אחריות פלילית לשימוש בנשק -מקרה שקרה לי ביום שישי -מה דעתכם?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי higt-power » 07 יוני 2007, 10:21

זהוא קראון שאנחנו לא בדרך לשם ,אנחנו כבר שם מזמן .
וזאת פה בדיוק הבעיה !!
בוא נאמר שכן היתי יורה ,מה אתה חושב שהיה קורא?
היתי מקבל צל"ש?
בוא אני יספר לך מה היה קורא בעולם האמיתי שלנו
"הנדקר" +חבורתו היו נעלמים חיש קל מהמקום ביחד עם כל שאר העדים
ואני היתי נשאר עם גופה שתקוע בה כדור שהגיע מהאקדח שלי .
למקום היה משוגר צוות סיור שאותו לא כל כך מענין מה היה אוו לא היה הוא היה סתם מתבאס
על זה שעכשו הוא תקוע בלשמור על זירת ארוע עד שהמז"פ יועילו בטובם להגיע למקום .
דבר השני שהיה קורא מיד היתי נעצר (נו מה חשד לרצח ) (לפחות צוות הסיור "הרויוח" מעצר לאותה משמרת ) ומובא אחר כבוד כבול לתחנת המשטרה ועכשו חכה לחוקר שיועיל להתפנות .
התפנה חוקר חקר (נניח שלא היתי חכם מספיק לשמור על זכות השתיקה עד שאני פוגש את העורך דין שלי, שזה כבר יקרא למחרת כנראה ועד אז אני מילא עצור) אני מועבר למעצר עד שאני יראה שופט למחרת .
ועכשו מה שהשופט יחליט מעצר בית (לך תגיס ערבות ,נו מה אני חבר משפחת אברג'ל שהעבות תפוקד עוד לפני שהשופט החליט כמה ?)/מעצר עד תום הליכים ..................
ונגיד שכבר החוקר מבין מיד שהירי שלי מוצדק ומשחרר אותי במקום סוגר את התיק מחוסר ענין לציבור (חס וחלילה מחוסר אשמה) אז התיק הזה מלווה אותי לכל החיים בכל פעם שאני מוציא טופס רישום פלילי .
רוצה לבטל ?
קח עורך דין תתיבע את המשטרה .......עינין פעוט של כמה אלפי שקלים .
רוצה את הרשיון והאקדח בחזרה ? -עיין סעיף קודם
וכל זה למה כי בסך הכל רציתי לעזור ............
ואת זה אני אומר מנסיון של מי שכבר עוכב ל3 שעות רק בשל כך שהכנסתי אגרוף לפנים לאידיוט שאיים אלי ועל אישתי עם מספרים (שאותם אגב משום מה השוטר לא כל כך מיהר לטפוס )
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 07 יוני 2007, 10:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 07 יוני 2007, 10:29

המערכת השלטונית אשמה בכך.

לכאורה המחוקק קבע שת חוק "השומרוני" אך יחד עם זה אינו נותן כלים סבירים לכך.
*ההכשרה לה מחוייב אדם לצורך נשיאת נשק אינה מכשירה ומכינה אותו לפעול במקרים כאלה.
אין לו הבנה משפטית בסיסית לגבי מה מותר, מה אסור ומה כדאי לעשות ובאיזה מקרים.
אין לו את המיומנות הנדרשת לבצע את הנ"ל ממילא, אלא אם כן מדובר באדם שהכשרתו נעשתה מחוץ לנדרש בחוק במסגרות אחרות.
*מערכת האכיפה אינה פועלת בצורה מעוררת אמון במיוחד ויתרה מזאת, אינה "מתעקשת" דיה להביא תשתית ראייתית באופן מקצועי כדי לוודא את כליאתם של העבריינים מאחורי סורג ובריח, לעתים ממהרים "לסגור טיעון". כתוצאה ממצוקות סובייקטיביות של המערכת (לא אמרתי שזה בסדר), ישנם מקרים רבים בהם המשטרה מגלה סלחנות יתרה בפני העבריינים.
*מערכת המשפט נוהגת כאילו כל המקרים המתרחשים ברחוב רווי אדי האלכוהול, הפשע והאלימות התרחשו בכותלי משרדי בית המשפט תחת מזגן ואורות הניאון עם כוס תה ועוגיות.
במקרים בהם ההרשעה לא תהיה של השומרוני אלא של העבריין, קלות הענישה היא כזריית מלח על פצעי הקורבן. המיץ של הגועל של הנפש.

בקיצור, חיים בסרט ולא מבינים למה המסך יורד בסוף.

טוב, אני עוצר פה כי זה ממש לא בריא לי להמשיך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

קראון,

על ידי גמ » 07 יוני 2007, 10:57

תחשוב על זה מהכיוון ההפוך, מנקודת מבטו של אותו אדם שאתה מצפה ממנו לקוד התנהגות עם אחריות ציבורית שיוביל אותו להתערב במצב מצוקה שהוא עד לו. נניח שאותו בעל נשק שנמצא במקום מתערב על מנת לטפל בבעיה כפי שתיארת. ונניח שהוא אכן מצליח להשתלט על המצב ומונע פגיעה בילדיך, ועל כך אתה תודה לו כל החיים - אכן גיבור. אלא מה, מבחינתו עכשיו במידה וירה מתחיל סיוט של חקירות מכאן ועד להודעה חדשה "למה ירית?, לא היה פתרון אחר? (מובן שאקדחו מוחרם במידי). ונניח שהוא השתלט על המצב אבל תוך כדי כך נפגע עובר אורח תמים. מה עכשיו? אולי הוא עזר לילדך אבל מה עם משפחתו וילדיו שעבורם מתחיל עכשיו סיוט.

לצערנו המדינה השתנתה ומבחן התוצאה ולא מבחן הכוונה הוא שקובע. המשמעות היא שהסיכוי שתצא בסדר מהתערבות כזו קטן לאין ערוך מהסיכוי שתסתבך (אף אחד לא יעריך אותך על כך שרצית לעזור). זו הסיבה שאנשים מעדיפים היום להתעלם מאדם במצוקה מאשר לעזור לו. יש לי הרבה דוגמאות מהאקטואליה של התקופה האחרונה אבל למדתי שהעלאת דברים כאלה לא מקובל בסליק לכן אמנע מהצגתן.

בקיצור, במצבים של שחור ולבן כאשר ברור מי הרעים ומי הטובים ואתה משוכנע שיש ביכולתך לטפל במצב באופן מיטבי (כולל לקיחה בחשבון של כל ה- after shocks) כדאי להגיב. אחרת, לא בטוח...
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 07 יוני 2007, 15:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 07 יוני 2007, 12:00

אני אוסיף מקרה שהיה בחדשות שנה שעברה.
איזה בחור ראה קבוצה של צעירים מכים אדם זקן. הוא התערב, עזר לזקן והזעיק את המשטרה.
הוא נחקר במשטרה, ולאחר שבוע מפקד התחנה קרא לו והעניק לו ציון לשבח.
התיק כמובן עבר לתביעה, והתביעה החליטה להגיש נגדו כתב אישום על הפרת הסדר הציבורי.
עכשיו אותו אדם נאבק בערכאות כדי לבטל את אותו כתב אישום.

קראון, דווקא מכיוון שיש לי ילדים ומשפחה לצערי הרב אני לא אגלה אזרחות טובה ולא אתערב בכזה ארוע. הילדים שלי זקוקים לאבא שלהם חפשי, בריא ומאושר - והכי חשוב מפרנס ומכניס משכורת לבנק כל חודש.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

עזרה

על ידי asafii2 » 07 יוני 2007, 16:46

high power

יפה אמרת, הרבה אנשים לא מבינים מה יקרה אחרי שירית בתוקף!
אנחנו לא בארה"ב!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קראון » 07 יוני 2007, 23:39

לצערי הרב הפשע מאורגן, אבל האזרחים שומרי החוק לא.
אצלנו כל אחד לעצמו.
ברור לכם שבתהליך אבולוציוני, מי שייכחד בסופו של דבר זה אנחנו.

אם כל אחד יבחר בפתרון הקל עבורו, הרי שברור שעדיף גם לא להתגייס לצה"ל, כך הסיכוי להישאר בחיים יותר גבוה. כנ"ל לגבי שירות מילואים - הרי הילדים מחכים לנו בבית.

ובכל זאת מרביתנו הולך לשירות מילואים (גם בחריגי קריאה).

למה? כי יש לנו מצפון חברתי, כי איכפת לנו מהמדינה ולא רק מעצמנו.

כי אם יהיה איכפת לנו רק מעצמנו בטווח הקצר, הרי שבטווח הארוך לא נהייה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קראון » 07 יוני 2007, 23:39

לצערי הרב הפשע מאורגן, אבל האזרחים שומרי החוק לא.
אצלנו כל אחד לעצמו.
ברור לכם שבתהליך אבולוציוני, מי שייכחד בסופו של דבר זה אנחנו.

אם כל אחד יבחר בפתרון הקל עבורו, הרי שברור שעדיף גם לא להתגייס לצה"ל, כך הסיכוי להישאר בחיים יותר גבוה. כנ"ל לגבי שירות מילואים - הרי הילדים מחכים לנו בבית.

ובכל זאת מרביתנו הולך לשירות מילואים (גם בחריגי קריאה).

למה? כי יש לנו מצפון חברתי, כי איכפת לנו מהמדינה ולא רק מעצמנו.

כי אם יהיה איכפת לנו רק מעצמנו בטווח הקצר, הרי שבטווח הארוך לא נהייה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דורגל » 08 יוני 2007, 11:09

אני מבין שישנה כאן הסכמה כללית שלא להציל מישהו משחיטה כשרה ולתת לו למות רק כדי למנוע מעצמכם סיבוכים בירוקרטיים או אובדן רשיון הנשק שלכם ??!!!!

רבותיי, אני נדהם !!!

במלוא מובן המילה.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גמ » 08 יוני 2007, 12:18

לא!!!
ההסכמה הכללית היא שהמדינה התחרפנה לגמרי.
היום המצב הוא שרשע וטוב לו. אתה יכול להיות אזרח שומר חוק עם מודעות וערכים של עזרה לזולת ולמצוא את עצמך מעורב עד מעל לראש בצרה צרורה כשמי שסיבך אותך מלכתחילה בצרה (העבריין) הולך הביתה שמח וטוב לב. וד"א ברוב המקרים גם ברור לכולם מי העבריין בסיפור. אלא שמערכת אכיפת ושמירת החוק בארץ עברה שינויים מפליגים והיום הגדרת האיש הטוב והאיש הרע התהפכה.

נאלצת להתמודד כמאבטח במועדון לילה עם חבר כנסת שיכור שמאיים עליך כאחרון העבריינים לסגור איתך חשבון אחר כך בעזרתו של עבריין בכיר. זבש"ך אף אחד לא יעזור לך.
סוממת במטרה לאנוס אותך במועדון לילה ע"י אוליגרך ושומרי ראשו רק בגלל שחרגת מהכללים של מארחת והסכמת לשתות איתו. כנ"ל, זבש"ך אף אחד לא יעזור לך.
הגנת על רכושך תוך סיכון פיזי שלך עצמך לאחר פריצות וגנבות חוזרות ונשנות שלא טופלו ע"י מי שאמור לטפל בזה. נכון ניחשת, זבש"ך. אתה זה שתשב בכלא ותתמודד עם הסיפור למשך שארית חייך.

ברוך הבא לישראל 2007!!!

נ"ב, למרות כל מה שנכתב למעלה רובנו עוד מספיק נאיוויים (או מטומטמים) לפעול ברגע האמת לפי צוו מצפוננו וכן להתערב ולעזור.

שבת שלום,

ג.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

"השיטה הישראלית"...

על ידי ramtal » 08 יוני 2007, 15:51

שבת שלום לכולם -

מכיוון שחלק מהתגובות נסובו בעניין החזקת נשק עם כדור בקנה וכיו'...מצרף קשור לפורום באנגלית מעולה לטעמי שאחד תתי הנושאים שלו מיועד לענייני נשק בדומה לאתר הסליק - אחד השירשורים שנפתחו מדבר על השיטה הישראלית כפי שהם רואים אותה ובניסיונות לפצח אותה (שליפה דריכה ירי...ולא שליפה ירי....) .
השרשור בנושא מכיל 2 -3 עמודים שימו לב .

מה שעוד למדתי ולא הייתי מודע כלל - כי במקרים בהם נושאים כדור בקנה בכל פעם שחולצים אותו מומלץ שלא לעשות שימוש באותו כדור יותר מפעמיים שלוש - הדבר עלול לגרום לפיצוץ הכדור ובית הבליעה כולו בעת ניסיון ירי - וזאת בגלל שינויים פיזיים שהכדור עובר בכל פעם שהוא נטען (התרמיל מתקצר ונפגם..) .
תהנו -

http://www.socnetcentral.com/vb/showthread.php?t=69202
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: "השיטה הישראלית"...

על ידי רפתן » 08 יוני 2007, 16:42

ramtal כתב:שבת שלום לכולם -

מה שעוד למדתי ולא הייתי מודע כלל - כי במקרים בהם נושאים כדור בקנה בכל פעם שחולצים אותו מומלץ שלא לעשות שימוש באותו כדור יותר מפעמיים שלוש - הדבר עלול לגרום לפיצוץ הכדור ובית הבליעה כולו בעת ניסיון ירי - וזאת בגלל שינויים פיזיים שהכדור עובר בכל פעם שהוא נטען (התרמיל מתקצר ונפגם..) .
תהנו -

http://www.socnetcentral.com/vb/showthread.php?t=69202

:oops:

איפה גלוקי כשלא צריך אותו.
(אגב באקדח סיכות זה לא קורה)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 09 יוני 2007, 19:03

שלום רפתן.

אתה מתכוון לאקדח סיכות (0.22) כמו שהיה לי בעבר או למהדק סיכות (P7) כמו שיש לי היום?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 10 יוני 2007, 14:40

הוא מתכוון למה שאתה מחזיק היום.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי קראון » 10 יוני 2007, 21:18

שלום ברי.

למה ב-P7 לא יכולה להיווצר בעיה כפי שתוארה של כדור בבית הבליעה שנחלץ ונטען מספר פעמים?

האם מנגנון החליצה שלא באמצעות ירי (שהוא gas operated) שונה ב-P7 מזה של אקדחים אחרים?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 10 יוני 2007, 23:02

מנגנון הפעולה הוא "DELAYED BLOWBACK"
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא