שאלה של הגנה עצמית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה של הגנה עצמית

על ידי yotamravid » 23 ספטמבר 2007, 19:30

אני עובד כקב''ט ברשת הסופר פארם ויש ברשותי אקדח. לפני שבוע תפסתי גנב "על חם" והנ''ל שלף מולי סכין. הססתי האם לשלוף אקדח ולירות לו ביד? או האם פשוט לסגת .בסופו של דבר המאבטח בא לעזרתי התגברנו עליו והנ''ל נעצר ע''י המשטרה. אם הייתי יורה בו האם הייתי עומד במחן "ההגנההעצמית" או שהייתי מסתבך כהוגן?לחידוד העניין אגיד רק שהנ''ל היה קרוב אלי עד כדי סיכוני. סיכון ממשי ואיומי.
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי geepson » 23 ספטמבר 2007, 19:53

לדעתי האישית ,אם היית יורה ופוגע לו ביד,היו קורים הדברים הבאים:
1.היית מועכב/נעצר ומובא לתחנת המשטרה.
2.היית נחקר תחת אזהרה כחשוד.
3.האקדח היה נתפש כראייה.
-ההמשך הוא כבר פחות ברור ,ותלוי בנפגע ועברו הפלילי,גירסתו,העדים למעשה,מפקד התחנה
המדיניות ואולי גם השופט.בכול מקרה לא בטוח שבתקופה הקרובה היית ממשיך לעבוד כקב"ט.
-אם חלילה מסיבה כלשהי הוא היה מת,או חלילה היה נפגע אדם אחר לא מעורב,היית יכול למצוא
את עצמך בגירסא הישראלית של "אקספרס של חצות"[ראה מקרה שי דרומי].
***לסיכום-פעלת נכון ובמיטב שיקול הדעת,פשוט צל"ש.למרות שתחושת הצדק שונה.***
עמי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 23 ספטמבר 2007, 19:56

אין דבר כזה "לירות לו ביד". זה קורה רק בסרטים. כשאתה משתמש בנשק חם, אתה צריך לקחת בחשבון את האפשרות הקיצונית ביותר - שהירי יהרוג אותו.
השאלה המרכזית במצב הזה - האם היתה אלטרנטיבה? אני מבין מדבריך שהיתה לך אפשרות לסגת, ולכן במצב הזה, להערכתי, הירי לא יהיה מוצדק.
מתי מוצדק לירות? כאשר אתה עם הגב לקיר, האיש מאיים, נראה לך שהוא מתכוון לזה, ואין לך אלטרנטיבה אחרת - או שאתה יורה או שאתה נפגע. בכל מצב אחר - עדיף לסגת ולפנות למשטרה. בשביל זה היא קיימת.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 23 ספטמבר 2007, 20:36

אישגדול כתב:אין דבר כזה "לירות לו ביד". זה קורה רק בסרטים. כשאתה משתמש בנשק חם, אתה צריך לקחת בחשבון את האפשרות הקיצונית ביותר - שהירי יהרוג אותו.
השאלה המרכזית במצב הזה - האם היתה אלטרנטיבה? אני מבין מדבריך שהיתה לך אפשרות לסגת, ולכן במצב הזה, להערכתי, הירי לא יהיה מוצדק.
מתי מוצדק לירות? כאשר אתה עם הגב לקיר, האיש מאיים, נראה לך שהוא מתכוון לזה, ואין לך אלטרנטיבה אחרת - או שאתה יורה או שאתה נפגע. בכל מצב אחר - עדיף לסגת ולפנות למשטרה. בשביל זה היא קיימת.

אני מסכים איתך שאין דבר כזה "לירות ביד", ושהאופציה האחרונה בסל התגובות היא שימוש בנשק.
לגבי נסיגה פה יש שאלה גדולה.
אותו אחד שלף אמצעי (סכין), הפגין כוונה (רצה לדקור), הייתה לו יכולת (מרחק יד מהקב"ט).
1. איך אתה יודע אם הוא לא היה מנסה לדקור אותו גם אם הוא היה נסוג? הראו פה לפני כמה חודשים סרטון של אקדח (בנרתיק) מול סכינאי בטווח מגע - בכל המקרים העימות נגמר כשיד הסכינאי על העליונה.

2. מי ערב לך שאותו אחד לא היה מנסה לפלס את דרכו החוצה בדקירות סכין?

אני חושב שבמקרה הזה הארוע נגמר בכי טוב במזל רב. עם קצת יותר אמוציות ופחות קור רוח מצד התוקף זה היה יכול להגמר אחרת לגמרי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 23 ספטמבר 2007, 21:15

איתמר
אני לא יודע. לא הייתי שם. יותם הוא זה שהיה שם, הוא הסתכל בעיניים של החשוד, ולדבריו היתה לו אופצית נסיגה. אני חוזר ומדגיש, אם היה חש שאין אופציה כזו, ואכן יש סכנת חיים של ממש, ירי היה מוצדק.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מודה לכם השכלתי !

על ידי yotamravid » 23 ספטמבר 2007, 22:14

מודה לכם על התשובות.אז מה אני עושה מחר???
מפסיק להיות קב''ט. לא
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 23 ספטמבר 2007, 23:52

יותם
האם תואיל לספר לנו איזו הדרכה/הכשרה קיבלת וממי לפני שהציבו אותך בתפקיד?
מהם ההוראות הרשמיות שקיבלת מהמפקח שלך במקרה של התקלות עם גנב/סכינאי/מחבל חמוש?

תודה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 24 ספטמבר 2007, 08:44

כל פעם שאני קורא אשכולות מהסוג הזה נהיה לי עצוב בלב.
לאן הגענו?
איפה הזכות להגנה עצמית?
למה הפשע משתלם?
עוד אף אחד לא אמר הפעם, אבל אנחנו יודעים שהפושע הזה אם היה נפגע והופך לנכה היה תובע מהקב"ט גם שיקום ופיצוי (ואלי גם היה מקבל).
עצוב :cry: :cry: :cry:

ספציפית למקרה - אולי לתת לקב"טים מיכלי גז פלפל גדולים (כאלה שנראים כמו מטף כיבוי קטן). הכל כמובן אחרי הכשרה ובדיקת כשירות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 24 ספטמבר 2007, 11:17

c425x כתב:
ספציפית למקרה - אולי לתת לקב"טים מיכלי גז פלפל גדולים (כאלה שנראים כמו מטף כיבוי קטן). הכל כמובן אחרי הכשרה ובדיקת כשירות.

שימוש במיכל פלפל או מדמיע במתקן סגור עשוי להיות חרב פיפיות - יש לך עוד "ידידים" במתקן שאינך מעוניין לפגוע בהם, במיוחד לא במתקן סגור וממוזג.

גם גניבה של 1000 ש"ח איננה מצדיקה פגיעה בחיי אדם (קב"ט, לקוחות) ולכן במצב בו אתה (יותם, כקב"ט) אינך מצליח להשתלט על הגנב ללא גרימת נזק למקום וללקוחות בסביבתך - עדיף לצאת איתו מחוץ לחנות או לשחרר אותו. זכור כי לכל עסק יש ביטוח. פציעתך או פציעת לקוח היא האירוע האחרון אליו מייחל בעל העסק ובעל חברת השמירה בה אתה מועסק.

איך להתגונן ? קרב מגע / אומנויות לחימה. אין מצב של שימוש בנשק בתוך מתקן שכזה. יש אביזרי הגנה עצמית אחרים (HAND SHOCK ) ודומים.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 24 ספטמבר 2007, 11:21

donduck כתב:יותם
האם תואיל לספר לנו איזו הדרכה/הכשרה קיבלת וממי לפני שהציבו אותך בתפקיד?
מהם ההוראות הרשמיות שקיבלת מהמפקח שלך במקרה של התקלות עם גנב/סכינאי/מחבל חמוש?

תודה

???
דון ידידי לו היית קב"ט - היית עונה על שאלות כאלו ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 24 ספטמבר 2007, 11:28

בטח שהייתי עונה, לו היה לי מה לענות, כמובן.
במיוחד לאור העובדה שיותם ביקש את חוו"ד של החברים בהסליק.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: שאלה של הגנה עצמית

על ידי אלי » 24 ספטמבר 2007, 11:36

yotamravid כתב:אני עובד כקב''ט ברשת הסופר פארם ויש ברשותי אקדח. לפני שבוע תפסתי גנב "על חם" והנ''ל שלף מולי סכין. הססתי האם לשלוף אקדח ולירות לו ביד? או האם פשוט לסגת .בסופו של דבר המאבטח בא לעזרתי התגברנו עליו והנ''ל נעצר ע''י המשטרה. אם הייתי יורה בו האם הייתי עומד במחן "ההגנההעצמית" או שהייתי מסתבך כהוגן?לחידוד העניין אגיד רק שהנ''ל היה קרוב אלי עד כדי סיכוני. סיכון ממשי ואיומי.

שלום לך

הרבה שנים אני עובד בתחום האבטחה האיכותית במדינה ( מזרח י-ם , משרדי ממשלה ועוד )

לא פעם ולא פעמיים עמדתי מול מטורף עם סכין ביד .

אחי תקבל המלצה חמה אל תשתמש בנשק שלך .

יעשו הכל בשביל להוציא אותך לא בסדר ירמסו אותך יפגעו לך בפרנסה וכמו שחברינו נועם אמר
לכל עסק יש ביטוח .

תשתמש בנשק שלך אך ורק שאין לך שום מוצא אחר סכנת חיים מיידית ומוחשית אם אתה יכול לפתור דברים כאלו בקרב מגע מה טוב כך בחשבון כל מגע מיותר שלך בנשק יכול לעלות לך בפרנסה ובחיים בכלל .

הנ"ל רשימת קניות שהם יכולים לעזר לך
1. גז מדמיע
2. שוקר עושה יפה עבודה

וגם אז שלא תאושם בתקיפה תאמין לי שחברת סופר פראם לא יתנו לך צל"ש על תפיסת גנב .

בהצלחה
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 24 ספטמבר 2007, 12:02

אלי כתב:יעשו הכל בשביל להוציא אותך לא בסדר ירמסו אותך יפגעו לך בפרנסה וכמו שחברינו נועם אמר
לכל עסק יש ביטוח .
בהצלחה

אמרתי לכם שעצוב לי. הנה עוד הוכחה. היד לא צריכה להיות קלה על ההדק, ממש לא, אבל אנחנו הגענו לאבסורד בקצה השני.

נועם כתב:...
גם גניבה של 1000 ש"ח איננה מצדיקה פגיעה בחיי אדם (קב"ט, לקוחות) ולכן במצב בו אתה (יותם, כקב"ט) אינך מצליח להשתלט על הגנב ללא גרימת נזק למקום וללקוחות בסביבתך - עדיף לצאת איתו מחוץ לחנות או לשחרר אותו. זכור כי לכל עסק יש ביטוח. פציעתך או פציעת לקוח היא האירוע האחרון אליו מייחל בעל העסק ובעל חברת השמירה בה אתה מועסק.

איך להתגונן ? קרב מגע / אומנויות לחימה. אין מצב של שימוש בנשק בתוך מתקן שכזה. יש אביזרי הגנה עצמית אחרים (HAND SHOCK ) ודומים.

נעם.

לא אמרתי שצריך לירות בגנב, אבל איש ששלף סכין עלה מדרגה והפך לשודד ולרוצח פוטנציאלי.

לעניין קרב מגע ואומנויות לחימה (והנושא ממש לא זר לי) - כל התרגילים נראים יפה מאוד באימון ובהדגמות לחבר'ה. בקרב אמיתי התוצאות לעיתים הרבה פחות מרשימות. מעט מאוד אנשים מגיעים לרמה מספיק גבוהה כדי לצאת לקרב כזה בביטחון (וגם הוא יחסי).
לחימה בידיים חשופות נגד אדם החמוש בסכין בשעה שיש לך אקדח היא אבסורד גמור בעיניי, אלא אם מדובר במצב מאוד מיוחד של חומרי נפץ מסביב וכו'. דקירה אחת עלולה להשאיר אותך נכה לכל החיים או להרוג אותך וזה פשוט לא שווה. חשוב ללמוד אומנויות לחימה למקרה שאין לך נשק, אבל אז באמצעות אומנויות לחימה תשפר את הסיכויים שלך לשרוד, לא יותר.
לתת לו לברוח - אולי כן במדינתנו, אבל זה בדיוק עונה להגדרה "פשע משתלם". להשתלט בידיים ריקות או תוך שימוש בכלי נשק המחייבים מגע קרוב - ממש לא נראה לי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלי » 24 ספטמבר 2007, 12:55

c425x כתב:
אלי כתב:יעשו הכל בשביל להוציא אותך לא בסדר ירמסו אותך יפגעו לך בפרנסה וכמו שחברינו נועם אמר
לכל עסק יש ביטוח .
בהצלחה

אמרתי לכם שעצוב לי. הנה עוד הוכחה. היד לא צריכה להיות קלה על ההדק, ממש לא, אבל אנחנו הגענו לאבסורד בקצה השני.

נועם כתב:...

נעם.

לא אמרתי שצריך לירות בגנב, אבל איש ששלף סכין עלה מדרגה והפך לשודד ולרוצח פוטנציאלי.

לעניין קרב מגע ואומנויות לחימה (והנושא ממש לא זר לי) - כל התרגילים נראים יפה מאוד באימון ובהדגמות לחבר'ה. בקרב אמיתי התוצאות לעיתים הרבה פחות מרשימות. מעט מאוד אנשים מגיעים לרמה מספיק גבוהה כדי לצאת לקרב כזה בביטחון (וגם הוא יחסי).
לחימה בידיים חשופות נגד אדם החמוש בסכין בשעה שיש לך אקדח היא אבסורד גמור בעיניי, אלא אם מדובר במצב מאוד מיוחד של חומרי נפץ מסביב וכו'. דקירה אחת עלולה להשאיר אותך נכה לכל החיים או להרוג אותך וזה פשוט לא שווה. חשוב ללמוד אומנויות לחימה למקרה שאין לך נשק, אבל אז באמצעות אומנויות לחימה תשפר את הסיכויים שלך לשרוד, לא יותר.
לתת לו לברוח - אולי כן במדינתנו, אבל זה בדיוק עונה להגדרה "פשע משתלם". להשתלט בידיים ריקות או תוך שימוש בכלי נשק המחייבים מגע קרוב - ממש לא נראה לי.

1. לך תסביר את זה לשופט
2. לך תסביר את זה לתובע
2. אם עורך דין בשקל מחברת אבטחה ( שברוב המקרים מעדיפה לברוח )
3. ואם משכורת של 5000 ש"ח בחודש שיש לך אישה וילדים ( משכנתא " ארנונוה , ועוד )

כמובן לפני שאמא שלי תבכה עליי אמא של התוקף שלי תבכה קודם.
אבל זה עוד סיפור של חברות אבטחה " מוצלחות " אשר מספקת אחלה תנאים ואחלה מאבטחים :( http://www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=11472 המאבטח שלא ידע.
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 24 ספטמבר 2007, 14:01

הנה ..

הערכה: הריח החריף בבית משרד הפנים בעפולה - גז מדמיע

פורסם: 24.09.07, 12:31

שבעה נפגעים באורח קל פונו מבניין משרד הפנים בעפולה. זאת, לאחר שריח עז עלה במקום וגרם לצריבות בעיניים, הקאות ומחנק.

מהמשטרה נמסר כי החומר החריף עולה מכיוון המעליות וכי ככל הנראה מדובר בגז מדמיע.

(שרון רופא-אופיר)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3452914,00.html
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד