ויכוח, מאיזה גיל יש אפשרות לטווח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ויכוח, מאיזה גיל יש אפשרות לטווח
שלום לכולם,
למרות גילי הצעיר (16) לי יש (כמו לכל אחד מכם) שריטה גדולה במוח (ירי), לאחר הסגירה של הגדנ"ע קליעה ולאחר מאבק נגד צה"ל משרד הביטחון ועוד גורמים לצערי לא הצלחתי "להחייאת" את הגדנ"ע קליעה.
אבל לא על זה אני פותח את הדיון, אני גולש בפורום "פרש" ואני מגלה הרבה ויכוחים בקשר לגיל המותר שבו אפשר לטווח.
לפי מה שאני שמעתי אפשר מגיל 16 (לפחות במטווח "צוקית" בבת-ים), אנשים אחרים אומרים שאפשר רק מגיל 18, דעה אחרת ששמעתי שאין הגבלת גיל ואפשר אפילו מגיל 7 לטווח.
לאיזה שמועה להאמין ולאיזה לא?
אני בכל מקרה ילך מחר למטווח "צוקית" ואנסה את מזלי (גם מתנדב פעיל במשא"ז).
מה אתם אומרים בנושא?
המשך ערב נעים,
בוריס.
למרות גילי הצעיר (16) לי יש (כמו לכל אחד מכם) שריטה גדולה במוח (ירי), לאחר הסגירה של הגדנ"ע קליעה ולאחר מאבק נגד צה"ל משרד הביטחון ועוד גורמים לצערי לא הצלחתי "להחייאת" את הגדנ"ע קליעה.
אבל לא על זה אני פותח את הדיון, אני גולש בפורום "פרש" ואני מגלה הרבה ויכוחים בקשר לגיל המותר שבו אפשר לטווח.
לפי מה שאני שמעתי אפשר מגיל 16 (לפחות במטווח "צוקית" בבת-ים), אנשים אחרים אומרים שאפשר רק מגיל 18, דעה אחרת ששמעתי שאין הגבלת גיל ואפשר אפילו מגיל 7 לטווח.
לאיזה שמועה להאמין ולאיזה לא?
אני בכל מקרה ילך מחר למטווח "צוקית" ואנסה את מזלי (גם מתנדב פעיל במשא"ז).
מה אתם אומרים בנושא?
המשך ערב נעים,
בוריס.
בוריס,
אין הגבלה בחוק, ההגבלות היחידות הינן :
1. מתחת לגיל 18 - אישור הורים, נוכחות אחד מהם בפעם הראשונה ובמידה ואתה מגיע פעמים נוספות בד"כ נהוג להחתים את ההורה על הסכמתו להגעתך העתידית.
2. מעל גיל 16 - הצגת תעודת זהות של היורה בנוסף לנ"ל. מתחת לגיל 16 - אני אישית הייתי מבקש נוכחות הורה בכל פעם.
3. החלטת מנהל המטווח ומדריך הירי. המטווחים הינם עסקים פרטיים וזכות כל אחד לבחור בתנאים מגבילים לכניסה למטווח. מניעת השימוש בכלי ירייה על ידי מדריך / מפקח / מנהל המטווח עוגנה בחוק כלי הירייה (תקנות להפעלת מטווחים)
במידה ואתה מעוניין להגיע אלי למטווח - אני לא מגביל את גיל היורים* ובטח שלא עבור חברי הסליק. ( * - בכפוף לכתוב לעיל)
נעם.
אין הגבלה בחוק, ההגבלות היחידות הינן :
1. מתחת לגיל 18 - אישור הורים, נוכחות אחד מהם בפעם הראשונה ובמידה ואתה מגיע פעמים נוספות בד"כ נהוג להחתים את ההורה על הסכמתו להגעתך העתידית.
2. מעל גיל 16 - הצגת תעודת זהות של היורה בנוסף לנ"ל. מתחת לגיל 16 - אני אישית הייתי מבקש נוכחות הורה בכל פעם.
3. החלטת מנהל המטווח ומדריך הירי. המטווחים הינם עסקים פרטיים וזכות כל אחד לבחור בתנאים מגבילים לכניסה למטווח. מניעת השימוש בכלי ירייה על ידי מדריך / מפקח / מנהל המטווח עוגנה בחוק כלי הירייה (תקנות להפעלת מטווחים)
במידה ואתה מעוניין להגיע אלי למטווח - אני לא מגביל את גיל היורים* ובטח שלא עבור חברי הסליק. ( * - בכפוף לכתוב לעיל)
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
חזרתי ממטווח מאיר רוט (רציתי להגיעה למטווח נירים אבל זה יותר מדי רחוק לי) בהתחלה התאכזבתי ממטווח צוקית אשר בבת-ים, הוא אמר לי שללא רישיון אי אפשרות לבצע ירי בכלל.
אני השכרתי גלוק ואבא שלי השכיר CZ, הכל היה מצויין רק התחמושת קצת יקרה על תחמושת "ו9 וינצ'סטר 9 מ"מ 115 גריין FMJRN"
100 יחידות שילמנו 171.432 ש"ח אחרי הנחה של מתנדב משא"ז.
תודה לכולם על העזרה!
אני השכרתי גלוק ואבא שלי השכיר CZ, הכל היה מצויין רק התחמושת קצת יקרה על תחמושת "ו9 וינצ'סטר 9 מ"מ 115 גריין FMJRN"
100 יחידות שילמנו 171.432 ש"ח אחרי הנחה של מתנדב משא"ז.
תודה לכולם על העזרה!
נערך לאחרונה על ידי bor בתאריך 22 יוני 2007, 19:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
bor כתב:חזרתי ממטווח מאיר רוט (רציתי להגיעה למטווח נירים אבל זה יותר מדי רחוק לי) בהתחלה התאכזבתי ממטווח צוקית אשר בבת-ים, הוא אמר לי שללא רישון אי אפשרות לבצע ירי בכלל.
חברים, שכחתם להזכיר שלפי התקנות החדשות של משה"פ, ללא רשיון נשק בתוקף, ע"מ לירות במטווח יש להציג אישור רפואי ותעודת יושר מהמשטרה ...
למעשה, מטווח שמאפשר ירי ללא הנ"ל מסתכן באיבוד רשיון העסק שלו..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ריקו,
זו לא תקנה, אלא הנחייה לא מעוגנת.
אגב, לא נקבע בנ"ל גיל מינימלי להצגת הניירת וההנחיה מוכוונת לירי באקדח בלבד. לא כולל א/ר אויר וזעיר.
אשדודי, בוא לנירים ..
זו לא תקנה, אלא הנחייה לא מעוגנת.
אגב, לא נקבע בנ"ל גיל מינימלי להצגת הניירת וההנחיה מוכוונת לירי באקדח בלבד. לא כולל א/ר אויר וזעיר.
אשדודי, בוא לנירים ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד