רשיון ציד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
טוב אילן,
אז הנשרים מתו כתוצאה מזה שהם קנו בשר בטיב טעם, ואת הפרות שאתה מגדל אתה שולח למות בשיבה טובה בבית גיל הזהב אחרי שתפוקת החלב שלהן יורדת.
החקלאים שמתעסקים בגידולי שדה מרססים על הפירות מי עדן במקום טונות של חומרי הדברה והכל טוב ויפה...
אם כל החקלאים היו כאלה בעלי מצפון ואהבת החי והצומח - אז כנראה שלא היינו צריכים חקלאות אורגנית ולא היינו צריכים לדאוג מזיהום מאגרי מי התהום שלנו כתוצאה מתוצרי הלוואי של חקלאות אינטנסיבית.
לגופו של עניין, אני לא רואה שום סיבה שהזכות ל"דילול אוכלוסיה" תהיה שמורה לקומץ מקורבים לשר או חבר כנסת כזה או אחר. הזכות הזו צריכה להיות פתוחה לכל מי שרוצה לעסוק בזה, כמובן תחת פיקוח מתאים.
אבל כפי שאתה יודע, הבעיה היא לא צייד ולא רשיונות צייד. הבעיה היא המגזר הערבי. בכל פעם שמספר כלי הנשק ברשיון באותו מגזר עולה - משרד הפנים חותך את הצינור. כך היה עם רשיונות לצייד וכך גם עם תבחין משא"ז. כיוון שהם לא יכולים לחתוך רק להם הם חותכים לכולנו.
א.
אז הנשרים מתו כתוצאה מזה שהם קנו בשר בטיב טעם, ואת הפרות שאתה מגדל אתה שולח למות בשיבה טובה בבית גיל הזהב אחרי שתפוקת החלב שלהן יורדת.
החקלאים שמתעסקים בגידולי שדה מרססים על הפירות מי עדן במקום טונות של חומרי הדברה והכל טוב ויפה...
אם כל החקלאים היו כאלה בעלי מצפון ואהבת החי והצומח - אז כנראה שלא היינו צריכים חקלאות אורגנית ולא היינו צריכים לדאוג מזיהום מאגרי מי התהום שלנו כתוצאה מתוצרי הלוואי של חקלאות אינטנסיבית.
לגופו של עניין, אני לא רואה שום סיבה שהזכות ל"דילול אוכלוסיה" תהיה שמורה לקומץ מקורבים לשר או חבר כנסת כזה או אחר. הזכות הזו צריכה להיות פתוחה לכל מי שרוצה לעסוק בזה, כמובן תחת פיקוח מתאים.
אבל כפי שאתה יודע, הבעיה היא לא צייד ולא רשיונות צייד. הבעיה היא המגזר הערבי. בכל פעם שמספר כלי הנשק ברשיון באותו מגזר עולה - משרד הפנים חותך את הצינור. כך היה עם רשיונות לצייד וכך גם עם תבחין משא"ז. כיוון שהם לא יכולים לחתוך רק להם הם חותכים לכולנו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לא לציטוט
כיוון שהם לא יכולים לחתוך רק להם הם חותכים לכולנו.
לא יודע מה איתך ... לי כבר חתכו מזמן....
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
itamar כתב:טוב אילן,
א.
איתמר מכובדי
אני יותר ממסכים איתך שהמצב בחקלאות רע.
הייתי מעביר את כל ישראל לחקלאות אורגנית (צרפת והקופסא הירוקה כדוגמא)
לא מזמן נתפס פועל "ציוני" (ממוצא תילנדי) משליך בקצה מטע האבוקדו את מיכל האחסון של חומר הריסוס ישר למימי הדן. לצערי כמו תמיד זה נסתיים בקנס. לטעמי כחקלאי היה צריך לשלול מבעל המטע את הזכות לעסוק בחקלאות ולהעבירו לאחר - חד וחלק.
בשורה התחתונה אני פריק של איכ"ס וכן טענתי שאותו מרעיל נשרים בדיעבד הוא פשוט עבריין - ואני חוזר יש דרכים אחרות רק צריך לטפל.
לגבי הפרות הוזמנת לביקור ולא הרמת את הכפפה.
ענף הרפת יחד עם המשרד לאיכות הסביבה ערכו ב 6 השנים האחרונות רפורמה במשק החלב שמטרתה העיקרית טיפול בפרש ובשפכים והסדרת תנאי המינימום למגורי בעלי החיים.
נכון לעולם לא יהיה דומה גידול אינטינסיבי שבסופו של יום הוא גידול מזון לאנושות, לגידול חיות מחמד. רק תן לי אלטרנטיבה בבקשה.
אלא שאולי תופתע - כלכלית הוכח שפרה שטוב לה (זה נכון גם לגבי כבשים עיזים גמלים ועופות) היא פרה יותר בריאה שמפיקה הרבה יותר חלב ובסופו של יום משאירה יותר תשואה מפרה החיה בצפיפות.
(אם תיכנס לאתר הרפת ICBA.CO.IL תראה ביומן השבוע את מכתבו של ד"ר עופר קרול שקורא לרפתנים בשום אופן לא לצופף פרות לטובת הגדלת היצור כי זה יפגע בהן בהמשך)
אז שיהיה לנו שבת שלום
ונקווה שמי שמתפרנס מהטבע ישכיל לשמור עליו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
Re: צייד
asafii2 כתב:יפה שחלק מהאנשים כמו איתמר מבינים לעומק את נושא הצייד!
בכל העולם הצייד נפוץ ומאוגד ורק בישראל ישנה איוולת בנושא.
חילוקי דעות בעניין כן לצוד או לא ,קיימות בכל מקום בעולם לכן צריך להבין
את הנושא לעומק.
סתם בכדי לסדר את הראש, רק באזור עפולה ישנם כ 100 אלף דונם
גידולי חקלאות והחקלאים אומדים את הנזקים בין 2-4 מיליון ש"ח בשנה!!
את ההפסד הזה אף אחד לא מחזיר להם לבטח לא קרן קנת...
כבר מעל 40 שנה צדים בצפון את חזירי הבר והנזקים עדיין קיימים...
אפילו גדר חשמלית לא עוזרת בנידון.
אני לא בא להצטדק אני חובב צייד וזה מה יש, בכל העולם צייד הוא האמצעי
לדילול ואיזון חיות הבר, בייחוד אלה שאין להם אויב טבעי.
אילן תתפלא אני גם חובב צייד וגם אוהב מאד את הטבע זה שני דברים שלא
סותרים אחד את השני.
אתה צריך פעם לשוחח עם חקלאים בכדי להבין את מידת הנזקים.(אגב גם בשפלה
אזור בית חנן,יבנה גדרה)
הבעיה העיקרית בארצנו היא שישנם ציידים(רובם לא חוקיים) שעושים כל
העולה על רוחם, צדים בכמויות לא חוקיות ויורים בכל מה שזז, את אלא צריך
לעצור ולשפוט.
בעונת הצייד האחרונה הותר לצוד 3 חוגלות ביום, חברה מהכפרים(בני דודנו)
צדו ללא הבחנה לכן סגרו את העונה הרבה לפני.
אגב גם נושא התאילנדים פגע מאד בחיות הבר, זה כבר נושא אחר....
לרשות שמורות הטבע קשה להתמודד עם עברייני הציד ולכן הם יוצאים
בסנקציות גלובליות.
בינתיים מי שאוכל אותה מכל העניין זה הרבה חברה כמוני שצדים ע"פ חוק!!!!
אסף
אסף אני חקלאי - רפתן
וצרכן אינטנסיבי של גד"ש !
שטחי הגדש שלנו צמודים לאזור המערכת ומרובים בחזירים.
לכן אני לא בדיוק חושב שאתה מחדש לי.
אתה כותב לי כמה הערות בנוגע לציידים כאילו אני חלוק עליך - רק חיפשתי באשכול ולא ראיתי שום סימוכין לעמדות שלי בנוגע לצייד(למעט הערה סרקסטית אחת - על קרן הצבי).
ברור שציידים הם חובבי טבע שאם לא כן הם היו הולכים לצוד בחוף הים.
(אשמח אם תראה לי איפה טעיתי.)
לצערי הציד היחיד שעסקתי בו באינטנסיביות הוא של חיות על שתיים ואני עדיין מעדיף קרטונים.
ועוד יותר לצערי אם אתה אזרח שומר חוק - יענישו אותך !
למה ?
כי על עבריינים פשוט לא יכולים........
כי ככה זה בחלם.
והלוואי והציד היה האיוולת היחידה בישראל........
חבר isia זכור !
אילן,
אני יודע שאצלך הפרוח חיות בתנאים של 5 כוכבים (בלי ציניות), ואני שומר לעצמי את הזכות לבוא לבקר. גם אני פריק של איכות סביבה, אוהב טבע ובעלי חיים וקיבוצניק לשעבר. ס"ה התכוונתי שבסופו של דבר אתה שולח את הפרות האהובות שלך לשחיטה ברגע שתפוקת החלב שלהן יורדת - כי בשבילך מה לעשות הן ס"ה יחידת ייצור.
לגבי שימוש בחומרי הדברה, אחי היה לו פעם משק בגוש תל-מונד והייתי עוזר לו באופן קבוע. אני זוכר את כמויות חומרי ההדברה שהיו משתמשים בהם ואת הרעילות שלהם. זחלים של פרודניה היו שוחים בשלוליות של חמרי הדברה שהיו הורגות אותי ואותך בחלקות המלפפונים. לגבי שימוש בטמיק, הם היו טומנים אותו מאוחר נגד כל התקנות כדי להגן על הפריחה של הפירות הנשירים. ואלו עוד נחשבים בעלי המצפון. במגזר הערבי וברשות הפלסטינית אין דין ואין דיין.
מצטער אילן, ראיתי מספיק בשביל לאבד את הכבוד וההערכה שהיו לי לעוסקים במקצוע הזה. וכן חייבים לשלול מכל העבריינים האלה את האפשרות לעסוק בחקלאות.
ודרך אגב, אם במקרה אתה נתקל בסופרמרקט בסחורה יפה ומשובחת עם מדבקות ליצוא, סביר להניח שהאירופאים החזירו לנו אותה כי הם לא עומדים בתקנים של שאריות חומרי הדברה.
א.
אני יודע שאצלך הפרוח חיות בתנאים של 5 כוכבים (בלי ציניות), ואני שומר לעצמי את הזכות לבוא לבקר. גם אני פריק של איכות סביבה, אוהב טבע ובעלי חיים וקיבוצניק לשעבר. ס"ה התכוונתי שבסופו של דבר אתה שולח את הפרות האהובות שלך לשחיטה ברגע שתפוקת החלב שלהן יורדת - כי בשבילך מה לעשות הן ס"ה יחידת ייצור.
לגבי שימוש בחומרי הדברה, אחי היה לו פעם משק בגוש תל-מונד והייתי עוזר לו באופן קבוע. אני זוכר את כמויות חומרי ההדברה שהיו משתמשים בהם ואת הרעילות שלהם. זחלים של פרודניה היו שוחים בשלוליות של חמרי הדברה שהיו הורגות אותי ואותך בחלקות המלפפונים. לגבי שימוש בטמיק, הם היו טומנים אותו מאוחר נגד כל התקנות כדי להגן על הפריחה של הפירות הנשירים. ואלו עוד נחשבים בעלי המצפון. במגזר הערבי וברשות הפלסטינית אין דין ואין דיין.
מצטער אילן, ראיתי מספיק בשביל לאבד את הכבוד וההערכה שהיו לי לעוסקים במקצוע הזה. וכן חייבים לשלול מכל העבריינים האלה את האפשרות לעסוק בחקלאות.
ודרך אגב, אם במקרה אתה נתקל בסופרמרקט בסחורה יפה ומשובחת עם מדבקות ליצוא, סביר להניח שהאירופאים החזירו לנו אותה כי הם לא עומדים בתקנים של שאריות חומרי הדברה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר