מה פה קורה פה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מה פה קורה פה?

על ידי Gil25 » 11 מרץ 2003, 23:33

נתונים:
בן 25 כמעט.
יצאתי מהצבא לאחר 8 חודשים, 21 נפשי.

אני עובד בחברת אבטחה ללא נשק, ובשביל ה"ספורט", החלטתי לנסות לבקש רשיון לנשק דרך חברת האבטחה. לתדהמתי הרבה, הרשיון אושר תוך שבוע..

עכשיו תסבירו לי.
איך זה שקיבלתי רשיון דרך משרד הפנים, זאת לאחר שיצאתי על 21 נפשי?
האפשרות היחידה שעולה במוחי, היא התנדבותי במשטרת ישראל (אדף התנועה) כשנה וחצי. (אגב, בשביל להתנדב למשטרה, עשו לי סרטים.. עקב עברי ה"נפשי" - ראוי לציין שאינני מטופל פסיכאטרית או משהו בסגנון, והיציאה מהצבא על קב"ן היתה צעד שעשיתי עקב תנאי ת"ש קשים שכמעט ולא אפשרו לי לשרת כמו בן אדם.

רק לאחר שהבאתי אישור פסיכאטרי "אזרחי" שאני רשאי לשאת בנשק, הסכימו במשטרת ישראל לאפשר לי להתנדב. בזמן ההתנגבות אני כמובן אוחז בנשק..)

בקיצור, האם יתכן שיש קשר בין הדברים, ולכן קיבלתי אישור למרות עברי המפוקפק?
אגב, משהו שמאוד לא מובן לי.. שמעתי שיש אצלנו עוד אדם, גם הוא עם "עבר נפשי", 21 בצבא.. שזכה אף הוא לרשיון נשק מטעם משרד הפנים, כך שלפתע איני מרגיש מיוחד..

האמנם משרד הפנים החל להנפיק רשיונות גם לבעלי 21 צבאי? או שההתנדבות במשטרה היא זו שזיכתה אותי, או שהשד יודע מה - אולי עוד נתונים שהמשטרה מסתמכת עליהם ואיננו יודעים..

תודה רבה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 11 מרץ 2003, 23:42

גיל,
מפאת צינעת הפרט, לא נכנס לשאלות ולעובי הקורה על למה ומדוע, רק חשוב לדעת כי פרופיל 21 שניתן על ידי קצין בריאות הנפש, אינו בהכרח על שום היותך :shock: ("קוקו") אלא יכול להיות על תבחין "אי התאמה", על מנת "לסגור" עניינים מבחינת הצבא.

אם היה לך אי פעם מקרה בו אושפזת או קיבלת טיפולים או תרופות בתחום הנפשי, העניין היה מופיע מייד אצל פקיד/ת הרישוי של משרד הפנים ולא היית מקבל אישור לנשק. כנ"ל לגבי המשטרה, יש תחלופת מידע בין כלל הגופים "אוגרי המידע" בעת שאתה מגיש בקשה לרשיון נשק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ראובן טל » 11 מרץ 2003, 23:47

בנוסף צריך לזכור שיש מקבלי פרופיל 21 שלא על סעיף נפשי אלא בריאותי רגיל.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

ידידיי..

על ידי Gil25 » 12 מרץ 2003, 00:00

לא טופלתי מעולם ע"י תרופות, ובאמת שאין לי רקע נפשי.
אך בשביל לצאת מהצבא, אמרתי לקב"ן ש"יש לי אופנוע, ואני ממש לא נזהר על החיים שלי, לאחרונה.. איבדתי עניין, הצבא לקח ממני הכל, בלה בלה".
אחרי מספר פעמים, יצאתי.
כך שאני מניח שיש פה עניין של 21 נפשי, ולא סתם "אי התאמה" (מה גם שזכור לי שירד לי הפרופיל, ועד כמה שאני יודע.. ב"אי התאמה" הפרצודרת קצת שונה)

ובקשר לתגובת ה"21 בריאותי", ברור במקרה הזה שזה לא בריאותי-פיזי, אלא בריאותי=נפשי.

בקיצור, מעניין מאוד על מה הם הסתמכו שם כשהם נתנו לי את הרשיון..

לא שיש לי תלונות, אני גם חושב שאך הגיוני הדבר שאם אני אוחז בנשק במסגרת התנדבות למשטרת ישראל, אני אוכל לאחוז בו במקום העבודה.

תודה בכל אופן. היתי שמח לו היו אנשים שמכירים עוד אנשים שיצאו על 21 נפשי, וכן קיבלו רשיון.
מעניין אותי אם הפונקציה של ההתנדבות במשטרה עשתה את שלה, או שגם בלי קשר היתי מקבל.

ואגב - יש לי עוד שאלה לסיום.
האם זה שקיבלתי אישור לנשק מטעם העבודה, אומר שלא יהיו לי בעיות בתום שלוש שנות ההתנדבות להוציא רשיון אזרחי?? כלומר, האם זה שכבר "נתנו" לך בעבר רשיון לנשק, ואתה "בעל וותק" עם רשיון כזה, מועיל למקרים החופפים.. או שזה "נשקל מחדש".
סליקאי ארד
סליקאי ארד

פרופיל 21 נפשי ומה הוא אומר:

על ידי Hungarfield » 12 מרץ 2003, 00:45

על פי הגדרות החוק (הן הצבאי והן האזרחי), הפרופיל הצבאי (הן נפשי והן גופני) מתייחס ומתאר דבר אחד בלבד - מידת ההתאמה לשירות צבאי במסגרת צה"ל בלבד, ואדגיש: איננו מתייחס כלל למידת התאמתו או תפקודו של הפרט בחיים האזרחיים!.
יותר מזה - עפ"י חוק המדינה אסור למעביד או כל אדם אחר לשאול אותך לפרופיל הצבאי שלך.
מה שכן - שלטונות צה"ל מחוייבים להעביר לרשויות המתאימות, קרי - משרד הרישוי לרשיונות נהיגה ולמשרד הפנים - האגף לרישוי נשק, את פרטיו של אזרח שבגלל הבעיה הספציפית ממנה הוא סובל אינו יכול לנהוג/לשאת נשק, על מנת שלא יקבל רשיון לעשות כן.
לפי מה שאתה מתאר, אתה הגעת לקב"ן עם רעיונות המכונים "אובדניים":
ואני ממש לא נזהר על החיים שלי,לאחרונה איבדתי עניין, הצבא לקח ממני הכל, בלה בלה".
.
זה אמור להדליק לו נורה אדומה של אדם העלול לנסות ולהתאבד, ולכן, לדעתי (ועד כמה שאני זוכר, לדעת המערכת) אדם כזה לא אמור לקבל רשיון לנשק.
העובדה שקיבלת את הרשיון יכולה להעיד על כמה תרחישים/כשלים:
1. הקב"ן לא תיאר אותך כאובדני, ולפיכך אין מניעה שתישא נשק (ואם תבקש נשק ותעמוד בתבחינים, תוכל לקבל. אין בתבחינים "בוגר צבא"?).
2. הקב"ן תיאר אותך כאובדני, אבל סימול הסעיף הוקלד בטעות, ולכן לא עודכן מחשב משרד הפנים (כשל).
3. אתה מוגדר כאובדני, אבל העניין פשוט עוד לא הועבר למשרד הפנים (כשל, אבל לא סביר - עברו כחמש שנים מאז השיחרור...).
4. הכל עבד יופי, ואתה לא אמור לקבל רשיון, אבל מי שבודק במשרד הפנים את הבקשות של חברות האבטחה מנמנם על משמרתו, או מאשר את האנשים כחותמת גומי (כשל חמור!).
לדעתי האישית, מי שמוגדר כבעל נטיות אובדניות לא אמור לקבל גישה לנשק, הן במסגרת המשא"ז והן בכל מסגרת אחרת, עד שייבדק ע"י מומחה ויימצא כשיר.
כל האמור לעיל מתבסס על יידע עדכני (סטודנט לרפואה) ועל השירות הצבאי (שירתתי בלשכת קרפ"ר, וחלק מהתפקיד שלי היה לענות על שאלות כאלה...).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי Colonel » 12 מרץ 2003, 01:49

תגיד לי גיל,
מה אתה רוצה, מדליה ? :?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 12 מרץ 2003, 05:52

יכל להיות שיש לכם יותר משני פרופילניקים אם לדוגמה יש ארבעה אז ביחד יש לכם פרופיל 84 וזה מספיק לאקדח אחד ל24 שעות, ולמשמרות של שש שעות כל אחד,,,,
:lol: :lol: :lol: :lol:
אתה יודע אולי איך מקבל אדם עם עבר סופר פלילי רשיון לחברת אבטחה ?
לא יודע? גם המשטרה לא!!! קרא עיתונים ותבין,,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי pilot » 12 מרץ 2003, 08:20

משהו לא ניראה לי הגיוני ?

ובכל זאת, נו...קיבלת, אז מה ?
נערך לאחרונה על ידי pilot בתאריך 12 מרץ 2003, 15:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הרגע מחמלי..

על ידי Gil25 » 12 מרץ 2003, 13:55

נדמה לי שקצת הקצנת..
רשיון נהיגה?? ממ, עובר מבחנון קטן מיד עם קבלת הפרופיל, ומחדש רגיל (אלא אם כן אתה באמת אדיוט גמור..) - ולא "וועדות אין ספור".

"לא יכול לקבל אקדח ממשטרת ישראל" ??
עובדה שאני מקבל. על "חריגים" שמעת??
כדאי שתברר קצת לפני שאתה קופץ ומנמף בעובדות שאין לך מושג ירוק עליהם.

בכל אופן, אני לא בא לקבל מדליה ולא כלום.
רק רציתי לברר נקודה פשוטה, האם יש מצב שמישהו מקבל 21 , וע"י התנדבות למשטרת ישראל (כמו שאמרתי, לאחר הבאת אישור מפסיכאטר אזרחי שאני כשיר.. ואגב, פסיכאטר אזרחי כוחו שווה לקב"ן שהוא פסיכאטר צבאי.) ?
האם זה מה שעזר לי לקבל את הרשיון?
או שפשוט יש "סוגים" של 21 - ויכול להיות שה21 שלי לא היה "אובדני", למרות מה שאמרתי לקב"ן.. אולי משום שהצבא היה מודע לבעיות הת"ש הגדולות שלי (חייל בודד) והבין שאני "משחק את המשחק" בשביל להשתחרר.

תודה על התגובות, בכל אופן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Hungarfield » 12 מרץ 2003, 14:31

היי גיל!
אמרת:
רק רציתי לברר נקודה פשוטה, האם יש מצב שמישהו מקבל 21 , וע"י התנדבות למשטרת ישראל (כמו שאמרתי, לאחר הבאת אישור מפסיכאטר אזרחי שאני כשיר.. ואגב, פסיכאטר אזרחי כוחו שווה לקב"ן שהוא פסיכאטר צבאי.)

ובכן: כמו שכתבתי, הפרופיל מתייחס רק לצבא. אם הסעיף שלך אינו רלוונטי לרישוי נשק, משרד הפנים לא אמור להתעסק בנושא כלל.
כל סעיף צבאי מסמל אבחנה מסויימת. היות ומצבים משתנים, יכול להיות שפסיכיאטר אזרחי יבדוק אותך ויחליט שהמצב ממנו סבלת השתנה, ואתה יכול לשאת נשק. אין כאן "כוח שווה", אלא האבחנה המאוחרת יותר היא הקובעת, בין אם נקבעה ע"י רופא צבאי או אזרחי.
מצד שני, אם כך הוא הדבר, לעניות דעתי אתה אמור גם לחזור לשירות, היות ומצבך הבריאותי השתנה לטובה.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

סעיף 21

על ידי מיכאל מס » 12 מרץ 2003, 19:35

גיל היקר

מעבר לעובדות רבות שאתה מספר על עצמך בולטות עובדות חשובות נוספות:
*אתה בעל גיל צעיר
*חבר פורום מזה יומיים בקושי
*חסר כל כללים אלמנטריים בניהול שיג ושיח עם אנשים שאליהם פנית בבקשה יזומה להבהרות

אנא התבטא בנימוס אל חברי הפורום אשר כל רצונם הוא להחכים אותך בנושא בו פנית ולאפשר גם לאחרים להשכיל מכך.

בהצלחה בהמשך ובתקווה שתסכים גם אתה ביחד עם כולם לשמור על תרבות הדיון..
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי buzy » 12 מרץ 2003, 19:59

גיל,
אם כל הכבוד - בתור אחד שהיה חלק גדול מחייו בשירות צבאי ואכל גם לא מעט _ _ _ (המלה צונזרה מפאת הכבוד לשאר החברים), מעולם לא עלה בדעתי וגם לא בדעתם של כאלה ששירתו איתי או שפגשתי במהלך השירות, ללכת לקב"ן כפתרון להשתחרר מהשירות.
אני מכיר מספר אנשים שאכן פעלו בדרך זו ולרובם 'חסר בורג' ואינני רוחש להם אהדה רבה.
השירות בצה"ל הוא חובה אזרחית ומי שלא מרגיש נוח איתה, יכול לבחור בחלופה של שירות לאומי.
התחמקות מחובה אזרחית במדינה דמוקרטית אומרת משהוא על מי שמתימר להיות אזרח בה ודורש שיווין זכויות לכאלה שמשרתים את המדינה במשך מיטב שנותיהם בשירות סדיר ומילואים ורבים (כמרבית חברי האתר) מהם גם מתנדבים לשרת במשטרה או משא"ז מתוך תחושה שכך תהיה תרומתם למדינה ולחברה גדולה יותר.
אם עדיין לא מאוחר מדי לכפר על חטאי העבר - גש ללשכת הגיוס הקרובה ובקש לחזור ולהשלים שירות חובה צבאי מלא, הבע צער על המהלך השגוי שעשית בהיותך צעיר ונימהר ובקש לקבל מחילה על כך ולכפר על זאת בהשלמת מכסת ימי שירות החובה הנותרים.
האמן לי תרגיש טוב יותר.
אם תבחר באפשרות השניה - המשך התחמקות ממחיובויות - תישאר תחמן לכל ימי חייך.
אולי תרגיש טוב עם עצמך, אך תהווה נטל מיותר על הסובבים אותך ועל החברה בכלל.
במקרה זה - לדעתי, לא יהיה מקומך עימנו באתר זה.

בהצלחה בכל אשר תבחר.
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מיסטר יודע הכל..

על ידי Gil25 » 12 מרץ 2003, 21:48

ראשית, ידועה האמרה "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", ובכן, אני לא ממש בא להצדיק את הצעד שעשיתי, ועוד כתבתי כבר בהודעות קודמות שזה צעד שאני מצטער עליו, אבל לא אתה הוא שתשפוט אותי.. אין לך מושג קלוש מה עבר עליי, ואני ממש לא הולך לפרט את זה כאן, אז כדאי שתשקיע מעט מחשבה והגיון לפני שאתה ממהר לחרוץ גורלם של אחרים.

בכל אופן, כצעד שבא "לכפר" על עוונותי, אני מתנדב פעיל כיום במשטרת ישראל.

ומיסטר buzy היקר, עם כל הכבוד שאני רוכש לך (והוא לא מסתכם בהרבה, לאחר המסקנות החפוזות אליהם אתה מגיע והנימה היהירה בדברך) - לא אתה הוא זה שתחליט אם "מקומך איתנו" אם אחרת.

תודה, ולילה טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

ואגב, עוד נושא שכדאי שתתן עליו את הדעת..

על ידי Gil25 » 12 מרץ 2003, 21:54

זה שאדם סיים צבא 3 שנים, לא עושה אותו בהכרח ל"נורמלי" יותר, מחברו שבחר להשתחרר עקב תנאי-מחיה קשים. (ואני לא מדבר פה כעת על בעלי העבר הפסיכאטרי ה"אמיתי", אלו הנוטלים כדורים וכו' - אני מדבר על אלפי שחקני הקב"ן, שעושים את הטעות ומשחקים את המשחק בשביל להתשחרר).

בכל אופן,אני מכיר לא מעט ש"סיימו צבא", אוחזים בנשק, והאמן או לא.. אני מפחד להסתובב איתם. הפיוזים קצרים, האינטלגנציה בתחתונים, ומהירות ניתוח המידע שהמוח שלהם מעבד, לפעמים פועלת מהר מידי ("מסקנות חפוזות" אומר לך משהו?!..)

היתי יכול לפתח את זה יותר, ולהביא דוגמאות, אבל נחסוך ממכם את התענוג, בתקווה שתבינו את הרעיון.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מה קורה

על ידי מיכאל מס » 12 מרץ 2003, 21:57

זה שאתה מתנדב במשטרה זה לזכותך בכל קנה מידה ואספקט
זה שאתה לא מפסיק עם הלשון המתגלגלת זה ממש לא לזכותך..
אם לא איכפת לך, צופים באתר הזה מאות ואף יותר , גולשים, . אל תיסחף ותגרום לאחרים להיסחף יחד איתך.
אני מניח שהצטרפת אמנם לפני יממה , אבל בוודאי הצצת כבר לפורום המדהים הזה ובוודאי שמת לב שלהבדיל מפורומים רבים אחרים , האוירה פה הינה מפרגנת , מקצועית וכעין משפחתית.
אל תתפתה לתת לאנשים את ההרגשה שכל פעם שיראו את שימך, ידלגו לאשכול אחר. תמשיך ברוח טובה ותיראה איך הדבר יוביל לתוצאות מהנות ...
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד