אוסף שאלות של חדש בתחום

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

אוסף שאלות של חדש בתחום

על ידי Kfitzi » 19 ספטמבר 2007, 13:22

(עברתי על האתר ודיפדפתי בדפי הפורום ולא ממש מצאתי תשובות לחלק מהשאלות שלי - אשמח אם מישהו יוכל לחלוק מניסיונו)

1) במהלך השנים יריתי במספר רב של אקדחים, בעיקר בתקופת הצבא. האקדח שהשאיר עלי את הרושם הטוב ביותר היה הגלוק 17. יריתי ב זיג, FN, יריחו, ברטה (מספר דגמים כולל 022), CZ ואי אלו שאינני זוכר את שמם. (לא רשמתי דגמים כי אני פשוט לא זוכר - כמעט כולם 9ממ [לא ממש מצמצם את האופציות אבל זה גם משהו]).
כשהתחלתי לברר פרטים קונקרטיים לגבי הרישיון והאקדח שמתי את עיני על הגלוק 17C.
כשהתחלתי לקרוא הלכתי לאיבוד בתוך שלל הביקורות. אני מניח שבגלל הנפיצות שלו יש לו כמות גדולה של אוהבים וגם של שונאים.

אני מחפש אקדח איכותי, שיקבל טיפול מסור וירה כמויות בינוניות של תחמושת בשנה (לא את המינימום לחידוש רישיון וגם לא 200 כדור בשבוע) - שיעזור לי לשמור עליי ועל בני משפחתי.

לא מחפש כלי לירי מעשי (בשלב זה לפחות), אלא כלי יעיל, בטיחותי, נוח ואמין.

הגלוק אמור לעשות את העבודה?
יש אקדחים מומלצים ממנו באותו איזור מחירים לחדש?

2) הדק מינוס - הבנתי שזה שיפור מאוד נפוץ בגלוקים.
לפי השם והקונטקסט - הבנתי שמדובר בשיפור להדק (או למנגנון שלו) שגורמים ללחיצה קלה יותר? האם מדובר בשיפור גורף שכולם עושים או רק חבר'ה שמתעסקים בירי ספורטיבי?

3) איזה עוד שיפורים בסיסיים קיימים? (לא שיפורי נשק לירי מבצעי בעורך האויב).
שיפורים בסיסיים, נפוצים שמקלים ומיעלים את השימוש בנשק?

4) גם מידע על התהליך עצמו של עשיית הרישיון נחוץ.
את הטלפון הראשוני לבירור זכאות עשיתי, קיבלתי את רשימת הקניות ואני יודע מה עליי להביא לפגישה במשרד הפנים... מה הולך משם הלאה, לוטה בערפל.
אני מניח שהם פונים בלי לידע אותי למשטרת ישראל ולמשרד הבריאות לראות שאני 8) ולא :twisted:
איך הרישוי עצמו עובד?
אני מקבל איזה אישור זמני - מזמין אקדח - מקבל את המספר שלו - לוקח את המספר של ההזמנה למשרד הפנים הם מנפיקים לי את הרישיון - כשמגיע הרישיון אני הולך לאסוף את האקדח - ושלום על ישראל?
(זה נשמע לי כמו הפתרון היחיד של איחוד בין מספר הנשק למספר על הרישיון).

5) מה אומרק החוק בעיניין של אחזקת הנשק בבית?
החוק מחייב כספת? 85 מנעולים? פירוק הנשק לגורמים? (ברור לי שיש הבדל בין מה שהחוק מחייב לבין מה שרצוי בפועל לעשות).

כל מידע יתקבל בברכה!
תודה מראש,
עוד אחד חדש שמחפש מידע,
יובל.
Practice Makes Perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shrek » 19 ספטמבר 2007, 16:47

לדעתי בגלוק החליפת ההדקלהדק מינוס והחליפת הכוונות לכוונות ברזל-רצוי זוהרות בחושך, 2 שיפורים שמצאתי אותם מאוד יעילים בגלוק, ההדק הראשון היה לו מהלך ארוך מאוד, והכוונות המקוריות נטו לזוז\כוונת קידמית נפלה פעמיים.

בברכה מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 19 ספטמבר 2007, 18:40

יובל, אינך חייב לגשת למשרד הפנים על מנת להגיש בקשה ראשונית. ניתן להסתפק בהורדת טופס הבקשה לרישיון כלי ירייה לאדם פרטי במשרד הפנים www.pnim.gov.il - לאחרונה הטופס מסתתר היטב אבל הוא נמצא אי שם באתר. את הטופס הממולא עם תמונה וניירת יש לשלוח ללשכת הרישוי הקרובה ואז הפקידה תיתן לך "אישור עקרוני" ותזומן לראיון. בראיון אתה ממלא עוד טופס ומקבל אישור רכישה. כמו כן תקבל טופס לאישור רפואי (גם קיים להורדה) ותתבקש לעבור מטווח בקוטר של הכלי שתקנה ולהביא אישור על כך.
אתה חוזר ללשכה אחרי שיהיו בידך שטר מכר של האקדח, אישור רפואי חתום ואישור על מעבר אימון מהמטווח. כנגד תקבל רישיון כלי ירייה זמני ורישיון לרכישת תחמושת.

לגבי הגלוק 17 - אכן אקדח טוב מאוד לצורך הגנתי. הדק מינוס הוא שיפור מומלץ אך לא חיוני. כוונות ברזל זוהרות מומלצות בחום. בעוונתיי יש לי גלוק 19 ללא הדק מינוס, כי אני מעדיף שהאקדח יהיה מוסלק כל הזמן שאני לא במדים. כמו כן לטעמי גלוק 17 הוא כלי טיפה גדול מדי לנשיאה על הגוף בריצות ארוכות.

לגבי אחסון - בזמן הראיון במשרד הפנים תצטרך להצהיר על סוג האחסון / האבטחה בו תשתמש לאקדח בבית. אין חוק שמסדיר מה צריך להיות ומה לא. יש שלל סוגים של כספות בנושא זה. אני הייתי ממליץ על שילוב של כספת נסתרת, במיוחד יצוקה בתוך קיר בטון מזוין.

לגבי שיפורים נוספים - לא צריך להרחיק לכת. עדיף להשקיע באימונים בירי. רק הייתי ממליץ על נרתיק טוב וחגורה חזקה שלא תקרוס תחת משקל האקדח. קל יחסית למצוא גלוק 17 או 17C שלא ירה הרבה ,כל עוד הוא לא עודפי משרד הביטחון.

מקווה שעזרתי קצת. בהצלחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Kfitzi » 19 ספטמבר 2007, 19:04

תודה לשנכים!!!

בהחלט עזרתם.
רשמתי לפני את כל מה שאמרתם.
המון תודה :!:
Practice Makes Perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אוסף שאלות של חדש בתחום

על ידי אלי » 21 ספטמבר 2007, 11:17

Kfitzi כתב:(עברתי על האתר ודיפדפתי בדפי הפורום ולא ממש מצאתי תשובות לחלק מהשאלות שלי - אשמח אם מישהו יוכל לחלוק מניסיונו)

1) במהלך השנים יריתי במספר רב של אקדחים, בעיקר בתקופת הצבא. האקדח שהשאיר עלי את הרושם הטוב ביותר היה הגלוק 17. יריתי ב זיג, FN, יריחו, ברטה (מספר דגמים כולל 022), CZ ואי אלו שאינני זוכר את שמם. (לא רשמתי דגמים כי אני פשוט לא זוכר - כמעט כולם 9ממ [לא ממש מצמצם את האופציות אבל זה גם משהו]).
כשהתחלתי לברר פרטים קונקרטיים לגבי הרישיון והאקדח שמתי את עיני על הגלוק 17C.
כשהתחלתי לקרוא הלכתי לאיבוד בתוך שלל הביקורות. אני מניח שבגלל הנפיצות שלו יש לו כמות גדולה של אוהבים וגם של שונאים.

אני מחפש אקדח איכותי, שיקבל טיפול מסור וירה כמויות בינוניות של תחמושת בשנה (לא את המינימום לחידוש רישיון וגם לא 200 כדור בשבוע) - שיעזור לי לשמור עליי ועל בני משפחתי.

לא מחפש כלי לירי מעשי (בשלב זה לפחות), אלא כלי יעיל, בטיחותי, נוח ואמין.

הגלוק אמור לעשות את העבודה?
יש אקדחים מומלצים ממנו באותו איזור מחירים לחדש?

2) הדק מינוס - הבנתי שזה שיפור מאוד נפוץ בגלוקים.
לפי השם והקונטקסט - הבנתי שמדובר בשיפור להדק (או למנגנון שלו) שגורמים ללחיצה קלה יותר? האם מדובר בשיפור גורף שכולם עושים או רק חבר'ה שמתעסקים בירי ספורטיבי?

3) איזה עוד שיפורים בסיסיים קיימים? (לא שיפורי נשק לירי מבצעי בעורך האויב).
שיפורים בסיסיים, נפוצים שמקלים ומיעלים את השימוש בנשק?

4) גם מידע על התהליך עצמו של עשיית הרישיון נחוץ.
את הטלפון הראשוני לבירור זכאות עשיתי, קיבלתי את רשימת הקניות ואני יודע מה עליי להביא לפגישה במשרד הפנים... מה הולך משם הלאה, לוטה בערפל.
אני מניח שהם פונים בלי לידע אותי למשטרת ישראל ולמשרד הבריאות לראות שאני 8) ולא :twisted:
איך הרישוי עצמו עובד?
אני מקבל איזה אישור זמני - מזמין אקדח - מקבל את המספר שלו - לוקח את המספר של ההזמנה למשרד הפנים הם מנפיקים לי את הרישיון - כשמגיע הרישיון אני הולך לאסוף את האקדח - ושלום על ישראל?
(זה נשמע לי כמו הפתרון היחיד של איחוד בין מספר הנשק למספר על הרישיון).

5) מה אומרק החוק בעיניין של אחזקת הנשק בבית?
החוק מחייב כספת? 85 מנעולים? פירוק הנשק לגורמים? (ברור לי שיש הבדל בין מה שהחוק מחייב לבין מה שרצוי בפועל לעשות).

כל מידע יתקבל בברכה!
תודה מראש,
עוד אחד חדש שמחפש מידע,
יובל.

יובל שלום

מהודעות קודמות שלך ראיתי שאתה מחפש קורס על אקדח ,
www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=11534

גם בירי מבצעי וגם בירי מעשי צריך להתאמן הרבה מאוד אם אתה רוצה להיות ברמה טובה.

יש ויכוח ארוך בסליק מה יותר טוב בול , גלוק , הקלר .ועוד ואני לא מתכוון להיכנס לזה.

גלוק אקדח אמין מאוד יכול לירות כמות תחמושת מכובדת והרבה יורים בירי מבצעי וירי מעשי יורים עם הגלוק.

אני ממליץ לך בחום לנסות ולבחון טוב טוב אקדחים ( ולא רק גלוק )
יש הרבה מאוד אקדחים ברמה לא פחות טובה .
ואם אתה רוצה המלצה ממני אז 1911 , בול m-5 , פרא , HS-2000

גמר חתימה טובה

1. נשיאה נוחה
2. איך האקדח יושב לך ביד
3. צינה רחבה ( יותר נוחה לדריכה )
4. כמות תחמושת גדולה במחסנית .
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Kfitzi » 21 ספטמבר 2007, 13:28

תודה לך.

אני חושב שקראתי את כל המידע שהתסתובב כאן בפורומים ובאתר שוטגאן.
את כל המאמרים ואת כל ההודעות הרלוונטיות בפורומים. זה לקח בערך 6 ימים, אבל אני משוכנע שמבחינת ידע מספיק לנקודת התחלה יש לי.

קראתי על איך לבדוק נשק, טיפול ואחזקה, בטיחות, רישוי, הבדלי תחמישים, שיפורים וכל מה שנכתב כאן ובשוטגאן כמעט. זה לא שווה ל10 דקות מעשיות במטווח, אבל אני משוכנע שכלל הטיפים והמידע יעזרו לי להתקדם.

אני לא נעול על הגלוק.
רשמתי לפני את הדגמים שהמלצת עליהם, קראתי על כולם כבר, חלקם היו ברשימה שלי לבדיקה השאר הצטרפו כרגע :wink:
אני הולך לנסות מספר אקדחים ולבוא עם ראש פתוח ועם פנקס עם שאלות ולרשום בו רשמים.
יש לי נסיון רב במטווחי אקדח לפני הצבא והרבה מאוד במהלכו.
הרעיון הוא להתחיל מנקודת אפס, אבל עם יסודות תיאורטיים טובים, להתאמן באופן בסיסי תקופה מסויימת, לעבור קורס ועוד קורס עד שאגיע לרמה בסיסית יעילה של שימוש בנשק.

אח"כ אולי אפילו לפנות לקורסי מפקחי מטווח ומדריכי ירי.

הרעיון הוא לבוא מוכן לתחילת התהליך ולעבור את כולו באופן יסודי עד רמה של יכולת שלי להדריך בתחום. מקווה שהניסיון שלי בהדרכת קרב מגע יבוא לידי ביטוי גם בהדרכה בתחומים אחרים.
כמה זמן זה יקח? ה' יודע... והוא לא כלכך מספר לי.

שורה תחתונה,
בעוד שבוע וחצי מהיום אני הולך להתנחל ב"קרב"...
Practice Makes Perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד