נבחרת ישראל לאליפות אירופה בגרנדה - קשיים בהבנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נבחרת ישראל לאליפות אירופה בגרנדה - קשיים בהבנה
היום פורסם הרכב הנבחרת לאליפות אירופה.
במקצוע 60 שכיבה גברים הוחלט על ההרכב הבא :
גיא סטריק, גיל סימקוביץ, דורון אגוזי
בשבועות האחרונים בוצעו 2 מבחנים יעודיים לאליפות וכן נערך גמר אליפות ישראל שהוגדר כמבחן שלישי ובהן הושגו התוצאות הבאות
מבחן 1, מבחן 2, אליפות ישראל)
סטריק ( 595, 597, 597 )
פפירוב ( 595, 589, 592 )
אגוזי ( 593, 591, 590 )
מורבצ'יק ( 592, ?, 591 )
מה לדעתכם לא בסדר בסיפור למעלה ? (מותר להעזר במחשבון)
עוד קצת מידע שוודאי היה מונח על שולחנם של המחליטים, התוצאות במסגרת ליגה לאומית
1785 0 597 591 597 הפועל אפרא מעברות סטריק גיא 1
1774 0 594 589 591 הפועל מחוז תל-אביב סימקוביץ גיל 2
1773 0 596 584 593 קלעי מכבי זאב רעננה פפירוב אדוארד 3
1770 0 592 593 585 המרכז האולימפי הרצליה מורבצ'יק אורן 4
1767 0 591 582 594 הפועל אפרא מעברות אגוזי דורון 5
1760 0 589 586 585 קלעי חיפה-רובה זעיר+אויר פיבנר ולדימיר 6
בשבועות האחרונים בוצעו 2 מבחנים יעודיים לאליפות וכן נערך גמר אליפות ישראל שהוגדר כמבחן שלישי ובהן הושגו התוצאות הבאות

סטריק ( 595, 597, 597 )
פפירוב ( 595, 589, 592 )
אגוזי ( 593, 591, 590 )
מורבצ'יק ( 592, ?, 591 )
עוד קצת מידע שוודאי היה מונח על שולחנם של המחליטים, התוצאות במסגרת ליגה לאומית
1785 0 597 591 597 הפועל אפרא מעברות סטריק גיא 1
1774 0 594 589 591 הפועל מחוז תל-אביב סימקוביץ גיל 2
1773 0 596 584 593 קלעי מכבי זאב רעננה פפירוב אדוארד 3
1770 0 592 593 585 המרכז האולימפי הרצליה מורבצ'יק אורן 4
1767 0 591 582 594 הפועל אפרא מעברות אגוזי דורון 5
1760 0 589 586 585 קלעי חיפה-רובה זעיר+אויר פיבנר ולדימיר 6
נערך לאחרונה על ידי אבי ח בתאריך 08 יוני 2007, 10:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: נבחרת ישראל לאליפות אירופה בגרנדה - קשיים בהבנה
אבי ח כתב:היום פורסם הרכב הנבחרת לאליפות אירופה.
בשבועות האחרונים בוצעו 2 מבחנים יעודיים לאליפות וכן נערך גמר אליפות ישראל שהוגדר כמבחן שלישי ובהן הושגו התוצאות הבאותמבחן 1, מבחן 2, אליפות ישראל)
סטריק (595, 597, 597)
פפירוב (595, 589, 592)
אגוזי (593, 591, 590)
מורבצ'יק (592, ?, 591)
אבי על פי הנהוג (אולי זה גם כתוב בתקנון - ואם כן זה הצד החזק של מיכאל)
לכל מקצוע שולחים את שני הראשונים.
והשלישי נשלח על פי שיקול ההנהלה (בד"כ כפוף להמלצת ועדה מקצועית / ועדת ספורט).
השיקולים למשלוח קלע שלישי :
סיכוי לקבוצתי, סיכוי לקווטה, בתחרויות פחות חשובות עומד גם אלמנט של צבירת ניסיון במעמד בי"ל.
ב60 שכיבה יש באנקר לשניים ראשונים.
גיא - שהוא עדיין בעיני בשלב זה הקלע המוביל בארץ (הלוואי וגיל יתמיד אז תהיה תחרות שתמשוך את שלושתם למעלה) וכמובן גיל שאכן יש לו קווטה אבל כעת חשוב שיצבור מה יותר מעמדים בי"ל לקראת המשימה האמיתית.
נשאר שלישי..............
האם זה יהיה שזירי ? (שהוא השלישי בתור לאורך כל השנה)
האם פפירוב הרביעי.
האם אגוזי החמישי (בהפרש 0.7 מפפירוב)
האם לא יסע כלל שלישי
ישבה ההנהלה דנה והחליטה.(היא אגב נבחרת ע"י המועדונים וזה תפקידה)
אשמח אם מי מחברי ההנהלה ינמק את ההחלטה.
רק תזכור שבסופו של יום דברים שרואים מהרצליה לא רואים מרעננה וההפך.
בועדת ספורט יושבים המאמנים גיא אופיר ובוריס - רכז הועדה איציק יונסי (אלוף ישראל שיאן ישראל - מקום 8 באולימפיאדת לוס אנג'לס 1984) ומנכ"ל ההתאחדות יאיר דוידוביץ' (מאמן של גיא - שיאן ישראל - אלוף ישראל ייצג אותנו גם באולימפיאדה - שותף לשיא העולמי של 400 מתוך 400 בשכיבה , כשעוד ספרו כל מצב לחוד)
בהנהלה יושבים למיטב זכרוני :
יונסי (אמרנו), יגאל לחזיאל קלע נבחרת בעבר, גילה זדה קלעית נבחרת בעבר, אדי פפירוב קלע נבחרת בהווה, מיכאל רוהר קלע נבחרת בהווה.ועוד כמה ותיקים בקליעה שאני מניח שטובת הקליעה לנגד עינהם.
עוד טיפ - לא הייתי מזדרז להשוות בין מבחן בהרצליה לירי בחו"ל בתנאי רוח קשה הרבה יותר.
הייתי נותן משקל שונה לרמת התחרות ולתנאי המטווח.
ומבחינה של עונה שלמה ?
אין ספק שההחלטה היא לא פשוטה ומורכבת - בעיקר כשאגוזי ממילא נוסע על טיקט המצבים. רק שעוד כרטיס טיסה אחד יותר או פחות לטעמי בכלל לא צריך להיות שיקול בעניין - אלא השיקול המקצועי.
ובסופו של יום "הכל אנשים"
מעניין
אבי את מי היית אתה שולח ובאיזה נימוק?
(אגב ברמה הלאומית שיקולים של הוא מהמועדון שלי לא עובד.....)
כי מול טיעונים מקצועיים אני אשמח להסכים או אולי לא.
הייתי שמח גם לשמוע את הנימוקים של חברי ההנהלה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אני הייתי רוצה שאת הישיבה יעשו לפני המבחנים ובה יקבעו :
1.כמה קלעים נוסעים ומהם הקריטריונים להשתתפות.
2 יכולים לקבוע מה שרוצים כקריטריון (תוצאת מינימום, ממוצע, 2 הקלעים הראשונים 3 הקלעים הראשונים וכו') .
אחרי המבחנים לא צריך שום ישיבה ושום דיון רק לקחת את הקריטריון והתשובה מתקבלת אוטומטית, פשוט וקל.
כל העניין שמשאירים שאלה פתוחה לגבי קלע שלישי להחלטה ברגע האחרון לא תקינה לדעתי.
למה אי אפשר גם בעניין הזה לקבוע קריטריון ברור באילו תנאים יסע קלע שלישי ?
מה היה כל כך קשה להחליט (פה אחד...) לפני המבחנים שאפשר היה להחליט בדקה ה-90.
התופעה הזו חוזרת על עצמה בצורה סדרתית והאמת שקצת נמאס כבר לדבר על זה.
לשאלתך אילן, אני הייתי רוצה שהקריטריונים שיוחלט עליהם לפני המבחנים (עדיף אפילו בתחילת העונה) יהיו כאלו שימקסמו את הסיכוי להצליח. בקביעת הקריטריונים צריך את כל נסיונם של החברים המכובדים שאת עברם פירטת. את המשימה לקבוע מי עמד בקריטריון ונוסע לתחרות ניתן לתת לפקיד (או למחשב...) עם ציון עובר בהבנת הנקרא .
1.כמה קלעים נוסעים ומהם הקריטריונים להשתתפות.
2 יכולים לקבוע מה שרוצים כקריטריון (תוצאת מינימום, ממוצע, 2 הקלעים הראשונים 3 הקלעים הראשונים וכו') .
אחרי המבחנים לא צריך שום ישיבה ושום דיון רק לקחת את הקריטריון והתשובה מתקבלת אוטומטית, פשוט וקל.
מה היה כל כך קשה להחליט (פה אחד...) לפני המבחנים שאפשר היה להחליט בדקה ה-90.
התופעה הזו חוזרת על עצמה בצורה סדרתית והאמת שקצת נמאס כבר לדבר על זה.
לשאלתך אילן, אני הייתי רוצה שהקריטריונים שיוחלט עליהם לפני המבחנים (עדיף אפילו בתחילת העונה) יהיו כאלו שימקסמו את הסיכוי להצליח. בקביעת הקריטריונים צריך את כל נסיונם של החברים המכובדים שאת עברם פירטת. את המשימה לקבוע מי עמד בקריטריון ונוסע לתחרות ניתן לתת לפקיד (או למחשב...) עם ציון עובר בהבנת הנקרא .
אבי ויובל
אכן אני מבין את עמדתכם.
ובכל זאת אני מעדיף להשאיר שיקול דעת להנהלה.
אם תיקח את כל מרכיבי שיקול הדעת ....
תמצא אתעצמך שוב עם קלעים שסוגרים את הרשימה....
לדעתי חשוב להשאיר גמישות מסויימת.
אתם יודעים מה גם ובעיקר בנוער אבל לא רק האפשרות לחנך....
ועל מנת להסיר ספק.
את אדי אין צורך לחנך.
אחד הקלעים היותר רציניים אחראיים מנומסים וציונים שאני מכיר ויש לי בעיקר דברים טובים לכתוב עליו.
אם נדבר רק על תוצאות
צריך להסוע שזירי - לעניות דעתי המקצועית.
אלא מאי הוא אפילו לא הוזמן למבחנים.
מה יכול להיות יפה יותר במדינתנו מכתבה על נבחרת ישראל שחוזרת עם מדליה מאליפות אירופה ובה יורה קלע נכה צה"ל קטוע רגל ממערכות ישראל? מעבר לזה שהוא קלע נהדר ואיש נחמד.
אלא שבעולם הרחב אף אחד לא שם על זה וההפך מנסים לנתק כל קשר בין קליעה לצבא.
כבוד באליפות אירופה - מדליה קבוצתית זה לא רע בכלל.
לדעתי באליפות הנוכחית המטרה שלנו - קווטה ועוד קווטה ואם ניתן עוד אחת.
לכן זה צריך להיות השיקול המרכזי.
לכן כנראה הוחלט ששזירי ימשיך לעסוק בנישה שלו שהיא ספורט הנכים. שהלא הוא חבר ההתאחדות וירה כאן ואין בעיה חוקית.
יובל ואבי
אני שוב מבקש מכם ניתוח מקצועי (אתם התחלתם
)
ולניתוח הזה אוסיף את עמדתי כך נצא נשכרים.
אני חושב קליעה ולאו דווקא מכבי רעננה (אגב בעמק הירדן נידו אותי שנתיים בעבר כי כחבר הנהלה הצבעתי עם מצפוני עבור הקליעה ולא עבור קלע מעמק הירדן)
אני חושב קליעה ולא בהכרח לא אדי פפירוב.
אגב גם אם נשאר חלוקים אתם ואני או אני והנהלת ההתאחדות - אין סיבה לשרוף את המועדון.
אולי אני טועה ודעתי לא נכונה. (כולה בן אדם ועוד רפתן
)
רק נראה לי שרוח הדברים כפי שאני מבין אותם ממה שאתם כותבים הוא - "העולם כולו נגדנו"
לי נראה שזה לא כך.
אכן אני מבין את עמדתכם.
ובכל זאת אני מעדיף להשאיר שיקול דעת להנהלה.
אם תיקח את כל מרכיבי שיקול הדעת ....
תמצא אתעצמך שוב עם קלעים שסוגרים את הרשימה....
לדעתי חשוב להשאיר גמישות מסויימת.
אתם יודעים מה גם ובעיקר בנוער אבל לא רק האפשרות לחנך....
ועל מנת להסיר ספק.
את אדי אין צורך לחנך.
אחד הקלעים היותר רציניים אחראיים מנומסים וציונים שאני מכיר ויש לי בעיקר דברים טובים לכתוב עליו.
אם נדבר רק על תוצאות
צריך להסוע שזירי - לעניות דעתי המקצועית.
אלא מאי הוא אפילו לא הוזמן למבחנים.
מה יכול להיות יפה יותר במדינתנו מכתבה על נבחרת ישראל שחוזרת עם מדליה מאליפות אירופה ובה יורה קלע נכה צה"ל קטוע רגל ממערכות ישראל? מעבר לזה שהוא קלע נהדר ואיש נחמד.
אלא שבעולם הרחב אף אחד לא שם על זה וההפך מנסים לנתק כל קשר בין קליעה לצבא.
כבוד באליפות אירופה - מדליה קבוצתית זה לא רע בכלל.
לדעתי באליפות הנוכחית המטרה שלנו - קווטה ועוד קווטה ואם ניתן עוד אחת.
לכן זה צריך להיות השיקול המרכזי.
לכן כנראה הוחלט ששזירי ימשיך לעסוק בנישה שלו שהיא ספורט הנכים. שהלא הוא חבר ההתאחדות וירה כאן ואין בעיה חוקית.
יובל ואבי
אני שוב מבקש מכם ניתוח מקצועי (אתם התחלתם

ולניתוח הזה אוסיף את עמדתי כך נצא נשכרים.
אני חושב קליעה ולאו דווקא מכבי רעננה (אגב בעמק הירדן נידו אותי שנתיים בעבר כי כחבר הנהלה הצבעתי עם מצפוני עבור הקליעה ולא עבור קלע מעמק הירדן)
אני חושב קליעה ולא בהכרח לא אדי פפירוב.
אגב גם אם נשאר חלוקים אתם ואני או אני והנהלת ההתאחדות - אין סיבה לשרוף את המועדון.
אולי אני טועה ודעתי לא נכונה. (כולה בן אדם ועוד רפתן

רק נראה לי שרוח הדברים כפי שאני מבין אותם ממה שאתם כותבים הוא - "העולם כולו נגדנו"
לי נראה שזה לא כך.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן ידידי,
לפחות ממה שפורסם בסליק שזירי ירה במבחן השני 594 ובאליפות ישראל 589 .
התמזל מזלנו וב-60 שכיבה יש לנו מספר קלעים ברמה גבוהה, די בעובדה שסימקוביץ האלוף הטרי ממינכן סיים מקום שמיני באליפות ישראל כדי להוכיח את הנקודה.
במצב עניינים כזה צריך פשוט לתת לתחרות לעשות את שלה כאשר את הכללי התחרות, כמו בכל תחרות מגדירים בהתחלה.
כל אחד מהקלעים שהזכרת ראוי והגיע להישגים מעולים, לכן אני לא רואה שום צורך בוועדה מסדרת.
הנקודה היא לא מכבי רעננה ולא אדי פפירוב , גם בעבר כבר כתבתי באותו נושא עקרוני של קריטריונים כאשר לא עמד על הפרק שום עניין הקשור במכבי רעננה או במי מקלעיה.
לפחות לא הגענו למצב שאת שני המקומות הראשונים בתחרות קובעים לפי התוצאה ועל המקום השלישי מחליטה ועדת מומחים ....
לפחות ממה שפורסם בסליק שזירי ירה במבחן השני 594 ובאליפות ישראל 589 .
התמזל מזלנו וב-60 שכיבה יש לנו מספר קלעים ברמה גבוהה, די בעובדה שסימקוביץ האלוף הטרי ממינכן סיים מקום שמיני באליפות ישראל כדי להוכיח את הנקודה.
במצב עניינים כזה צריך פשוט לתת לתחרות לעשות את שלה כאשר את הכללי התחרות, כמו בכל תחרות מגדירים בהתחלה.
כל אחד מהקלעים שהזכרת ראוי והגיע להישגים מעולים, לכן אני לא רואה שום צורך בוועדה מסדרת.
הנקודה היא לא מכבי רעננה ולא אדי פפירוב , גם בעבר כבר כתבתי באותו נושא עקרוני של קריטריונים כאשר לא עמד על הפרק שום עניין הקשור במכבי רעננה או במי מקלעיה.
לפחות לא הגענו למצב שאת שני המקומות הראשונים בתחרות קובעים לפי התוצאה ועל המקום השלישי מחליטה ועדת מומחים ....
אבי ח כתב:
.
למה לא תקינה ?
אם אני קלע שעושה לאורך כל השנה ביציבות תוצאות גבוהות אך במבחן אחד יריתי חולה והתוצאה נמוכה - האם עדיף (לאינטרס הלאומי כהגדרת אילן) שישלחו קלע פחות טוב ממני רק בגלל שהממוצע שלו מעט גבוה משלי?
או לחילופין אם אני קלע די בינוני ופתאום במבחן אחד הפגזתי תוצאה מבריקה שעברה את הקריטריון, האם אז הגיוני לשלוח אותי ?
לדעתי חייב להיות חופש מסוים בבחירת משלים הקבוצה, אם הבחירה נעשית פה אחד ע"י הועדה המקצועית - זה רק לטובת הקבוצה (ובמיוחד כשיודעים שהיושבים בועדה המקצועית הם בדר"כ מנוגדי אינטרסים

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko כתב:אבי ח כתב:
.
למה לא תקינה ?
אם אני קלע שעושה לאורך כל השנה ביציבות תוצאות גבוהות אך במבחן אחד יריתי חולה והתוצאה נמוכה - האם עדיף (לאינטרס הלאומי כהגדרת אילן) שישלחו קלע פחות טוב ממני רק בגלל שהממוצע שלו מעט גבוה משלי?
אף אחד לא אמר שהקריטריון שיוחלט עליו יהיה תוצאה של מבחן בודד, נהפוך הוא, ניתן להגדיר קריטריון שייקח בחשבון את כל העונה וגם ישקלל לתוכו תוצאה של מבחנים.
אני חושב שכולם מפספסים את הנקודה, כל מה שאני אומר שהפגם הוא בציור המטרה אחרי שהתבצע הירי (אפילו אם ציירו אותה במקום הנכון..)
לגבי ניתוח מקצועי של העונה אילן, קטונתי (מעולם לא התיימרתי להציג את עצמי כמומחה מקצועי) אבל אני אנסה להענות לאתגר:
אני מקווה שאין לי טעות בנתונים (ואם יש אני מתנצל מראש)
שזירי, פפירוב ואגוזי הפגינו סה"כ יציבות במהלך כל העונה רב התוצאות שלהן היו מעל 590.
הממוצעים שלהם נעים באותה סביבה : שזירי - 592, אדי - 591.6, אגוזי 590.5
במבחנים (כולל אליפות ישראל) הדירוג הוא : אדי, שזירי (עם שני מבחנים מתוך שלושה) ואגוזי.
אם שופטים לפי הסיכוי לעלות לפיינל ולהביא קווטה ננסה לראות את תוצאות השיא של כל אחד מהקלעים העונה :
פפירוב 596, 595
שזירי 594, 593
אגוזי 594, 593
הקריטריון שאני הייתי מעצב הוא שיקלול הרמה לאורך העונה באחוז מסויים תוצאות המבחנים באחוז משלים ובנוסף הייתי מעניק בונוס לתוצאות שעברו סף מסויים (לדוגמא תוצאה שיש לה סיכוי להביא קווטה), את כל זה הייתי קובע בתחילת העונה מכניס את המספרים ומקבל תוצאה.
אני לא אשלים את התרגיל כי אני לא רוצה לחטוא באותו חטא של קביעת קריטריון בדיעבד שהתוצאות מונחות לפני עיני.
בכל מקרה אני מאחל הצלחה לכל הקלעים שנוסעים לאליפות אירופה שיביאו מדליות וקווטות לרוב.
תודה אבי - אני אענה לך.
לטעמי אכן ועדת הספורט השתהתה בפרסום הקריריון............
בדבר הזה אני עיקבי וטוען תמיד שצריך לפרסם עונה קדימה.
בקורס מאמנים מלמדים לתכנן עונה ולהיות מוכוון שיא למקומות החשובים.
(לא דומה עונה של מתמודד על קווטה לזו של מתמודד על עליה מליגה ארצית לליגה לאומית)
בתוצאות המונחות לפני חסר שקלול אחד חשוב ביותר והוא המטווח ותנאי מזג האויר.
זה נכון לאקדח חופשי ולרובה מצבים ושכיבה. כבשכיבה השפעתו הרבה ביותר.
פיינל של שזירי עם 593 במקום בו הראשון בפיינל נכנס עם 596 ואחריו 595 ומטה אינו דומה כלל לפיינל בו נכנס גיא עם 599 וגיל עם 598.
המבחנים שלנו נערכים בהרצליה שלמעט סערות חורף נישב מטווח קל.
רק לדוגמא החבר שטיבל ירה פעם ליגה בעמק הירדן ונתקל בתופעת הרוח המזרחית.
הוא טען ובצדק שבלתי אפשרי לירות כך..............
ואכן כאשר היו לנו קלעים ברמות הגבוהות ורצינו שתוצאתם תילקח בחשבון השתדלנו שהם
יירו את הליגה במטווח במרכז. כך נהגו גם שדה נחמיה.
לכן בפרמטרים אלו לשזירי ולאחריו לדורון יש יתרון על אדי.
פרמטר נוסף הוא רמת התחרות (לא כוחות כי אדי לא נסע) אבל בהחלט גם כאן לדורון ואחריו שזירי יש יותר תחרויות ברמה גבוהה.
(אגב האם לקחת תחרויות אלו בחשבון כי לא בדקתי ?)
ובכל זאת אני הייתי שולח את אדי
מהנימוקים הבאים :
1.דורון קלע מצבים (יותר משכיבה) וחשוב שהוא יפנים שזו הנישה שלו ויביא משם את הקוטה. שכיבה זה לפעמים קצת יותר מפעל הפייס. גם דורון וגם גיל צריכים להיות מסוגלים להשתבץ בקווטות ב 3 מצבים דורון עם הכריעה של גיל וגיל (גלגולו של מעיל) עם העמידה של דורון.
אגב בוריס בעבר השיג תוצאות שוות קווטה במצבים.
2. הרחבת מעגל הקלעים - כמו שאני סבור שאם יצאו 4 או 5 קלעים לאולימפיאדה זה יביא ליותר סיכוי למדליה ויותר תמיכה אחד בשני כך אני סבור לגבי הקווטות.
בסידני נשארו בבית חני אוקונסקי ו בוריס פולק.
אני רוצה להאמיןשאם היו שניהם בסידני גם הקריירה של חני היתה אחרת והיתה כוללת עוד אולימפיאדה. וגם בוריס מעצם נוכחותו ליד דנילוב היה גורם לתחרות האקדח החופשי של דנילוב להראות אחרת.
3. אדי ייצג אותנו בעבר באולימפיאדה הוא קלע רציני מתאמן ברצינות ויודע להתעלות במאני טיים.(נכון שהסיכוי שלו לקווטה ביד הוא לא מי יודע מה אבל כך זה גם לגבי דורון) בכל אופן נסיעה של אדי היתה מסייעת לדם טרי (לא צעיר) מנוסה, ציוני , ותורם פן נוסף לאוירה בנבחרת. אדי הוא ספורטאי לוחם ותעיד על כך המלחמה שעשה ע"מ להצטרף לנסיעה זו. (על הדרך אני אדבר עם אדי ואז אולי אתכם גם בפרטי רק תנו לזמן להתרחק קצת) אדי היה נלחם עד טיפת הזעה האחרונה בעוד שדורון כבר שם. ברור שדורון יעשה הכל להצליח אבל זה לא בטוח יראה אותו דבר.
מה לעשות ואני איני חבר הנהלה - גם לא כל כך שמעתי את נימוקי החברים (ישנתי) ייתכן והייתי משתכנע אחרת. רק הבנתי שהיה דיון רציני ומקצועי וההחלטה נפלה על קול או קולות בודדים.
אני סבור שלאדי נכונו עוד ימים גדולים וטובים כקלע.
וגם היום כראש משלחת בפילזן אני בטוח שהוא עושה עבוד טובה.
לטעמי אכן ועדת הספורט השתהתה בפרסום הקריריון............
בדבר הזה אני עיקבי וטוען תמיד שצריך לפרסם עונה קדימה.
בקורס מאמנים מלמדים לתכנן עונה ולהיות מוכוון שיא למקומות החשובים.
(לא דומה עונה של מתמודד על קווטה לזו של מתמודד על עליה מליגה ארצית לליגה לאומית)
בתוצאות המונחות לפני חסר שקלול אחד חשוב ביותר והוא המטווח ותנאי מזג האויר.
זה נכון לאקדח חופשי ולרובה מצבים ושכיבה. כבשכיבה השפעתו הרבה ביותר.
פיינל של שזירי עם 593 במקום בו הראשון בפיינל נכנס עם 596 ואחריו 595 ומטה אינו דומה כלל לפיינל בו נכנס גיא עם 599 וגיל עם 598.
המבחנים שלנו נערכים בהרצליה שלמעט סערות חורף נישב מטווח קל.
רק לדוגמא החבר שטיבל ירה פעם ליגה בעמק הירדן ונתקל בתופעת הרוח המזרחית.
הוא טען ובצדק שבלתי אפשרי לירות כך..............
ואכן כאשר היו לנו קלעים ברמות הגבוהות ורצינו שתוצאתם תילקח בחשבון השתדלנו שהם
יירו את הליגה במטווח במרכז. כך נהגו גם שדה נחמיה.
לכן בפרמטרים אלו לשזירי ולאחריו לדורון יש יתרון על אדי.
פרמטר נוסף הוא רמת התחרות (לא כוחות כי אדי לא נסע) אבל בהחלט גם כאן לדורון ואחריו שזירי יש יותר תחרויות ברמה גבוהה.
(אגב האם לקחת תחרויות אלו בחשבון כי לא בדקתי ?)
ובכל זאת אני הייתי שולח את אדי
מהנימוקים הבאים :
1.דורון קלע מצבים (יותר משכיבה) וחשוב שהוא יפנים שזו הנישה שלו ויביא משם את הקוטה. שכיבה זה לפעמים קצת יותר מפעל הפייס. גם דורון וגם גיל צריכים להיות מסוגלים להשתבץ בקווטות ב 3 מצבים דורון עם הכריעה של גיל וגיל (גלגולו של מעיל) עם העמידה של דורון.
אגב בוריס בעבר השיג תוצאות שוות קווטה במצבים.
2. הרחבת מעגל הקלעים - כמו שאני סבור שאם יצאו 4 או 5 קלעים לאולימפיאדה זה יביא ליותר סיכוי למדליה ויותר תמיכה אחד בשני כך אני סבור לגבי הקווטות.
בסידני נשארו בבית חני אוקונסקי ו בוריס פולק.
אני רוצה להאמיןשאם היו שניהם בסידני גם הקריירה של חני היתה אחרת והיתה כוללת עוד אולימפיאדה. וגם בוריס מעצם נוכחותו ליד דנילוב היה גורם לתחרות האקדח החופשי של דנילוב להראות אחרת.
3. אדי ייצג אותנו בעבר באולימפיאדה הוא קלע רציני מתאמן ברצינות ויודע להתעלות במאני טיים.(נכון שהסיכוי שלו לקווטה ביד הוא לא מי יודע מה אבל כך זה גם לגבי דורון) בכל אופן נסיעה של אדי היתה מסייעת לדם טרי (לא צעיר) מנוסה, ציוני , ותורם פן נוסף לאוירה בנבחרת. אדי הוא ספורטאי לוחם ותעיד על כך המלחמה שעשה ע"מ להצטרף לנסיעה זו. (על הדרך אני אדבר עם אדי ואז אולי אתכם גם בפרטי רק תנו לזמן להתרחק קצת) אדי היה נלחם עד טיפת הזעה האחרונה בעוד שדורון כבר שם. ברור שדורון יעשה הכל להצליח אבל זה לא בטוח יראה אותו דבר.
מה לעשות ואני איני חבר הנהלה - גם לא כל כך שמעתי את נימוקי החברים (ישנתי) ייתכן והייתי משתכנע אחרת. רק הבנתי שהיה דיון רציני ומקצועי וההחלטה נפלה על קול או קולות בודדים.
אני סבור שלאדי נכונו עוד ימים גדולים וטובים כקלע.
וגם היום כראש משלחת בפילזן אני בטוח שהוא עושה עבוד טובה.
חבר isia זכור !
שבת שלום.
קראתי את הדיון המעמיק.
אני חייב לתת קרדיט לחברי ההנהלה, כולם מקצועיים, כולם חברים שלי וכולם יודעים את התורה.
כמו בהרבה מקרים אני יכול להגיד שאני לא לגמרי בעניינים ואין לי את כל התמונה.
מהמעט שאני יודע- אני בכל זאת הייתי מצרף את אדי לקבוצה בשכיבה.
בשכיבה לא מספיקה רק יציבות בתוצאות. צריך קלע להיות בעל יכולות מנטליות גבוהות ובעל יכולת לתוצאות "שפיץ" מספיק גבוהות בכדי שיוכל להשיג מיקום גבוה.
עם כל הכבוד (ובאמת יש כבוד ) לאגוזי, אדי הוא קלע מנוסה מאדדדדד. נכון שבשנים האחרונות לא השתתף בתחרויות בינ"ל אבל הוא לא עונה להגדרה של חסר נסיון.
לעומתו- אגוזי הוא בעל נסיון רב בשנים האחרונות בתחרויות בינ"ל ואני לא ממש זוכר תוצאה בולטת שלו בשכיבה. אני מקווה עבור כולנו שאתבדה, אבל הצ'אנס שלו לעשות קריטריון אולימפי או קווטה בשכיבה- לא גבוה.
אדי כבר הוכיח את עצמו במעמדים המכובדים ביותר כקלע אמין, בוגר ובעל יכולת מנטלית מדהימה.
לו יש גם את היציבות הנדרשת וגם את היכולת לתוצאת "שפיץ" שעשויה להכניסו לפיינל, גם בזמן האחרון.
אני גם לא סבור שאנחנו במצב של לחשוב על קלע שלישי כ"משלים קבוצה". עם כל הכבוד, דירוג קבוצתי גבוה זה נחמד, אבל המרכז צריך להיות בקטגוריה האישית. אגב, מי שמשיג תוצאה אישית גבוהה בהכרח תורם גם יותר לקבוצה.
אני סבור שהחזרה למעגל הבינ"ל של קלע ותיק ומנוסה, הנמצא כולו בלב העשיה בקליעה ותורם גם מזמנו החופשי למועדון ולהתאחדות- היתה יכולה להיות מעשה נכון.
העובדה שלא נשלח- מהווה מסר בדיוק הפוך ושלילי. אבל כמובן לא מהסיבות האלה היה צריך להישלח אלא מהסיבה המקצועית.
זכורני שהיתה פעם תקופה ( ארוכה ) בקליעה בישראל, שבה ההחלטות היו מתקבלות בהתאם לקריטריונים שהוגמשו מעת לעת בהתאם למי שהמחליטים ( יותר נכון המחליט ) היו חפצים ביקרו. נדמה לי שאחד הנפגעים אז - שמו משום מה מוזכר כאן שנית, בנסיבות דומות. גם אני מעת לעת נפגעתי מהחלטות שכאלה, אבל הרבה פחות. אני בטוח שהנוגעים בדבר, גם אלה שהרוויחו בטווח הקצר מהעניין, זוכרים את התקופה הזו- ולא לטובה.
אני בטוח שזה לא המצב היום.
בכל מקרה- הצלחה רבה לנוסעים.
אני משוכנע שקווטה נוספת- בוא תבוא.
נ.ב- אילן, מי אמר שהרוח בהרצליה קלה?
קראתי את הדיון המעמיק.
אני חייב לתת קרדיט לחברי ההנהלה, כולם מקצועיים, כולם חברים שלי וכולם יודעים את התורה.
בשכיבה לא מספיקה רק יציבות בתוצאות. צריך קלע להיות בעל יכולות מנטליות גבוהות ובעל יכולת לתוצאות "שפיץ" מספיק גבוהות בכדי שיוכל להשיג מיקום גבוה.
עם כל הכבוד (ובאמת יש כבוד ) לאגוזי, אדי הוא קלע מנוסה מאדדדדד. נכון שבשנים האחרונות לא השתתף בתחרויות בינ"ל אבל הוא לא עונה להגדרה של חסר נסיון.
לעומתו- אגוזי הוא בעל נסיון רב בשנים האחרונות בתחרויות בינ"ל ואני לא ממש זוכר תוצאה בולטת שלו בשכיבה. אני מקווה עבור כולנו שאתבדה, אבל הצ'אנס שלו לעשות קריטריון אולימפי או קווטה בשכיבה- לא גבוה.
אדי כבר הוכיח את עצמו במעמדים המכובדים ביותר כקלע אמין, בוגר ובעל יכולת מנטלית מדהימה.
לו יש גם את היציבות הנדרשת וגם את היכולת לתוצאת "שפיץ" שעשויה להכניסו לפיינל, גם בזמן האחרון.
אני גם לא סבור שאנחנו במצב של לחשוב על קלע שלישי כ"משלים קבוצה". עם כל הכבוד, דירוג קבוצתי גבוה זה נחמד, אבל המרכז צריך להיות בקטגוריה האישית. אגב, מי שמשיג תוצאה אישית גבוהה בהכרח תורם גם יותר לקבוצה.
אני סבור שהחזרה למעגל הבינ"ל של קלע ותיק ומנוסה, הנמצא כולו בלב העשיה בקליעה ותורם גם מזמנו החופשי למועדון ולהתאחדות- היתה יכולה להיות מעשה נכון.
העובדה שלא נשלח- מהווה מסר בדיוק הפוך ושלילי. אבל כמובן לא מהסיבות האלה היה צריך להישלח אלא מהסיבה המקצועית.
זכורני שהיתה פעם תקופה ( ארוכה ) בקליעה בישראל, שבה ההחלטות היו מתקבלות בהתאם לקריטריונים שהוגמשו מעת לעת בהתאם למי שהמחליטים ( יותר נכון המחליט ) היו חפצים ביקרו. נדמה לי שאחד הנפגעים אז - שמו משום מה מוזכר כאן שנית, בנסיבות דומות. גם אני מעת לעת נפגעתי מהחלטות שכאלה, אבל הרבה פחות. אני בטוח שהנוגעים בדבר, גם אלה שהרוויחו בטווח הקצר מהעניין, זוכרים את התקופה הזו- ולא לטובה.
אני בטוח שזה לא המצב היום.
בכל מקרה- הצלחה רבה לנוסעים.
אני משוכנע שקווטה נוספת- בוא תבוא.
- סליקאי ארד
מנחם אילן כתב:שבת שלום.
קראתי את הדיון המעמיק.
ראשית אני נתלה לא באילן גבוה אלא באילן ענק !!! (אם יורשה לי)
מסתבר שדעתי כדעתך .... ואני מצטרף בכל לב לנימוקיך.
שנית - יחסית - הכל יחסי.
בהרצליה בדרך כלל הרוח יותר קלה בטח בשעות הבוקר לפני הבריזה.
כדי להבין על מה אני מדבר תנסה בין נובמבר לאפריל לירות בעמק הירדן ברוח מזרחית שמתחילה ב 6 בבוקר ונגמרת רק עם רדת ערב....
ועוד הערה קטנה
לראשונה בהיסטוריה שני ישראלים בפיינל 60 שכיבה בוורלד קאפ....
לפני שנה גיא ואגוזי (עם 596 פשוט למען העובדות) ועדיין אני חושב אדי.
הדבר היחיד שהפריע לי באשכול הוא לא התהיה למה אדי לא נוסע ....
אלא מה שאני הבנתי כרמז לכיוון הנהלת ההתאחדות כאילו הדברים נעשו לא תקין.
למרות דעתי השונה מחלק מהחברים, אני סבור שהם דנו דיון רציני.
חבל לי שאדי נשאר בבית.
ונחצ'ה תודה על השתתפותך אני חושב שאתה תורם המון.
שבוע טוב.
חבר isia זכור !
הייתי חייב להקפיץ את הדיון -
מסתבר שהועדה המקצועית יודעת מה היא עושה ושההתאחדות בחרה נכון ...
אז כמו שאילן טען (ובדיעבד צדק) דורון הוא קלע של מצבים ומשם הביא את הקווטה,
הלואי והיו שולחים גם את פפירוב על תקן שלישי לשכיבה (אולי הייתה עוד קווטה) אבל אם זה בין פפירוב לאגוזי, הבחירה היתה נכונה וכפי שכבר כתבתי - טוב שיש לועדה חופש מסוים להחלטותיה ...
שמעתי כמה טענות על חזרה לימי עמנואל ... דגש אחד חייב להיות ברור - כאשר יושבת ועדה שהיא בפירוש לא ועדת יס'מנים והיא מגובה ע"י יו"ר ההתאחדות ולמעלה ממחצית חברי ההנהלה, אין בכלל מקום להשוואה משמיצה שכזו.
שחר
הלואי והיו שולחים גם את פפירוב על תקן שלישי לשכיבה (אולי הייתה עוד קווטה) אבל אם זה בין פפירוב לאגוזי, הבחירה היתה נכונה וכפי שכבר כתבתי - טוב שיש לועדה חופש מסוים להחלטותיה ...
שמעתי כמה טענות על חזרה לימי עמנואל ... דגש אחד חייב להיות ברור - כאשר יושבת ועדה שהיא בפירוש לא ועדת יס'מנים והיא מגובה ע"י יו"ר ההתאחדות ולמעלה ממחצית חברי ההנהלה, אין בכלל מקום להשוואה משמיצה שכזו.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
riko כתב:הייתי חייב להקפיץ את הדיון -
שחר
אין להישגו של דורון שום קשר לדיון העקרוני שהיה כאן.
הדיון לא היה כלל על זכותו של דורון לנסוע על תקן קלע מצבים (שהוא הרוויח אותה בזכות ולא בחסד, וגם אם הוא לא היה מביא קווטה זה לא היה משנה את זכותו לנסוע...)
הדיון היה לגבי קלע שעמד בקריטריון ב-60 שכיבה ולכל הדעות היה בעל סיכוי להביא קווטה (שלצערנו לא הגיעה...). ולגבי קריטריונים (מועד פרסום ביחס למושאם..)
אני לא יודע מה התנהל בדיוני הוועדה, אבל אם הדיונים נסבו על איך לחסוך ולצמצם בתקציב (אני לא רוצה לחשוב על סיבות אחרות...), אז לדעתי הוועדה פספסה בגדול. אם אנחנו רוצים להגיע למדליה (מטרה שיש לה סיכוי לעשות איזשהו שינוי מרענן בענפנו...) אז צריך לדאוג שלא מפספסים שום סיכוי להגדיל את הייצוג של קלעים שמסוגלים ביום נתון להביא הישג.
בייחוד בענף הקליעה (ועוד יותר מודגש ב-60 שכיבה) אין אף קלע שיכול להבטיח פיינל בתחרות נתונה ולא משנה כמה מוכשר/מוצלח הוא, כאשר סביבו יש עוד 30 שביום נתון יכולים לעשות בדיוק כמוהו. במצב כזה רק הגדלת הייצוג תגדיל סטטיסטית את הסיכוי להביא מדליה.
אך אלה רק שתי האגורות שלי ...
מעכשיו יש לגיל ולדורון שנה להתאמן כדי להגיע לבייג'ין בכושר מטורף
אני מחזיק להם אצבעות ומקווה שיתנו להם את כל המשאבים כדי להתאמן כמו שצריך
יאללה בהצלחה לכולם!!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד