שאלה על M-16 קצר מוסב

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: לגבי הנשק המנוסר או המוסב .

על ידי רפתן » 02 ספטמבר 2007, 15:34

טמבלול כתב:
צה"ל התחיל לקצר נשקים ומטרה הסופית בצה"ל לא היו נשקים ארוכים .
מה שברור שביום שלא היה יותר נשק ארוך הוא היה הנשק הנחשק ביותר הע"י הלוחמים . :D
לגופו של עניין הנשק המוסב בתחילת דרכו סבל מבעיות בחלק מהנשקים ובעיקר בגלל עבודה ידנית . לאחר שינוי ובנית פס יצור אוטומטי ואחיד רוב הנשקים יוצאים ברמה טובה כמובן שיש הדין קשר למה שעבר על הנשק לפני השדרוג . לידע כללי עד מרחק 300 מטר אין חשיבות לעורך הקנה אפשר היה לקצר את המוסב לחצי ממה שהוא היום וירי עד 300 מטר היה מדויק כמעט כמו נשק ערוך . בטווחים מעל 300 מטר הדיוק נופל בצורה חדה .
[b]ממש לא מדויק

הסטטיסטיקה של מלחמת המפרץ השנייה מראה בברור שירי של לוחמים אינו עולה על 200 מטר וצלפים ירו ברוב המטרות מתחת ל-300 מטר .
לסיכום : החלטה לשדרג את הנשקים איתה נכונה ושחררה לחץ רב ביחידות הלוחמות .
למעשה הפערים שנצרו עקב החלטה משנות ה - 90 של סגן הרמטכ"ל מתן ולנאי שלא רוכשים נשקים חדשים עד להחלטה על נשק העתיד של צה"ל יצר מצב שנשקים קצרים רבים השבתו ונפסלו משימוש חיי"ר ולא היה נשק חדש למלאות את השרות .
עם תחילת הלחימה בשנת ה-2000 נרכשו ויתקבלו נשקים שטוחים קצרים .
המשבר הכלכלי שעבר על צה"ל גרם לגופי הצבא לקבל החלטות שבמקום לקנות נשק בעלות של 900$ ליחידה לקצר נשקים במחיר 1800 שקל ליחידה . החלטה לגבי נשק העתיד בצה"ל תיגזר משני פרמטרים והם: 1. תלויה בהצלחת פרויקט התבור שמתקשה לתפוס תאוצה .
2. מה היה נשק העתידי של צבא ארצות הברית ?
כנראה התבור היה נשק מעבר בין ה- M-16 לנשק העתידי של צבא ארצות הברית .
התבור הוצע לצבא ארצות הברית כנשק מעבר הצבא אמריקני דחה בנימוס את אפשרות זו .
[/b]
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 02 ספטמבר 2007, 15:36

אלו מכם שקיבלו ממני מסמך PDF במייל.
אנא תקנו במקום 1 ל7 ל 1 ל 12
ניתן גם לקבל שוב את המסמך המתוקן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הסבר

על ידי טמבלול » 02 ספטמבר 2007, 17:07

הפטנט של חברת קולט נגמר וחברות רבות מייצרות דגמים על פלטפורמת M-16 אחד הגרסאות של חברת HK הגרסה נוסתה ע"י הכוחות המיוחדים באפגניסטן עם הצלחה יפה .
לא ברור עם הצבא אמריקאי ירכוש כמויות גדולות בעתיד מה שברור שעד שיפתחו את הנשק העתידי היה נשק מעבר לפחות ליחידות החוד .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

לצערי המידע שברשותי מדויק .

על ידי טמבלול » 02 ספטמבר 2007, 17:29

המידע שאני מסתמך עליו הוא הסבר מנשק מ"ס אחד בארץ יערי . שגם ראיתי במו עני פיתוחים שלו וגרסאות של נשקים מקוצרים שפתחו גם לרובה הפינות לפי דבריו והסברו המלומד אין ביעיה בקיצור הנשק לרמת קנה קצר ביותר ואין נפילה בדיוק . עם תחמושות מסוימות מגעים לביצועים טובים יותר מדובר גם על AK-47 גם .M-16 אז לא מדויק עם יש לך מידע אמין יותר ממר' יערי אז אני חוזר בי . אפילו יריתי בחלק מכלי הנשק HK-47 מקוצר בצורה דרמטית עם שינוי סודי במערכת הגזים כמעט ואין רתע לנשק פשוט יפה .{ גודל הנשק כמו מיקרו עוזי }
פשוט חלום רתוב היה להיות במעבדה שלו ובמחיצתו
נערך לאחרונה על ידי טמבלול בתאריך 03 ספטמבר 2007, 14:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shrek » 02 ספטמבר 2007, 23:27

כל ילד בן 10 יכול להריץ חיפוש "קיצור קנים" אבל זה לא זה, אני חושב שפה החברים מדברים על העיקרון, שמה שצה"ל עושה, נשאר בצה"ל, לא צריך לדבר עליו, כי בזמן האחרון יש יותר מידי "חופשיות מידע", מבלי להכנס לפוליטיקה.

מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: לצערי המידע שברשותי מדויק .

על ידי אילן ב » 03 ספטמבר 2007, 01:59

טמבלול כתב:המידע שאני מסתמך עליו הוא הסבר מנשק מ"ס אחד בארץ יערי . שגם ראיתי במו עני פיתוחים שלו וגרסאות של נשקים מקוצרים שפתחו גם לרובה הפינות לפי דבריו והסברו המלומד אין ביעיה בקיצור הנשק לרמת קנה קצר ביותר ואין נפילה בדיוק . עם תחמושות מסוימות מגעים לביצועים טובים יותר מדובר גם על HK-47 גם .M-16 אז לא מדויק עם יש לך מידע אמין יותר ממר' יערי אז אני חוזר בי . אפילו יריתי בחלק מכלי הנשק HK-47 מקוצר בצורה דרמטית עם שינוי סודי במערכת הגזים כמעט ואין רתע לנשק פשוט יפה .{ גודל הנשק כמו מיקרו עוזי }

מתוך היכרות עם הידע של מר יערי אני לא מאמין שהוא אמר שאפשר לקצר קנה של A1 בסבסוס של 1 ל 12 אינץ' כמה שרוצים. משום שבפועל התוצאות של הנשק מראות על יציאה מסבסוב אחרי 220 מ'.

כשמדברים על קנה 1 ל 7 זה כבר אחרת.

ובכל זאת אולי יסביר כבודו למה את ה A2 ודומיו מאפסים מראש בכוונת קבועה רק ל 200מ' ואחריו מתחילים לשנות בגררה ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

בתור טמבלול אני רוצה לאומר

על ידי טמבלול » 03 ספטמבר 2007, 02:47

יש לנו בעיית אמון אז ידידי עם אתה לא מאמין אז אין לי הרבה מה לעשות ותשובה קלה אני קבלתי הסבר כללי ממר' יערי על נשקים כלל אקדחים שהוא משדרג לטובת רכישות לצבאות העולם שהחברה שהוא עובד בה היום מוכרת .
בנוסף אין שום חשיבות לכוונות הברזל ברוב הנשקים המשודרגים הם מבוטלים ומורכבות כוונות השלכה . לפי דרישות הרוכש .
בנוסף יש לי חדשות בשביל כבודו בתור אחד שנשק צמוד לגבו 24 שעות ביממה השיטה שאני מלמד את הלוחמים על איפוס שונה מהמקובל בצה"ל והיא איפוס כוונות השלכה ולאחר מיכן איפוס כוונות ברזל בלי ירי לפי כוונות השלכה ולסיום ירי איפוס לבדיקה שלרוב אין צורך בשום שינוי . אז היום אין שום חשיבות לכוונות שאתה רוצה לבנות עליהם את ההסבר שלך .
בנוסף נכון שניתן לשפר את ביצועי הנשק ע"י מה שקרואי בשפת העם קנה מעובה ויכולת בשימוש בתחמושת מתקדמת מסוגים שונים שמשפרת את ביצועי הנשק במרחק ודיוק .
לסיכום השאלה שנשאלת העם קיצור קנה פוגע בדיוק הנשק עד לטווח 300 מטר {בטל בשישים } יש נפילה קטנה שמפוצה ע"י יכולת ללכת עם נשק קל נוח לטפול מרכבים וכ"ו .
עם יש לך צורך לפגוע במטרות מעל 300 מטר המלצה שלי לנשק צלפים היום יש הרבה נשקים למכירה לאחר פירוק יחידת צלפי המשמר האזרחי . :cry:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 03 ספטמבר 2007, 04:24

אילן, מורי ורבי,

שב בצד, מה אתה בכלל מבין בזה ? לך לחלוב פרות.

:oops:

(או בוא אלינו, מוציאים בטטות היום)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

למר נועם

על ידי טמבלול » 03 ספטמבר 2007, 09:09

מטרתנו:
לשמר ולשפר את רמת המיומנות, הבטיחות והמקצועיות של האוחזים בנשק.
לשמש במה וקהילה לרכישה ולחלוקת ידע בתחומי הנשק השונים.
לשמש מסגרת חברתית תוססת ופעילה, לקידום קהילת אוחזי הנשק בישראל ומטרותיה

מר נועם מזה מ"ס שנים בחרתי לקרוא בפרום בלי לכתוב אבל באופן שיטתי דבר אחד שמתי לב שאתה החכם באדם .
אתה בדיוק האדם שרוצה שהפרום היה נישה של קבוצה מצומצמת . ולכן מה שבולט שכל מי שמיצג תפיסה אחרת ניקטל . למרות הערכה הרבה של הידע שלך עליך להבין סוף סוף שאתה לא הפוסק הבלדי יש מספר תחומים שיש לגביהם גישות שונות ואין לי מושג עם ישבת עם מר יערי במעבדת הנשק שלו ביהוד לשמחתי היה לי הזכות במסגרת עבודתי הביטחונית נכספתי לחלק קטן מי הידע הרב לא הדרתי בחברות עם מר יערי וחברות רבת שנים אלה פגישת עבודה שגרתית שבה נפרסה במשך שעה הסברים על כלי נשק ועל יכולות השדרוג של כלי נשק קיימים .
כמו לומר שאין אפשרות לבטל את הרתע ב-AK-47 גם אני חשבתי שזה בלתי אפשרי אבל מה לעשות שיש עובדות בשטח שזה אפשרי .
ראיתי עוד מספר שדרוגים שנראו לי בלתי אפשרי אבל העובדות בשטח שהם עבדות בצורה מעולה .
אז לפני שאתה שופט אותי תבדוק טוב עם מטרת הפרום לקבל מגוון דעות או יש קבוצה של מורים ואנחנו פשוטי העם נשב ואתה תרביץ בנו תורה .
אז שהיה לך יום טוב .
נערך לאחרונה על ידי טמבלול בתאריך 03 ספטמבר 2007, 15:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 03 ספטמבר 2007, 09:12

חליבה כבר גמרתי נעם
עכשיו אני הולך לקלף בצל
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yoav30 » 03 ספטמבר 2007, 11:39

עוד פעם יש אוכל סיני?
תשמור לי, אני מגיע..
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: לצערי המידע שברשותי מדויק .

על ידי nitz » 03 ספטמבר 2007, 12:55

טמבלול כתב:המידע שאני מסתמך עליו הוא הסבר מנשק מ"ס אחד בארץ יערי . שגם ראיתי במו עני פיתוחים שלו וגרסאות של נשקים מקוצרים שפתחו גם לרובה הפינות לפי דבריו והסברו המלומד אין ביעיה בקיצור הנשק לרמת קנה קצר ביותר ואין נפילה בדיוק . עם תחמושות מסוימות מגעים לביצועים טובים יותר מדובר גם על HK-47 גם .M-16 אז לא מדויק עם יש לך מידע אמין יותר ממר' יערי אז אני חוזר בי . אפילו יריתי בחלק מכלי הנשק HK-47 מקוצר בצורה דרמטית עם שינוי סודי במערכת הגזים כמעט ואין רתע לנשק פשוט יפה .{ גודל הנשק כמו מיקרו עוזי }

זה מתחיל להישמע כמו מדע בדיוני :roll:
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי WastedFlame » 03 ספטמבר 2007, 12:56

HK-47?

לא שמעתי על דגם כזה של הקלר אונד קוך...
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 03 ספטמבר 2007, 14:24

אולי הוא מתכוון ל 416 HK?

טמבלול, הבעיה היא לא עם מה שאתה אומר אלא עם הדרך שבה אתה אומר את דבריך.
שים לב שלזכותך 6 (!) הודעות בלבד וכבר אתה מוצא לנכון להטיף מוסר ולתקוף. לא נראה לי שזה מקובל בשום חברה, בטח שלא אצלנו.
לגבי התוכן של דבריך, קטונתי מלהגיב. לא מכיר את אותו מר יערי, לא את המעבדה שלו ביהוד, ולא את יכותלותיו המופלאות בקיצור של כלי יריה.

בכל מקרה, נשמח לשמוע עוד מדבריך המלומדים, כל עוד יאמרו בנעם וברוח טובה.

נ.ב.
האם יש לך סימוכין נוספים לטענותיך?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי טמבלול » 03 ספטמבר 2007, 15:12

דבר ראשון תיקון מדובר AK-47 קלצניקוב .
שנית הM-16 הקטן מופיעה אפילו בפרסומים של רובה הפינות מורכב במקום אקדח ויש רובה פינות חדש יחסית עם מטולM-203 וגם עם M-16 זהיר. הרעיון הכללי שבית הקפיץ עבר מכת הנשק לגוף לחלק עליון.
הקנה קוצר למקסימום שניתן ועם ידעתי לעלות תמונה אז הייתי מעלה לאתר .
ודבר נוסף לא אני פסלתי את דבריו אלה גם אני החזקתי בעבר בידע אבל קיבלתי הסברים למשל אקדח גלוק 17 יעיל בטווחים עצירה 10/20 מטר שהוא מחובר לרובה הפינות הדיוק שלו מגיע לפגיעות טובות אפילו מעל 100 מטר . הרבה יחידות בצבא היה קשה לקבל את זה . אבל בדיקה בשטח היו פגיעות מעולות .ולמעשה הרובה פינות יכול לשמש כנשק ראשי של הלוחם ואין צורך בנשק ראשי נוסף אלה בנשק גיבוי למעשה אקדח נוסף .
ושהיה לכולם יום טוב .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד