אקדחים כנשק משני בעימות המוגבל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי קראון » 03 יולי 2007, 21:34

רפתן היקר.

לא הבנתי כיצד חשיבה כשלי גורמת לתאונות. אודה לך אם תפרט בדיוק את הקשר בין השתיים.

אני פשוט מסתכל על המציאות ללא משקפיים ורודים.

החברה הצעירים שלנו לא כל כך ממושמעים, וגם אם תאמר להם 100 פעם את כללי הבטיחות בנשק הם לא ישמרו עליהם בצורה מלאה אלא חלקית בלבד.

הדבר נכון לא רק בנשק אלא גם בכביש. כמה אנשים נוסעים מעל 100 קמ"ש בכבישים המהירים שמוגבלים ל-90? אני משער שמעל 90%.

אז אותו הדבר עם נשק.

לכן ככל שלנשק יש יותר מנגנוני הגנה נגד טמטום, הסיכוי שבעל הנשק וסביבתו ישארו בחתיכה אחת גדלים.

ברור שהגדלת המקצועיות תשיג תוצאות טובות יותר ממרבית מנגנוני ההגנה, אבל יש רבים שהמקצועיות שלהם חסומה ע"י יכולת אישית מוגבלת.

לכן בכלי רכב פיתחו ABS ו-EBS ומערכת בקרת יציבות ועוד רבות וטובות.

לאנשים האלה אני לא רוצה שיהיה אקדח, בטח לא גלוק.

לא כל חייל קרבי הוא מלח הארץ. ביניהם יש גם אנשים שמתבסכים בדברים שג'ובניק לא היה מתקרב אליהם. ולכן חלוקת אקדחים אוטומטית לחיילים לא נראית לי רעיון בטיחותי במיוחד, לא להם ולא לנו.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

???

על ידי argra11 » 03 יולי 2007, 21:57

קראון כתב:

לכן ככל שלנשק יש יותר מנגנוני הגנה נגד טמטום, הסיכוי שבעל הנשק וסביבתו ישארו בחתיכה אחת גדלים.

בגלל שבנשק עסקינן...
נגד טמטום יש מנגנון הגנה אחד - שלא יהיה לו נשק

לנשק יש להתיחס בצורה אחת בלבד!

"נשק טעון"

עם תחשוב בכל רגע ובכל מצב שנשקך טעון אין מצב שתתיחס בזלזול

רוב "מנגנוני ההגנה" שנוצרו "להגן" ...
נוצרו להגן על חברות הנשק מתביעות משפטיות.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 03 יולי 2007, 22:21

שלום argra.

ראשית כל זה מה שטענתי מלכתחילה. לא צריך לחלק אקדחים.

שנית, על משקל הדברים שכתבת לגבי השימוש בנשק, אפשר לומר כי כל פעם שאתה נוהג ברכב בכביש עירוני קח בחשבון שילד יכול לקפוץ לך לפני הרכב ולכן אל תעבור 50 קמ"ש, ובכל פעם שאתה נוסע בכביש מהיר קח בחשבון שצמיג יכול להתפוצץ לך ולכן אל תעבור 100 קמ"ש.

אם אתה לא מסוגל לעשות זאת עדיף שלא יהיה לך רכב, שהרי דין רכב כדין נשק.

ובכל זאת בדוק את עצמך האם כך אתה נוהג.

מכיוון שנשק הוא מותרות של יחידי סגולה מתייחסים אליו בצורה מחמירה הרבה יותר מאשר רכב.

אולם אם תשים לב מספר ההרוגים כתוצאה מתאונות דרכים גבוה פי 50 - 100 מזה של נשק.

לכן כל מי שמטיף לגבי בטיחות יתר בנשק (ובצדק) שיטיף אותו דבר לגבי כלי רכב וגם שיקיים זאת.

להטיף לגבי בטיחות בנשק ולנהוג בניגוד לחוק היבש בכביש זו צביעות. חוק זה חוק זה חוק.

חוץ מזה לבני אדם באופן טבעי יש מנגנון רציונאלי.

ברור שנשק ששכב בכספת מספר ימים לא ניתן לזכור בוודאות אם הוא טעון או פרוק.

אבל אם הרגע פרקתי את הנשק כיצד הוא יכול להיות טעון?

ברגע שמכניסים כללים נוגדי היגיון, אנשים עלולים להתייחס לא ברצינות גם לכללים ההגיוניים.

ועל זה כבר נאמר אל תוסיף סייג לתורה. שכן הקדוש ברוך הוא ציווה את אדם וחוה לא לאכול מפרי עץ הדעת. חוה הוסיפה שאסור לגעת בעץ ובפיתויו של הנחש נגעה וראתה כי לא קרה דבר. מכאן הסיקה שגם אם תאכל מפריו לא יקרה דבר. אכלה, נתנה לבעלה, ולכן היום אנחנו חיים היכן שאנחנו חיים ולא בגן עדן.

חלק גדול מחוקי הבטיחות נועדו למצבי חוסר וודאות מוחלט ומטרתם בכלל למנוע שיקול דעת.

מצד שני אנשים שאין להם שיקול דעת עדיף שלא ינהגו ולא יחזיקו בנשק.

האם כשחיילים/ שוטרים מסתערים על מבנה לא נוצר מצב שכלי הירי שלהם נמצאים בקו ישיר עם חבריהם?

האם כאשר מבצעים שליפת נוקר ב-HKP7 לא לוחצים על ההדק למרות שאין כוונה לירות?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רגלי 22 » 03 יולי 2007, 23:37

קראון שלום.
אדרבא חז"ל המליצו מאד על סייגים.
חוה טעתה כשאמרה לנחש שמי שנוגע מת.
היתה צריכה לומר כך. מי שנוגע מסתכן באכילה, והאוכל ימות.
אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

דקה דומיה?

על ידי argra11 » 04 יולי 2007, 01:18

אילן.....

ניסיתי , באמת שניסיתי

דקה דומיה?

:shock:

(אל תדאג...)
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 04 יולי 2007, 01:54

קראון כתב:שלום argra.

ראשית כל זה מה שטענתי מלכתחילה. לא צריך לחלק אקדחים.

כששוטר פולט כדור מאקדח לוקחים לשוטרים את האקדחים ? לא אוספים אותם ומחדדים להם שוב את הוראות הבטיחות. למה לא לגבי אזרח חייל ועוד ?

שנית, על משקל הדברים שכתבת לגבי השימוש בנשק, אפשר לומר כי כל פעם שאתה נוהג ברכב בכביש עירוני קח בחשבון שילד יכול לקפוץ לך לפני הרכב ולכן אל תעבור 50 קמ"ש, ובכל פעם שאתה נוסע בכביש מהיר קח בחשבון שצמיג יכול להתפוצץ לך ולכן אל תעבור 100 קמ"ש.

אם אתה לא מסוגל לעשות זאת עדיף שלא יהיה לך רכב, שהרי דין רכב כדין נשק.

ובכל זאת בדוק את עצמך האם כך אתה נוהג.

אעביר לך את מס רישיון הנהיגה שלי בפרטי - אם אתה מתנדה מתנ"א אולי תופתע. ואם לא אני מזמין אותך להתנדב כמוני ולעסוק בחינוך הציבור. ההבדל ביננו שאתה מאמין באי אמון ואני כמו צ'רניחובסקי אומר "כי עוד אאמין גם באדם...."

מכיוון שנשק הוא מותרות של יחידי סגולה מתייחסים אליו בצורה מחמירה הרבה יותר מאשר רכב.

אולם אם תשים לב מספר ההרוגים כתוצאה מתאונות דרכים גבוה פי 50 - 100 מזה של נשק.

לכן כל מי שמטיף לגבי בטיחות יתר בנשק (ובצדק) שיטיף אותו דבר לגבי כלי רכב וגם שיקיים זאת.

להטיף לגבי בטיחות בנשק ולנהוג בניגוד לחוק היבש בכביש זו צביעות. חוק זה חוק זה חוק.

חוץ מזה לבני אדם באופן טבעי יש מנגנון רציונאלי.

ברור שנשק ששכב בכספת מספר ימים לא ניתן לזכור בוודאות אם הוא טעון או פרוק.

אבל אם הרגע פרקתי את הנשק כיצד הוא יכול להיות טעון?

ובכל זאת אנושי לטעות לכן כל עו אין חיווי לאי נוכחות כדור בנשק הוא טעון ולכן הנצרה הטובה ביותר היא בין האוזניים.

ברגע שמכניסים כללים נוגדי היגיון, אנשים עלולים להתייחס לא ברצינות גם לכללים ההגיוניים.

ועל זה כבר נאמר אל תוסיף סייג לתורה. שכן הקדוש ברוך הוא ציווה את אדם וחוה לא לאכול מפרי עץ הדעת. חוה הוסיפה שאסור לגעת בעץ ובפיתויו של הנחש נגעה וראתה כי לא קרה דבר. מכאן הסיקה שגם אם תאכל מפריו לא יקרה דבר. אכלה, נתנה לבעלה, ולכן היום אנחנו חיים היכן שאנחנו חיים ולא בגן עדן.

חלק גדול מחוקי הבטיחות נועדו למצבי חוסר וודאות מוחלט ומטרתם בכלל למנוע שיקול דעת.

תוריד חוקים תשאיר 3 עיקריים - תפשט ! במקום ספר בטיחות צמצם ל 3 עמודים - למד התנהגות בטיחותית !

מצד שני אנשים שאין להם שיקול דעת עדיף שלא ינהגו ולא יחזיקו בנשק.

האם כשחיילים/ שוטרים מסתערים על מבנה לא נוצר מצב שכלי הירי שלהם נמצאים בקו ישיר עם חבריהם?

אין סיבה בעולם !!! תלמד תרגולות!!!

האם כאשר מבצעים שליפת נוקר ב-HKP7 לא לוחצים על ההדק למרות שאין כוונה לירות?

הוצאת נוקר מ הקלר מחייבת לחיצה קלה על הדורך הקדמי אין אצבע בהדק !!!

לסיכום ההבדלים

אני טוען -תאמין באדם ותחנך זה תהליך ארוך שמניב תוצאות לטווח ארוך - יש תקווה

אתה טוען אין אמון אין תקווה = מכאן אני מסיק אין המנון אין אין דגל אין מדינה אין עתיד.

הדבר היחיד שאני מסכים איתך זה שאנחנו פשוט לא מסכימים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 04 יולי 2007, 05:23

קראון,

לגישתך, יש לאסור בכלל נשיאת נשק - הרי ניתן בתנאים מסויימים לקבל רישיון לנשיאת כלי ירייה החל מגיל 21.

מה ההבדל בין בחור/ה בגיל 21 וחייל ? ואם הוא / היא עדיין בצבא ?

כמה עבירות בטיחות מתבצעות עם M16 ורובים אחרים בצבא ? אתה מודע לנושא ?

הבעיה - אם ניתן להתייחס אליה ככזו, שאצלנו הצבא איננו התנדבותי. על מנת להגן על המדינה, כיום, המצב הוא שמגייסים (על הנייר לצערנו) את כולם. יש טובים יותר ויש טובים פחות. אבל כולם בסופו של דבר (ואני מתייחס ללוחמים ונושאי הנשק) מקבלים נשק לידיים.

אולי לשלול חלוקת נשק מהחיילים ? אולי לחלק את הנשק טרם יציאה לפעילות בלבד ?

הרי כבר היום הצבא טומן ראשו בחול ואוסף את הנשק מהחיילים שאינם לוחמים שסיימו מסלול ההכשרה, טרם היציאה הביתה בסוף השבוע. המטרה - צמצום תקלות בטיחות וגניבת נשק. במקום לספק מנעולים לנשק, לוקחים את הנשק.

נכון, לא כל חייל צריך נשק, גם לא חיילי וחיילות מפקדה המשרתים ביחידות לוחמות. הסיכוי שאלו יפעילו את הנשק בצורה נכונה ובטיחותית בעת הצורך, קטן מאוד לדעתי. הפיתרון אחר - אך דורש משאבים גדולים שאין לומר כי אינם בנמצא, אלא הם כנראה נמצאים אך לא מחולקים נכון בעוגת התקציבים. להעביר את כל מי שמשרת ביחידה לוחמת טירונות בסיסית - לוחמת. מי שאיננו ביחידה לוחמת לא צריך נשק ולא צריך הכשרה ארוכה.

ניתן ללמד חיילים להיות בטיחותיים עם אקדחים ועם רוס"ר, השאלה איך עושים זאת והאם עושים זאת נכון. כרזות, סרטים ומצגות - לא. חינוך בסיסי ופשוט - כן.

מי שעובר עבירת בטיחות עם נשק - שיילך לכלא או לבית לוינשטיין להחליף חיתולים. ככה ילמד שלא משחקים עם הנשק.

המקור איננו בחייל הקטן, הפשוט, אלא בבדרגי הפיקוד. האם אתה זוכר כיצד מסתובבים חלק מהקצינים הבכירים ? נשק תלוי ברישול על כתף אחת, אם בכלל.. פריקה ב 60 מעלות כלפי כלום ובסיכון אחרים.. ועוד.

כשהערתי פעם לחייל במסגרת שירות המילואים שלי, אץ לו רץ לו המ"פ ושאל למה אני עושה זאת, הוא לא ממש הבין מה הייתה הבעייה בכך שהחייל (חט' גולני, אם זה מעניין) שזכה עם קבוצתו בתחרות, דורך את הנשק חזור ודרוך בצעקות ויללות קרב ומלהיב את החברים שלו, כל זאת באמצעו של ריכוז קהל. (תשובתו - אבל פרקת להם את הנשק כשיצאו מהמטווח, תן להם לשמוח)

וגו'.

בשמחות.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 04 יולי 2007, 11:10

אילן שלום.

גם אני עוסק בחינוך הציבור, אך בתחום קצת שונה (לא נשק ולא רכב, יותר בתחום של ניהול)

הניסיון הראה לי שיש חלום ויש מציאות, ומי שחי בחלום עלול להתעורר בסיוט.

אני לא צריך רישיון נהיגה של אף אחד, כיוון שזה שאין לנהג נקודות לא מעיד כלל שהוא לא עבר על המהירות המותרת. רק טכימטר, כמו זה המותקן במשאיות צבאיות, למשל, יכול להעיד על כך.

רובו המוחלט של ציבור הנהגים במדינת ישראל, נוסע במהירות העולה על המירות המותרת.

אם הייתה מצלמה בכל כביש כל 100 מטר קופת האוצר הייתה ה-Federal Rserve של ארה"ב.

השאלה שלי לא התייחסה אליך באופן אישי אלא לכלל הכותבים והמגיבים באשכול.

אפילו המשטרה נתפסית חדשות לבקרים בנסיעה לא מוצדקת במהירות מופרזת.

מה שמראה שיש חוקים שיש עימם בעייתיות, אחרת מדוע כל כך הרבה אנשים עוקפים אותם?

עובדה שאחת לכמה שנים המהירות המירבית בכביש עולה. מה שמראה שחוק שניתן ע"י אדם ניתן לשינוי ע"י אדם אחר. אל תשכח שפעם אסור היה לדבר עם אש"ף והיום נותנים להם רובים (לצערי הרב).

האם לחיפושית מודל 73 מותר לנסוע 110 בכביש 6? לפי החוק יבש כן, אבל מכיוון שהיא מצויידת בהרבה פחות הגנות מרכב מודרני, אני ממש לא ממליץ על כך. One size doesn't fit all.

אותו הדבר לגבי מתן אקדחים לחיילים. הבעייה היא לא הגיל כי אם העובדה שהמערכת לא מכירה אותם די הצורך. כאשר אדם נכנס לקבע הוא עבור סינון ראשוני על סמך 3 שנות שירות החובה ואז "עושי הצרות" נפלטים מהמערכת. זה לא מבטיח שמי שנשאר הוא מצויין, אבל זה משפר את הסיכויים.

אולי הראש שלנו הוא הנצרה הכי טובה, אבל זו ניצרה שנוטה להתקלקל במצבי לחץ, חוסר ריכוז וכד', ולכן טוב שיש מנגנונים חיצוניים ששומרים עלינו. אחרת בוא נוותר כל כל מנגנוני הבטיחות האלקטרוניים ברכב ונלמד את הנהג לבצע אותם בעצמו.

זה לא שאני לא מאמין בבני האדם, אני פשוט חושב שקצת עזרה מכנית לא תזיק להם.

אל תשכח, לא ניתן להביא את כל 300,000 מחזיקי הנשק בארץ לרמה של מדריכי ירי מורשים,ולן מה שטוב בשבילך לא בהכרח יהי טוב גם בשבילם.

לגבי מה שנועם כתב.

אני חושב שהתבחינים של משרד הפנים למתן נשק לא מוצלחים במיוחד, ויש לצמצם בצורה ניכרת את כמות הנשק הנמצא אצל חברות האבטחה.

מדוע מאבטח של קניון יכול לקבל אקדח ורופאה, למשל, לא?

אקדח צריך להגיע רק לידיים של אדם שהפרמטרים האישיים שלו מנבאים שלא יעשה בו שימוש לרעה, וגם שאם יצטרך לעשות בו שימוש הוא יהיה מסוגל לבצע זאת בצורה מספיק טובה.

הקריטריונים היום לא עונים על שני הסעיפים האלה בצורה מספקת לטעמי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 04 יולי 2007, 12:08

צודק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 04 יולי 2007, 15:12

חתימתי מטה !!!!
ורק חינוך הוא הפתרון (לכל תחלואינו השונים...)
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 05 יולי 2007, 15:26

כשהחליטו לאסוף נשק מחיילי מפקדה ומחיילים בקורסים כתבתי את

עכביש בלי רגליים חרש

לקח לי זמן למצוא

הנה הגרסה העתיקה לפניכם - (לא נגעתי)

קראון מכאן תוכל להקיש על עמדתי לגבי אקדחים ללוחמים.

עביש בלי רגליים חרש

ניסוי מפורסתם מספר על מדען שכרת רגל עכביש, דקר אותו ואמר לו קפוץ - העכביש קפץ.
כך חזר על הניסוי 8 פעמים ובפעם השמינית העכביש לא זז.
במסקנות כתב החוקר - עכביש בלי רגליים - לא שומע !

ולעיניננו !

אחרי סוכות תהיה מסת איסוף נשק מחיילים, יצומצמו מספר כלי הנשק הנדרש לאבטחת בסיסים למינימום ההכרחי, וחיילים במדים לא יורשו לצאת לביתם עם נשק, למעט חיילים קרביים. גם החובה לאנשי קבע לשאת נשק תצומצם עד מאד.

איך אמר נסראללה - בעל הבית השתגע !!!

אחרי הפיגוע השמיני יקרה הנס ולמישהו יפול האסימון.

קחו לדוגמא את בסיס "משכנות שאננים" (השם והמיקום שמורים רק בדימיונו המשוגע של המחבר) בסיס תמיכה לוגיסטית במזרחו של הקו הירוק הנושק לאזור גדר ההפרדה.
בבסיס זה יושארו 12 רובים מדגם מ-16 ארוך. 48 מחסניות (ש 51 מהן לא תקינות).
פעם בחצי שנה יבוא "יריחויניק" הנשק האוגדתי - יבצע פרוק וניקוי - עד רמת הגרגיר יכניס כמה מתאמים ויקבע שהנשק כשיר. מספר שבועות אחר כך(לא לפני הבקורת ולא מיד אחריה כי נשקים לעולם ידוע באים תמיד ביום הכי לא מתאים) יעמיסו את הרובים על טילטולית, יקחו למטווח הסמוך ירו 3 עד 6 כדורים בכל כלי לעבר חומת המפגעש, יסמנו V גדול על ביצוע המטווח ובא לציון גואל. על מעצורים או תקלות הס מלדווח אחרת עוד מישהו יצטרך לטפל בזה.
כל בוקר יבוא הש.גולם יקבל את הרובה (שירה שלושה וחצי כדורים, עם 8 מעצורים - שכוונת קדמית לו איין וחוטר לא ראה מעולם ) מהשומר שלפניו. ועם ישראל חי - בעזרת השם! (ואני ממש לא צוחק-באינטרנט אין דמעות על הנייר וגם אין סמיילי בוכה !) כך יעבור לו הנשק ממשמרת למשמרת ומיד ליד. בלילה בוודאי יתווסף לו עוד אחד. ומדי פעם כיתת הכוננות הבסיסית תתרגל חתימה על נשק באפסנאות.
(כל שאר הכלים שהיו אי פעם בבסיס עבור 80% ממשרתיו יעברו למחסן מרכזי עם שמירה מיטבית של כל פלאי הטכנולוגיה הכי חדישים - ויגיעו יום אחד לאור היום לידיים עוינות, בתרגיל עוקץ מדהים ומתוחכם שייחקר ארוכות ע"י גורמי הבטחון)
אבל יום אחד - כשיהיה לילה תבוא לה חולית מפגעים /מחבלים/ועוד כינויי גנאי (שעברו אימוני לחימה מיטביים) ופשוט תאסוף לה שניים שלושה חיילים ממשכנות שאננים תכניס אותם לרכב הצבאי ומשם דרך המחסום הקרוב תוך נפנופי שלום לחיילים טרוטי העיניים והמשועמממים לשטחי הרשות. משם הם יועברו / יטולטלו כל פעם למקום אחר ולמקומות מסתור. יחל משא ומתן מורט עצבים ומדיר שנת הורים. תהינה ועדות חקירה ומריחה. ואיך לא ראינו ולמה לא עשינו. ו"נירות עטיפת הדגים" ימלאו שורות רבות של גיבובי מילים (חשובות יותר וחשובות פחות).

שלא לדבר על הטרמפיאדות בהן כל לובשת או לובש מדים יהפכו לחטיפים (אולי באמת יתפרו על דש המדים סמל אוסם או עלית במקום צה"ל) ואחרי שיהיו לנו אי אלו מספר אירועים ישבו החכמים של המדינה עם סר הבטחון וחבר מפקדיו הבכירים ויטכסו עצה.

ולמה אני כותב לכם את זה כי היה לי איזה חלום מוזר הלילה.

ראיתי בי"ס לקליעה בו כל חייל נדרש לעבור סדרה ובוחן רמה על מנת להמשיך במסלולו בצבא, כל מסלול. ראיתי פקודה של ניידות בתחבורה ציבורית ללא מדים לחיילים שאינם לוחמים ונטולי נשק וחשק. ראיתי תנאי קבלה לקורסי פיקוד הוכחה ליכולת קליעה וכושר גופני. ותנאי מעבר לקבלת דרגה הוא עמידה בבוחן כנ"ל. ראיתי מפקד כל מפקד מהזוטר לבכיר נושא נשק ומגן על סביבתו. ראיתי אותם רצים למטווחים לשמור על כשירות כתנאי לקבלת דרגות או חופשות רגילות.

ועוד חלום ראיתי פסי ייצור חדשים לנשק עם מיני עוזי ומכנס סגור (בקליבר שאין להשיג באזרחות 23 X 9 למשל) כדי לאפשר נשיאה נוחה והסתובבות באזור אזרחי.
ראיתי פס ייצור לאקדח פולימרי חדש בקליבר הנ"ל לדרגות גבוהות ואנשי משרדים בעורף בסיכון נמוך. ראיתי קבוצת מדריכים מכשירים את האוחזים בנשק הנ"ל בקורסי הכשרה של 60 שעות ורענון של יום שלם תלת חודשי. ראיתי לוחמים שאין להם מקוצרים כי הם קלעים או מקלענים מקבלים אקדח כנ"ל או מיני עוזי ליציאה הביתה.

ראיתי מועדוני קליעה חדשים בכל רחבי הארץ מלאים בנוער שרוצה לחזור הביתה בשלום. ראיתי כל לוחם או מפקד בצה"ל במערך המילואים מקבל רישיון לנשק ככל שיחפוץ רק שיוכיח רמת כשירות. וכל דחלילי הקניונים עוברים לשמור על חנויות תכשיטים ואין יותר תבחין בעל חנות תכשיטים. ראיתי מדריכי ירי עוסקים במקצוע שלהם ומביאים פרנסה ראויה הביתה.
ופתאום ראיתי משמר אזרחי עם אותו מיני עוזי ואותם אקדחים. וצלפי משא"ז. ולכל עיר יש מטווח לפי חוק (עמדה לכל אלף תושב כמו בשוויץ) ויורים עד 300 מ' לספורט. ויש סקציית קליעה עממית באיגוד. המכילה עשרות אלפי יורים (כמו בגרמניה) וצופים באים לתחרויות וממלאים יציעים כמו ביונייטד סטייט אוף ארצות הברית של אמריקה.
ואז פתאום ראיתי אמבולנס חורק לידי מתוכו יוצאים שישה ביריונים דוברי גרוזינית,רוסית וערבית, בידהם חלוק של בית משוגעים עם שרוולים לידיים ושרוכים בעובי של כבל. והם מתחילים לרדוף אחרי.
התעוררתי שטוף זיעה והחלטתי שאני הולך להרגע אצל העגלות.(רק לפני זה הדפסתי שלא אשכח)
אגב אם למישהוא יש כתובת של פסיכיאטר טוב? תעבירו לי בפרטי לפני שהאמבולנס באמת מגיע - כי אנחנו יודעים שחלומות סופם להתגשם.
:cry:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yoav30 » 05 יולי 2007, 17:55

אילן יקירי.

חלום יפה, הסיום לצערי, יותר מציאותי.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 05 יולי 2007, 18:41

על זה נאמר צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3421667,00.html

ואם אני אגיד עוד פעם שלוחם צריך נשק בהתאם לאיום זה יעזור ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

ברוך הבא

על ידי skydiver » 05 יולי 2007, 19:22

הגעת למחלקה הפסיכיאטרית כי כנראה כולם פה משוגעים... :wink:
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yuval » 05 יולי 2007, 19:27

אילן,

להזכירך אותי ואת אחי כבר אספו החברה האלה.
ובעזרת פסיכיאטר טוב אני כרגע חי בשוויץ שבמזרח התיכון.

או כמו שלושת הקופים:
לא רואה לא שומע ולא מדבר.

מהחלום שלך (חלקו הראשון) מהחלום שלי ושל אחי ומחתימתו של שחר .....

ואולי מחלומו של אלכס רובין זיכרונו לברכה....

הינו חוזרים להיות הלוחמים שפעם חשבנו שאנחנו.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד