שינוי תבחין מתנדב משא"ז

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ליאור45 » 11 יוני 2007, 18:26

מתי יבוא היום בו המדינה תאהב אותנו כמו שאנחנו אוהבים אותה?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 11 יוני 2007, 20:47

ליאור45 כתב:מתי יבוא היום בו המדינה תאהב אותנו כמו שאנחנו אוהבים אותה?

כשהרמטכל יהיה תימני
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Colonel » 12 יוני 2007, 12:55

אילן ב כתב:
ליאור45 כתב:מתי יבוא היום בו המדינה תאהב אותנו כמו שאנחנו אוהבים אותה?

כשהרמטכל יהיה תימני

גם אז לא בטוח...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 12 יוני 2007, 13:07

השאלה צריכה, אולי, להישאל הפוך:
מתי אתם תאהבו את המדינה כמו שהיא אוהבת אתכם?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 12 יוני 2007, 19:33

donduck כתב:השאלה צריכה, אולי, להישאל הפוך:

דון אני קורא אותך לסדר............. :twisted:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yuval » 12 יוני 2007, 21:54

donduck כתב:השאלה צריכה, אולי, להישאל הפוך:

כאשר אני לא אוהב אותה
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קומפאונד » 13 יוני 2007, 11:01

הי ליאור!
אתה ממש "רמבו" :wink:

"for our country to love us as much as we love it"
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 13 יוני 2007, 11:05

קומפאונד כתב:הי ליאור!
אתה ממש "רמבו" :wink:

"for our country to love us as much as we love it"

ושוב נתפסתי בחוסר מקוריות... :D

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עמי-ו » 14 יוני 2007, 09:04

לחברי הפורום שלום
לאחרונה (לפני כשבועיים) קיבלתי דרישה לחידוש רשיון נשק לשני כלים- רובה אוויר ואקדח ברטה. הרשיון שלי בתוקף מאמצע שנת 2003 וזהו החידוש השלישי שאני נאלץ לשלם במחיר מלא(הראשון במעמד קבלת הרשיון, השני לאחר כשנה וחצי והשלישי עכשיו לאחר 3 שנים), האם זה נשמע הגיוני?
סיבת קבלת הרשיון היא נדנוד אין סופי שלי לקבלת הכלים הנ"ל אשר היו שייכים לאבי ז"ל והתנדבותי שכנראה עזרה לעניין, אדם נחמד מאד(כן כן, יש גם כאלה במשרדי הממשלה) במשרד בירושליים החליט שמגיע לי להחזיק בכלים הנ"ל ואישר לי את בקשתי בחלקה- האקדח להחזקה בתבחין לא עומד בקריטריונים ורובה האוויר אושר בזמנו לנשיאה בתבחין מתאמן ירי פעיל. רשיון הרובה שונה בחידוש הרשיון הראשון להחזקה (הכוונה כנראה להחזקה בבית) והתבחין נשאר מתאמן ירי פעיל, רשיון האקדח נשאר אותו הדבר.
השאלה שלי היא כזו, אני עדיין מתנדב ביח"מ (משנת 2002) ורשיוני לנשקים הנ"ל קיים משנת 2003, האם ניתן בכל זאת ע"י הוכחת פעילותי (הדלילה יש לציין) או בכל דרך אחרת להחזיר את רשיוני על רובה האוויר למעמדו הקודם (נשיאה) ולהמיר את הרשיון של האקדח גם לנשיאה עם הקצאת תחמושת?
מתנצל מראש על כך שאני מתפרץ לדלת פתוחה....
אודה על תשובתכם המהירה.
עמיחי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 14 יוני 2007, 09:10

עמיחי:
אם רובה האוויר בייעוד אחזקה, מותר לך להוציאו מביתך ארוז וללא כדורים, להובילו למטווח בדרך הקצרה ביותר, להתאמן בו כאוות נפשך ולחזור הביתה וחוזר חלילה.

לגבי המרת רישיון האקדח לנשיאה בעילת מתנדב משא"ז, כרגע לא. עד לפני שנתיים נדרשה פעילות של שנה במשא"ז להמרת ייעוד מאחזקה לנשיאה. כיום המערכת אטומה עד הודעה חדשה.

ליאור

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עמי-ו » 14 יוני 2007, 09:23

ליאור
השאלה היא כזו, בעבר רשיון הרובה היה לנשיאה והוא שונה לאחזקה (למרות שברשיון כתוב החזקה :lol: ), האם אני יכול להחזיר את יעודו של הרשיון למצבו הקודם?
מה לגבי האקדח? האם יש באפשרותי לקחת אותו למטווח ולהתאמן איתו כאוות נפשי (להזכירך העילה לקבלת הרשיון הינה אינו עומד בקריטריונים)? האם יש אפשרות המרה לנשיאה בכל דרך אחרת (כדוגמת מתאמן ירי מעשי וכו')?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 14 יוני 2007, 15:45

ליאור,

לרובה אויר אין הקצאת תחמושת ואין הגבלה על מכירת הכדורים כיוון שאינם תחמושת.

לעמיחי -

ברוך הבא.

ייעוד החזקה לרובה אויר מבחינתך איננו משנה יותר מדי כיוון שאתה יכול לשאתו מהבית למטווח ובחזרה לצרכי אימון.
אם קיבלת בעבר ללא הוכחת פעילות בתבחין מתאמן פעיל - לנשיאה דרוש שינוי ייעוד. תוכל תמיד להגיש ערער על החלטת פקיד/ת הרישוי.

לגבי האקדח - חסרים פרטים ולכן קשה להשיב. מה הייעוד של הכלי ? (לא התבחין)

אגב, תבחין יפה יש לך, "לא עומד בקריטריונים"... (אולי אותו "איש טוב בירושלים" שהחליט לתת לך את הרישיון יוכל לסייע לך גם הפעם. דברים שניתנים על בסיס אישי צריכים להפתר על בסיס אישי)

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עמי-ו » 14 יוני 2007, 17:47

היי נעם
היעוד של הכלי הוא בראש ובראשונה שיהיה ברשותי, נשיאתו (ברשיון כמובן) היא רק צ'ופר.
מעט רקע לגבי העניין, אבי נפטר בסוף שנת 2001 וכחלק מהצוואה היה רשום גם אקדח ורובה אוויר שהיו ברשותו, היה חשוב לו משום מה שהם ישארו בבעלותי ולא יעברו לאי אילו ידיים אחרות (האקדח ליווה אותו הרבה מאד שנים). אני לקחתי את בקשתו של אבי כדבר עקרוני ולכן לחצתי לחץ לא מתון ולא מעט נדנודים לפקידי משרד הפנים אשר יש לציין כי היו מסבירי פנים ונחמדים בצורה מפתיעה. לאחר אי קבלת אישור לקחתו ללא השבתה כתבתי מכתב לוועדת ערער ובו הסברתי את העניין וציינתי כי אני מתנדב פעיל במשא"ז. למישהו שם במשרד הרישוי זה כנראה הזיז משהו ומסתבר שמאחורי הקלעים הוא דחף 3 פעמים (אם זכור לי נכון) את ערעורי לוועדת ערר לאחר שזה נדחה פעמיים ולבסוף הצליח. אני לא ידעתי את כל הסיפור של הבקשות החוזרות והנשנות אלא רק קיבלתי את האישור, לאחר שיחה עם מר יעקב עמית (כמדומני הוא היה האיש-המקרה קרה לפני כמה שנים טובות...) שמטרתה הייתה דברי תודה הסתבר לי כי הוא האיש שבזכותו צלח העניין, מופתע? גם אני.
נעם ידידי, לצערי אין לי שום קשר מכל סוג שהו לאנשים הנכבדים יותר והנכבדים פחות באגף רישוי כלי יריה ולכן אין כל דרך לפתור את בעיותי בצורה אישית כפי שהגדרת אם אינני טועה.
לאחר בירורים שערכתי היום אינני יכול להמיר את רשיון האקדח לנשיאה מכיוון שהעילה לא הייתה קשורה להתנדבות, לבינתיים (מחכה לנס...) הרשיון הוא כזה ואין כל דרך לשנותו.
נקודת האור היחידה והעיקרית היא שכלי הנשק ברשותי ובבעלותי וכך גם ישארו!
אחזור על אחת משאלותי בתקווה שתוכל לענות עליה, האם יש באפשרותי להתאמן עם האקדח כאוות נפשי (במטווח מאושר כמובן) בכל זמן ובכל מטווח?
תודה
עמיחי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי riko » 14 יוני 2007, 22:27

עמיחי

הייעוד "החזקה" נוצר כמעין פשרה בין חוסר היכולת של המדינה לקחת מהאזרחים את הנשק לבין חוסר הרצון של המדינה לאשר להם להסתובב איתו בחופשיות.

ההגדרה של "החזקה" אומרת שהאדם יוכל להחזיק בנשק בביתו, ללא תחמושת כלל .
מותר לבעל הרשיון להעביר את הנשק מהבית אך ורק אל המטווח או סוחר נשק למטרת אימון או תיקון, כאשר הוא סגור בנרתיק או ארגז וללא תחמושת.
ולשאלתך - כן, מותר ורצוי להתאמן עם הנשק, גם אם הוא בתבחין "החזקה".

במטווח תוכל לרכוש כדורים כאוות נפשך, בתנאי שתירה את כולם במטווח - אסור לך להוציא תחמושת מהמטווח ולמעשה להחזיק תחמושת בכלל.

היתרון של תבחין זה הוא בכך שאדם יכול להמשיך ולהחזיק בנשק למרות שהוא לא עונה על הדרישות של משה"פ במלואן (פגה העילה בגינה הוא קיבל את הרשיון, ירושה ללא השבתה ועוד כל מני כאלו..)
יתרון נוסף הוא העלויות היחסית נמוכות בחידוש הרשיון - ייעוד "החזקה" אינו מחייב אימון תקופתי ולכן עלות החידוש זולה יותר - לא משלמים על אימון ותחמושת, רק על זיהוי ובדיקת תקינות (וכמובן אגרה ותשלום לרופא..).

ייעוד זה הפך מפלט לכל אלו שלא רוצים לשלם את הכסף ולא אכפת להם לא להסתובב עם האקדח - הם רק רוצים שהוא ישאר בבית מטעמים כאלו ואחרים, או לכאלו שלא מסוגלים פיזית לעמוד בדרישות האימון אבל קשה להם נוסטלגית / רעיונית להיפרד מהאקדח.

אבל זה גם החיסרון הגדול של תבחין זה:
ברמה העקרונית עצם העובדה שאדם רשאי להחזיק בנשק, אך לא נדרש להתאמן ולעבור הדרכה בסיסית בנושאי תפעול ובטיחות זו סכנה גדולה
(ונכון שתאורטית אסור להחזיק תחמושת ואז בעצם אין בעיה - אבל על מי אנחנו עובדים פה חוץ מעל עצמנו??)

חיסרון נוסף הוא כמובן בחוסר היכולת לשאת את הנשק ואיסור החזקת התחמושת.

הרצון שלך להתאמן עם הנשק הוא חיובי ומבורך, קח את אקדחך כשהוא סגור בנרתיק וללא תחמושת, צא אל המטווח ודאג לקבל הדרכה מסודרת.

הערה אחת נוספת - בעבר היה נהוג להמיר את ייעוד ה"החזקה" ל"נשיאה" למי שהוכיח כי הוא מתאמן קבוע במטווח, אם אני לא טועה 5 אימונים בפרק זמן של שלושה חודשים.. שווה לבדוק אם זה עדיין כך.

בהצלחה ושמור על הבטיחות

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 15 יוני 2007, 07:08

הנושא של רישוי כלי ירייה למתנדבי משא"ז הועלה שוב בפני ראש אק"מ החדש.

אגב, מעולם לא יצא לי לראות רישיון לרובה אוויר בייעוד נשיאה. האם ייעוד זה מתיר/התיר נשיאה של רובה אוויר ברשות הרבים במצב "הכן"? אני מכיר צייד יונים לשעבר שנשא רובה אוויר מיטען במצב זה בעבר, אך במוסדות ולא בפומבי.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד