בדיקה ארגומטרית + אישור רופא לחידוש רשיון
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בדיקה ארגומטרית + אישור רופא לחידוש רשיון
שלום לכולם.
יש לי רעיון לייעול בנושא חידוש רשיונות נשק ליורים פעילים, ורציתי לשתף
אותכם.
חבר קרוב שלי צריך לחדש את רשיונות הנשק שלו.
יש ברשותו מספר כלים בעילת ירי מעשי והוא יורה פעיל, שלוקח חלק בכל תחרויות הירי.
הוא מבצע פעם בשנה בדיקה ארגומטרית לצורך הרשמה לאיגוד כמתחייב.
הוא שילם את הסכום עבור חידוש הרשיון בדואר וצריך להחתים עכשיו רופא.
זה לא מיותר לדעתכם להחתים את רופא המשפחה, למרות שברשות הנ"ל
בדיקה ארגומטרית תקינה ותקפה?
חשבתי אולי שיורה פעיל המקבל חידוש רשיון, ויש ברשותו בדיקה ארגומטרית
תקפה, יוכל להעביר את רשיונו לחתימה באיגוד במקום להוציא עוד כסף מיותר
לחתימת רופא המשפחה.
אני לא יודע אם הרעיון מעשי, אבל אשמח לקבל תגובות.
יש לי רעיון לייעול בנושא חידוש רשיונות נשק ליורים פעילים, ורציתי לשתף
אותכם.
חבר קרוב שלי צריך לחדש את רשיונות הנשק שלו.
יש ברשותו מספר כלים בעילת ירי מעשי והוא יורה פעיל, שלוקח חלק בכל תחרויות הירי.
הוא מבצע פעם בשנה בדיקה ארגומטרית לצורך הרשמה לאיגוד כמתחייב.
הוא שילם את הסכום עבור חידוש הרשיון בדואר וצריך להחתים עכשיו רופא.
זה לא מיותר לדעתכם להחתים את רופא המשפחה, למרות שברשות הנ"ל
בדיקה ארגומטרית תקינה ותקפה?
חשבתי אולי שיורה פעיל המקבל חידוש רשיון, ויש ברשותו בדיקה ארגומטרית
תקפה, יוכל להעביר את רשיונו לחתימה באיגוד במקום להוציא עוד כסף מיותר
לחתימת רופא המשפחה.
אני לא יודע אם הרעיון מעשי, אבל אשמח לקבל תגובות.
סוף שבוע טוב, HitMan. הנושא שהעלית מתקשר לתשובתו המלומדת של הצעדן באשכול שפתחתי בנושא מקביל. זה לא יהיה הדבר המיותר הראשון בכל הקשור בכלי ירייה.
על החתום - אדם שייהפך לפושע בעת חידוש הרישיון שלו (כי ברשותי כדורים והרישיון החדש מתיר לי להחזיק 0 כדורים עד הודעה חדשה).
על החתום - אדם שייהפך לפושע בעת חידוש הרישיון שלו (כי ברשותי כדורים והרישיון החדש מתיר לי להחזיק 0 כדורים עד הודעה חדשה).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אין שום קשר בין הבדיקה הארגומטרית הנדרשת מספורטאי פעיל לפי חוק הספורט ובין אישור הצהרת הבריאות הנדרשת ע"י משרד הפנים. הנושאים הנבדקים/המוצהרים שונים לגמרי.
כנ"ל גם תעודת עובד טייס, גם אם תקבל סוג I, מה עוד שתוקפה הוא רק לשנה או שנתיים, ויפוג מייד לאחר תאונה או אפילו העדרות מהעבודה של יותר מ 15 יום.
אם אדם מחדש רשיון על מספר כלים, ללא שום קשר לעילה בגינה הם מוחזקים, מספיק לו להחתים רופא על אחד מהרשיונות בלבד.
כנ"ל גם תעודת עובד טייס, גם אם תקבל סוג I, מה עוד שתוקפה הוא רק לשנה או שנתיים, ויפוג מייד לאחר תאונה או אפילו העדרות מהעבודה של יותר מ 15 יום.
אם אדם מחדש רשיון על מספר כלים, ללא שום קשר לעילה בגינה הם מוחזקים, מספיק לו להחתים רופא על אחד מהרשיונות בלבד.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אבל חזרה לשאלה, למה צריך חתימה של רופא המשפחה?
בכל מקרה הוא בכלל לא בודק אותך אלא ישר חותם על הטופס.
זה רק בשביל לקחת עוד כסף מהאזרח.
מה בדיוק הוא בודק? את מצב בריאותך בתיק האישי??
כבר בתהליך הוצאת הרישיון הכל נבדק, וגם אם מישהו החליט יום בהיר אחד
לקחת תרופות פסיכיאטריות, הוא לא מטומטם מספיק לעשות את זה דרך קופות החולים.
לכן מראש, כל התהליך מיותר.
הבדיקה הארגומטרית היא הבדיקה החשובה לפי דעתי.
בכל מקרה הוא בכלל לא בודק אותך אלא ישר חותם על הטופס.
זה רק בשביל לקחת עוד כסף מהאזרח.
מה בדיוק הוא בודק? את מצב בריאותך בתיק האישי??
כבר בתהליך הוצאת הרישיון הכל נבדק, וגם אם מישהו החליט יום בהיר אחד
לקחת תרופות פסיכיאטריות, הוא לא מטומטם מספיק לעשות את זה דרך קופות החולים.
לכן מראש, כל התהליך מיותר.
הבדיקה הארגומטרית היא הבדיקה החשובה לפי דעתי.
אמנם דיסקסנו את זה פעם, אבל,
ראשית, מדובר בהצהרת בריאות אותה אמור הרופא לאשר ע"ס מידע מהתיק הרפואי או הכרות אישית. הוא לא אמור לבדוק אותך!
קח בחשבון שמצב בריאותו של אדם עלול להשתנות מרגע לרגע, כך שמה שבדקו כשהיגשת בקשה לרשיון אינו רלונטי עוד.
לגבי "לקחת כסף מהאזרח", משרד הפנים אינו רואה אגורה מהכסף הזה שהולך ישירות לרופא החותם. אינני חושב שזה העניין. אגב, ישנם רופאי משפחה שחותמים על הטפסים האלו עבור המטופלים שלהם כשירות, ללא תשלום. עוד דרך נחמדה לגרום למטופל להישאר אצלו
אין ספק שמדובר בהליך שנועד לכסות את ישבנו של משרד הפנים במקרה שבעל הרשיון יעשה בו שימוש לרעה עקב מצב בריאותי.
יש לך הצעה יותר טובה/מעשית/זולה?
ראשית, מדובר בהצהרת בריאות אותה אמור הרופא לאשר ע"ס מידע מהתיק הרפואי או הכרות אישית. הוא לא אמור לבדוק אותך!
קח בחשבון שמצב בריאותו של אדם עלול להשתנות מרגע לרגע, כך שמה שבדקו כשהיגשת בקשה לרשיון אינו רלונטי עוד.
לגבי "לקחת כסף מהאזרח", משרד הפנים אינו רואה אגורה מהכסף הזה שהולך ישירות לרופא החותם. אינני חושב שזה העניין. אגב, ישנם רופאי משפחה שחותמים על הטפסים האלו עבור המטופלים שלהם כשירות, ללא תשלום. עוד דרך נחמדה לגרום למטופל להישאר אצלו

אין ספק שמדובר בהליך שנועד לכסות את ישבנו של משרד הפנים במקרה שבעל הרשיון יעשה בו שימוש לרעה עקב מצב בריאותי.
יש לך הצעה יותר טובה/מעשית/זולה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אחרי שיחה בנושא עם רופאת המשפחה שלי שהיא גם מנהלת המרפאה המקומית הסתבר לי שיש לא מעט מקרים של טיפולים נפשיים המבוצעים ברמת רופא המשפחה / מרפאה מקומית ולא מדווחים למשרד הבריאות, במקרים אלו הרופא החותם הוא בעצם עוד מסננת שמאפשרת לודא כי אדם עם רמת סיכון נפשית כזו או אחרת לא ישא נשק.
שימו לב שהצהרת הבריאות ברשיון מתמקדת בנושא הכשירות הנפשית וזה מה שמעניין את משה"פ.
למעשה השילוב של חתימת הרופא והבדיקה האוטומטית מול משרד הבריאות, בתנאים אופטימליים אמור לתת כיסוי על מרבית המקרים של מצבי נפש שאינם מאפשרים נשיאת נשק.
אבל איפה אנחנו ואיפה תנאים אופטימליים...
שימו לב שהצהרת הבריאות ברשיון מתמקדת בנושא הכשירות הנפשית וזה מה שמעניין את משה"פ.
למעשה השילוב של חתימת הרופא והבדיקה האוטומטית מול משרד הבריאות, בתנאים אופטימליים אמור לתת כיסוי על מרבית המקרים של מצבי נפש שאינם מאפשרים נשיאת נשק.
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko כתב:
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד