המאבטח שלא ידע .....

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי donduck » 27 אוגוסט 2007, 14:40

בהרבה חניונים מקורים יש שלט האוסר על רכבים שנוסעים על גפ"מ להיכגס.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 27 אוגוסט 2007, 15:11

רגע רגע....לא שאני בא להגן על השומרים אפילו לרגע אחד, אבל האם כתוב בהסדרת השמירה(חוק רשויות מקומיות), שבגלל שאנחנו נושאים רישיון לנשק, אז לא צריכים לבדוק אותנו??? האם אנחנו פטורים מבדיקה?
יש חוק יבש ויש היגיון. החוק היבש אומר שיש לבדוק כל אחד, וההיגיון אומר, שאם יש לנו נשק, אז מה זה משנה אם אנחנו נוהגים בטנק?

אותו דבר לגבי סכינים. למה אסור לנו לשאת סכינים ללא הוכחת עילה לנשיאת סכין? הרי יש לנו רישיון לשאת נשק חם...

שוב, יש חוק יבש ויש היגיון.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קראון » 27 אוגוסט 2007, 21:46

לכל המודאגים מפיטוריהם של המאבטחים.

המצב היום הוא שהמאבטחים הקלוקלים (ואין הכוונה לבחורינו נטובים במשרדי הממשלה, בשדות התעופה וברכבת) גם מקבלים משכורת (אמנם רעב) אך גם גורמים נזק:

1. חלק מהם משתמש בנשק בנסיבות פליליות (רצח האישה, ירי למוות בשוגג בחבר, ירי במתקין מזגנים בבית-ספר שדיבר לא יפה)

2. חלק מהם לא יודע להשתמש בנשק ואם יעשו זאת, מספר הנפגעים בקרב האזרחים עלול להיות רב.

3. אם יגיע מחבל מיומן (ואין לזלזל באוייבינו, הם לא מה שהיו פעם) הם לא יצליחו לעצור אותו, ולכן, למעשה המבנה עליו הם שומרים די מופקר.

קחו את אותם אנשים ובאותו שכר תנו להם לעסוק בעבודות שאין בהן צורך להפעיל שיקול דעת של חיים ומוות ברגע אחד ודורשים גם כישורים גופניים, שכלים והכשרה.

מבחינתי שיעסקו בעבודות ניקיון באותם מקומות עליהם הם שומרים במקום העובדים הזרים.

הגיע הזמן שאבטחה תיחשב מקצוע נדרש, ורמת כל המאבטחים תהייה כמו במשרדי הממשלה. כמובן שהשכר יהיה בהתאם.

אף בעל קניון/מסעדה לא יפשוט את הרגל בגלל שיאלץ להיפרד מעוד שלושת אלפים שקל בחודש עבור המאבטח שלו.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 אוגוסט 2007, 07:10

קראון כתב:1. חלק מהם משתמש בנשק בנסיבות פליליות (רצח האישה, ירי למוות בשוגג בחבר, ירי במתקין מזגנים בבית-ספר שדיבר לא יפה)

2. חלק מהם לא יודע להשתמש בנשק ואם יעשו זאת, מספר הנפגעים בקרב האזרחים עלול להיות רב.

3. אם יגיע מחבל מיומן (ואין לזלזל באוייבינו, הם לא מה שהיו פעם) הם לא יצליחו לעצור אותו, ולכן, למעשה המבנה עליו הם שומרים די מופקר.

די ללכלך,

לאנשים יש ממש זיכרון קצר.
כמה פעמים היה זה המאבטח שאכל אותה בגדול כדי למנוע ממחבל מתאבד להכנס לתוך קניון/מסעדה ולהתפוצץ בפנים?

לי זכורים לפחות 3 מקרים. וכן וזה אותו מאבטח שמקבל משכורת רעב ולא פוגע ממטר. וגם אם הוא היה אלוף הארץ בירי מעשי, סביר להניח שהכישורים האלה לא היו עוזרים לו הרבה במקרים כאלה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי johndoe » 29 אוגוסט 2007, 18:55

שימי, סייברוש,

2002, אני מגיע בשעת ערב לדיזנגוף סנטר, לבוש אזרחי נושא תיק גב שבתוכו אקדח ועליי בנוסף M16 , אני מוציא חוגר מראה לשומר ומתכוון להכנס, "פותחת תיק" , למה לפתוח תיק? הנה תעודת חוגר , הנה נשק בגלוי, למה לפתוח תיק? אני חמוש אני מצהיר אני חמוש !
הוא המשיך לבלבל במוח עוד שנייה או שתיים עד שאיזו בלונדה מחומצנת צעקה לו, הוא מראה לך חוגר , שחרר אותו והוא וויתר ( לו הייתי בלונדה...)

סייברוש, אני לא מבין מה ההגיון לעקוב אחר החוק היבש במקרים דנן, ונניח והוא היה רואה את האקדח בתיק, אז? הרי אני נושא M16 עם צולבת בהכנס ומורשה לנוע כך , מה ההיגיון בחיפוש בתיק........

מזכיר לי סיפור על כמה מבחורינו שניסו להכנס לעזריאלי ברכב שתא המטען שלו היה עמוס כל טוב
התיאור שקיבלתי ממקור ראשון על פרצופו של השומר שפתח את תא המטען סיפק לנו מנת צחוק שגרמה לי לעלייה של ק"ג במשקל, לפחות.......
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 29 אוגוסט 2007, 19:05

Johndoe,

מה יותר חזק? החוק היבש? או ההיגיון? האם נפעל כאזרחים טובים שומרי חוק, או שנפעיל היגיון בריא ונחסוך מעצמנו את הטמטום והכעס שקיים במדינה שלנו? (ובכמות כל כך גדולה...).

אותי בתור חייל לא בדקו? אפילו שהצגתי חוגר בכל כניסה לקניון ותחנת אוטובוס, התעקשו לבדוק אותי.

לפני שבועיים בדיוק, קרה לי אותו מקרה, עם שומר שחשב שאני עובד משרד הפנים, ולאחר שהסברתי לו שמדובר ברישיון לנשק, הציג את עצמו כירוק וטירון...אך לאחר מכן, ביקש לבדוק את מזוודות ה-Pelican שלי בתא המטען. לאחר הסבר קצר ואודה, אפילו קצת מתרעם, קיבלתי תשובה של "אם אתה אומר, אז אתה כנראה גם יודע...". הפעם, ההיגיון ניצח! עד הפעם הבאה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 29 אוגוסט 2007, 20:06

סליקאים יקרים, אתם מתחילים להישמע כמוני (לפני 4 שנים).

אני ממתין לראשון שיאמר "מסדר בושה"....

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

סיפור קצר

על ידי טמבלול » 02 ספטמבר 2007, 14:09

סיפור קצר מהחיים לפני 4 וחצי שנים נולדה הבת שלי בבית חולים הדסה עיין כרם באותם ימים הסתובבתי עם נשק ערוך + אופטיקה אקדח גלוק ושני מחסניות בחגורה .
הכניסה לבנין שבו שוכנת מחלקת יולדות היה יום עמוס במיוחד ונוצר תור ערוך בבידוק הביטחוני. להזכירכם באותם הימים ישראל הייתה ריבויה פיגועי טרור . פרט שולי נוסף אני איתר יד ימין והבודק מימני הנשק הארוך בהצלב על גבי כמובן בצד השמאלי במוסף אני אדם גדול יש מאחורי בתור איזה 20 אנשים הבודק ניגש למלכתו בשאלה עם יש לכבודו נשק כמובן 20 שהיו מאחורי ראו מינימום רמבו עם כמות נשקים מכובדת ולא יכלו לעצור את הצחוק שפרץ מגרונם בעוד הדון בודק לא מבין את פשר הצחוק ומי הלחץ משחרר אותי אני עובר מספר מטרים נוספים ואדון בודק נכנס לעמוק עכשיו גם הוא מאחור ונגלה לעיניו רשת טרור בין לאומית שמחדירה כמות נשק בלתי סבירה של נשק לכיוון חדר יולדות . לאחר שנרגע היה בטוח שמדובר בבדיקת משטרתית של מערך הבידוק לאחר הצגת תעודה X עברתי בדרכי לבתי ולאשתי .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoav30 » 02 ספטמבר 2007, 14:30

לא הבנתי איפה כאן המצחיק?

מיני רמבו או לא, הצגת תעודה X ונכנסת? אשרייך.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 02 ספטמבר 2007, 14:39

שלום איתמר.

אני לא מלכלך וגם לא רוצה לנקות.

אתה זוכר 3 צדיקים ששילמו בחייהם כדי להגן על יושבי פאב או מסעדה.

אני זוכר הרבה יותר "צדיקים" שעשו שימוש לרעה בנשק שלהם.

המספר של "הצדיקים" גדול בסדר גודל שלם מזה של הצדיקים.

ולכן, מסטטיסטיקה של ממוצעים בלבד, כתבתי את מה שכתבתי.

לא טענתי שלא צריך שומרים, אלא שצריך שומרים מקצועיים.

אחרת חבל על הכסף וחבל על חיי אדם, כולל אלו של השומר.

בקניונים מסויימים יש 2 שומרים בכניסה. אחד ממש בדלת והשני בחוץ מנסה לאתר את המפגעים מבעוד מועד. זו גישה קצת יותר טובה.
נערך לאחרונה על ידי קראון בתאריך 02 ספטמבר 2007, 21:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2007, 14:55

קראון כתב:בקניונים מסויימים יש 2 שומרים בכמיסה. אחד ממש בדלת והשני בחוץ מנסה לאתר את המפגעים מבעוד מועד. זו גישה קצת יותר טובה.

הרבה מאד תלוי בקב"ט של אותו מקום, איך הוא מפעיל את כח האדם שלרשותו ואיך הוא מתנהל מול חברת השמירה שאיתה הוא עובד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ואולי אתה צודק עולם הטמבלולים חוגג

על ידי טמבלול » 02 ספטמבר 2007, 15:08

מה שמצחיק זה שהבודק עם כל הנשק שהיה על גופי לא היה זיהוי של כלי הנשק ועם אני הייתי מחבל הייתי מחסל אותו וחצי בית חולים .
ובנוסף סיפור נוסף עברתי בידוק באיזה קניון הצגתי רישיון נשק והשומר מבקש ממני לראות את התיק .
שאלתי אותו בשביל מה ברור לך שאני מחזיק אקדח ברישיון וענה לי אולי אתה מכניס מטען חבלה . אז באמת אני שואל מה מצחיק .
ומה מצחיק שבכניסה לסופר בודק אותי השומר ונותן לי ליכנס לאחר בדיקה של גלי שלא מצפצף
סיפרתי לבודק שאין לו סוללות למכשיר והבחור בלי תתבלבל הטמבלול אמר לי שהבוס מבטיח לא חודש סוללות חדשות ביציאה קניתי לו סוללות חדשות ואולי זה מצחיק! אותי זה לא הצחיק .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קראון » 02 ספטמבר 2007, 21:19

שלום טמבלול.
היה לי מקרה דומה בסופרמרקט.
השומר החליט שרישיון נשק לא מספיק והוא רוצה לעשות עלי חיפוש עם מגנומטר.
כמובן שהמגנומטר צפצף, והשומר שאל מה זה?
אמרתי לו אקדח - הנה הרישיון.
הוא אמר שהוא רוצה לראות את האקדח.
אמרתי לו עד כאן. תקרה מייד לקב"ט.
לקב"ט הסברתי שלא שולפים נשק להראות לשומר בכניסה לסופר, שכן זה בניגוד להוראות שאני מכיר, וזה גם עלול להיות מסוכן לעוברי אורח.
הקב"ט הצדיק אותי ו"נתן לשומר על הראש".
מעניין כמה אנשים כן הראו לשומר את הנשק.
בכל אופן, הגיע הזמן שמקצוע האבטחה לא יהיה"פח אשפה" של המקצועות בישראל, וכל מי שלא מצא עבודה ילך להיות שומר.
צריך לתת כבוד למקצוע החשוב הזה ע"י 3 אלמטים.
1. שכר הולם (מינימום 35 ש"ח לשעה)
2. סינון אנשים קפדני.
3. חיוב לעבור מטווח והדרכה כל 3 חודשים.

די להפקרות!

אבל בינינו, שום דבר לא ישתנה, כי כאלה אנחנו וכאלה נישאר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי dovy » 02 ספטמבר 2007, 22:17

קראון כתב:הוא אמר שהוא רוצה לראות את האקדח.
אמרתי לו עד כאן. תקרה מייד לקב"ט.
לקב"ט הסברתי שלא שולפים נשק להראות לשומר בכניסה לסופר, שכן זה בניגוד להוראות שאני מכיר, וזה גם עלול להיות מסוכן לעוברי אורח.
.

היכן נמצאות ההוראות הרלוונטיות, זה מוגדר בחוק או מדובר בהוראות בטיחות כלליות, הרי לך תדע באמת מה עוד יבקשו ...אולי לעשות אימון לראות אם האקדח יורה או שזה סתם צעצוע.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 02 ספטמבר 2007, 23:22

שלום Dovy

לפני שלוש שנים, בעת חידוש הרישיון, המדריך היה מתנדב לשעבר במשטרה, וחוץ מללמד אותנו לירות הוא הסביר לנו כמה דברים חשובים של עשה ואל תעשה.

אחד מהם היה לא להוציא נשק מהנרתיק במקום ציבורי גם אם השומר מבקש, למעט בכניסה לבתי משפט/משרדי הממשלה המחייבים הפקדה של הנשק.

חבל שמרבית ההדרכות עוסקות בעיקר בבטיחות ובתפעול ופחות בכל הקשור לעשה/אל תעשה במצבים שמרבית נושאי הנשק עלולים להיקלע אליהם בשגרה, ולא בהרח מכירים את הנוהל/חוק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד