ייצוא אישי של נשק מישראל לאירופה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ייצוא אישי של נשק מישראל לאירופה

על ידי pistokoski » 30 אוגוסט 2007, 11:28

שלום לכולם.

קיבלתי זה עתה בשעה טובה רשיון קניה לנשק נוסף כאן בפינלנד. הרשיון הוא לאקדח בקוטר .40S&W או כל קוטר קטן ממנו. אחרי חיפוש מעמיק החלטתי לנסות לרכוש את אקדח הברק מתוצרת תע"ש. אבל, מסתבר שאין בכל אירופה ייבואן אחד שמייבא את הברק. יישנו בגרמניה את WALTHR שמייבא לגרמניה את אקדחי היריחו ונשר המדבר שמיוצרים כידוע בארץ ומשום מה מיוצאים קודם לארה"ב ע"י MAGNUM RESEARCH ומשם מיובאים חזרה לגרמניה והלאה. ודרכם אפשר גם להשיג אותם דרך המשווק שלהם בפינלנד. אבל כדי לייבא את הברק צריך אישור סוג כלי וכל מיני אישורים של האיחוד האירופאי וכו' ומכיוון שאין יבוא כרגע של הברק זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להשיג אותן כאן. רשיון הקניה שלי כאן גם מאפשר לי לייבא את הנשק מחו"ל באופן אישי באופן די פשוט. את האקדח הקודם שלי קניתי מארה"ב במהלך טיול שם (אני בעל אזרחות כפולה וכתובת בטקסס וקניתי אותו כמו שכל אחד במדינת טקסס שם יכול) והבאתי אותו לכאן איתי בלי כל הבעיות של ייצוא ואחרי הצהרה במכס כאן והצגת הכלי לבדיקה אצל נשק המשטרה המקומית קיבלתי עליו רשיון פלסטיק קבוע. ייבוא כזה בהחלט אפשרי שוב רק שאין לי בטווח הנראה לעין אפשרות לטוס לארה"ב באופן אישי. החוקים בארה"ב לגבי משלוח נשק בדואר או בכלל לגבי ייצוא נשק הם קשים מאוד. שאלתי אליכם מלומדי העוסקים בתחום הוא
א. האם ניתן לייצא מישראל נשק באופן פרטני מבלי שיהיה לי רשיון עליו בארץ? (אני יכול לשלוח את רשיון הקניה הפיני שלי)
ב. מה דעתכם על אקדח הברק האם יש למישהו נסיון איתו?

תודה מראש...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 30 אוגוסט 2007, 11:40

למה "ברק" לא חסרים מספיק אקדחים בקוטר 40 S&W לקנות
לדעתי זו קניה רעה תוותר על התענוג המפוקפק
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 30 אוגוסט 2007, 11:52

לא הייתי מתנגד לעבור לפינלנד או לטקסס....

הבעיה היא עם האיחוד האירופאי. לא כל מדינה מוכנה לקבל/לשלוח נשק, אני מאמין שיש קשר גם לאמברגו. לכן, הרבה ייבואנים מקומיים, מעבירים את הנשק כמה מדינות עד שהוא מגיע לישראל, וחוזר חלילה. לכן יכול להיות, כמו שציינת, שזוהי הסיבה שיריחו וכו' עוברים קודם דרך ארה"ב בדרכם לאירופה(או שהם מפיצים בעולם-הסכם).

אתה צריך לבדוק את המדיניות הפינית בנושא ייבוא נשק(מישראל בפרט), ואת המדיניות הישראלית בנושא ייצוא נשק(לפינלנד בפרט). עם הכל כשר, אז רק נשאר לך למצוא סוחר נשק ישראלי שיהיה מוכן "לטרוח" בשביל כל כך הרבה ניירת ועבודה, וכמובן, המחיר הנכון.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

ברק

על ידי pistokoski » 30 אוגוסט 2007, 12:14

למה תענוג מפוקפק? האם יש לך נסיון עם הברק? מהם החסרונות הספציפיים של הכלי? תקן אותי אם אני תועה אבל חוץ מהמראה המיוחד/מוזר שלו הוא נראה כלי מאוד נוח לאחיזה ותפעול.
חשבתי גם על היריחו ברזל .40S&W ב SEMI-COMPACT מה דעתך עליו? איזה כלי הייתה ממליץ לי לירי מעשי+הגנה עצמית בקוטר הנ"ל? מטעמי ציונות הייתי רוצה להוסיף לפחות כלי אחד ישראלי לאוסף ולא את הבול5. אין לי עניין ב1911 למינהם.

לגבי הייבוא/ייצוא אם יש צורך בהרבה ניירת אז כנראה שהעניין לא שווה את המאמץ. מהצד שלי בשביל ייבוא אישי לא אכפת להם מאיזה מדינה מגיע הנשק. כאן כל מה שאני צריך זה קבלה על רכישת האקדח (בשביל המכס לצרכי מס ייבוא בלבד) הצהרה בכתב לגבי הצורך ליבוא אישי (אי אפשר להשיג את הכלי הספציפי כאן) ואת רשיון הקניה שאותו כבר יש לי.
אולי אם אני ארחץ כלים ואשכיב את הילדים לישון כל יום במשך השבועות הבאים אישתי תרשה לי לנסוע לארה"ב. :wink: [/b]
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 30 אוגוסט 2007, 12:44

לא מזמן קראתי כתבה על הברק והוא דיי נקטל שם
אקדח מגושם עם הנדסת אנוש גרועה עם כוונת אחורית מזויעה (חרוצה בתוך הצינה)
נוכח העובדה שבארץ הקודש לא יצא לי לפגוש נשמה טהורה אחת עם ה"ברק" אני דיי הייתי מתרחק ממנו, היריחו המתכתי זה כבר סיפור לגמרי שונה אקדח אמיתי עם עבר וניסיון מוכח
לגבי כלים אחרים:
sig p226 x-five
H&K USP EXPERT
beretta 96 Stock
1911 הרב כדוריים
ויש עוד הרבה אחרים שלך יש גישה אליהם ולנו פשוט אין
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 30 אוגוסט 2007, 12:47

בלי קשר לאיכותו של אותו ברק, סביר להניח שבמידה שתהיה לך בעיה עם הכלי זה בפינלנד - לא יהיה לך עם מי לדבר. אם אתה יורה ירי מעשי, שמבחינת האקדח זה בערך כמו מונית, אתה צריך לקחת בחשבון שתצטרך תחזוקה שוטפת, גם אם לא יהיו תקלות.
ועוד לא דיברנו על נרתיקים וציוד נילווה.
בהיצע הקיים באירופה, לא צריכה להיות לך בעיה מיוחדת להשיג מבחר כלים שיתאימו לדרישותך.
תתחיל מטרנפוליו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 30 אוגוסט 2007, 12:59

קח בחשבון גם שיצור הכלי הופסק ככה שאים תצתרך חלקי חילוף,מה אז?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ייצור

על ידי pistokoski » 30 אוגוסט 2007, 14:07

לא ידעתי שהייצור הופסק. זה אכן משנה את התמונה ואתם צודקים לגבי החלפים. אין הרבה מידע עדכני לגבי הברק אבל מהמעט שאני קראתי קיבלתי תמונה חיובית. אבל... כנראה שלא חיפשתי מספיק לעומק. אז כנראה שהזוכה הוא היריחו. בארה"ב מחירו 569$ אבל כאן רוצים בשבילו 852€ - גנבים כאן. מבין הדגם עם הנצרה על המחלק לבין זו עם הנצרה על הגוף איזה הייתם ממליצים? איך היריחו הפולימרי?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: ייצור

על ידי אלי » 30 אוגוסט 2007, 15:30

pistokoski כתב:לא ידעתי שהייצור הופסק. זה אכן משנה את התמונה ואתם צודקים לגבי החלפים. אין הרבה מידע עדכני לגבי הברק אבל מהמעט שאני קראתי קיבלתי תמונה חיובית. אבל... כנראה שלא חיפשתי מספיק לעומק. אז כנראה שהזוכה הוא היריחו. בארה"ב מחירו 569$ אבל כאן רוצים בשבילו 852€ - גנבים כאן. מבין הדגם עם הנצרה על המחלק לבין זו עם הנצרה על הגוף איזה הייתם ממליצים? איך היריחו הפולימרי?

יריחו פולימרי לא ממולץ
1. הרבה מעצורים
2. עבה מאוד ( לא נח לנשיאה )
3. ידית האחיזה לנוחה ( כל יורה עם כף ידו )

יש לי יריחו פולימרי מהעבודה מזה לפחות 4 שנים יריתי כמות כדורים מכובדת מאוד על אקדח זה.
היה לי יריחו משטרתי ואין ספק שזה אקדח טוב.
אני ממליץ אם כבר יריחו אז יריחו משטרתי 941 f
לגבי ניצרה אני לא אוהב אקדחים שהניצרה שלהם על המחלק ( פסי דריכה דגם ישן מאוד של יריחו ) זה קורע את הידיים במהלך הדריכה במיוחד בירי מעשי .
אני ממליץ לך על יריחו עם ניצרה על הגוף .
אז בהצלחה בקנייה ישראלית :wink:
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 30 אוגוסט 2007, 16:28

יריתי ב"ברק", אמנם לא הרבה ולהלן התרשמותי:
1. הדק נורא (וזה אומר אחד שיש לו גלוק).
2. מקבץ טוב, אבל עם סטייה ימינה ולמעלה (אולי הבעיה אצלי, אבל בקצב האש הנמוך שהיה שם, נא נראה לי).
3. אחיזה לא כ"כ נוחה, אבל זה עניין אישי.
למיטב זכרוני יש לו מבנה פנימי די לא רגיל (שני קפיצים מחזירים) ומעניין אם נשקים אצלכם יידעו להתעסק איתו.
מסכים עם הדוברים הקודמים שיהיו בעיות עם ציוד ונרתיקים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: ייצור

על ידי riko » 31 אוגוסט 2007, 00:28

אלי כתב:לגבי ניצרה אני לא אוהב אקדחים שהניצרה שלהם על המחלק ( פסי דריכה דגם ישן מאוד של יריחו ) זה קורע את הידיים במהלך הדריכה במיוחד בירי מעשי .
אני ממליץ לך על יריחו עם ניצרה על הגוף .
אז בהצלחה בקנייה ישראלית :wink:

חברה' - חייבים להבדיל - "ניצרה" על המחלק היא לא ניצרה אלא משמיט פטיש, מאפשר לשאת את הנשק עם כדור בקנה ופטיש לא דרוך, ירי יתבצע ב DA. בחלק מהנשקים ניתן להשאיר את המשמיט פטיש כשהוא כלפי מטה ואז משמש גם כניצרה, ליריחו יש דגמים בהם ניתן לעשות זאת, אבל לא בכולם.

ניצרה על הגוף היא מנוף אשר מבטל את הקשר בין ההדק לפטיש או מונע מההדק / מהפטיש לזוז, במקרה זה נשיאת הנשק עם כדור בקנה תהיה עם פטיש דרוך לאחור, ירי יתבצע ב SA.

בארץ לא נהוג לשאת נשק עם כדור בקנה ולכן בדר"כ אין טעם לקנות נשק עם משמיט פטיש, מה עוד שאכן הוא מפריע בדריכה חלקה של הנשק,
אבל אם המטרה בקנית הנשק היא לשאת אותו קבוע עם כדור בקנה, אז נשק עם השמטת פטיש הוא בהחלט אופציה מועדפת.
ולכן פיסטוקוסקי - קודם תחליט מה המטרה ואח"כ תבחר את הנשק..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 31 אוגוסט 2007, 07:04

גלוקבסטר,

באקדח ה"ברק" הכוונת האחורית איננה חרוצה ע"ג הצינה אם כי היא יחידת פלסטיק המולבשת ע"ג הצינה ונוטה לעוף משם בדריכה אגרסיבית, לעיתים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 31 אוגוסט 2007, 10:36

אני לא מכיר את הברק,

אבל לגבי פרוצדורות ייצוא נשק מהארץ אתה לא צד בעניין אם אין לך רשיון פה.
אתה צריך למצוא סוחר כאן שמתעסק בזה (לדוגמא להב/מאיר רוט) ויסכים לעזור לך בייצוא. אתה צריך לחבר אותו עם סוחר בפינלנד שיתעסק בכל פרוצדורות הייבוא.
אתה בסופו של דבר תקנה מהסוחר המקומי שלך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ייצוא...

על ידי pistokoski » 31 אוגוסט 2007, 19:36

תודה לכולם על הייעוץ.
מסתבר שכל עניין הייצוא/ייבוא מסובך למדי, אם לא בלתי אפשרי אז בהחלט לא משתלם. היריחו מיובא לכאן באופן רציף ולמרות מחירו הגבוהה (גלוק 17 חדש עולה 525 יורו והיריחו עולה 860 יורו) מסתבר לי שעדיף לקנות כלי מוכח עם מגוון חלפים ואביזרים זמינים. אבל למרות הביקורת הקוטלת על הברק נדלקתי עליו והוא נראה לי כלי נוח, שונה, אקזוטי ומעניין ואם יום אחד אזכה בלוטו בהחלט ארצה להוסיף אותו לאוסף. עד אז אני מקווה שהיריחו semi compact (או baby eagle כפי שקוראים לו כאן) הברזלי ב.40s&w ישרת אותי נאמנה.
אגב משום מה אי אפשר להשיג כאן את הדגם עם הנצרה בגוף הנשק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד