קצין עם נשק אישי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קצין עם נשק אישי?
פעם, בצה"ל, כל קצין היה יכול לעשות בסיוע (או על חשבון?) הצבא רשיון לנשק ולקנות לעצמו נשק אישי (אקדח).
האם זה נכון גם היום? מאיזו דרגה זה אפשרי? איך בדיוק מתבצע התהליך?
האם זה נכון גם היום? מאיזו דרגה זה אפשרי? איך בדיוק מתבצע התהליך?
לא בסיוע ולא "על חשבון" אלא ממשכורתו הצבאית.
הצבא ביטל את חובת הנשיאה אך יכולים עדיין נגדים וקצינים לקבל רישיון בתבחין "שירות בכוחות הביטחון".
התנאים - מעל גיל 21 ודרגת כתף סגן או רס"ל.
בשחרור - על מנת להמיר את הרישיון חובה להיות בדרגת כתף סרן או רס"ר. לאחרים הרישיון מתבטל.
הגשת הניירת מול שליש היחידה ומקמצ"ר.
בהצלחה.
הצבא ביטל את חובת הנשיאה אך יכולים עדיין נגדים וקצינים לקבל רישיון בתבחין "שירות בכוחות הביטחון".
בשחרור - על מנת להמיר את הרישיון חובה להיות בדרגת כתף סרן או רס"ר. לאחרים הרישיון מתבטל.
בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:לא בסיוע ולא "על חשבון" אלא ממשכורתו הצבאית.
בהצלחה.
תודה, אך לי יש עוד זמן....
אני מברר בשביל חבר..
אני בן 19.
יש עוד תנאי אחד - יכולת נפשית לעמוד ברצף-שצף אינסופי של שאלות מהסוג של:
"נו, מה אתה צריך את כאב הראש הזה??"
"אתה יודע שעדיף שלא תשתמש בנשק אף פעם אחרת תסתבך?"
"מה אתה בדרך לעזה?"
"או, הנה ה"לוחם" מגיע... רוצה תורנות שמירה נוספת?"
וכדומה. ואני מדבר מניסיון...
"מה אתה בדרך לעזה?"
- סליקאי טיטניום

spy כתב:יש עוד תנאי אחד - יכולת נפשית לעמוד ברצף-שצף אינסופי של שאלות מהסוג של:
"מה אתה בדרך לעזה?"
האמת - זה די מפחיד להשתמש באקדח היום, עקב הבעיות הרבות שיהיו למשתמש אחרי הירי, גם אם הוא הרגע הרג מחבל שעמד לרוקן עליו ועל הסובבים אותו מחסנית של 5.56 מ"מ.
הנשק האישי הוא יותר להרתעה מאשר לשימוש היום, לדאבוני, גם אם השימוש מוצדק.
YT כתב:
האמת - זה די מפחיד להשתמש באקדח היום, עקב הבעיות הרבות שיהיו למשתמש אחרי הירי, גם אם הוא הרגע הרג מחבל שעמד לרוקן עליו ועל הסובבים אותו מחסנית של 5.56 מ"מ.
הנשק האישי הוא יותר להרתעה מאשר לשימוש היום, לדאבוני, גם אם השימוש מוצדק.
אם אתה זקוק לנשק להרתעה, סימן שאינך זקוק לו. אקדח רצוי שיינשא בהצנעה, בהסלקה. "הצנע לכת".
בצה"ל אנשי הקבע נזקקו לאקדח יותר על מנת לעמוד בתנאים שקבעה המערכת והמשטרה הצבאית הייתה אמונה על האכיפה - אם אין לך אקדח (גם בקליבר 0.22SHORT) אתה לא בסדר. מכאן, כדאי שתרכוש את הכי קטן, הכי קל והכי זול, שהרי להשתמש בו לא תצטרך והשוטר הצבאי ייסתפק בו..
לוחמים שרכשו אקדחים - טוב עשו, אך השימוש בהם בפעילות אסור.
היה פעם דיון בכנסת שהעליתי לכאן (דיון ו' פנים ואיכ"ס) בו הועלה הרעיון לקחת אקדחים בקליבר 19*9 מחילוטים , וויתורים והחרמות של המשטרה, לברור, לבחון ולנפק אותם לאנשי הצבא.
הרעיון נפסל על הסף בגלל חוכמה של אחד המשתתפים בדיון..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
בזמן השירות הצבאי שלי הייתה חובת נשיאת נשק אישי לקצינים.
מכיוון שהייתי צריך להיות צמוד לאקדח יום-יום קניתי וולטר TPH.
ללכת עם ולהרגיש בלי. וכפי שנועם ציין למ.צ. זה הספיק בהחלט.
בתום השירות, עברתי ל-HK P7, לצורך הגנה עצמית בעיקר בטיולים בצפון ובדרום.
הגישה של אנשים - לעולם לא להשתמש באקדח כדי להימנע מתסבוכת - המוזכרת גם בפורם זה חדשות לבקרים - חילחלה היטב.
עובדה שניתן לקרוא בעיתונים על שוטרים, מאבטחים וחיילים שנפגעו קשה למרות שהיה להם נשק, מכיוון שהם פשוט לא השתמשו בו.
מקרה שנגמר בנס היה של השוטרת-חיילת שאקדחה נחטף ממנה ע"י בני משפחה בעת ניסיון לפזר מהומה באזור הצפון.
זה בסדר וחכם לפחד להסתבך עם המערכת המשפטית, אך האם לא צריך לפחד יותר לההרג או להישאר נכה לכל החיים?
מכיוון שהייתי צריך להיות צמוד לאקדח יום-יום קניתי וולטר TPH.
ללכת עם ולהרגיש בלי. וכפי שנועם ציין למ.צ. זה הספיק בהחלט.
בתום השירות, עברתי ל-HK P7, לצורך הגנה עצמית בעיקר בטיולים בצפון ובדרום.
הגישה של אנשים - לעולם לא להשתמש באקדח כדי להימנע מתסבוכת - המוזכרת גם בפורם זה חדשות לבקרים - חילחלה היטב.
עובדה שניתן לקרוא בעיתונים על שוטרים, מאבטחים וחיילים שנפגעו קשה למרות שהיה להם נשק, מכיוון שהם פשוט לא השתמשו בו.
מקרה שנגמר בנס היה של השוטרת-חיילת שאקדחה נחטף ממנה ע"י בני משפחה בעת ניסיון לפזר מהומה באזור הצפון.
זה בסדר וחכם לפחד להסתבך עם המערכת המשפטית, אך האם לא צריך לפחד יותר לההרג או להישאר נכה לכל החיים?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד