התגוננות מפני תקיפה של כלב
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
התגוננות מפני תקיפה של כלב
שלום.
קראתי ב-nrg.co.il על כלב אמסטף שתקף ילד בצורה קשה. כבר היו מקרים שהתקיפות הסתיימו בנכות ואף במוות.
רציתי לדעת האם מותר לעשות שימוש בנשק חם במקרה כזה להצלת הילד או להצלת עצמך במקרה של תקיפה מסוג זה? האם יש הבחנה בין אם התקיפה התרחשה בשטח עירוני או בשטח שאינו מיושב?
קראתי גם על חייל שהותקף לפני כחודשיים ע"י שועל חולה כלבת בצפון, והוא עשה שימוש בנשקו האישי והרג את השועל. בעת הירי הוא לא יכל לדעת שהשועל חולה כלבת, בפרט ששועל היא חיה מוגנת כמדומני.
מה החוק אומר לגבי מקרים אלו?
קראתי ב-nrg.co.il על כלב אמסטף שתקף ילד בצורה קשה. כבר היו מקרים שהתקיפות הסתיימו בנכות ואף במוות.
רציתי לדעת האם מותר לעשות שימוש בנשק חם במקרה כזה להצלת הילד או להצלת עצמך במקרה של תקיפה מסוג זה? האם יש הבחנה בין אם התקיפה התרחשה בשטח עירוני או בשטח שאינו מיושב?
קראתי גם על חייל שהותקף לפני כחודשיים ע"י שועל חולה כלבת בצפון, והוא עשה שימוש בנשקו האישי והרג את השועל. בעת הירי הוא לא יכל לדעת שהשועל חולה כלבת, בפרט ששועל היא חיה מוגנת כמדומני.
מה החוק אומר לגבי מקרים אלו?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

היו פה כמה אשכולות בנושא הזה.
בין אם הירי שלך היה מוצדק ובין אם לא אתה תצטרך להפרד מהנשק שלך לתקופה ארוכה (אולי לצמיתות), תעמוד בחקירה משטרתית שתנסה להפליל אותך בכל צורה אפשרית, ותצטרך עו"ד טוב שילחם על החזרת הנשק שלך.
ירי בנשק צבאי אינו דומה לירי בנשק אזרחי וחש"צ לא דומה לדין פלילי...
לגבי החוק - סכנת חיים זו סכנת חיים והגנה עצמית זו הגנה עצמית - ובכל מקרה נטל ההוכחה הוא עליך.
א.
בין אם הירי שלך היה מוצדק ובין אם לא אתה תצטרך להפרד מהנשק שלך לתקופה ארוכה (אולי לצמיתות), תעמוד בחקירה משטרתית שתנסה להפליל אותך בכל צורה אפשרית, ותצטרך עו"ד טוב שילחם על החזרת הנשק שלך.
ירי בנשק צבאי אינו דומה לירי בנשק אזרחי וחש"צ לא דומה לדין פלילי...
לגבי החוק - סכנת חיים זו סכנת חיים והגנה עצמית זו הגנה עצמית - ובכל מקרה נטל ההוכחה הוא עליך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יש עוד אפשרויות חוץ מנשק חם
אפשר להשתמש בספריי פלפל מאוד אפקטיבי נגד בעלי חיים בינהם גם כלבי אמסטף
וכו'
מניסיוני האישי לא ראיתי כלב שמסוגל לעמוד בצריבה של הספריי הזה.
והיתרון שאין פה פרוצדורה עם משטרת ישראל
אפשר להשתמש בספריי פלפל מאוד אפקטיבי נגד בעלי חיים בינהם גם כלבי אמסטף
וכו'
מניסיוני האישי לא ראיתי כלב שמסוגל לעמוד בצריבה של הספריי הזה.
והיתרון שאין פה פרוצדורה עם משטרת ישראל
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
לכלבים כמו אמסטף יש מנגנון נעילת לסת, ז"א ברגע שהוא נושך את ה"טרף" בדר"כ הוא עוזב אחרי שהטרף מת או מפסיק לנשום. אני לא בטוח שבמצב כזה אמסטף משחרר נעילה למרות הגז מדמיע.
לדעתי, גז מדמיע ירתיע כלבים כמו אמסטף לפני הנעילה, כלב ללא משמעת, אחרי נעילה, לא ישחרר.
אני לא מבין למה אנשים מחזיקים אמסטף אם הם לא יודעים איך לטפל בוא, או כל כלב אחר.
חשוב לי לציין שאין כלבים רעים, יש בעלי כלבים רעים.
לדעתי, גז מדמיע ירתיע כלבים כמו אמסטף לפני הנעילה, כלב ללא משמעת, אחרי נעילה, לא ישחרר.
אני לא מבין למה אנשים מחזיקים אמסטף אם הם לא יודעים איך לטפל בוא, או כל כלב אחר.
חשוב לי לציין שאין כלבים רעים, יש בעלי כלבים רעים.
שרק ידידי היקר, לאמסטף/סטפורדשייר/פיטבול אין "מנגנון נעילת לסתות" והוא אינו מותנה במוות או הפסקת נשימה של המותקף.
יש לו שרירי לוע חזקים שמאפשרים נשיכה חזקה אבל אין שום "מנגנון".
כדי לשחרר פה של כלב ממשפחה זאת יש להשתמש ב-Brake Stick (שם מפוצץ לחתיכת מקל אותה יש לדחוף בין שיניו של הכלב מהצד וללחוץ אותה כנגד החיך העליון של הכלב, הוא יהיה חייב לשחרר את התפיסה).
רוצה לנסות? אתה מוזמן בביקורך הבא במרכז לבוא ולבדוק את חוסר המנגנון המדובר, אני בטוח שלכלבה לא יהיה אכפת לשחק איתך, לנשוך או לנעול? אין לה מושג קלוש מה זה.
שב"ש.
יש לו שרירי לוע חזקים שמאפשרים נשיכה חזקה אבל אין שום "מנגנון".
כדי לשחרר פה של כלב ממשפחה זאת יש להשתמש ב-Brake Stick (שם מפוצץ לחתיכת מקל אותה יש לדחוף בין שיניו של הכלב מהצד וללחוץ אותה כנגד החיך העליון של הכלב, הוא יהיה חייב לשחרר את התפיסה).
רוצה לנסות? אתה מוזמן בביקורך הבא במרכז לבוא ולבדוק את חוסר המנגנון המדובר, אני בטוח שלכלבה לא יהיה אכפת לשחק איתך, לנשוך או לנעול? אין לה מושג קלוש מה זה.
שב"ש.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
שרק
גז מדמיע זה משהו אחד וספריי פלפל דבר שני
הפלפל הרבה הרבה יותר אפקטיבי וברגע שהוא נוגע העורו של הכלב הוא ישגע אותו ברמה שהוא יברח וישתולל כמו שלא ראית.
לא כמו גז מדמיע לא צריך רקמה רירית בשביל לקבל את האפקט הנדרש.
גז מדמיע זה משהו אחד וספריי פלפל דבר שני
הפלפל הרבה הרבה יותר אפקטיבי וברגע שהוא נוגע העורו של הכלב הוא ישגע אותו ברמה שהוא יברח וישתולל כמו שלא ראית.
לא כמו גז מדמיע לא צריך רקמה רירית בשביל לקבל את האפקט הנדרש.
"Si Vis Pacem Para bellum"
- סליקאי זהב

shrek כתב:עד היום חשבתי שגז מדמיע וספריי פלפל זה אותו הדבר...
וובי, אני נוטה להאמין לך, בקשר לכלבה שלך.
אני הבנתי שהם פשוט נועלים את הלסת בדומה לאריות, אבל עם אתה אומר שהם פשוט נושכים מאוד חזק, זה יעשה את העבודה.
מתן
נראה לי שגם לחתוליים למיניהם אין מנגנון נעילת לסתות... ותתפלא, גם שרירי הלסת שלך יכולים להפעיל לחץ של חצי טון.
לגבי תרסיס פלפל..
תרסיס פלפל הוא קוקטייל של תרכיז פלפל חריף, CS ולפעמים CN שהם חומרים שמגרים את העיניים (גז מדמיע). קיים בכמה ריכוזים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:לגבי החוק - סכנת חיים זו סכנת חיים והגנה עצמית זו הגנה עצמית - ובכל מקרה נטל ההוכחה הוא עליך.
א.
נכון שהנטל הוא על מי שיורה, אבל כאשר מדובר בכלב מגזע המוגדר מסוכן על פי חוק; שבעליו אמור להחזיק אותו חסום פה וקשור; ובמיוחד כשהננשך הוא ילד - נדמה לי שנטל ההוכחה לא יהיה גבוה במיוחד. דרך אגב - הגנה חלה לא רק בהגנה עצמית אלא גם בהגנה על הזולת (ראה גם "חוק השומרוני הטוב" המחייב נקיטת פעולה לשמור על חייו של אחר).
אני מדבר מבחינת האחריות הפלילית ולא מבחינת משרד הפנים.
nobody expects the spanish inquisition
כי זה כלב שלך.... ואני מאד מקווה שלא עשית עליו את הניסוי הזה
תאמין לי שום אגרוף לא עוצר כלב שנמצא באטרף של תקיפה.
לפעמים גם כדור לא עוצר אותו - ולפעמים גם יותר.
לבעלי חיים יש סף כאב וכח סבל הרבה הרבה יותר גדולים מאשר לאדם.
א.
תאמין לי שום אגרוף לא עוצר כלב שנמצא באטרף של תקיפה.
לפעמים גם כדור לא עוצר אותו - ולפעמים גם יותר.
לבעלי חיים יש סף כאב וכח סבל הרבה הרבה יותר גדולים מאשר לאדם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
אני חושב שחלק מהסיבות שלכלבים יש סף גבוה יותר לפגיעת כדור היא שהם לא סובלים מטראומה כמו אדם היודע את המשמעות של להיפגע מקליע.
חלק נכבד מכוח העצירה של ירי הוא פסיכולוגי - הידיעה שנפגעת ואתה עלול למות מפילה אדם לרצפה גם הכדור פספס.
אני חושב שחלק מהסיבות שלכלבים יש סף גבוה יותר לפגיעת כדור היא שהם לא סובלים מטראומה כמו אדם היודע את המשמעות של להיפגע מקליע.
חלק נכבד מכוח העצירה של ירי הוא פסיכולוגי - הידיעה שנפגעת ואתה עלול למות מפילה אדם לרצפה גם הכדור פספס.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד