה מה בא לו" במשרדי הרישוי מובילים לתופעות לא רצויות - פעמים רבות ללא כוונה כזו של פקידות הרישוי, אלא פשוט בגלל מי שמעליהן... - מדיניות צימצום נשק אמרנו כבר ?

ותחשוב על זה שפה בפורום יש כמה אנשים שיודעים להסביר את המדיניות והנהלים של משה"פ לנושא רישוי נשק יותר טוב מחלק מהפקידות רישוי - זה הגיוני ?

שחר

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 31 מאי 2007, 15:42

riko כתב:תודה על מה ?
על משהו שמפורסם וידוע אבל האחראית על הנושא לא יודעת כיצד להסביר בצורה ראויה ??

פקידי הרישוי אמורים לתת שירות איכותי לאזרח בהתאם לרוח המדיניות והמגבלות הקיימות,
אולם העמימות, הסתירות, חוסר התאום וה"כל אחד עושה מה בא לו" במשרדי הרישוי מובילים לתופעות לא רצויות - פעמים רבות ללא כוונה כזו של פקידות הרישוי, אלא פשוט בגלל מי שמעליהן... - מדיניות צימצום נשק אמרנו כבר ?

ותחשוב על זה שפה בפורום יש כמה אנשים שיודעים להסביר את המדיניות והנהלים של משה"פ לנושא רישוי נשק יותר טוב מחלק מהפקידות רישוי - זה הגיוני ?

שחר

שחר מתי תפסיק להתבלבל באותיות?
טשרניחובסקי כותבים ככה

ולא ככה - צ'רניחובסקי.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד