החלפת אקדח fn באקדח גלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
החלפת אקדח fn באקדח גלוק
שלום רב
אני מחזיק אקדח fn סימן 3 אני מעוניין להחליפו באקדח גלוק 17 האם כדאי?
מה היתרונות של אקדח גלוק מול הfn (פרט למשקל וכמות כדורים).
תודה.
אני מחזיק אקדח fn סימן 3 אני מעוניין להחליפו באקדח גלוק 17 האם כדאי?
מה היתרונות של אקדח גלוק מול הfn (פרט למשקל וכמות כדורים).
תודה.
- סליקאי ארד

המעבר מ-FN לגלוק מהווה שדרוג של הנשק, כמעט בכל פרמטר, לא בגלל שה- FN הוא נשק לא ראוי, אלא שהגלוק מודרני ממנו, מבחינת טכנולוגיות הייצור, העמידות והאמינות.עם זאת, מבחינת אחיזה ותפעול, כלי הנשק שונים מאוד (מהלך ההדק, רוחב הקת, העדר הניצרה ועוד...) ולכן ראוי להתרשם מהגלוק "בשידור חי". כלומר, מומלץ לגשת לאחד מבתי המסחר לנשק ולהתרשם מהגלוק, מהאחיזה ומהתפעול. לא כולם יאהבו אותו ולא כולם מרגישים נוח איתו (בעיקר בעלי כפות ידיים קטנות יחסית) אבל מי שכן יגלה עולם חדש...
"June '67 taught them respect..."
FN הוא סוס עבודה ואחד הכלים הנוחים ביותר (למעט המשקל) שיצא לי לירות בהם. לא מכיר אקדח שיושב כל כך טוב ביד ומצביע למטרה כמוהו.
במה הגלוק שונה מה-FN?
1. זוית הקת: זה פשוט חיה אחרת לגמרי. אם אתה רגיל ל-FN אז בפעמים הראשונות אתה תפגע למעלה.
2. גודל הקת: הקת של גלוק ענקית לעומת ה-FN. דבר ראשון היא ארוכה יותר כדי להכיל מחסנית של 17 כדור. דבר שני היא עבה יותר כי גלוק משתמש במחסניות פלסטיק עם דופן עבה לעומת מחסניות הפח של FN. דבר שלישי הקת רחבה יותר כי יש לה עוד איזה חלל מאחורי בית המחסנית
3. לחיצת ההדק. לא של-FN יש הדק מעולה, רחוק מזה. אבל גלוק מה שנקרה הוא קלאסה בפני עצמה בנושא. אתה מדבר על מעבר מאקדח סינגל אקשן למשהו שהוא חצי דאבל אקשן. ניתן לעשות שיפורים להדק, ועם תרגול ניתן להתרגל אליו להגיע לתוצאות מרשימות.
וכפי שאמרו פה, אין טוב ממראה עיניים. תלך למטווח שמחזיק כלי כזה לירי חופשי ותירה בו 50 כדור ויהיה לך מושג. לי אישית לקח איזה חודשיים להתחבר לגלוק, ובסופו של דבר לא התחרטתי על הרכישה.
אתה מדבר על נשק ששוקל בערך שליש מה-FN (ללא כדורים), לא מכיר בעיות חלודה, אמין מאד, וקל מאד לתפעול ותחזוקה.
א.
במה הגלוק שונה מה-FN?
1. זוית הקת: זה פשוט חיה אחרת לגמרי. אם אתה רגיל ל-FN אז בפעמים הראשונות אתה תפגע למעלה.
2. גודל הקת: הקת של גלוק ענקית לעומת ה-FN. דבר ראשון היא ארוכה יותר כדי להכיל מחסנית של 17 כדור. דבר שני היא עבה יותר כי גלוק משתמש במחסניות פלסטיק עם דופן עבה לעומת מחסניות הפח של FN. דבר שלישי הקת רחבה יותר כי יש לה עוד איזה חלל מאחורי בית המחסנית
3. לחיצת ההדק. לא של-FN יש הדק מעולה, רחוק מזה. אבל גלוק מה שנקרה הוא קלאסה בפני עצמה בנושא. אתה מדבר על מעבר מאקדח סינגל אקשן למשהו שהוא חצי דאבל אקשן. ניתן לעשות שיפורים להדק, ועם תרגול ניתן להתרגל אליו להגיע לתוצאות מרשימות.
וכפי שאמרו פה, אין טוב ממראה עיניים. תלך למטווח שמחזיק כלי כזה לירי חופשי ותירה בו 50 כדור ויהיה לך מושג. לי אישית לקח איזה חודשיים להתחבר לגלוק, ובסופו של דבר לא התחרטתי על הרכישה.
אתה מדבר על נשק ששוקל בערך שליש מה-FN (ללא כדורים), לא מכיר בעיות חלודה, אמין מאד, וקל מאד לתפעול ותחזוקה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יובי כתב:אלא שהגלוק מודרני ממנו, מבחינת טכנולוגיות הייצור, העמידות והאמינות....
וזה הרי דבר מוכח, ישנם הרבה גלוקים שיוצרו החל משנת 1935 ועדיין יורים.
אני מכיר די הרבה אנשים שנושאים עימם FNים בני עשרות שנים, עשרות AS IN "עשרות שנים לפני שגלוק הופיע בשוק" והם עדיין יורים, עמידים ואמינים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:יובי כתב:אלא שהגלוק מודרני ממנו, מבחינת טכנולוגיות הייצור, העמידות והאמינות....
וזה הרי דבר מוכח, ישנם הרבה גלוקים שיוצרו החל משנת 1935 ועדיין יורים.
אני מכיר די הרבה אנשים שנושאים עימם FNים בני עשרות שנים, עשרות AS IN "עשרות שנים לפני שגלוק הופיע בשוק" והם עדיין יורים, עמידים ואמינים.
וובי ?
שוב אתה חוזר לסורך ומבלבל אנשים עם עובדות ?
דווקא אתה ?
איש מחשבים ידוע - לא מבין שכבר מזמן העובדות לא חשובות?
העיקר "המציאות הוירטואלית"
יחי העתיד!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
יובי כתב:אלי/WEBART, לא התכוונתי לטעון שה-FN לא אמין אלא שהגלוק אמין יותר ממנו. "אמין" הכוונה הכאן עמידה בתנאים סביבתיים קשים כגון קורוזיה קיצונית, חבלות, שחיקת קנה.
זה אולי מה שאתה התכוונת לומר, אני התכוונתי לומר של-FN ישנה אמינות מוכחת, בתנאים קיצוניים כפי שציינת, ואף יותר מכך, לאורך הרבה יותר שנים מלגלוק, כשלזה האחרון יהיה רקורד מקביל בעברו, נדבר שוב.
אבל שוב, למה לבלבל אותנו עם עובדות?
Webart - דביר, מייסד הסליק
דביר,
אין ספק שה-FN מחליד והגלוק ברוב המקרים לא.
ואין ספק ש-FN על כל החיקויים שלו הוא אקדח השירות בין הנפוצים ביותר בעולם, ועל הרקורד שלו - כל המוסיף גורע.
א.
אין ספק שה-FN מחליד והגלוק ברוב המקרים לא.
ואין ספק ש-FN על כל החיקויים שלו הוא אקדח השירות בין הנפוצים ביותר בעולם, ועל הרקורד שלו - כל המוסיף גורע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

החלפת אקדח fn באקדח גלוק
טוב הגעתי למסקנה שכדאי לי להשאיר את הfn
מה עוד שאני בעליו הראשונים(1993)והאקדח ממש שמור.
תודה על ההתייחסות.
תודה על ההתייחסות.
- סליקאי ארד

Re: החלפת אקדח fn באקדח גלוק
רוני בנימיני כתב:טוב הגעתי למסקנה שכדאי לי להשאיר את הfn
תודה על ההתייחסות.
החלטה נבונה ונכונה.
זה נשק שאתה כבר רגיל אליו, ועם נרתיק טוב וחגורה איכותית אתה יכול לשפר את חווית הנשיאה של הנשק שלך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני לא סוכן מכירות של גלוק ומצד שני גם לי יש נטייה חזקה לנוסטלגיה ולכן אני מבין את הפיקסציה שיש להרבה אנשים לגבי ה- FN. עדיין אני טוען שגם אם ה- FN הוא אקדח טוב, הגלוק טוב ממנו, ולו בשל הטכנולוגיות והתקנים בהם הוא יוצר ושלא היו קיימים, מה לעשות ב- 1935...שנתי לא תנדד אם אצטרך להתחמש ב- FN, אבל למה לי?
"June '67 taught them respect..."
אינני מוסמך להשוות. רק ידוע לי ששני כלים אלה, על משפחותיהם, מעולים.
בקישור להלן מובאת השוואה רצינית:
http://www.hipowersandhandguns.com/Hi%2 ... lock17.htm
http://www.hipowersandhandguns.com/Crit ... k%2017.htm
בקישור להלן מובאת השוואה רצינית:
http://www.hipowersandhandguns.com/Hi%2 ... lock17.htm
http://www.hipowersandhandguns.com/Crit ... k%2017.htm
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד