שאלה לגבי קורס ירי באקדח
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה לגבי קורס ירי באקדח
אני מתחיל בתהליך קבלת רישיון בימים אלו.
לכשאקבל את הנשק - ארצה לעבור קורס ירי - בסלנג הצבאי שאני מכיר מהשירות, הקורס הזה נקרא ירי מעשי, שאין הכוונה בו לשום ספורט תחרותי, אלא לקורס המלמד שימוש בנשק במצבי אמת וברמה גבוה. (קורס דומה למה שעוברים ביחידות צבאיות מסוימות).
אני מתאמן באומנויות לחימה כ 16 שנים, הייתי מדריך קרב מגע בשירותי הצבאי והייתי אחראי על הדרכת יחידות מיוחדות וכתיבת תוכניות האימון שלהם בקרב מגע.
לעיתים קרובות תוכניות המטווחים והקמ"ג השתלבו להן יחד בשלב מסויים.
אני תוהה אם יש קורס אזרחי דומה? לא חשוב לי הקמ"ג כמו השימוש הפרקטי, היעיל והחשוב בנשק. (במהלך השירות עברתי קורסים שכאלה - אבל עבר זמן מאז ואין הם רלוונטים לאזרחות).
כל מה שקראתי כאן על ירי מעשי, עסק בספורט והכיף שבנושא ולא בצד הפרקטי גרידא שלו.
אין לי רצון לעסוק בתחום כספורט. אלא באופן ביטחוני נטו.
אני תוהה איך קוראים לדבר אותו אני מחפש.
אולי מדובר באמת בירי מעשי - וזה איזה שהיא תת קטגוריה שלו?
אני מתגורר באיזור ירושלים והייתי לפני שנים רבות ( 96-98 ) במטווח העונה לשם "קרב".
אחד המאמנים שאימנו אותי באומנויות לחימה עסק באופן פעיל מאוד בתחום והוא חיבר אותי לנושא בגיל מאוד צעיר.
לפני שאני הולך לשם לברר פרטים ולגרד חלודה - יש מידע בשבילי כאן?
אודה על כל מידע בתחום,
תודה מראש,
יובל.
לכשאקבל את הנשק - ארצה לעבור קורס ירי - בסלנג הצבאי שאני מכיר מהשירות, הקורס הזה נקרא ירי מעשי, שאין הכוונה בו לשום ספורט תחרותי, אלא לקורס המלמד שימוש בנשק במצבי אמת וברמה גבוה. (קורס דומה למה שעוברים ביחידות צבאיות מסוימות).
אני מתאמן באומנויות לחימה כ 16 שנים, הייתי מדריך קרב מגע בשירותי הצבאי והייתי אחראי על הדרכת יחידות מיוחדות וכתיבת תוכניות האימון שלהם בקרב מגע.
לעיתים קרובות תוכניות המטווחים והקמ"ג השתלבו להן יחד בשלב מסויים.
אני תוהה אם יש קורס אזרחי דומה? לא חשוב לי הקמ"ג כמו השימוש הפרקטי, היעיל והחשוב בנשק. (במהלך השירות עברתי קורסים שכאלה - אבל עבר זמן מאז ואין הם רלוונטים לאזרחות).
כל מה שקראתי כאן על ירי מעשי, עסק בספורט והכיף שבנושא ולא בצד הפרקטי גרידא שלו.
אין לי רצון לעסוק בתחום כספורט. אלא באופן ביטחוני נטו.
אני תוהה איך קוראים לדבר אותו אני מחפש.
אולי מדובר באמת בירי מעשי - וזה איזה שהיא תת קטגוריה שלו?
אני מתגורר באיזור ירושלים והייתי לפני שנים רבות ( 96-98 ) במטווח העונה לשם "קרב".
אחד המאמנים שאימנו אותי באומנויות לחימה עסק באופן פעיל מאוד בתחום והוא חיבר אותי לנושא בגיל מאוד צעיר.
לפני שאני הולך לשם לברר פרטים ולגרד חלודה - יש מידע בשבילי כאן?
אודה על כל מידע בתחום,
תודה מראש,
יובל.
Practice Makes Perfect
אני חושב שכוונתך לירי מבצעי. רצוי קודם להתחיל מלמידה של העקרונות באמצעות קורס ירי מעשי או אימוני קליעה באקדח לפני שלומדים משהו שפחות קשור לקליעה ויותר ללחימה.
לגבי שילוב של נשק ואומנויות לחימה, למיטב ידיעתי, הנושא נדון בכמה אומנויות לחימה (רק יותר בכיוון של מה אתה עושה כשלשני יש נשק ולך אין).
לגבי שילוב של נשק ואומנויות לחימה, למיטב ידיעתי, הנושא נדון בכמה אומנויות לחימה (רק יותר בכיוון של מה אתה עושה כשלשני יש נשק ולך אין).
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

אתה מדבר על קורס ירי מבצעי
לא ירי מעשי .
נפתח במטווח בול בת"א בעוד שבוע שבוע וחצי .
דבר מחר בשעות הבוקר עם בחור בשם רועי ממטווח בול 03-6873046
תגיד לו שאני שלחתי אותך והוא ישמח לעזור
אז בהצלחה
למרות שאני ממליץ יותר על ירי מעשי.
אתה מקבל רשיון נשק למטרה אחת בלבד הגנה עצמית וחשוב מאוד שתזכור זאת תמיד.
לא ירי מעשי .
נפתח במטווח בול בת"א בעוד שבוע שבוע וחצי .
דבר מחר בשעות הבוקר עם בחור בשם רועי ממטווח בול 03-6873046
תגיד לו שאני שלחתי אותך והוא ישמח לעזור
אז בהצלחה
למרות שאני ממליץ יותר על ירי מעשי.
אתה מקבל רשיון נשק למטרה אחת בלבד הגנה עצמית וחשוב מאוד שתזכור זאת תמיד.
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
הסרט בהחלט מציג לדעתי פן מעניין ולא חקור - של נשק חם באומנויות לחימה.
כמו שבמשך מאות שנים למדו את אומנות החרב והשימוש בנשקים קרים, משום מה השימוש בנשק חם נותר מחוץ לנושא.
לא יודע למה.
אולי בגלל שמדובר ב"רמאות"?
בגלל שבירת עיקרון ה"פייר פייט"?
לא לשם זה אני מעוניין ללמוד בשלב זה את השימוש בנשק.
אלא כמו שנאמר - נטו להגנה עצמית.
פשוט לא רוצה להחזיק נשק מבלי לדעת איך להשתמש בו באמת. (50 כדור בשנה לא באמת מלמדים אותך שימוש בנשק).
לפי מה שהבנתי כאן - אני אפנה לקורס ירי מעשי.
במידה וארצה להעמיק את בנושא אחפש קורס ירי מיבצעי.
היינו הך - אני אצור קשר עם המטווח ותודה רבה לכם על התגובות!
יש כאן עוד מישהו שמתעסק באומנויות לחימה ברמות גבוהות(מעבר להגנה עצמית בסיסית)?
כמו שבמשך מאות שנים למדו את אומנות החרב והשימוש בנשקים קרים, משום מה השימוש בנשק חם נותר מחוץ לנושא.
לא יודע למה.
אולי בגלל שמדובר ב"רמאות"?
בגלל שבירת עיקרון ה"פייר פייט"?
לא לשם זה אני מעוניין ללמוד בשלב זה את השימוש בנשק.
אלא כמו שנאמר - נטו להגנה עצמית.
פשוט לא רוצה להחזיק נשק מבלי לדעת איך להשתמש בו באמת. (50 כדור בשנה לא באמת מלמדים אותך שימוש בנשק).
לפי מה שהבנתי כאן - אני אפנה לקורס ירי מעשי.
במידה וארצה להעמיק את בנושא אחפש קורס ירי מיבצעי.
היינו הך - אני אצור קשר עם המטווח ותודה רבה לכם על התגובות!
יש כאן עוד מישהו שמתעסק באומנויות לחימה ברמות גבוהות(מעבר להגנה עצמית בסיסית)?
Practice Makes Perfect
אלו הם הקורסים הזמינים לאזרחים והמקנים מיומנויות בשימוש בנשק עבור הגנה עצמית:
1. ירי מבצעי. זהו קורס המועבר כל תקופה מסיימת במטווחים השונים. רצוי להתעדכן.
2. קורס מפקחי מטווחים. זהו אומנם לא קורס ירי per se, אלא קורס המסמיך אותך כמפקח על קו יורים במטווח, אולם הוא כולל הגברת המיומנויות האישיות בנשק והכרה מעמיקה של התחום והחשוב ביותר, מכין אותך לשלב הבא:
3. קורס מדריכי ירי (הנערך כשנה לאחר שהוסמכת כמפקח). כאן מושם דגש רב יותר על עקרונות הלחימה עם אקדח, והכרה ותפעול של רובים מסוגים שונים ותמ"קים, עד לרמה בה תוכל להעביר הדרכות בתחום. הקורסים הללו אינם נפתחים חדשות לבקרים, בדר"כ פעם-פעמיים בשנה, ולכן גם כאן רצוי להתעדכן.
אפשרות נוספת העולה בדעתי היא מעבר קורס מאבטחי אישים באופן פרטי. הקורס הינו ארוך ויקר (כעשרות אלפי שקלים) אולם ככל שידוע לי זוהי המסגרת המעמיקה ביותר ללימוד שיטות הלוחמה באקדח במסגרות אזרחיות. הקורס מועבר במכללות שונות בארץ (מכללות לביטחון).
1. ירי מבצעי. זהו קורס המועבר כל תקופה מסיימת במטווחים השונים. רצוי להתעדכן.
2. קורס מפקחי מטווחים. זהו אומנם לא קורס ירי per se, אלא קורס המסמיך אותך כמפקח על קו יורים במטווח, אולם הוא כולל הגברת המיומנויות האישיות בנשק והכרה מעמיקה של התחום והחשוב ביותר, מכין אותך לשלב הבא:
3. קורס מדריכי ירי (הנערך כשנה לאחר שהוסמכת כמפקח). כאן מושם דגש רב יותר על עקרונות הלחימה עם אקדח, והכרה ותפעול של רובים מסוגים שונים ותמ"קים, עד לרמה בה תוכל להעביר הדרכות בתחום. הקורסים הללו אינם נפתחים חדשות לבקרים, בדר"כ פעם-פעמיים בשנה, ולכן גם כאן רצוי להתעדכן.
אפשרות נוספת העולה בדעתי היא מעבר קורס מאבטחי אישים באופן פרטי. הקורס הינו ארוך ויקר (כעשרות אלפי שקלים) אולם ככל שידוע לי זוהי המסגרת המעמיקה ביותר ללימוד שיטות הלוחמה באקדח במסגרות אזרחיות. הקורס מועבר במכללות שונות בארץ (מכללות לביטחון).
"June '67 taught them respect..."
חלוקה מתודית לקונספטים:
1) ירי ספורטיבי.
2) ירי הגנתי.
3) ירי התקפי \ יוזם.
מעשית: אותך מעניין ירי הגנתי (או אמור לעניין משום שהמיומנות אותה אתה מבקש אינה כרוכה בביצוע תפקיד יזום אלא לשם הגנה אישית עצמית).
בארץ אין מסגרת מסודרת של ירי הגנתי כגון IDPA, באפשרותך לעבור הכשרה במסגרות קורסים אחרים (בחזקת "ליד", "כמעט" ו"זה מה יש") או למצוא מדריך ירי אישי שיעבוד אתך (תשאל את בנבן מהאתר ואולי יוכל לעזור לך).
מה קיים:
ירי הגנתי (IDPA): פתרון מצויין בשבילך אבל יש בו חסרון אחד.. אין בארץ מסגרת לIDPA ואין קורסים כאלה.
ירי ספורטיבי (IPSC ירי מעשי): לכאורה אינו מעניין אותך. קורסים בעלי תכנים מוגדרים מראש, כ-40 שעות, כוללים את מרבית מה שתצטרך (וארחיב בהמשך).
ירי מבצעי: קורסים שאין בהם תקן אחיד, כל מדריך ירי יכול לפתוח קורס כזה ולהכניס תכנים כראות עיניו, בד"כ הקורסים האלה קצרים ואינם מכילים בניה מתודית ומסודרת של יכולת החניך, פעמים רבות נגועים ב"ווסאח" והרבה צלצולי פוזה ומערבבים ירי הגנתי עם ירי התקפי וכל מני מתודות שעבר עליהן הקלח. יכולים להיות יוצאי דופן אבל...
הדרכה אישית ע"י מדריך ירי מתאים: שיקולי עלות, איכות המדריך, מיקום, יצירת מסגרת. לא פשוט אבל אפשרי בתנאי שזה מתאים לך.
ההמלצה שלי פשוטה.
מאחר שאתה "מתחיל" בתחום, הדבר הראשון שאתה צריך לקבל הן מיומנויות בסיס שיאפשרו לך לתפעל את הנשק באופן בטוח, מדוייק, בטיחותי, מבלי לסכן את עצמך או הסובבים אותך וכל זאת בשעה שתשומת הלב שלך אינה מופנית לנשק אלא לסביבה בה מתקיים האיום.
את הבסיס הזה אתה יכול לקבל במסגרת קורס ירי מעשי, את בחירת המדריך נשאיר לך לעשות ורצוי לעשות זאת בתבונה.
קורס כזה הוא קורס שמקנה לך את היסודות להפעלת הנשק - בהשוואה לרמת המיומנות החסרה של נושאי נשק מן השורה, מדובר בקורס ברמה גבוהה מאוד - ולאחר שרכשת את היסודות הטובים אתה יכול להמשיך ולפתח את היכולות הטכניות ואת יכולת קריאת "המצב הטקטי" בהמשך.
אשמח לעמוד לרשותך בייעוץ והכוונה נוספים או במענה על שאלות.
אל תבהל אם "הירי המעשי" מסווג כספורט, עזוב שמות ותארים ותתמקד בתוכן, אם תעשה כך תגלה שאתה מקבל מענה אופטימלי בהיעדר קורס IDPA בישראל.
1) ירי ספורטיבי.
2) ירי הגנתי.
3) ירי התקפי \ יוזם.
מעשית: אותך מעניין ירי הגנתי (או אמור לעניין משום שהמיומנות אותה אתה מבקש אינה כרוכה בביצוע תפקיד יזום אלא לשם הגנה אישית עצמית).
בארץ אין מסגרת מסודרת של ירי הגנתי כגון IDPA, באפשרותך לעבור הכשרה במסגרות קורסים אחרים (בחזקת "ליד", "כמעט" ו"זה מה יש") או למצוא מדריך ירי אישי שיעבוד אתך (תשאל את בנבן מהאתר ואולי יוכל לעזור לך).
מה קיים:
ירי הגנתי (IDPA): פתרון מצויין בשבילך אבל יש בו חסרון אחד.. אין בארץ מסגרת לIDPA ואין קורסים כאלה.
ירי ספורטיבי (IPSC ירי מעשי): לכאורה אינו מעניין אותך. קורסים בעלי תכנים מוגדרים מראש, כ-40 שעות, כוללים את מרבית מה שתצטרך (וארחיב בהמשך).
ירי מבצעי: קורסים שאין בהם תקן אחיד, כל מדריך ירי יכול לפתוח קורס כזה ולהכניס תכנים כראות עיניו, בד"כ הקורסים האלה קצרים ואינם מכילים בניה מתודית ומסודרת של יכולת החניך, פעמים רבות נגועים ב"ווסאח" והרבה צלצולי פוזה ומערבבים ירי הגנתי עם ירי התקפי וכל מני מתודות שעבר עליהן הקלח. יכולים להיות יוצאי דופן אבל...
הדרכה אישית ע"י מדריך ירי מתאים: שיקולי עלות, איכות המדריך, מיקום, יצירת מסגרת. לא פשוט אבל אפשרי בתנאי שזה מתאים לך.
ההמלצה שלי פשוטה.
מאחר שאתה "מתחיל" בתחום, הדבר הראשון שאתה צריך לקבל הן מיומנויות בסיס שיאפשרו לך לתפעל את הנשק באופן בטוח, מדוייק, בטיחותי, מבלי לסכן את עצמך או הסובבים אותך וכל זאת בשעה שתשומת הלב שלך אינה מופנית לנשק אלא לסביבה בה מתקיים האיום.
את הבסיס הזה אתה יכול לקבל במסגרת קורס ירי מעשי, את בחירת המדריך נשאיר לך לעשות ורצוי לעשות זאת בתבונה.
קורס כזה הוא קורס שמקנה לך את היסודות להפעלת הנשק - בהשוואה לרמת המיומנות החסרה של נושאי נשק מן השורה, מדובר בקורס ברמה גבוהה מאוד - ולאחר שרכשת את היסודות הטובים אתה יכול להמשיך ולפתח את היכולות הטכניות ואת יכולת קריאת "המצב הטקטי" בהמשך.
אשמח לעמוד לרשותך בייעוץ והכוונה נוספים או במענה על שאלות.
אל תבהל אם "הירי המעשי" מסווג כספורט, עזוב שמות ותארים ותתמקד בתוכן, אם תעשה כך תגלה שאתה מקבל מענה אופטימלי בהיעדר קורס IDPA בישראל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
הצעדן כתב: בהיעדר קורס IDPA בישראל.
יש לי דה ז'ה וו מאשכולות קודמים בנושא....
חבל באמת שאין. ייתכן (אני לא יודע לא עשיתי קורס ירי מעשי) ובאמת קורס ירי מעשי כזה יעזור לך.
אבל אני בטוח שמציאת מדריך רציני, מקצועי, צנוע וחף מאגו (כמו שאני מצאתי) עם אותה "כמות" הדרכה (זמן ותחמושת) תוכל להגיע להישגים גבוהים יותר לירי הגנתי מאשר בקורס ירי מעשי.
ברור שאם התנאים לעיל לא מתקיימים תמיד עדיף קורס ירי מעשי מלא כלום או מאיזה חאפר.
אני חושב שפה באתר יש מספר חברים שעונים על הקריטריונים הללו של מדריך. לע"ד מכל הפרמטרים הייתי מחפש את המדריך שחף מאגו שמבין אותך ואת הצרכים שלך ולא מנסה להכניס אותך לתבניות שלו אלא מלמד אותך מספר מתודות ירי באופן שיטתי ומקצועי ואז במשותף בוחרים שיטה/טכניקה שבה מתמקדים.
כמובן שייתכן ואני טועה בנושא זה אבל זו דעתי.
זה ה 2 פני שלי...
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
בתור מישהו שהגיע ללא שום רקע כלשהו בנשק או ירי כלשהו (לא הגנתי ולא ספורטיבי), אני יכול להעיד לבטח שקורס ירי מעשי נותן את היסודות המוצקים להתנהלות בטוחה מעל לכל עם אקדח, ירי בסיסי, ומשם והלאה ירי בתנועה , מחסות וכל השאר.
אני טירון ירוק בתחום, ואין לי שום יומרה להעיד כי קורס ירי מעשי עולה על כל מתודה לימודית אחרת, רק יכול לשתף מנסיוני האישי.
את המלצתי הן לקורס והן למדריך כבר העברתי בהודעה פרטית.
אני טירון ירוק בתחום, ואין לי שום יומרה להעיד כי קורס ירי מעשי עולה על כל מתודה לימודית אחרת, רק יכול לשתף מנסיוני האישי.
את המלצתי הן לקורס והן למדריך כבר העברתי בהודעה פרטית.
benbenam כתב:הצעדן כתב: בהיעדר קורס IDPA בישראל.
![]()
יש לי דה ז'ה וו מאשכולות קודמים בנושא....
חבל באמת שאין. ייתכן (אני לא יודע לא עשיתי קורס ירי מעשי) ובאמת קורס ירי מעשי כזה יעזור לך.
אבל אני בטוח שמציאת מדריך רציני, מקצועי, צנוע וחף מאגו (כמו שאני מצאתי) עם אותה "כמות" הדרכה (זמן ותחמושת) תוכל להגיע להישגים גבוהים יותר לירי הגנתי מאשר בקורס ירי מעשי.
ברור שאם התנאים לעיל לא מתקיימים תמיד עדיף קורס ירי מעשי מלא כלום או מאיזה חאפר.
אני חושב שפה באתר יש מספר חברים שעונים על הקריטריונים הללו של מדריך. לע"ד מכל הפרמטרים הייתי מחפש את המדריך שחף מאגו שמבין אותך ואת הצרכים שלך ולא מנסה להכניס אותך לתבניות שלו אלא מלמד אותך מספר מתודות ירי באופן שיטתי ומקצועי ואז במשותף בוחרים שיטה/טכניקה שבה מתמקדים.
כמובן שייתכן ואני טועה בנושא זה אבל זו דעתי.
זה ה 2 פני שלי...
אמיר
הוא באמת אישיות ה"מ." שלך. במעט האינטראקציות שהיו לי אתו נהנתי הנאה שלמה וגם למדתי (והרי אני לא טירון בתחום בכלל), מעבר לכך עמדתי משתאה יותר מפעם מול רצונו הטוב לתת מעצמו ומהידע שלא. כוכב אמית ובהחלט חף מאגו וצלצולים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד