אקדחים כנשק משני בעימות המוגבל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ברוך הבא

על ידי רפתן » 05 יולי 2007, 20:40

skydiver כתב:הגעת למחלקה הפסיכיאטרית כי כנראה כולם פה משוגעים... :wink:

והאבסורד הגדול של חלם !!!

משרד הפנים מבקש ממגיש בקשה לרישיון נשק

להביא אישור רפואי שהוא כשיר לשאת נשק...............

נו אני שואל מי שרוצה לשאת נשק נראה לכם בריא בנפשו ?

מילכוד 22 כסף קטן על יד זה

כן לקוקויה !!!
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 05 יולי 2007, 20:59

אילן - יפה כתבת.

החלום שלך הוא גם חלומם של רבים וטובים מאתנו.

מצד שני גם הנשיא הנבחר פרס חלם על מזרח תיכון חדש ואכן קיבלנו אחד כזה כשחמאס עלו לשלטון בעזה בזכות ראש ממשלה אחר שלנו.

איך אמר פעם בכיר במפלגת העבודה (כשעוד נקראה "המערך"): "אם העם לא ייבחר במערך אז צריך להחליף את העם".

החלום שלך, אילן, מתאים לשוויץ, היכן שאנשים מסודרים, לא עושים חוכמות, מתנהגים בד"כ בנימוס וביושר, ולא עושים קומבינות (מקטן ועד ענק).

אנחנו חיים במזרח התיכון, ואחרי 100 שנים כאן מאז העליות המוקדמות, אנחנו יותר ויותר דומים לשכנים שלנו מאשר לסבא ולסבתא שלנו.

ולכן אם תתחיל לחלק כאן אקדחים, בסוף נגמור כמו בעזה, עם ירי ברחובות על כל שטות.

רגע, זה לא חלום, זה כבר קורה - ארגוני הפשע מחזיקים בארסנל של טילים, רימונים, מא"ג, רוס"רים, אקדחים.

אם איני טועה, גם חיילים ירו במאבטח של מועדון שלא הכניס אותם.

אני בטוח שכלי הנשק האלה לא הגיעו דרך ציר פילדלפי אלא דרך רב"ט...

חוצמזה, ברוב החטיפות של חיילינו, החיילים היו חמושים, אך נשק זה לא סייע בידם להינצל מחטיפה בגלל גורם ההפתעה של האוייב בצירוף פגיעות מדוייקות שלו, שלא השאירו להם הרבה סיכוי.

אני בעד שכל אדם ראוי יוכל לרכוש אקדח. אבל אדם ראוי זה לא עמידה באיזה תבחין קיקיוני ולא השתייכות לקבוצה מסויימת, כי אם בדיקה מעמיקה של קורות חיים כמו כשמחליטים לקבל אדם לעבודה רצינית.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 יולי 2007, 08:13

קראון כתב:ולכן אם תתחיל לחלק כאן אקדחים, בסוף נגמור כמו בעזה, עם ירי ברחובות על כל שטות..

סליחה??

כיום יש בציבור יותר מ-100,000 כלי נשק פרטיים - בלי לקחת בחשבון את כל כלי הנשק שתלויים על חיילים בחופשה. לפני המדיניות המטמטמת, היו בציבור יותר מ-200,000 כלי נשק. איפה כל קרבות הרחוב שאתה מדבר עליהם?

הציבור הישראלי הוא ציבור ממושמע וכנוע. תאמין לי שאם תשים ממשלה כמו שלנו בשוויץ - מהר מאד תראה את השוויצרים קרי הרוח האלה יוצאים משלוותם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 יולי 2007, 09:13

נועם כתב:

נכון, לא כל חייל צריך נשק, גם לא חיילי וחיילות מפקדה המשרתים ביחידות לוחמות. הסיכוי שאלו יפעילו את הנשק בצורה נכונה ובטיחותית בעת הצורך, קטן מאוד לדעתי..

נועם,

רק להזכיר לך שבאחד הפיגועים שהיו בבסיסי צה"ל, היה זה חייל מפקדה (אפסנאי או טבח) שיצא עם הנשק שלו וחיסל את המחבלים.

הבעיה היא לא אם לתת נשק לחיילי מפקדה או רק למי ש"צריך". הבעיה הרבה יותר עמוקה מזה.. תדבר היום עם חבר'ה בתחילת שנות ה-20 לחייהם על נושאים כמו "להגן על החיים שלך", "להלחם על עקרונות", ושלא לדבר חס וחלילה על "אהבת מולדת".. תיתקל במבטים מזוגגים של כאילו "מאיזה כוכב נפלת"?

מאז מלחמת לבנון הראשונה, המדינה שלנו מנוהלת על ידי התקשורת וכל מיני שדולות פמיניסטיות כאלה ואחרות, ששמו למטרה להפוך אותנו מחברה לוחמת וחפצת חיים לעדר כבשים כנועות.
ההנהגה האזרחית והצבאית הולכים אחריהם בעיניים עצומות - כי מי רוצה להסתבך ולהיות אויב התקשורת?
את התוצאות ראית במלחמת לבנון השניה ואתה ממשיך לראות בכל ההתנהלות שלנו במאבק על קיומנו..וכל נושא מדיניות הנשק גם בצבא וגם באזרחות הוא פועל יוצא של אותה צרה צרורה.

אם לא נתעורר בזמן ונשים לזה סוף, לנו יהיה באיזו קופסה המפתח של הבית שלנו שנוכל להראות לנכדים "הנה פה היה הבית שלי ברמת -גן"...

א.
א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי skydiver » 06 יולי 2007, 09:23

זה קרה בליל הגילשונים וזה היה נגד ולא חייל. אנשי הקבע שנשארים בצבא עוברים מיון כלשהו ולכן הם גם חלק מהקבוצה שראוי שתישא נשק וכפי שהוכחת בעצמך הם בהחלט יכולים להשתמש בנשק שלהם
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 06 יולי 2007, 11:00

קראון כתב:...
אנחנו חיים במזרח התיכון, ואחרי 100 שנים כאן מאז העליות המוקדמות, אנחנו יותר ויותר דומים לשכנים שלנו מאשר לסבא ולסבתא שלנו.

ולכן אם תתחיל לחלק כאן אקדחים, בסוף נגמור כמו בעזה, עם ירי ברחובות על כל שטות.

רגע, זה לא חלום, זה כבר קורה - ארגוני הפשע מחזיקים בארסנל של טילים, רימונים, מא"ג, רוס"רים, אקדחים.
...

קודם כל לגבי החלק האחרון: אתה באמת חושב שמדיניות מצמצמת של משרד הפנים והרצון לקחת נשק מחיילים ישנה את מאזן כלי הנשק בידי אירדוני הפשע? בפעם האחרונה שבדקתי, אף חייל לא חותם על מקלעים, רימונים וטילים לצורך יציאה הביתה. ואלה שחותמים על אקדחים - לרוב משרתים בתפקידים שגם אחרי ה"צמצום" יאפשרו להם לקבל אקדח.
והקשחת קריטריונים של קבלת רשיון לאקדח ודאי מרגשת מאוד את אותם אירגוני הפשע...
אי שם ב-87 כשעוד גרתי אי שם מאחורי מסך הברזל, הגיע אלינו קרוב משפחה מכאן. שאלנו אותו? מה מצב עם פשע בישאל? אז הוא אמר, שלפושעים יש בעיה, כי כמעט כל אחד יכול לקבל רשיון לנשק ואף פושע סביר לא ירצה לסכן את חייו. היום - המדיניות המצמצמת גרמה לכך שגם אותם אזרחים מועטים שעדיין יש להם נשק - מפחדים להשתמש בו והאלימות ברחובות הולכת וגוברת.

לגבי החלק הראשון - כאן אם יורשה לי, ואני חושב שיורשה לי, אני רוצה לצאת חוצץ עצבני! אדוני, אם אתה תתחיל לירות ברחובות על כל שטות - אז אנא ממך, דבר בשם עצמך. קראתי פעם מאמר של פסיכיאטרית אמריקאית - היא מצטטת אימרות מסוג זה שבאות מ"מתנגדי נשק". היא מגדירה את האמירות הללו כ"הקרנה":

קטע מהמאמר:
How does my correspondent "know" that his neighbors would murder him if they had guns? He doesn't. What he was really saying was that if he had a gun, he might murder his neighbors if he had a bad day, or if they took his parking space, or played their stereos too loud. This is an example of what mental health professionals call projection – unconsciously projecting one's own unacceptable feelings onto other people, so that one doesn't have to own them. In some cases, the intolerable feelings are projected not onto a person, but onto an inanimate object, such as a gun,so that the
projector believes the gun itself will murder him.
סוף ציטוט - מי שרוצה את המאמר המלא - אני שיעביר לי כתובת מייל ואשלח לו - מאמר מעלף.

בכל מקרה - לה זכור לי שהיו יותר מקרים של ירי ברחובות לפני 95, דווקא ההפך הוא הנכון - כשצימצמו את מספר הרשיונות הפרטיים וכדי לפצות על כך הציפו אותנו בכל מיני חברות השמירה - דווקא אז התחילו הבעיות עם אותם כלי הנשק שנמצאים ברשותם. אבל חיפוש מטבע מתחת לפנס - זאת ההתמחות העיקרית כאן, לא?

ואילן, אני חושב שאחרי שיקרה מה שתארת בסיפור על "משכנות שאננים" - מה שיעשו זה יפריטו את השמירה באותו בסיס.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי קראון » 06 יולי 2007, 11:38

לאיתמר:

ראית מה קרה ברמת גן בצהרי היום לפני כחודש. אם זה לא היה קרב יריות מול השוטרים אז מה זה היה?

מה לגבי כל החיסולים של אנשי עולם תחתון בלב אוכלוסייה באמצעות אופנוענים חמושים?

תפתח עיתונים ותקרא, כל שבוע יש חיסולים (ואין הכוונה של צה"ל).

ל-SPY

אני מחזיק בנשק מעל 12 שנים, ותודה לאל, יורה רק במטווחים. אז תודה ששאלת.

שנית, אם היית קורא את שאר אימרותי באשכול, היית קורה שאני מתכוון לצמצם בעיקר את הנשק בקרב חברות השמירה המעסיקות שורמרים חמושים בשכר עבדים ובתנאי פרך. אז לפני שמתלהמים, כדאי קודם לקרוא בעיון את הדברים.

מבחינתי יכולים להיות בארץ גם מיליון נושאי נשק ובתנאי שיהיו ראויים לכך.

כפי שאמרתי נדרשים 2 תנאים:

1. לא יעשו שימוש לרעה בנשק - בדיקה אישית פרטנית של קורות חיי המבקש (בצירוף אישורים) בנוסף לאישור רופא המשפחה.
2. יכולת לעשות שימוש בנשק בצורה טובה - כפי ש-RIKO הציע.

המצב היום שיש לא מעט נשק חוקי בידיים לא טובות ונשק לא חוקי בידיים ממש מסוכנות.

הגדלת מספר רישיונות הנשק, בצורה כוללנית, תגדיל את הזליגה של הנשק החוקי אל הצד הלא חוקי באוכלוסייה.

מהיכן השיגו לדעתכם כל העבריינים את האקדחים שלהם?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 06 יולי 2007, 14:33

איתמר,

אני מתכוון לחיילים המשרתים שלא ביחידות קדמיות.

חייל מפקדה המשרת ביחידה קדמית חייב לעבור טירונות בסיסית של 03 או 04 על מנת להגן על עצמו ולהלחם בעת לחימה, שהרי הוא ינוע עם הכוחות קדימה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 07 יולי 2007, 08:38

קראון כתב:1. לא יעשו שימוש לרעה בנשק - בדיקה אישית פרטנית של קורות חיי המבקש (בצירוף אישורים) בנוסף לאישור רופא המשפחה.
2. יכולת לעשות שימוש בנשק בצורה טובה - כפי ש-RIKO הציע.

המצב היום שיש לא מעט נשק חוקי בידיים לא טובות ונשק לא חוקי בידיים ממש מסוכנות.

הגדלת מספר רישיונות הנשק, בצורה כוללנית, תגדיל את הזליגה של הנשק החוקי אל הצד הלא חוקי באוכלוסייה.

מהיכן השיגו לדעתכם כל העבריינים את האקדחים שלהם?

אני חושב שאנחנו צריכים להוריד את הנשק מכס המלכות ששמנו אותו עליו שלא בצדק. נכון, בסך הכל זה נושא שמאד קל להתלבש עליו וגם התקשורת תמצא כל הזדמנות לחגוג, אבל מאיתנו אנשים שאמורים להבין טיפה בנושא אני לקצת יותר.
שלא תבין אותי שלא נכון, אני חושב שצריך לבדוק ולסנן, צריך להכשיר ולחנך לבטיחות...אבל ראבק זה לא שנותנים לנו איזה תומ"ת בידיים, או F16 חמוש בכל טוב. כולה רשיון לאקדח ו-50 כדורים! יש גבול עד כמה אתה יכול לבדוק - ואף פעם לא תיצור מערכת 100% אטימה אלא אם כן תתקין קורא מחשבות ומשדר במח של כל אחד מאיתנו...
אתה מדבר איתי על נשק? לכל נהג אוטובוס, נהג רכבת, נהג מכלית דלק, מדביר מקצועי או סתם מטורף בעל מוטיבציה יש יותר כח הרס מאשר ל-P7 שאתה נושא איתך... אז בבקשה, נא לחזור לשפיות ולפרופורציות.

אתה מדבר איתי על זליגה? אני אומר לך אדרבא - שיזלוג!.. אפשר לחשוב על זליגת סודות האטום של המדינה אל האויב. זה לא יעלה ולא יוריד את רמת הפשיעה במדינה כהוא זה. עבריין שרוצה להשיג נשק ישיג, כי יותר נשק נכנס דרך הגבולות הפתוחים של המדינה ותחת עינם העצומה לרווחה של פקידי המכס מאשר אי פעם יזלוג ב-100 שנים הבאות. וגם אחרי שלקחת מהציבור החל מ-1995 יותר מ-100,000 נשקים רמת הפשיעה לא ירדה - אלא להיפך עלתה!

אל תחפש את המטבע מתחת לפנס.
תשקיע קצת בתיגבור מערכת אכיפת החוק הקורסת שלנו, תתחיל לחלק עונשים כמו צריך במקום לסגור עיסקאות טיעון מגוכחות, תאפשר לאזרחים להגן על עצמם ...תראה תוצאות ולא משנה כמה נשק יהיה בידי הציבור.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 07 יולי 2007, 08:46

נועם כתב:איתמר,

חייל מפקדה המשרת ביחידה קדמית חייב לעבור טירונות בסיסית של 03 או 04 על מנת להגן על עצמו ולהלחם בעת לחימה, שהרי הוא ינוע עם הכוחות קדימה.

תאמין לי שלמחבל שיבוא לתקוף בסיס כמו הבקו"מ לא אכפת אם חיילי המפקדה שמשרתים שם עברו טירנות של 4 או 3...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 07 יולי 2007, 09:29

קראון רוב מכריע של נשק הזולג לידיים לא חוקיות מגיע :
מצה"ל רובו המכריע.
מהברחות בגבולות לבנון ירדן ומצריים.

אני לא נגד בדיקה והכשרה............. נהפוך הוא
אבל אקדח ושתי מחסניות זה לא פצצת אטום.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 07 יולי 2007, 18:54

אילן שלום.

אם רוב הנשק לידיים לא חוקיות מגיע מצה"ל, אז זה רק מחזק את מה שאמרתי בתחילת האשכול - לא לחלק אקדחים לחיילי חובה.

צריך לתת להם לגדול קצת, להתבגר, ואז מי מביניהם שיהיה ראוי שיקבל.

אקדח ו-2 מחסניות זו לא פצצת אטום, אבל 100,000 אקדחים ו-200,000 מחסניות עם 2,000,000 כדורים יכולים לעשות נזק רב מאד אם הם בידיים הלא נכונות.

החברה הישראלית היא חברה די אלימה (כבישים, תורים, מועדונים), והרבה מקרי אלימות התחילו בשל פגיעה "בכבוד". בארץ לא שמים כל כך על החוק, לא האזרחים ולא מי שאמורים לשמור עליו, ולכן צריך מאד להקפיד למי נותנים אקדח ביד.

הלוואי שיעשו זאת גם עם רישונות נהיגה:
1. יהיה פחות צפוף על הכביש.
2. יהיו פחות פצועים והרוגים.
3. יהיה פחות זיהום אוויר.
אבל מה, המדינה תפסיד כסף ממיסים.

ואצלנו כסף (הנקרא גם "דמים") קודם גם לדם האדם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 08 יולי 2007, 08:47

קראון כתב:הלוואי שיעשו זאת גם עם רישונות נהיגה:
1. יהיה פחות צפוף על הכביש.
2. יהיו פחות פצועים והרוגים.
3. יהיה פחות זיהום אוויר.
אבל מה, המדינה תפסיד כסף ממיסים.

ואצלנו כסף (הנקרא גם "דמים") קודם גם לדם האדם.

ואללה קראון,

נאה דורש ונאה מקיים...
אני מזמין אותך לתת דוגמא אישית לכולם ולוותר בזה הרגע על רשיון הנשק שלך ורשיון הנהיגה.

או שאתה מאלה שאומרים "שלי יהיה אבל להם לא..."

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 08 יולי 2007, 08:55

קראון
אתה נותן לבני 20 מטוס ששוה מיליארדים
טנק ששוה מיליונים
אתה מרשה להם למות עבורך...............
אבל אתה לא סומך עליהם בגרוש !
והחמור מכך אתה עוסק בחינוך.............

הרי לך דגשים :
לא אמרתי חלוקה גורפת - מאיפה הגעת ל 100 אלף השד יודע.
נדרשים הרבה הרבה פחות אקדחים לחלוקה לאלו שבאמת זקוקים לכך.
מה שכן אמרתי שיש לחלק נשק לפי האיום מולו עשוי החייל לעמוד.
מאידך יש להוריד את המדים מכל מי שמחופש לחייל (תקרא לזה שרות לאומי מצידי)
בשביל נשיקה מרמון לא צריך לעלות על מדים.
מי שלובש מדים הוא חייל הוא חייל הוא חייל - והציפיות בהתאם.

האשמה :
כשלון מערכת החינוך = הם שולחים לצה"ל בנים שהאמצעי אצלם הפך למטרה (כסף) חסרי מוטיבציה להלחם על קיומה של המדינה הזאת.כמו שנראית מערכת החינוך נראים האזרחים (גם חיילים הם אזרחים) והם בוחרים את השלטון שמגיע להם.
הפוליטיזציה של צמרת הבטחון. החייל לא מעניין מעניין מה יכתוב העיתונאי. כבר מזמן הפכנו לצבא שמפקיר את חייליו (גם לא לתת גיבוי זו הפקרה)

הדוגמה לשיפור:
בתי ספר ברובם מטיילים גרוע ומסוכן !!!
תנועות הנוער מטיילים הרבה פחות מסוכן והרבה יותר טוב.
נערים בני 17 ו 18 מובילים גדודי מטיילים בנוע"ל בצופים בבני עקיבא ועוד....
תוך לקיחת אחריות והפקת לקחים ושיפור מתמיד בעצמם (רק עם ליווי מבוגרים)

מה לעשות :
להפסיק את ביזיון ההכשרה ולהחזירה לרמה הנדרשת.
לתת למפקד הזוטר גב ולתת לו להרגיש שסומכים עליו (תוך תנועה למיין את הבלתי מתאימים)
לקבל חיילים ומפקדים אחראים יותר, חשבים יותר ותורמים יותר.
אני רוצה מלוחמים מבט שש אלי קרב בעיניים ואצבע מחוץ לשמורת ההדק - אבל אם וכאשר היא נכנסת לשם היא מביאה את התוצאות כפי שאמר בר לב "חזק מהר ובאופן אלגנטי"
אני רוצה שהלוחמים האלה בצאתם לאזרחות ובהתחלת שרות המילואים שלהם שהוא ארוך וקשה לא פחות מהסדיר יקבלו מהמדינה את האהבה שהם נותנים לה.
תנו להם אמון - קבלו פעמיים. והנוער הוא נהדר.
רק תעיפו משם את התשקורת.

הכל מתחיל ונגמר בחינוך !!!!

כשחייל עולה לשמירה רק קצין עושה לו מחסנית הכנס, וכשהוא יורד רק קצין פורק אותו - כאן מתחיל הכשל הגדול.
חייל שהוכשר כראוי וקיבל נשק הוא אחראי כל העת שהנשק שלו יהיה במצב הנכון.
או כמו שאמרת אל תתן לו רובה.

מה כששהצעדן מוציא את הנשק מהארון הוא קורא למדריך ירי שיעשה לו הכנס וכשהוא חוזר מהועידה עם הדגים הוא קורא למדריך ירי בכיר שיעשה לו פריקה ?
מה זה החרטא הזה ?

זה טוב לטירונות.
חייל הוסמך כלוחם יבצע את תפעול הנשק במצב המיטבי !!!

להזכירך דן שומרון הוציא מחסניות מהכלים בלחץ התשקורת!
אנשי מקצוע אמרו לו לא זו הדרך.
פתאום לפני שנה "קולומבוס" הגיע לחטמ"ר מנשה וגילו שחייל עם מחסנית בהכנס הוא חייל יותר בטיחותי, ושוקלים להרחיב את זה לכל צה"ל.

זה כמו ברבור בניווט שאחרי שהלכת כל הלילה פתאום אתה מוצא את הנייר של המצופה שאכלת לפני 4 שעות. עשו סיבוב וחזרו להתחלה.

חינוך חביבי חינוך.
חלוקת נשק לפי האיום למי שצריך !!!
צרף שתף סמוך וגבה - תגיע הרבה יותר רחוק מהגישה שלך.
שיוצרת חיילים תלויי מטפלת עד גיל 30.

שתהיה בריא קראון חביבי
אני לא יודע מאיזה מדרשה לחינוך באת.
אני מכיר המון מורים שמעבירים חומר אחלה - באמת בלי טיפת ציניות.
אבל מחנכים הם לא.
חינוך הוא תהליך ארוך טווח שאת פרותיו קוטפים אחרי שנים.
אבל אם משדרים לחניך שלא סומכים עליו או לא מאמינים בו.
לא מגיעים איתו לאף מקום.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי skydiver » 08 יולי 2007, 12:13

נועם כתב:איתמר,

במארינס מתגאים בזה שגם הטבחים שלהם עברו את הטירנות הקשה שלהם ויודעים מה לעשות עם m16...
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד