אדם ניסה לירות בכלב תוקף ופגע בבעליו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אדם ניסה לירות בכלב תוקף ופגע בבעליו

על ידי נועם » 01 דצמבר 2007, 15:36

ידיעה מ YNET :

ניסה לירות בכלב תוקף ובטעות פגע בבעליו

צעירה טיילה עם כלבהÌ באזור פארק חירייה, ולפתע זה ניסה לתקוף עובר אורח. האיש לא היסס, שלף את אקדחו האישי ופתח באש לעבר הכלב. אולם הוא החטיא ופגע ברגלה של הצעירה. הגבר והאשה נפצעו קל

אבי כהן פורסם: 01.12.07, 15:03

תושב ראשון לציון בן 47, שחש מאוים בשל כלב פיטבול שתקף אותו באזור צומת מסובים, שלף את אקדחו וניסה לירות בו. אולם האיש החטיא ופגע בבעלת הכלב. היורה ובעלת הכלב נפצעו באורח קל ופנו למרכז הרפואי שיבא בתל השומר.

המקרה אירע הבוקר (שבת) סמוך לשעה 11:00 בבוקר, אז טיילה צעירה ביחד עם כלבהÌ מסוג פיטבול באזור פארק חירייה. במהלך הטיול ניסה הכלב החל לתקוף אדם אחר, שטייל להנאתו באזור, ואף נשך אותו. האיש שהותקף לא היסס, שלף את אקדחו האישי, ופתח באש לעבר הכלב התוקף. אולם, הוא החטיא ופגע ברגלה של בעלת הכלב הצעירה.

האשה הגיעה באופן עצמאי למרכז הרפואי תל השומר, וכעבור מספר דקות פקד את המקום גם היורה. ניידת משטרה של מרחב דן שהוזעקה למקום החרימה את נשקו של היורה, וטענה כי מדובר בנשק המוחזק ברישיון.

למקום האירוע הוזעק גם וטרינר עירוני על מנת להעביר את הכלב הנושך להסגר. מאוחר יותר, יוזמנו לחקירה גם בעלת הכלב וגם היורה.

מי אשם ?

מדינת ישראל על שלא קבעה הכשרה בסיסית ותקופתית מקיפה יותר ?

בעליו של הכלב ששחררו אותו ללא זמם ? (מחסום לפה)

בעליו של כלי הירייה על שלא התאמן כראוי ?

השוטר שהחרים את הנשק ? (עשה טעות כי רק בימ"ש יוכל להחזירו ומשרד הפנים ישלח את היורה לעמוד מחדש בתבחינים...)

נראה לאן מתפתח, מעניין.

בכל מקרה, ני מקווה שבעליו של הכלב תוכל לחזור לרוץ בחיריה ללא בעיות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נוסע מתמיד » 01 דצמבר 2007, 16:39

נעם, העלת שאלות כבדות משקל, אבל למה מלכתחילה נשלף האקדח ?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 01 דצמבר 2007, 16:51

אם הייתי שם, הייתי יודע, אולי. אבל היום בבוקר עבדתי במטווח ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי nitz » 01 דצמבר 2007, 17:55

אולי זה הזמן להזכיר שלמרות שאנחנו חובבי ירי, אפשר לפני האקדח להצטייד גם בתרסיס פלפל.
שום תבחינים, מחיר סביר וקרוב לוודאי ששימוש שלא לצורך לא יתקבל באותה צורה כמו שירי שלא לצורך יתקבל (אך אין לראות בזאת המלצה לעשות כן). זה לא "רק לבחורות" (טיעון שעלול להישמע) ויש (בחו"ל) שוטרים שמצויידים בזה.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Hungarfield » 01 דצמבר 2007, 18:00

נוסע מתמיד כתב:
אבל למה מלכתחילה נשלף האקדח ?

כמובן שלא נדע בלי לשמוע (וגם אז - לא תמיד נוכל לדעת), אבל אני אישית קשור לרגל שלי יותר מלרשיון שלי (אנחנו יותר שנים ביחד, והיא, כמו האקדח, מאוד מתאימה לי בחיבור של המותן).
קשה לדעת למה היורה החטיא, אבל אני מנחש שהדבר קשור לעובדה שהיה פיט בול מחובר לו לרגל באמצעות שיניים. יש הטוענים שמדובר בהסחת דעת רצינית.
השאלה שנשארת פתוחה היא האם בתנאים שבהם לא מובטח לך שהשימוש בנשק יהיה יעיל לחלוטין ראוי לשלוף את הנשק, אבל השאלה המתלווה היא האם תנאים כאלה קיימים במציאות.
נראה...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי spy » 01 דצמבר 2007, 20:37

nitz כתב:אולי זה הזמן להזכיר שלמרות שאנחנו חובבי ירי, אפשר לפני האקדח להצטייד גם בתרסיס פלפל.
שום תבחינים, מחיר סביר וקרוב לוודאי ששימוש שלא לצורך לא יתקבל באותה צורה כמו שירי שלא לצורך יתקבל (אך אין לראות בזאת המלצה לעשות כן). זה לא "רק לבחורות" (טיעון שעלול להישמע) ויש (בחו"ל) שוטרים שמצויידים בזה.

לאחרונה זה מה שעשיתי.
אחרי שעברתי לאקדח רב-כדורי ושתי מחסניות נוספות "הצטמצמו" למחסנית נוספת אחת בלבד, התא שהתפנה בפונדה "אוכלס" ע"י תרסיס פלפל, בדיוק למקרים כאלה.
מעכשיו - במקרים "בעייתיים" מה שיישלף זה התרסיס ולא האקדח.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Kfitzi » 01 דצמבר 2007, 21:05

ראיתי את אחיו של היורה בטלויזיה - דובר על קח שהיורה - לטענתו - ירה ברצפה ע"מ להפחיד את הכלב לדבריו.

הריקושטים פגעו ברגליה של הבעלים.

הרבה מידי חוסר אחריות במקום אחד הוביל למקרה מצער.
כלבים כאלו צריכים להיות מוחזקים כראוי.
הנשק לא היה צריך להשלף.

לכלב, כמו לאדם, יש נקודות תורפה. קל בהרבה לנטרל כלב מאדם שתוקף אותך. מבלי שימוש בנשק.
חבל.
Practice Makes Perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קראון » 01 דצמבר 2007, 21:19

שלום נועם.

לא הבנתי את המשמעות של חייב לעמוד מחדש בתבחינים עקב החרמת הנשק ע"י השוטר.

הרי בכל חידוש רישון נדרש האדם לעמוד בתבחינים.

ואם ליורה היה תבחין מלפני 1996, מה אז?

ומה אם יוכח שהירי היה למטרה של הגנה עצמית, שכן כלב מסוג זה יכול לגום לנכות קשה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 01 דצמבר 2007, 21:37

מי שאשם זו המדינה שלא אוכפת חוקים ובמקרה זה חוק הנוגע לכלבים מסוכנים.
מהרגע שבעלי הכלבים יידעו שכלב בלי רצועה ומחסום פה יגרום להם בסבירות גבוהה לקנס גבוה, יתחילו להיזהר.
גם אני משתדל לשאת תרסיס פלפל ושלפתי אותו מספר פעמים כדי להגן על הכלב הקטן שלי מפני מפלצות משוחררות. למזלי עד כה לא נדרשתי למעבר לשליפה.
יחד עם זאת, כשאני מטייל עם הבנות, ואם חס וחלילה נותקף, ייתכן שהתגובה תהיה אחרת, כדי לנטרל את התקיפה במהירות ובסבירות גבוהה יותר.
שלא נדע מצרות!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 01 דצמבר 2007, 21:58

אם אכן הוא הותקף ע"י הכלב והשימוש בנשק היה מוצדק, אזי הוא יקבל את הנשק חזרה.

הבעייה היא שסביר להניח שעד אז, הוא ישאיר אי אלו בוכתות בכיסיו של עורך דין.

חבל שאין ארגון ישראלי דוגמת "צער בעלי חיים" שדואג לבני אדם.

(ושיהיה ברור, אני האחרון שיתנגד לטיול עם כלב, אבל בהליכה היומית שלי, שתי הכלבות שלנו שמטיילות איתי (ריץ' באקית ופרינאית), לא יעלו על דעתן להרביץ לכלב אחר או לאדם כל שהוא.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי קראון » 01 דצמבר 2007, 22:00

אם היה ליורה P7 זה לא היה קורה.

פשוט משתמשים באקדח (חסר הפטיש) כמו בפטיש וזה עושה את העבודה מבלי ללחוץ על ההדק.

מה לא?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קראון » 01 דצמבר 2007, 22:02

שרקן - לגבי להשאיר בוחטות אצל עורך דין, אז אם הוא זכאי בדין הוא יוכל תבוע את האישה על הפציעה שנגרמה לו ע"י כלבה ולהוציא ממנה עשרות אלפי ש"ח + שכר טרחת עורך הדין.

כבר היו מקרים בארץ שאנשים מכרו בית כדי לממן את הנזק שעשה כלבם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובי » 02 דצמבר 2007, 00:22

רבותי! לא צריך להיכנס להסטריה! המדינה יודעת שכל מי שנושא נשק יבוא יום והוא ישתמש בו להגנה עצמית. אין לה בעיה עם זה אחרת היא לא היתה מחלקת רשיונות. כל מה שהמדינה מבקשת זה א' שנדע איך להשתמש בנשק ו-ב' שנדע מתי להשתמש בו. רובם המכריע של בעלי כלי היריה בארץ לא ממלאים אחר שתי הדרישות הללו, אז מה לנו כי נלין? זה שמישהו חטף דו"ח תנועה על מהירות לא אומר שממחר אסור לנסוע ברכבים בארץ. כל אלה שחוטפים לאחר שימוש בנשק חטפו כי הם עבריינים. הם ירו שלא לפי החוק. אם אתה יורה לפי החוק -לא צריכה להיות שום בעיה. נכון, תהיה חקירה ויהיה משפט. זה מאוד הגיוני. בכ"ז הרגנו אדם. כולם ירצו לדעת מה קרה שם. אבל בסופו של יום אני אעדיף לבלות 5 שנים בביהמ"ש ולא להיות תקוע בבור באדמה...
לגבי המקרה הנדון- היית ניזהר מלגבש עמדה מקריאה בעיתון. כל עוד לא קראנו את חומר החקירה ו/או את פסק הדין- לעולם לא נדע מה באמת קרה שם ומה היו הנסיבות ולכן כל הבעת עמדה תהיה לא רצינית.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי קראון » 02 דצמבר 2007, 00:34

יובי - המדינה לא מחלקת רישיונות נשק.

להיפך היא מנסה לצמצמם ככל האפשר.

המדינה נאלצת לתת רישיונות לאנשים שעומדים בתבחינים מסויימים, אך היא מאד תשמח אם כולנו נחזיר את הנשק ונזדכה על הרישיון.

הגישה היום היא שנשק צריך להיות בידיים של גורמי האכיפה ולא של אזרחים.

אני נזכר בערגה בימים שבהם היה ניתן להחזיק מספר רישיונות נשק, והמדינה ראתה באזרחים אלו עוד נטבח במעגלי ההגנה שלה מפני אוייבים ופושעים.

היו ימים ולא ישובו עוד.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shlomz » 02 דצמבר 2007, 09:48

אני תוהה האם אמנם התכוון היורה להבהיל את הכלב, או שניסה לפגוע ופספס (מאותן הסיבות שHungarfield תאר בכישרון רב כ"כ).
אגב, האם היריה אכן הבהילה את הכלב?
דברים טובים באים באריזות קטנות. של 9 מ"מ.
http://www.baking.co.il
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד