שאלה בנושא מעבר מ 9 מ"מ ל 0.45

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה בנושא מעבר מ 9 מ"מ ל 0.45

על ידי bugy » 15 אוקטובר 2007, 21:58

שלום לכם,
בשעה טובה מצאתי את האקדח (ה 0.45 )שחיפשתי .. , כרגע אני מתחיל את התהליך ויש לי קצת שאלות בנושא המעבר / ההחלפה מ 9 מ"מ ל0.45 , אשמח אם תסייעו...חלק מהתליך ידוע לי..
האם אני יכול להפקיד את האקדח שלי בנשקיית יישוב / מושב? או רק במשטרה ? עד שאמכור אותו.
מעבר לשטר מכר של האקדח החדש והאימון באותו דגם מה אני צריך להביא עוד למשרד הפנים?
האם אפשר לעשות את כל התהליך של שינוי רשיונות אני יחד עם המוכר באותו זמן במשרד הפנים או שצריך להגיש ואז להמתין??
אם יש סד"פ לתהליך מהמקצוענים אשמח :D
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 15 אוקטובר 2007, 22:58

מאיזה אקדח לאיזה אקדח אתה עובר?

לגבי הפקדה, אתה צריך להפקיד את האקדח שלך אצל סוחר נשק מורשה ולקבל ממנו אישור על כך.
מסמכים שעליך להמציא למשרד הפנים:
1: אישור על מעבר אימון בכלי יריה בקוטר החדש - 0.45. את האימון תוכל לבצע בכל מטווח המורשה לכך.
2: שטר מכר מאת המוכר. תוכל לקבל את הנוסח המקובל בכל חנויות הנשק.
3: במקרים מסויימים נבדק קיום העילה בגינה אתה מחזיק את הרשיון. בדוק שהיא עודנה תקפה, ואם יש צורך - המצא מסמכים לכך.

ההחלפה מתבצעת על המקום, כל עוד העילה תקפה והמסמכים תקינים.
אל תשכח לבקש מפקיד/ת הרישוי אישור לקניית 50 הכדורים המגיעים לך בקוטר החדש.

בהצלחה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bugy » 15 אוקטובר 2007, 23:23

קודם כל תודה,
אני מוכר את האקדח הנוכחי שלי, סמיט 9 מ"מ דגם 5903 (התמונה שבפרופיל), וקונה פארא0.45 P.14 :)
לגבי העילה: תבחין מלפני 1996, האם יש צורך בלהמציא מסמכים??
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 16 אוקטובר 2007, 00:14

donduck כתב:לגבי הפקדה, אתה צריך להפקיד את האקדח שלך אצל סוחר נשק מורשה ולקבל ממנו אישור על כך.

לעניות דעתי לא מדובר כאן בהפקדה.
צריך להעביר את האקדח על שם הסוחר או על שם הקונה, כדי "לפנות" רישיון לרישום האקדח החדש.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bugy » 16 אוקטובר 2007, 00:17

ז"א אני צריך למכור אותו לסוחר, אם אתה מתכוון שיהיה על שמו..?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 16 אוקטובר 2007, 00:26

"תבחין מלפני 1996" אינו פג תוקף. אתה לא זקוק לשום מסמך.
ודא שהתבחין הזה יופיע לך גם ברשיון החדש.

לגבי ההפקדה: כלי שבמשמורת של סוחר אינו זקוק לרשיון. הכלי שלך ואתה רשאי למוכרו לכל אדם שיקבל עליו רשיון. זה האחרון יוכל למשוך אותו מהסוחר בצגת רשיון תקף, כמובן לאחר שהוסדר כל עניין התשלום עבור ההפקדה. רצוי להסדיר את הענינים האלו מראש שכן לעיתים עלות ההפקדה יותר משוויו של האקדח....
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bugy » 16 אוקטובר 2007, 00:47

טוב לדעת...
ומה העליות של ההפקדה אצל סוחר? יש לזה מחירון בכלל??
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלי » 16 אוקטובר 2007, 01:53

מזל טוב אקדח מצוין :)
" מעטים האנשים להם ניתנה הזכות להגן על הארץ הזאת "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 16 אוקטובר 2007, 05:18

בוגי ניתן להעביר את הכלי שברשותך לרישיון הישוב עד המכירה וכך לאחסנו בישוב.
דאג שעם ההעברה תקבל מסמך שהכלי הוא שלך !!!

האקדח שאותו אני נושא רשום על הישוב.............
יש לי אישור מהרב"ש שהאקדח נרכש בכספי והוא רכושי ואוכל לקבלו לחזקתי בכל עת בתנאי שאוציא רישיון.

עכשיו למה ?
ראשית בישוב ראוי התבחין הוא גם להגנה על הישוב והרכוש בישוב ומותר באופן חוקי לבצע איתו שמירה. לא כך עם אקדח פרטי הנועד להגנה עצמית שבו מותר לך רק להגן על עצמך והסובבים אותך - שמירה אסורה עם כלי פרטי !!!

שנית
כל פעם שאני נופש או מתחלחל (טס לחו"ל) אני מפקיד את האקדח בנשקיית הישוב. הליך פשוט וחסכוני.

מקווה שסייעתי במשהו
שיהיה לך יום טוב.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי bugy » 16 אוקטובר 2007, 16:49

תודה אנשים,
היום הצלחתי לדבר עם משרד הפנים, והתשובה לגבי ההפקדה הינה רק מכירה לסוחר נשק ולא תקף אישור הפקדה אחר..
לכן אני כבר פרסמתי את האקח למכירה...גם כאן פתוח להצעות.. :) ויפורסם בפורום הסחר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 17 אוקטובר 2007, 01:05

עשיתי כמה עסקאות רכישה / מכירה לאחרונה.
המצב הוא מצב ביניים בין כל מה שנאמר כאן.
אתה צריך להעביר את הבעלות על הנשק על שם סוחר הנשק. אתה יכול אבל לא חייב למכור לו את הנשק בשביל זה. יש הרבה סוחרי נשק שבתנאים שונים (שים לב - ולעיתים בתנאים שונים מאוד זה מזה) מציעים לך להעביר את הנשק על שמם ולשמור אותו אצלם עד שתמכור. חלקם עושים את זה תמורת דמי הפקדה, חלקם מבקשים אחוזים מהמכירה, חלקם מציגים את הנשק שלך בויטרינה, חלקם שומרים בכספת ויש עוד אפשרויות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ealeth » 18 אוקטובר 2007, 11:01

donduck כתב:"תבחין מלפני 1996" אינו פג תוקף. אתה לא זקוק לשום מסמך.

זה לא ממש נכון, לצערי...
לפני כחודשיים החלפתי יעוד הכלי מהחזקה בבית לנשיאה. ברישיון החדש שניתן לי התבחין רשום כ"תבחין אחר". לא שמתי לב על זה עד שהחלטתי להחליף אקדח (אחרי 13 שנה מכרתי את היריחו שלי וקניתי גלוק 19 :)) המוכר שם לב על התבחין המוזר וביקש לשאול במשרד הפנים על מה מדובר.
במשרד הפנים קיבלתי תשובה ש"תבחין מלפני 1996" בוטל, ושכל רישיון מעל 10 שנים שעובר שינוי מקבל תבחין חדש, "תבחין אחר". מבחינת מחזיק בכלי הכל נשאר אותו דבר ואם היתה אם זה בעיה כלשהו לא היו מאשרים לי החלפת הכלי.
חומר למחשבה...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי bugy » 18 אוקטובר 2007, 20:11

c425x כתב:עשיתי כמה עסקאות רכישה / מכירה לאחרונה.
המצב הוא מצב ביניים בין כל מה שנאמר כאן.
אתה צריך להעביר את הבעלות על הנשק על שם סוחר הנשק. אתה יכול אבל לא חייב למכור לו את הנשק בשביל זה. יש הרבה סוחרי נשק שבתנאים שונים (שים לב - ולעיתים בתנאים שונים מאוד זה מזה) מציעים לך להעביר את הנשק על שמם ולשמור אותו אצלם עד שתמכור. חלקם עושים את זה תמורת דמי הפקדה, חלקם מבקשים אחוזים מהמכירה, חלקם מציגים את הנשק שלך בויטרינה, חלקם שומרים בכספת ויש עוד אפשרויות.

נכון מאוד מה שאמרת,
השבוע ביקרתי בשתי חנויות נשק, הסברתי מה אני מתכוון לעשות עם המעבר הזה מ 9 מ"מ ל 0.45, הסוחר הראשון דרש דמי פקדון חודשי של 50 ש"ח וסוחר אחר / חנות אחרת היה נחמד ולא ביקש פיקדון בתנאי שזה לא יעבור את החודשיים.
מה שכן ואכן חייב להעבירו לחנות והמסמך שאקבל מופיע בו שזה בבעלות החנות / הסוחר והכלי שייך אליי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 18 אוקטובר 2007, 20:20

ealeth
המקה שלך אינו דוגמה לשום דבר. תלו היכן פקיד הרישוי שם את הX במחשב שלו.
אני מכיר עשרות רשיונות ב"תבחין מלפני 1996" שחודשו בחודשים האחרונים בדיוק בתבחין זה. לעיתים קורות טועויות (קרה גם אצלי) והעניין תוקן ללא שום קושי.
"תבחין אחר" ותבחין מלפני 1996" הם 2 דברים שונים.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bugy » 18 אוקטובר 2007, 20:22

ealeth כתב:
donduck כתב:"תבחין מלפני 1996" אינו פג תוקף. אתה לא זקוק לשום מסמך.

זה לא ממש נכון, לצערי...
לפני כחודשיים החלפתי יעוד הכלי מהחזקה בבית לנשיאה. ברישיון החדש שניתן לי התבחין רשום כ"תבחין אחר". לא שמתי לב על זה עד שהחלטתי להחליף אקדח (אחרי 13 שנה מכרתי את היריחו שלי וקניתי גלוק 19 :)) המוכר שם לב על התבחין המוזר וביקש לשאול במשרד הפנים על מה מדובר.
במשרד הפנים קיבלתי תשובה ש"תבחין מלפני 1996" בוטל, ושכל רישיון מעל 10 שנים שעובר שינוי מקבל תבחין חדש, "תבחין אחר". מבחינת מחזיק בכלי הכל נשאר אותו דבר ואם היתה אם זה בעיה כלשהו לא היו מאשרים לי החלפת הכלי.
חומר למחשבה...

תבחין אחר:
היום נודע לי שמי שמחזיק אקדח / נשק עם רישיון מעל 10 שנים יכול לקנות או להחליף רובה אויר, ואם אתה אומר לי שהחליפו לך מתבחין לפני 1996 לתבחין חדש שזה אחר יכול להיות שזה מתחיל סבב חדש? של 10 שנים? ואם מישהו רוצה לקנות לדוגמא רובה אויר אז יופע לו רשיון עם תבחין לדוגמא שנתיים ואז זה לא יתפוס?
או שזה ע"פ תעודת הזהות?
למה אני שואל שאלה לא כל כך הגיונות בגלל שבמשרד הפנים הכל קשה ומסובך!!
אשמח לתשובה בעניין..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד