אקדח להגנה עצמית- האם מומלץ בנסיבות ומהי העלות המוערכת?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח להגנה עצמית- האם מומלץ בנסיבות ומהי העלות המוערכת?

על ידי golf_gti » 29 ספטמבר 2007, 17:02

שלום אני חדש בפורום.
אני שוקל לרכוש אקדח להתגוננות עצמית, בעיקר מפני כנופיות רחוב. יש לציין שהכלי יכול למנוע חבלות מיותרות בהיתקלות עם כנופיה מסוכנת ככל שתהיה (אפילו לא חמושה) ואף להציל חיים.
האם בנסיבות האלה אכן כדאי להוציא רשיון לאקדח ולרכוש אחד כזה? ומהו טווח העלויות של אקדח פשוט שאפשר להשיג בשוק האזרחי, עלויות אחזקה, עלויות הוצאת רשיון וכו'.

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גמ » 29 ספטמבר 2007, 18:48

חבר יקר.

לך למשרד הפנים, מדור רישוי כלי ירי, וספר להם כפי שאתה מספר כאן למה אתה מבקש רשיון לנשק.

הייתי מאוד רוצה להיות בסיטואציה ולראות את הפנים של פקיד/ת מ. הפנים. :lol:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 29 ספטמבר 2007, 19:45

ואם ברצינות - בארץ ישראל של 2007 הדברים לא עובדים ככה. אתה לא יכול לקבל רשיון לאקדח אלה אם אתה עומד באחד התבחינים המפורטים באתר של משרד הפנים - כלי יריה - רישוי לאדם פרטי. קישון לאלון מידע מקוצר ואם אתה עומד באחד התבחינים האלה - דע לך שאתה יכול להמשיך ולהחזיק ברשיון רק כל עוד אותו תבחין (או אחד אחר) תקף לגביך. אחרת - תצטרך להחזיר את הרשיון ולהפקיד את האקדח במשטרה או למכור אותו.
אה, ועוד דבר. אסור לך להשתמש בנשקך בשום מקרה פרט למקרה בו לדעת השופט שידון בתיק הפלילי שיפתח נגדך נשקפת סכנה ברורה, ממשית ומידית של מוות או פגיעה גופנית חמורה לך או לסובבים אותך ולדעת אותו שופט גם לא הייתה שום אפשרות אחרת למנוע את הסכנה. אגב, אונס - לא נחשב לפגיעה חמורה (לך תבין...)

זה המצב.

בהצלחה!
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Cybrosh » 29 ספטמבר 2007, 20:09

אין תבחין בגין הגנה עצמית בימינו, ובמיוחד לא בגין כנופיות רחוב....אלא אם כן כולנו היינו חיים בארה"ב.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי golf_gti » 29 ספטמבר 2007, 21:50

בקשר לקטע החוקי,
בהיתקלות עם כנופיית רחוב אכן נשקפת סכנת חיים\פציעה חמורה ולעיתים רק שליפת הנשק לשם הרתעה בלי להשתמש בו יכולה להרגיע את המצב. אני מאמין שכנופיות כאלה שסתם כך יגשו אליך לא ממש מזוינות בנשק חם למעט סכינים וכאלה כך שממצבים כאלה מחזיקי אקדח יצאו עם ידם על העליונה, אלא אם כן חברי הכנופייה ממש רוצים להרוג אותך ואז אתה מסתכן ברצח והסיפור מסתבך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גמ » 29 ספטמבר 2007, 22:18

ידידי,

סלח לי שאני ממשיך באותו קו שהתחלתי בו קודם, אבל... קלינט איסטווד, צ'יק-צ'אק נוריס, ברוס וויליס ושאר חבריהם הנועזים, המסוקסים והעשויים ללא חת זה נחמד ויפה...בסרטים.

במציאות? לא מומלץ!

אני בהחלט מסכים איתך שהביטחון האישי האזרחי הגיע בתקופה האחרונה לשפל במקומות רבים במדינה אבל דרך הפתרון שלך להסתובב חמוש, ולנופף באקדח בכל הזדמנות בה תיתקל באנשים/חבורות שיראו לך מסוכנים תוביל אותך למקומות לא טובים.

בהצלחה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 30 ספטמבר 2007, 08:02

מר גולף,

ברוך בואך לסליק.

הרבה מחברי הסליק נושאים כלי ירייה ביומיום ולרובם ככולם אין בעיה עם חבורות רחוב. אני מרשה לעצמי לדבר בעד הרוב באומרי שהכלים העיקריים להתגוננות מאיומים מסוג זה הם השכל והרגליים.

מבחינתי לא תהיה לי שום בעיה אם תרכוש ותשא אקדח כל עוד שאתה עושה זאת באופן חוקי ולא עושה שום שימוש פזיז או בלתי חוקי בכלי. מעטים הם האיומים המצדיקים את השימוש בו בעיני החוק.

אישית אני נוטה לעשות מצג כאילו אני לא חמוש בפומבי (כלומר מצניע את האקדח כל שאדם סביר לא יחשוב שאני חמוש). מומלץ.

חבריי הקודמים באשכול זה ניסו ליישר איתך קו כתיאום ציפיות. אנחנו בסך הכל אנשים ממוצעים שלא מחפשים להיות גיבורים, אלא רוצים חיי יומיום תקינים, לעסוק בתחביב ויכולת להגן על עצמנו ועל משפחותינו אם אין ברירה. אנחנו עושים זאת תחת אילוצי תקנות ותדמית לא קלים ומנסים לבלום את השחיקה המתמדת ברישוי כלי ירייה לציבור בישראל.

בהצלחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי geepson » 30 ספטמבר 2007, 10:06

גולף יקרי!
נכון ל 2007 אם תשלוף אקדח בפומבי יקרו הדברים הבאים:
1.תפרד מהנשק לצמיתות.
2.תובא לתחנת המשטרה,יפתח לך תיק פלילי,ותחקר כחשוד בעבירה חמורה.

*במקרים נדירים ביותר[מחבל חמוש!!]יתכן ותקבל אישור מחודש לנשיאת נשק.

העניין ברור???
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אלי » 30 ספטמבר 2007, 13:31

golf_gti כתב:בקשר לקטע החוקי,
בהיתקלות עם כנופיית רחוב אכן נשקפת סכנת חיים\פציעה חמורה ולעיתים רק שליפת הנשק לשם הרתעה בלי להשתמש בו יכולה להרגיע את המצב. אני מאמין שכנופיות כאלה שסתם כך יגשו אליך לא ממש מזוינות בנשק חם למעט סכינים וכאלה כך שממצבים כאלה מחזיקי אקדח יצאו עם ידם על העליונה, אלא אם כן חברי הכנופייה ממש רוצים להרוג אותך ואז אתה מסתכן ברצח והסיפור מסתבך.

שלום וברוך הבא .

נראה לי שאתה צריך יותר " תוכנית להגנת עדים " מאשר רשיון נשק :lol:

נשאר רק לאחל לך שלא תדע שימוש בנשק :wink:
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

רישיון

על ידי asafii2 » 30 ספטמבר 2007, 18:29

לרגע ממש לא הבנתי "כנופיות רחוב" נראה כמו השפעה מסרטים...!
הוא חי כאן בארץ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

רישיון

על ידי asafii2 » 30 ספטמבר 2007, 18:30

לרגע ממש לא הבנתי "כנופיות רחוב" נראה כמו השפעה מסרטים...!
הוא חי כאן בארץ? אולי לפעמים הבירוקרטיה משתלמת בארצנו!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 30 ספטמבר 2007, 19:39

נראה לי כי אין לך נסיון רב בשליפת אקדח ,דריכתו, הבאת הקנה מול המטרה ,ויריה, לכןכדאי לך לדעת כי אדם עם סכין המרוחק ממך כ 3 מטר יגיע אליך ינקב אותך לפני שתספיק לירות בו,,,, קרא את הכתוב וערוך לך ניסוי קטן עם אקדח דמי,,בלי לרמות,, :wink:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי קראון » 30 ספטמבר 2007, 20:41

שלום מר Golf-GTI.

יש בארץ כנופיות רחוב כפי שטענת, והרי ראינו בחדשות את הכנופייה של הניאו-נאצים מפ"ת וכיצד הם מתעללים באנשים. דרך אגב הם לא היחידים ויש עוד כאלה.

אבל אם תישא עליך אקדח בצורה גלוייה אתה תהפוך למטרה להרבה אנשים שרוצים להשיג נשק אבל לא יכולים מבחינה חוקית. ואז עלול לקרות אחד משני הדברים: או שיפרצו לביתך כדי לגנוב את הנשק או שיתקפו אותך ברחוב בדיוק באותו רגע שלא תהייה מוכן. יש שומרים שגם נרצחו בגלל נשקם. בקיצור - נשק יכול להגן עליך אבל גם יכול להכניס אותך לסיכונים חדשים אם אתה הולך עימו בצורה גלוייה.

דבר שני, אף אחד לא מבטיח לך שהנשק באמת יגן עליך. אם כנופייה שלמה תוקפת אותך מטווח קצר, האקדח יעזור לך לסיים את חייך בכבוד ולא יותר מזה. הנשק הטוב ביותר נגד כנופיות רחוב היא פשוט לא להיות נוכח במקומות המועדפים אליהם, ולתת להם "לטפל" אחד בשני. הם עושים זאת מצויין.

דבר שלישי, במדינה שלנו לא כל כך מכירים בזכות ההגנה העצמית, ולכן גם הייעוד ברישיון שונה מ"הגנה עצמית" ל"נשיאה". כלומר מותר לך לשאת את הנשק אבל להתגונן בו זה כבר עניין אחר.

אתה מכיר במדינה שלנו מקרה שמישהו בעל נשק השתמש בו להגנה עצמית נגד כנופייה ויצא נקי?

המקרה היחד המקובל בארצנו לשימוש בנשק הוא נגד מחבל חמוש, בכל מקרה אחר אתה תשלם על שימוש בנשק ביוקר ובאבדן חירותך לשנים רבות. לכן אל תגיע לאזור של כנופיות, ואם נתקלת, תוריד פרופיל ותסתלק מהר, הרי אין להם עניין לרדוף סתם אחרי מישהו, אלא אם כן אתה חבר בכנופייה יריבה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלי » 02 אוקטובר 2007, 01:04

המקרה היחד המקובל בארצנו לשימוש בנשק הוא נגד מחבל חמוש, בכל מקרה אחר אתה תשלם על שימוש בנשק ביוקר ובאבדן חירותך לשנים רבות.

שלום
קצת מפריע לי צורת המחשבה שאם אתה נתקל במחבל חמוש אתה משלם בכל מקרה

אם אתה פועל לפי החוק היבש שכמעט לא משאיר לך סיכוי לחיות אז אתה יוצא נקי לגמרי .

יותר נכון או צל"ש או טר"ש

עצם העיקרון שיש לך נשק ואתה יכול לנטרל מחבל אם חמוש או מתאבד ואתה לא מנטרל אותו
ובגלל זה נפגעים אנשים אזרחים תממים
אני לא יודע איך אפשר לחיות עם עצמך לאחר מכן .

האמת שכול השירשור הזה נשמע לי קצת הזוי על כנופיות בארץ .
למרות שאכן יש יוצאים מן הכלל .

אני עדיין חושב שהבחור צריך תוכנית להגנת עדים :lol:
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shlomz » 29 נובמבר 2007, 13:19

קודם כל - שלום לכולם. שמי שלומי, בעליו הגאה (?) של זיג 226 ויורה מעשי מנוסה (בעברי). אני רשום באתר כבר זמן רב, אבל עדיין לא נכנסתי ל"עובי הקורה" :)

קראון כתב:אתה מכיר במדינה שלנו מקרה שמישהו בעל נשק השתמש בו להגנה עצמית נגד כנופייה ויצא נקי?

במקרה כן - אני מכיר אדם שהוא ואשתו (בחודש תשיעי) הותקפו בגן ציבורי ע"י שלושה שיכורים. הוא ירה ברגל של אחד מהם.
למיטב ידיעתי (אלא אם מישהו מעודכן יותר - זה היה לפני כחמש שנים, אאל"ט), הוא לא הועמד לדין.
דברים טובים באים באריזות קטנות. של 9 מ"מ.
http://www.baking.co.il
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד