שלום! חדש בפורום... (ועם שאלה על רישוי)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שלום! חדש בפורום... (ועם שאלה על רישוי)

על ידי nenene3 » 30 ספטמבר 2007, 16:41

שלום, שמי נתי ואני חדש בפורום, כבר הרבה זמן שאני עוקב אחרי הפורום ונהנה ועכשיו גם מצטרף... אז קודם כל, כל הכבוד על ההשקעה לכל החבר'ה כאן!

בנוסף, אם תוכלו לעזור לי בשאלה:
אני תושב היישוב ביתר (שהוא ישוב זכאי מבחינת התבחינים לרישון נשק), גר יחד עם אחי, אך מכיוון שלצורך רישום דירה ביישוב צריך לעבור בוועדת קבלה של רבנים אינני רשום כבעל דירה, גם לא כשוכר (מכיוון ששירתתי בצבא, אין סיכוי שיאשרו לי... לכו תבינו...). מה שגרם לכך שאיני יכול לקבל אישור ממזכירות היישוב על היותי תושב המקום (למרות שבתעודת הזהות רשום שאני גר שם).
קראתי באתר משרד הפנים שניתן להוציא "תצהיר משפטי" בהעדר אפשרות להביא מסמך רשמי המאשר מגורים במקום (בדיוק המקרה שלי), האם מישהו יודע במה מדובר, האם מישהו עשה את זה ואם כן... אשמח לדעת באיזה תהליך מדובר. כמו כן, האם בכלל הדבר עדיין אפשרי, שכן חבר שלי שהיה במצב דומה הצליח להוציא רשיון על סמך תצהיר משפטי אך זה היה בשנת 2003 ויכול להיות שהחמירו נהלים מאז...
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא אפשרות התצהיר בבית המשפט או ע"י נוטריון (?!), מכיוון שאני לא מתכנן לתבוע את המועצה המקומית או משהו בסגנון למרות שמה שהם עושים לא חוקי (מסיבות אישיות, הדבר עלול לפגוע באחי).
תודה! :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 30 ספטמבר 2007, 18:52

את השאלה הזו מומלץ להפנות ישירות למשרד הפנים. למיטב זכרוני, מבחינת רישוי נשק ביתר שיכת למשרד הפנים בירושלים, המייל של ז'נט פדרו פקידת הרשוי הוא:
janetpe@spring.gov.il
מאחר ומשרד הפנים בחופשה מרוכזת כרגע, התשובה תגיע רק אחרי חול המועד, אבל מהנסיון שלי היא עונה מהר ויעיל.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

>>>>

על ידי nenene3 » 30 ספטמבר 2007, 20:21

שאלתי אותם כבר, הם לא היו מוכנים לענות לי כי אני עדיין תלמיד ישיבת הסדר ובתור שכזה אני נחשב לחייל והצבא צריך לטפל בבקשה. תשובה כללית הם לא ענו לי ובצבא אמרו שהם מקבלים את מה שמשרד הפנים מקבל (חיילים לא בדיוק בקטע של להגדיל ראש).
בקיצור... נפלתי בין הכיסאות וחשבתי שתוכלו לעזור כי למרות שאני לא רוצה ללכלך על אף אחד, במקרה הספציפי שלי הם ממש מרחו אותי והתייחסו לא יפה. אם יש כאן מישהו שמבין במשפטים ויכול להסביר מה דורש התהליך של הוצאת התצהיר ובאיזו צורה אני מוכיח שאני אכן תושב היישוב (האם עלי להביא עדים, קבלות על שירותים מהישוב כגון מרפאה וכו' או כל דבר שנראה לכם שיוכל להיות קשור).
תודה וסליחה אם חפרתי יותר מדי... גם אני לא בדיוק מבין את כל התסבוכת הבירוקרטית הזאת...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: >>>>

על ידי אלי » 30 ספטמבר 2007, 20:43

nenene3 כתב:שאלתי אותם כבר, הם לא היו מוכנים לענות לי כי אני עדיין תלמיד ישיבת הסדר ובתור שכזה אני נחשב לחייל והצבא צריך לטפל בבקשה. תשובה כללית הם לא ענו לי ובצבא אמרו שהם מקבלים את מה שמשרד הפנים מקבל (חיילים לא בדיוק בקטע של להגדיל ראש).
בקיצור... נפלתי בין הכיסאות וחשבתי שתוכלו לעזור כי למרות שאני לא רוצה ללכלך על אף אחד, במקרה הספציפי שלי הם ממש מרחו אותי והתייחסו לא יפה. אם יש כאן מישהו שמבין במשפטים ויכול להסביר מה דורש התהליך של הוצאת התצהיר ובאיזו צורה אני מוכיח שאני אכן תושב היישוב (האם עלי להביא עדים, קבלות על שירותים מהישוב כגון מרפאה וכו' או כל דבר שנראה לכם שיוכל להיות קשור).
תודה וסליחה אם חפרתי יותר מדי... גם אני לא בדיוק מבין את כל התסבוכת הבירוקרטית הזאת...

אני חושב שאתה צריך אישור של מקמצ"ר .
אבל אני ממליץ לך באמת להתייעץ אם ג'נט פדרו אחרי החגים
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

>>>

על ידי nenene3 » 01 אוקטובר 2007, 01:14

אני יודע בודאות שאני צריך אישור של מקמצ"ר, אבל הם יאשרו רק אם אני עומד בקריטריונים שקובע משרד הפנים, הם לא יודעים אם הגשת התצהיר עומדת בקריטריונים ומשרד הפנים (בהנחה שהוא יודע...) לא אומר לי כי מקמצ"ר צריכים להגיד לי. אני לא רוצה סתם להגיש בקשה ולהביא תצהיר (שבטח יעלה לי כסף ואגרות והרבה כאב ראש) כדי לגלות בסוף סתם שמקמצ"ר הגישו אותו למשרד הפנים והם דחו אותו בגלל איזה נוהל שלא ידעתי עליו...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שלום! חדש בפורום... (ועם שאלה על רישוי)

על ידי spy » 01 אוקטובר 2007, 08:23

nenene3 כתב:...מכיוון ששירתתי בצבא, אין סיכוי שיאשרו לי... לכו תבינו
...אני לא מתכנן לתבוע את המועצה המקומית או משהו בסגנון למרות שמה שהם עושים לא חוקי (מסיבות אישיות, הדבר עלול לפגוע באחי).

אני מצטער אם אני פוגע ברגשות של מישהו וגם סוטה מהנושא הרשמי של האשכול, אבל ביישוב כזה גם לא הייתי גר וגם הייתי מציע בחום לכל בני משפחתי לעזוב אותו ויפה שעה אחת קודם.

מה זה הדבר הזה?! לא יאשרו לך לשכור שם בית כי שירתת בצה"ל??? הם עושים דברים לא חוקיים, אבל אתה חושש לעמוד על זכויותיך כי זה עלול לפגוע באחיך תושב המקום??????
בגלל דברים כאלה יש בארץ הרבה צרות - בגלל שאנשים נותנים יד (ההסכמה שהשתיקה) להתנהגות ה...(אפילו לא מוצא מילא מתאימה לתאר אותה) הזאת.
לעזאזל, חסר יישובים בארץ? :shock: :evil:
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shrek » 02 אוקטובר 2007, 03:16

:)

מה שאמרת עכשיו זה בדיוק אותה הסיבה שאנחנו בארץ.

למה אנחנו גרים בארץ ישראל למרות כל הקשיים?, בחו"ל יותר טוב.

הבחור גר עם אחיו, ואנחנו בארץ ישראל, מדינת ישראל.
"והדשא של השכן ירוק וכמה שהדשא של השכן הופך ירוק יותר ככה הדשא שלי הופף צהוב יותר" "אתה לא נורמלי?! לא אני לא נורמלי" חלק מדבריו של מאיר אריאל .
מתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלי » 02 אוקטובר 2007, 03:34

spy כתב:
nenene3 כתב:...מכיוון ששירתתי בצבא, אין סיכוי שיאשרו לי... לכו תבינו
...אני לא מתכנן לתבוע את המועצה המקומית או משהו בסגנון למרות שמה שהם עושים לא חוקי (מסיבות אישיות, הדבר עלול לפגוע באחי).

אני מצטער אם אני פוגע ברגשות של מישהו וגם סוטה מהנושא הרשמי של האשכול, אבל ביישוב כזה גם לא הייתי גר וגם הייתי מציע בחום לכל בני משפחתי לעזוב אותו ויפה שעה אחת קודם.

מה זה הדבר הזה?! לא יאשרו לך לשכור שם בית כי שירתת בצה"ל??? הם עושים דברים לא חוקיים, אבל אתה חושש לעמוד על זכויותיך כי זה עלול לפגוע באחיך תושב המקום??????
בגלל דברים כאלה יש בארץ הרבה צרות - בגלל שאנשים נותנים יד (ההסכמה שהשתיקה) להתנהגות ה...(אפילו לא מוצא מילא מתאימה לתאר אותה) הזאת.
לעזאזל, חסר יישובים בארץ? :shock: :evil:

הסיפור הזה בישובים מוכר מאוד גם בקיבוצים ומושבים של כל מני ועדות קבלה :evil:

בן אדם שעשה צבא הגן על המדינה לפי דעתי יכול לחיות איפה שבא לו .
וחבל שבאמת לא בוצע חוק מסודר לעניין
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובי » 02 אוקטובר 2007, 05:53

אין מקום להתקרנף. זכותה של קהילה לקבוע בעצמה מה יהיה אופי האנשים והרקע שלהם אותם היא מבקשת לקלוט לתוכה. מדובר בקהילה סגורה עם מנטליות מאוד מסויימת שלא מתאימה לכל אחד. כל עוד לא נאמר במפורש שהדחייה היא עקב השירות בצה"ל אני לא מבין מה הבעיה. הם אולי לא יקבלו פרס ישראל לסימפאטיות, אבל זכותם.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אריאל המקורי » 02 אוקטובר 2007, 06:58

היי נתי,

מכיוון שאתה נחשב חייל, אתה יכול לקבל שרותי עו"ד בחינם בקצין העיר.

קח משם תצהיר משפטי, תן אותו למקמצ"ר ותן להם לשבור את הראש.

:D
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 02 אוקטובר 2007, 08:00

אלי כתב:הסיפור הזה בישובים מוכר מאוד גם בקיבוצים ומושבים של כל מני ועדות קבלה :evil:

בן אדם שעשה צבא הגן על המדינה לפי דעתי יכול לחיות איפה שבא לו .
וחבל שבאמת לא בוצע חוק מסודר לעניין

אליקו,

אתה על החבל הדק של הפוליטיקה, להזכירך, נושא השירות הצבאי או אי השירות הצבאי, פועל לשני הכיוונים ועל כלל האוכלוסיות במדינה לטוב ולרע ...

אני מציע לא להמשיך עם הנושא על מנת שלא לסטות מנהלי הפורום והאתר...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: >>>

על ידי dovy » 02 אוקטובר 2007, 10:38

nenene3 כתב:אני לא רוצה סתם להגיש בקשה ולהביא תצהיר (שבטח יעלה לי כסף ואגרות והרבה כאב ראש)

אני בטוח שתמצא איזה בוגר של הישיבה שלך שהוא עו"ד שיעשה את זה בחינם, אז אין כ"כ "כאב ראש".

בכל מקרה אם לא תמצא דבר איתי (תמורת תשלום סמלי מאוד שהולך ישירות לתרומה לארגון כלשהו של אנ"ש)

רק תדאג לקבל ממשרד הפנים את הנוסח המדוייק של מה שהם מבקשים, כי חיפשתי עבורך באינטרנט ולא מצאתי.

בהצלחה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלי » 03 אוקטובר 2007, 11:04

חלילה וחס פוליטיקה ( לא מתעסק בגועל נפש ) 8)

אתמול שוחחתי עם נועם הכוונה שלי היתה שעצוב לי לדעת שיש אנשים שתורמים למדינה
לפעמיים משלמים למדינה בדם שלהם או של חבריהם ואותו בחור צריך לעבור ועדת קבלה במין ישוב או קיבוץ שנימצא בארץ ישראל וספק אם יתנו לו לגור שם

1) מבחינה חוקית - ועדות כאלו בספק אם חוקיות.
2)התושבים עצמם ימררו לאותו בחור את החיים ולבסוף אותו בחור יעדף לעזוב מרצונו

עכשוו לעניין הבחור הגר אצל אחיו אני חושב שאתה צריך לבקש מסמך רישמי מהישיבה בה אתה לומד עם סיוע מעורך דין ואני חושב שהייה בסדר אז בהצלחה .
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 04 אוקטובר 2007, 09:07

ברכות לחבר החדש,

ובקשה מהחברים הוותיקים:

הפורום הזה נזהר "כמו מאש" מגלישה לפוליטיקה וליחסים בין דתיים לחילוניים וכו'.

אנא. חידלו מהעיסוק בכך ע"מ שלא נצטרך למחוק תגובות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

תודה רבה לכולם

על ידי nenene3 » 05 אוקטובר 2007, 13:13

אכן, זה די מגעיל איך שהוועדה ביישוב עובדת, ובהחלט ברגע שאני אקים משפחה אני לא אגור שם... הבעיה היא לא עם הוועדה אלא עם התושבים שדווקא מאוד תומכים בה ולכן לא יעזור לצאת נגדם כי פשוט ימררו לי את החיים (ולאחי) עד שהוא יעזוב מעצמו.
בכל מקרה... אני מבין שאף אחד לא הוציא את הרשיון שלו על סמך תצהיר, אז אני פשוט אנסה לעשות את זה ונכתוב בהמשך איך היה...

נ.ב. אם בכל זאת מישהו יודע מה התהליך, לפני שאני מתחיל לשבור את הראש, אני אשמח לשמוע... :D
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד