רישיון לנשק שני ומעלה?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ואללה...איזו מורסה פוצצתי פה בטעות...
הולנד, רשיונות זמניים, RELOAD,... כולה שאלתי שאלה פשוטה.
האם משרד הפנים לא יאשר לספורטאי בינלאומי אקדח תאום למקרה שהאקדח שלו יושבת באמצע תחרות.
א.
הולנד, רשיונות זמניים, RELOAD,... כולה שאלתי שאלה פשוטה.
האם משרד הפנים לא יאשר לספורטאי בינלאומי אקדח תאום למקרה שהאקדח שלו יושבת באמצע תחרות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אילן?
אתה סגור על זה?
זו העמדה הרשמית של ההתאחדות??? אולי המידע שקיבלתי קלוקל או לא מדויק אבל אני הבנתי שלא יאפשרו אפילו ברמת המועדון לייבא RELOAD ולא יאפשרו ליורים י ש ר א ל י ם לירות RELOAD.
אני מאוד אשמח אם תגיע תשובה רשמית של ההתאחדות התואמת את עמדתך, ההזמנה לכמה עשרות אלפי כדורים כאלה תצא מכמה מועדונים בו זמנית באותו היום....
אתה סגור על זה?
זו העמדה הרשמית של ההתאחדות??? אולי המידע שקיבלתי קלוקל או לא מדויק אבל אני הבנתי שלא יאפשרו אפילו ברמת המועדון לייבא RELOAD ולא יאפשרו ליורים י ש ר א ל י ם לירות RELOAD.
אני מאוד אשמח אם תגיע תשובה רשמית של ההתאחדות התואמת את עמדתך, ההזמנה לכמה עשרות אלפי כדורים כאלה תצא מכמה מועדונים בו זמנית באותו היום....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
אני יעשה יותר טוב מזה, אני אצטט את ידידנו דון!
"
--------------------------------------------------------------------------------
אמנם לא נכחתי בכנס השופטים המדובר, ומבלי להתיחס כלל לנושא המחסניות שהועלה באשכול זה, ל Regional Directorate של כל איזור יש סמכויות לקבל החלטות שלעיתים אינן עולות בקנה אחד עם ספר הכללים.
הנושא מאוגד בסעיף 4.9 לחוקה (לא לספר הכללים הקרוי במקומותינו "החוקה").
2 הדוגמאות הבולטות הן:
מרחק הבטיחות ממטרות מתכת: לפי ספר הכללים -7מ' בארץ 15מ'
האיסור הגורף לשימוש בתחמושת RELOAD מיצור עצמי."
"
--------------------------------------------------------------------------------
אמנם לא נכחתי בכנס השופטים המדובר, ומבלי להתיחס כלל לנושא המחסניות שהועלה באשכול זה, ל Regional Directorate של כל איזור יש סמכויות לקבל החלטות שלעיתים אינן עולות בקנה אחד עם ספר הכללים.
2 הדוגמאות הבולטות הן:
advocate כתב:אני יעשה יותר טוב מזה, אני אצטט את ידידנו דון!
"
2 הדוגמאות הבולטות הן:
15 מ' ראיתי בכתוב !!!
את האיסור הגורף לא ראיתי לא שמעתי...................
ונניח שבא למטווח יהודי כשר שמילא בבית תחמושת - הכיצד יכול אני רפתן פשוט לדעת שזו לא תחמושת מייצור סידרתי ?
כמדריך ירי אני בוחן את התחמושת בעיני ומחליט.
אני כל פעם תמה מחדש איך החברים בירי המעשי יוצאים לכל מסדר עם קיטבגים ומאשימים את החברים מהאולימפי?
גם שאול קירש התחיל כאולימפי.........
מה לא ככה ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אם אני מבין את מה שאתה אומר נכון, אין איסור על ירי RELOAD??
הרי רוב ה RELOAD הינם עם כדורי עופרת JACKETLESS...
חלק מתחרות ירי מעשי הוא איסוף תחמושת וירי במד מהירות קליעים לרבות חליצה ושקילה של קליע....
טוב, זה מענין, אבדוק עם חכמים ממני...
חלק מתחרות ירי מעשי הוא איסוף תחמושת וירי במד מהירות קליעים לרבות חליצה ושקילה של קליע....
רק להבהיר נקודה אחת לפרוטוקול.
אין לי ולא כלום כלפי שאול - מדובר ביורה בחסד עליון אשר מגיע לו לקבל ולקבל עוד ועוד על היכולת, ההישגים והכבוד.
יתרה מכך, ככל הידוע לי, שאול מעולם לא ביקש, לא דרש ולא ציפה לקבל יותר מאחרים ועל כן שמו הועלה כאן על דרך המקרה בלבד. מבחינת הסוגיה זה יכל להיות יוסי , משה או לאה זה לא משנה.
אלא מה? אני עדיין מאמין שכל ענפי הקליעה אמורים לאפשר השתתפות ברמה אחידה. כלומר, לא יעלה על הדעת כי כל היורים האולימפיים ירו CCI STINGER ואילו רק יורה אחד יוכל לירות TENEX...
מאידך, אם יש בסיס וצידוק מדוע יורה אחד יכול לירות TENEX, רצוי לפרסם ברבים מה הביא את ההתאחדות ועל מה התבססו בהחלטה שכזו.
אני לא המצאתי את הרעיון שצדק לא רק צריך להעשות אלא גם להראות!!!
עוד יותר, דעתי היא כי כל השיחה הזו היא כלפי העתיד בלבד ולא בנוגע לעבר. כלומר, יש מקום להבהיר כבר עכשיו את המותר והאסור ליורי ירי מעשי ישראלים, יורי ירי מעשי זרים היורים בישראל, יורי ירי מעשי בעל אזרחות זרה היורים כאן ויורי ירי מעשי המייבאים תחמושת RELOAD.
פעם שניתנת הצהרה בדבר הסוגיות לעיל, כולם חייבים להיות שווים בפני דרישות אלו, חד וחלק. לא?
אין לי ולא כלום כלפי שאול - מדובר ביורה בחסד עליון אשר מגיע לו לקבל ולקבל עוד ועוד על היכולת, ההישגים והכבוד.
יתרה מכך, ככל הידוע לי, שאול מעולם לא ביקש, לא דרש ולא ציפה לקבל יותר מאחרים ועל כן שמו הועלה כאן על דרך המקרה בלבד. מבחינת הסוגיה זה יכל להיות יוסי , משה או לאה זה לא משנה.
אלא מה? אני עדיין מאמין שכל ענפי הקליעה אמורים לאפשר השתתפות ברמה אחידה. כלומר, לא יעלה על הדעת כי כל היורים האולימפיים ירו CCI STINGER ואילו רק יורה אחד יוכל לירות TENEX...
מאידך, אם יש בסיס וצידוק מדוע יורה אחד יכול לירות TENEX, רצוי לפרסם ברבים מה הביא את ההתאחדות ועל מה התבססו בהחלטה שכזו.
אני לא המצאתי את הרעיון שצדק לא רק צריך להעשות אלא גם להראות!!!
עוד יותר, דעתי היא כי כל השיחה הזו היא כלפי העתיד בלבד ולא בנוגע לעבר. כלומר, יש מקום להבהיר כבר עכשיו את המותר והאסור ליורי ירי מעשי ישראלים, יורי ירי מעשי זרים היורים בישראל, יורי ירי מעשי בעל אזרחות זרה היורים כאן ויורי ירי מעשי המייבאים תחמושת RELOAD.
פעם שניתנת הצהרה בדבר הסוגיות לעיל, כולם חייבים להיות שווים בפני דרישות אלו, חד וחלק. לא?
advocate כתב:אם אני מבין את מה שאתה אומר נכון, אין איסור על ירי RELOAD??
אמרתי בחוקה אין סימוכין.
תקנון פנימי ישראלי בנושא לא ראיתי !
ואני תמיד שואל איפה זה כתוב ?
משמע = לא כתבת לא אמרת !
לגבי הערתך על שיוויון בין הקלעים.
יש בכל חוקה חוק לא כתוב והוא חוק ההיגיון.
אם אווכח שאתה צודק
יהיה לי עצוב
לגבי שאול
בוא נדבר גלויות.
שאול קירש גם אם יבוא עם תחמושת שנרכשה בארץ והיא מיינור יקח את אליפות ישראל בהליכה משום שהוא סקלה אחרת ורמה בפני עצמה.
אלא מאי הוא החליף אקדח מבול לחברה אחרת ויורה תחמושת שאינה נפוצה בארץ.(AUTO38)
נוסף לכך התחמושת שלו היא מחוזקת מטעינה ידנית (כמיטב הידוע לי אם לא השתנו דברים). אם תאסור עליו לירות את התחמושת איתה הוא מתחרה הוא לא יבוא לתחרות בארץ כי היא לא תהווה בשבילו עוד הכנה לתחרויות הבאות. וכשהוא הוא יפסיק להתחרות בארץ הוא ירה במקום אחר תחת דגל אחר. מה נרוויח מזה? מה הועילו חכמים בקלקלתם ? (תכף גם תשלול ממנו לירות באליפות ישראל הפתוחה לכל קלעי תבל כי הוא לע עשה שלוש תחרויות דרוג, לא נשם פחם בקיסריה ולא טעם סיד בשוהם.)
אני חושב שטוב לנו לראות כאן פעם בשנה את שאול זה מעלה רמה מוסיף עיניין ומשרת את הקליעה.
אולי כדאי שקצת נפסיק עם התכונה היהודית של צרות עיין ונפרגן ונחייך - זה יועיל לכולם.
(לפעמים אני תמה איך מזהים את היהודים לפי האף ולא לפי עיניים צרות)
חזון :
אם וכאשר יהיה תקנה לירי ספורט אצלנו בחלם.....
אני כולי תקווה שניתן יהיה לבצע טעינה חוזרת במסגרת המועדונים ובפיקוח.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
שוב, אני מדבר וצופה פני עתיד.
ההתאחדות ללא ספק פעלה מתוך הגיון משהו.
השאלה היא האם כאשר יש חוקה, מותר להפעיל הגיון אשר מוביל לעיוות.
הרשית לאחד, אתה לא יכול למנוע מאחרים.
יצרת חוק בל יעבור של 3 תחרויות דירוג ואחר כך שברת אותו בעצמך... אז למה אתה מצפה??
האם בכלל יש סמכות לקבל החלטות כאלה??
זה לא עסק שלי ולא עסק פרטי, מדובר פה בגוף רשמי ואי אפשר לעשות פעם ככה ופעם אחרת.
שוב, תוריד את שאול מהאג'נדה הוא לא הסוגיה! הסוגיה היא יצירת תחרות בלתי שווה בניגוד לתקנות/חוקה/חוקים שההתאחדות יצרה בעצמה!
הסוגיה היא שאת ריקי הולנדר - אלופת ישראל, מדריכה בחסד עליון ובן אדם נהדר פסלו על תחמושת (סליחה אם זכרוני בוגד בי) - אם אני זוכר נכון וכך היה, למה לריקי לא ויתרו? למה היא נפסלה? זה בסדר? מה היא לא קלעית טובה מספיק??
אגב, יש דובר להתאחדות שאליו ניתן להפנות פנייה רשמית להתייחסות???
דרך אגב, אני מבטיח לך שמצב מקביל בירי אולימפי בחיים לא היה קורה אפילו אם אלוף העולם גיא סטריק היה חי בשבדיה ורק מגיע לאליפות הארץ ורוצה לירות עם ציוד בלתי תקני...או חליפה קשיחה מדי כי זה מהספונסר שלו....
הגיון הגיון אבל חלאס עם ההצטדקות...
תגיד לי שאני טועה....
ההתאחדות ללא ספק פעלה מתוך הגיון משהו.
השאלה היא האם כאשר יש חוקה, מותר להפעיל הגיון אשר מוביל לעיוות.
הרשית לאחד, אתה לא יכול למנוע מאחרים.
יצרת חוק בל יעבור של 3 תחרויות דירוג ואחר כך שברת אותו בעצמך... אז למה אתה מצפה??
האם בכלל יש סמכות לקבל החלטות כאלה??
זה לא עסק שלי ולא עסק פרטי, מדובר פה בגוף רשמי ואי אפשר לעשות פעם ככה ופעם אחרת.
שוב, תוריד את שאול מהאג'נדה הוא לא הסוגיה! הסוגיה היא יצירת תחרות בלתי שווה בניגוד לתקנות/חוקה/חוקים שההתאחדות יצרה בעצמה!
הסוגיה היא שאת ריקי הולנדר - אלופת ישראל, מדריכה בחסד עליון ובן אדם נהדר פסלו על תחמושת (סליחה אם זכרוני בוגד בי) - אם אני זוכר נכון וכך היה, למה לריקי לא ויתרו? למה היא נפסלה? זה בסדר? מה היא לא קלעית טובה מספיק??
אגב, יש דובר להתאחדות שאליו ניתן להפנות פנייה רשמית להתייחסות???
דרך אגב, אני מבטיח לך שמצב מקביל בירי אולימפי בחיים לא היה קורה אפילו אם אלוף העולם גיא סטריק היה חי בשבדיה ורק מגיע לאליפות הארץ ורוצה לירות עם ציוד בלתי תקני...או חליפה קשיחה מדי כי זה מהספונסר שלו....
הגיון הגיון אבל חלאס עם ההצטדקות...
תגיד לי שאני טועה....
לא ידידי
אתה לא טועה
לך למשלי אזופוס ולה פונטיין.
תקרא על עכבר העיר ועכבר הכפר.
אני בחיים לא אצליח להבין למה בשם החוק (ואל תערבב לי צדק - כי חוק וצדק לא תמיד חד הם והצדק הוא סובייקטיבי וחוק אמור להיות שווה בפני כולם למרות שלפעמים יש שווים ושווים פחות)
הגנבים והפושעים עושים חיים ומקבלים הטבות ואנשים שנותנים את דמם ונשמתם למדינה אוכלים אותה ?
בוא נשאר חברים
וסכים שיש דברים שבהם אף פעם לא נסכים.
אתה לא טועה
לך למשלי אזופוס ולה פונטיין.
תקרא על עכבר העיר ועכבר הכפר.
אני בחיים לא אצליח להבין למה בשם החוק (ואל תערבב לי צדק - כי חוק וצדק לא תמיד חד הם והצדק הוא סובייקטיבי וחוק אמור להיות שווה בפני כולם למרות שלפעמים יש שווים ושווים פחות)
הגנבים והפושעים עושים חיים ומקבלים הטבות ואנשים שנותנים את דמם ונשמתם למדינה אוכלים אותה ?
בוא נשאר חברים
וסכים שיש דברים שבהם אף פעם לא נסכים.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מלומדיי
(אנא בלי דאחקות איפה היית, ומה עשית, ולאן נעלמת, איך היה בתוך הארון)
האשכול נפתח על רישיון נוסף והגיע לשאול קירש, נו טוף.
אז..... האם זה נכון שניתן לקבל רישיון לרובה אוויר גם לאלה שלא רשומים במועדון קליעה?
האם יש הגבלות אחרות? (תבחין מלפני 96 וכד'?)
תודה
מיכאל
(אנא בלי דאחקות איפה היית, ומה עשית, ולאן נעלמת, איך היה בתוך הארון)
האשכול נפתח על רישיון נוסף והגיע לשאול קירש, נו טוף.
אז..... האם זה נכון שניתן לקבל רישיון לרובה אוויר גם לאלה שלא רשומים במועדון קליעה?
האם יש הגבלות אחרות? (תבחין מלפני 96 וכד'?)
תודה
מיכאל
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
מיכאל מס כתב:וובי שלום,
לא הבנתי,
רישיון לנוסף? (אקדח)
רישיון לנוסף?(רובה אוויר)
מה מותר בעצם לתבחין לפני 96 לרכוש/להחזיק בנוסף לאקדח ראשון?
ערב טוב
מיכאל
מיכאל שלום
כל מי שמחזיק ברישיון מעל 10 שנים זכאי לנשק אויר.
המחשב החכם לא יודע להבדיל בינהם.
לכן נקרא א/ר אויר (אקדח / רובה אויר)
בהצלחה.
אגב מתי אפשר לטפס איתך על הסימן 4 ולקבל קצת טיפים נוספים ?
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד