צריך עצה בקשר לקרבין

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

צריך עצה בקשר לקרבין

על ידי bor » 19 אוגוסט 2007, 10:56

שלום לכולם,
בזמן הקרוב אני צריך לעבור מבחן על קרבין של המשא"ז, אני ביום שישי הזה בכל מקרה הולך למטווח של מאיר רוט אז חשבתי אולי לקחת איזה אקדח או משהוא שדומה בהדף וכו' לקרבין של המשא"ז, אגב יהיה לי או קרבין M1A1 או M1
תמונה
או
תמונה
אשמח לעזרה בנושא,
תודה מראש,
בוריס מתנדב (603)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shrek » 19 אוגוסט 2007, 16:16

גם אם לאקדח מסויים יש את בול את אותו ההדף שיוצר הקרבין, זה לא אותו הדבר, מכיוון שרובה ואקדח מחזיקים בצורה שונה, ברובה ההדף מתחלק ליותר מקומות ובאקדח ההדף עובר ישר לתוך הידיים שלך ולגוף.

הכי טוב יהיה-לירות בקרבין מאותם הדגמים.

מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bor » 19 אוגוסט 2007, 16:46

שלום מתן,
קודם כל רציתי להודות לך על התשובה, השאלה אם אצל מאיר רוט (בראשל"צ) יש את האפשרות לטווח מקרבין?

תודה מראש,
בוריס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 20 אוגוסט 2007, 11:19

קודם כל בוריס הרשה לי להרגיע אותך ,אין מה להתרגש "מהמבחן" מודבר בסה"כ במטווח הסמכה שעוד לא ראיתי מישהוא אחד שנכשל בו .
בנוסף לפני הירי תקבל הדרכה קצרה בתפעול של הנשק ע"י מדריך מטעם המשטרה .
באופן כללי תהליך הכיוון בקראבין מבוסס על כוונות חריר ולהב והכיוון מתבצע בצורה דומה למה שאתה מכיר מה M16 .
גם ההדף אינו חזק משמעותית מההדף של הM16 שבו התנסתה בגדנ"ע
כמו כן מצאתי ברשת את הספרון הפעלה הזה שאני בטוח שיעזור לך מעט .

לגבי אימון מעשי יותר בנשק היתי ממליץ לך לנסות לחבור לאחד המדריכים החברים באתר ולתאם איתם הדרכה מסודרת במקום שמאפשר זאת .
בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 20 אוגוסט 2007, 19:31

עד כה התנסיתי בשני מטווחים, עד שעזבתי את המשא"ז בגלל עומס בלימודים:
המטווח הראשון-כיפי, שלושה מצבים (4 כדורים למצב) מ50 מטר. אני לא יודע אם נהניתי יותר מהמטווח או מלחיצת היד החזקה של המדריך ליד המטרות.
המטווח השני-כנראה היה רק לפרוטוקול. ז"א מטרות שמסומן עליהן איקס במקרה הטוב או דף חלק במקרה הרע. הירי בעמידה, מרחק מקסימום 20 מטר. שתי מחסניות שבזבזתי על כלום-כששאלתי "ומה עם המטרה? לא בודקים?" לא הבינו מה אני רוצה מהם...
(אגב, בזמן מילוי מחסניות עצרתי מתנדב אחר שטען את הכדורים למחסנית הפוך :cry: )

בחודשים שלפני המטווח האכילו אותי בשמועות על נקע בכתף וכתמים סגולים-לא דובים ולא יער. ההדף חזק כמובן מ0.22, אבל ממש לא משמעותי...אני כמעט בטוח שלאם 16 "אמיתי" יש רתיעה חזקה יותר (וגם אם לא התנסית באם 16 אמיתי...התנסית באם 16 מוסב וזה מספיק).

כמו שאמרו-אקדח לא יעזור בכלום. אם אין קרבין אצל מאיר רוט, נסה לבדוק אולי באשדוד.

אם נוחת עליך (או לתוך החולצה חס וחלילה) תרמיל חם (ז"א רותח), לא משנה כמה שורף, להקפיד על הקנה קדימה או לנצור ולהניח את הנשק עם הקנה קדימה ואז לטפל בתרמיל. אמנם אמורים ללמוד את זה בגדנ"ע, אבל אני רוצה לראות מישהו שישאר אדיש כשדבר כזה קורה לו.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 21 אוגוסט 2007, 09:13

תודה רבה לכם על העזרה :).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד