לקחת לו את הרשיון!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לקחת לו את הרשיון!
"ראיתי אותו מרוצץ את ראשה באבן. הייתי חמוש אבל לא רציתי להשתמש באקדח ולכן התקשרתי למשטרה"
(ציטוט מהזכרון של תושב קרית שמונה שראה גבר בן 70 רוצח את אשתו ולא השתמש באקדח שלו)
אני סבור שאדם כזה חייב לעמוד לדין. לא ייתכן שיהיה בידו כלי נשק ברשיון והוא לא ישתמש בו לסיכול הרצח.
נשיאת אקדח היא לא רק זכות אלא גם חובה. מרגע שביקשת וקיבלת רשיון לנשיאת אקדח, חלה עליך חובה לציית לכל כללי הבטיחות אך גם לציית לחוק המחייב אותך למנוע פשע מסוג רצח.
אתה חש שאין לך כוחות נפשיים לכך? מכור / הפקד את הנשק ובטל את הרשיון.
(ציטוט מהזכרון של תושב קרית שמונה שראה גבר בן 70 רוצח את אשתו ולא השתמש באקדח שלו)
אני סבור שאדם כזה חייב לעמוד לדין. לא ייתכן שיהיה בידו כלי נשק ברשיון והוא לא ישתמש בו לסיכול הרצח.
נשיאת אקדח היא לא רק זכות אלא גם חובה. מרגע שביקשת וקיבלת רשיון לנשיאת אקדח, חלה עליך חובה לציית לכל כללי הבטיחות אך גם לציית לחוק המחייב אותך למנוע פשע מסוג רצח.
אתה חש שאין לך כוחות נפשיים לכך? מכור / הפקד את הנשק ובטל את הרשיון.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אני מסכים איתך ברמה הערכית והמוסרית, אך נראה שהמחוקק קבע אחרת. אינני משפטן, אך למיטב זכרוני החובה החוקית היחידה שיש על אזרח במצב כזה היא לדווח.
זה נדון כאן בפורום לא מזמן.
יחד עם זאת, עם מה שקורה במדינה נגד נושאי נשק, קשה לא לחשוב פעמיים. הרי יעצרו אותך, ייקחו לך את הנשק, אולי יעמידו אותך לדין, יוציאו לך את הנשמה. יש אנשים שעבורם חקירה פלילית, שלא לדבר על הרשעה שווה אובדן מקום עבודה. נראה לי כל הזמן שהרשויות פועלות לפי "היה לך נשק = אתה קודם כל אשם, עד שתוכיח אחרת".
זה נדון כאן בפורום לא מזמן.
יחד עם זאת, עם מה שקורה במדינה נגד נושאי נשק, קשה לא לחשוב פעמיים. הרי יעצרו אותך, ייקחו לך את הנשק, אולי יעמידו אותך לדין, יוציאו לך את הנשמה. יש אנשים שעבורם חקירה פלילית, שלא לדבר על הרשעה שווה אובדן מקום עבודה. נראה לי כל הזמן שהרשויות פועלות לפי "היה לך נשק = אתה קודם כל אשם, עד שתוכיח אחרת".
Re: לקחת לו את הרשיון!
שרקן כתב:"ראיתי אותו מרוצץ את ראשה באבן. הייתי חמוש אבל לא רציתי להשתמש באקדח ולכן התקשרתי למשטרה"
.
מצטער..
אבל כיוון שנשק במדינתינו הנאורה הוא מוצר לשימוש חד פעמי (ירית איבדת) אני מעדיף לשמור אותו למקרה בו החיים שלי או של אנשים יקרים לי יהיו בסכנה ממשית ואצטרך להגן עליהם...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני חושב ששליפת נשק אינה בהכרח שימוש בו. הוא היה יכול לבצע "נוהל מעצר חשוד", לשלוף את הנשק ולעצור את הפושע ע"י הפחדה / איום. אכן, השימוש בנשק הוא אך ורק במצב קיצון, שבו אתה או מת או חי. [או שטרקטור רודף אחריך]
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

ירוני כתב:אני חושב ששליפת נשק אינה בהכרח שימוש בו. הוא היה יכול לבצע "נוהל מעצר חשוד", לשלוף את הנשק ולעצור את הפושע ע"י הפחדה / איום. אכן, השימוש בנשק הוא אך ורק במצב קיצון, שבו אתה או מת או חי. [או שטרקטור רודף אחריך]
לא כך חושבת מערכת אכיפת החוק..לפיהם נגעת = השתמשת.
מספיק שתוך כדי ויכוח נגעת בטעות בנשק שחגור עליך (לדוגמא סידרת את חגורת המכנסיים) כדי שזה יתפרש על ידי הצד השני כאיום ומצד המשטרה בתור שימוש בנשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

האם כך זה מוגדר בחוק הכתוב או שהחוק הכתוב מנוסח סטרילי ותלוי בפרשנות של שופט?
לתת רישיון לנשק עם הגדרות חוק כאלו דומה [מתנצל על ההשוואה] לשים עיוור באמצע הכביש ולהגיד לו שמכוניות לא עוברות, אין היגיון במערכת חוק כזו.
לתת רישיון לנשק עם הגדרות חוק כאלו דומה [מתנצל על ההשוואה] לשים עיוור באמצע הכביש ולהגיד לו שמכוניות לא עוברות, אין היגיון במערכת חוק כזו.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

- סליקאי זהב

- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד