יש לי 2 שאלות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יש לי 2 שאלות
לק"י
1. אני עומד ליקנות אקדח או לקבל (מתנות...)
האם יש אפשרות ליקנות יותר כדורים ממה שמקבלים בחידוש רישיון?
2. מה זה בייבי טנפוליו ? האם הוא אקדח אמין ו 9 מ"מ (רגיל)
1. אני עומד ליקנות אקדח או לקבל (מתנות...)
האם יש אפשרות ליקנות יותר כדורים ממה שמקבלים בחידוש רישיון?
2. מה זה בייבי טנפוליו ? האם הוא אקדח אמין ו 9 מ"מ (רגיל)
- סליקאי ארד

לגבי החלק הראשון של שאלתך, התשובה היא בהחלט כן!
ניתן לקנות אין ספור כדורים במטווח - ובתנאי שהם יירו במקום.
אם שאלת על קניית תחמושת הבייתה, אזי גם כאן התשובה היא בהחלט כן!
ניתן לקנות הרבה יותר כדורים ממה שהחוק מתיר אך יש לקחת בחשבון את העליות הגבוהות של עורכי דין, פקקי ישבן, דמי כיס לקנטינה ודמי משמורת לז'וז'ו (השליט של האגף).
לגבי החלק השני של שאלתך, עיין בארכיון הסליק.
ניתן לקנות אין ספור כדורים במטווח - ובתנאי שהם יירו במקום.
אם שאלת על קניית תחמושת הבייתה, אזי גם כאן התשובה היא בהחלט כן!
ניתן לקנות הרבה יותר כדורים ממה שהחוק מתיר אך יש לקחת בחשבון את העליות הגבוהות של עורכי דין, פקקי ישבן, דמי כיס לקנטינה ודמי משמורת לז'וז'ו (השליט של האגף).
לגבי החלק השני של שאלתך, עיין בארכיון הסליק.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
שרקן כתב:אם שאלת על קניית תחמושת הבייתה, אזי גם כאן התשובה היא בהחלט כן!
לזה אני מיתכוון לקחת הביתה (יש לי חבר מדריך ירי שיעשה לי אימונים כדי להיות טוב יותר)
אז למה אני צריך עו"ד טוב?
- סליקאי ארד

- סליקאי זהב

נחמן
רכישת תחמושת שלא לשם ירי במטווח (ז"א תחמושת בשביל לקחת הביתה) הנה תלוית רישיון, ע"מ להוציא כדורים מהמטווח אתה חייב לקבל רשיון לרכישת תחמושת ממשה"פ.
בחידוש רישיון נשק מקבלים אוטומטית רישיון לרכישת 50 כדורים (אם הרישיון נשק שלך הוא "נשיאה").
אם ירית את הכדורים הללו ולא קנית באותה הזדמנות חדשים במקומם, ע"מ לקנות במועד אחר כדורים חדשים תצטרך לפנות אל משה"פ, להביא עימך אישור שאכן ירית את הכדורים במטווח, שטר מכר על הכדורים החדשים ורק כך תוכל לקבל רישיון לרכישת הכדורים החדשים...
מסורבל - בהחלט,
יעיל? - רק למראית עין,
דה פקטו מסתובבים בארץ אלפי "עבריינים" המחזיקים יותר תחמושת מהמותר ע"פ הרישיון (ולא בהכרח מכוונת זדון !!),
התהליך שמשה"פ הוביל ע"מ לצמצם את כמות התחמושת שאינה "רשומה" ולמנוע זליגה של תחמושת לידי עבריינים / ארגוני טרור יהיה יעיל רק אם יתמידו בו לאורך כמה עשורים ובמקביל יקפידו על פיקוח ואכיפה הדוקים.
וגם אז ישארו צה"ל, המשטרה וחברות האבטחה שמהן ניתן יהיה "ללוות" תחמושת חופשי...
אבל כבר הסכמנו שקל יותר להטיל גזירות על האזרח שומר החוק מאשר לטפל במקורות האמיתיים של הבעיה.
שחר
רכישת תחמושת שלא לשם ירי במטווח (ז"א תחמושת בשביל לקחת הביתה) הנה תלוית רישיון, ע"מ להוציא כדורים מהמטווח אתה חייב לקבל רשיון לרכישת תחמושת ממשה"פ.
בחידוש רישיון נשק מקבלים אוטומטית רישיון לרכישת 50 כדורים (אם הרישיון נשק שלך הוא "נשיאה").
אם ירית את הכדורים הללו ולא קנית באותה הזדמנות חדשים במקומם, ע"מ לקנות במועד אחר כדורים חדשים תצטרך לפנות אל משה"פ, להביא עימך אישור שאכן ירית את הכדורים במטווח, שטר מכר על הכדורים החדשים ורק כך תוכל לקבל רישיון לרכישת הכדורים החדשים...
מסורבל - בהחלט,
יעיל? - רק למראית עין,
דה פקטו מסתובבים בארץ אלפי "עבריינים" המחזיקים יותר תחמושת מהמותר ע"פ הרישיון (ולא בהכרח מכוונת זדון !!),
התהליך שמשה"פ הוביל ע"מ לצמצם את כמות התחמושת שאינה "רשומה" ולמנוע זליגה של תחמושת לידי עבריינים / ארגוני טרור יהיה יעיל רק אם יתמידו בו לאורך כמה עשורים ובמקביל יקפידו על פיקוח ואכיפה הדוקים.
אבל כבר הסכמנו שקל יותר להטיל גזירות על האזרח שומר החוק מאשר לטפל במקורות האמיתיים של הבעיה.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko כתב:נחמן
רק אם יתמידו בו לאורך כמה עשורים ובמקביל יקפידו על פיקוח ואכיפה הדוקים.
שחר
למה לארגוני הטרור להתאמץ כאשר אפשר להשיג בדרך קלה ומהירה?
אני יכול להגיד לך שבכל יום עוברים במנהרות שמתחת לציר פילדלפי ודרך הגבול הפרוץ שלנו עם מצרים יותר נשק, תחמושת ואמל"ח מאשר אי פעם יגנבו מצה"ל, המשטרה ואזרחים פרטיים ב-10 שנים הבאות.
אני חושב שהמצב די דומה לאורך הגבול הארוך והפרוץ שיש לנו עם ירדן, ועם כל ה"מתנות" שמושלכות מעבר לגדר המערכת בגבול הצפוני שלנו.
אמרתי כבר פעם שכל ארגון פועל כדי להצדיק את קיומו, וכדי להצדיק את עצמו הארגון צריך להראות פעילות (דיונים, החלטות ניירות וכו וכו וכו)... וזו תעשיה שלמה שמפרנסת את עצמה החל מהפקידים עצמם, דרך המזכירות שרושמות הפרוטוקול וכלה במגישת התה והבורקס. תתפלא, לפעמים עושים דיונים רק בשביל הבורקס והשתיה
הם כבר גירדו את תחתית החבית מבחינת גזירות אז כל מה שנראה מעכשיו ואילך, יהיו כנראה כל מיני החלטות הזויות ובלתי הגיוניות בעליל רק כדי להצדיק את המשרות שלהם...
לדוגמא..
אותנו הם הפכו לעבריינים על ידי שינוי הרישוי בנושא התחמושת.
את סוחרי הנשק הפכו לעבריינים בכך שהפכו חלקי חילוף כמו נוקרים, צינות וקנים לנשק שמחייב רישום מדוייק..אבל מה, לכל נשק יש מסט"ב, על קנים וצינות אפשר להטביע - על נוקרים קצת קשה...
ושכחתי...על כל התענוג של העבודה איתם הם הטילו עוד אגרה של 12שח...
כנראה שהצעד הבא יהיה להפוך את הפלנלית לדבר שדורש רישוי מיוחד ופיקוח צמוד שחלילה וחס לא תזלוג לגורמים עויינים. כל בעל רשיון יקבל הקצאה של 50 בתי פלנלית, במידה והוא צרך כי העביר חוטר, הוא יצטרך להגיש בקשה מנומקת כדי לקבל הקצאה חדשה...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ריקו,
מזה למעלה מחודשיים אין יותר הקצאות אוטומטיות לתחמושת בחידוש הרישיון.
מי שאין לו תחמושת ל "כוננות" , אמור לפעול ע"פ הנוהל הזה :
1. יבקש מבית המסחר לנשק "שטר מכר לתחמושת" ע"פ הקליבר שלו.
(בד"כ במטווח בו הוא יורה, אם יש לו אפשרות לרכוש שם את התחמושת, כי ישנם מטווחים שלא מוכרים תחמושת)
2. ייגש לפקיד/ת הרישוי יגיש את הניירת ויקבל (בד"כ, לאחר שיסביר "מה עשה עם התחמושת הישנה") היתר רכישה - ספציפי לאותו סוחר שהנפיק את השטר מכר.
3. יחזור לסוחר ע"מ לרכוש תחמושת.
לידיעה.
מזה למעלה מחודשיים אין יותר הקצאות אוטומטיות לתחמושת בחידוש הרישיון.
מי שאין לו תחמושת ל "כוננות" , אמור לפעול ע"פ הנוהל הזה :
1. יבקש מבית המסחר לנשק "שטר מכר לתחמושת" ע"פ הקליבר שלו.
(בד"כ במטווח בו הוא יורה, אם יש לו אפשרות לרכוש שם את התחמושת, כי ישנם מטווחים שלא מוכרים תחמושת)
2. ייגש לפקיד/ת הרישוי יגיש את הניירת ויקבל (בד"כ, לאחר שיסביר "מה עשה עם התחמושת הישנה") היתר רכישה - ספציפי לאותו סוחר שהנפיק את השטר מכר.
3. יחזור לסוחר ע"מ לרכוש תחמושת.
לידיעה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועמיקו,
אם אכן זה כפי שתארת אז הנה עוד מקרה בו משה"פ לא סגור על עצמו - אני קיבלתי חידוש עם רשיון לרכישה ... כנראה שזה גם הולך להיות כמו ה"נשיאה" "החזקה" - יום אעסל יום באעסל..
דביר, זה חוק שמלכתחילה נדמה שנועד לשמש כעילה למעצר ולא שום דבר אחר..
שחר
אם אכן זה כפי שתארת אז הנה עוד מקרה בו משה"פ לא סגור על עצמו - אני קיבלתי חידוש עם רשיון לרכישה ... כנראה שזה גם הולך להיות כמו ה"נשיאה" "החזקה" - יום אעסל יום באעסל..
דביר, זה חוק שמלכתחילה נדמה שנועד לשמש כעילה למעצר ולא שום דבר אחר..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
Webart כתב:השבוע, בפעם הראשונה, שמעתי על אדם שנעצר מכיוון שנמצאו בביתו 90 כדורים מעל לחמישים המותרים ע"פ חוק, כנראה שבאותה הסיטואציה למשטרה לא היה פשוט תרוץ אחר למעצר. מיותר לציין כי הנשק היה ברשותו כחוק.
דבירוס
צר לי לכתוב את זה בישראל של 2007 אבל זה היה מעצר פוליטי ממיטב בית היוצר של USSR הידוע לשימצה. על גבול השיטות של הסקיוריטטה של צ'אוצ'סקו ו הKGB
יום עצוב לדמקורטיה בישראל
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
Webart כתב:בןבן,
גם לי זה היה נראה כך, ואפילו יותר מ"סתם נראה", אבל אנחנו לא מדברים על כאלה דברים בסליק.
נראה או לא נראה,
זו רק הוכחה ניצחת שזו עילה קבילה למעצר וגם שמפיעילים אותה... מה שאומר שכל אחד שמחזיק בכדור אחד מעל להקצאה יכול פוטנציאלית להגיע למצב כזה, אז צריך לקחת את זה בחשבון ולהזהר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

WastedFlame כתב:במי מדובר?
מדובר בהוא, הזה עם הגבות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד