קיגל'ה {בעיה רצינית}

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

קיגל'ה {בעיה רצינית}

על ידי doron-30 » 14 אוקטובר 2008, 11:13

חבר'ה אני בבעיה רצינית!!!!
שאלה זו מיועדת לנשותיכם דרכיכם.

איך עושם קיגל'ה לחמין?

כשאמא נפטרה היא לקחה את סודותיה עימה. :cry:

חג שמח

דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1209
הצטרף: 04 ינואר 2003, 18:57

על ידי baraks78 » 14 אוקטובר 2008, 14:03

קמח, ביצים, מים רותחים, שמן, מלח, פלפל, פפריקה, בצל מטוגן.
אל תבקש כמויות כי אצלנו עושים חמין בשיטת "לפי העין" -ו "כמהש לוקח".
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1032
הצטרף: 28 ינואר 2003, 19:09
מיקום: פתח תקווה

על ידי איציק אלנבוגן » 14 אוקטובר 2008, 17:14

דבר איתי,
יש מתכונן מדוייק.
עובד פיקס... כל חורף כמה פעמים + מחמאות.
קצת מעליב ששלחת אותי לאישתי... אני זה שמכין. טשולנט זה נושא רציני וחייב להיות מטופל ע"י גברים ! :wink:
אני שמח שמעלים כאן ענינים חשובים לדיון, סוף סוף !!! :twisted:
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 736
הצטרף: 10 ינואר 2003, 09:01

על ידי רפתן » 14 אוקטובר 2008, 17:32

איציק אלנבוגן כתב:דבר איתי,
יש מתכונן מדוייק.
עובד פיקס... כל חורף כמה פעמים + מחמאות.
קצת מעליב ששלחת אותי לאישתי... אני זה שמכין. טשולנט זה נושא רציני וחייב להיות מטופל ע"י גברים ! :wink:
אני שמח שמעלים כאן ענינים חשובים לדיון, סוף סוף !!! :twisted:


איציק קצת מעליב אותי שלא הבנת את השאלה :wink:
אילן בן נון מהרפת
**************
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 1926
הצטרף: 29 ינואר 2003, 02:57
מיקום: אשדות יעקב

על ידי doron-30 » 14 אוקטובר 2008, 17:36

איציק ידידי

קבל את התנצלותי הכנה :D

אשמח גם לקבל את המלצתך להכנת חמין {למרות שאני יודע} ,אבל שווה לנסות וריאצייה שונה.

שלח לי בבקשה את המרשם גם של הקיגל'ה וגם של החמין או למייל: dhkusp@gmail.com

או : שניפגש בתחרות .

תודה

דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1209
הצטרף: 04 ינואר 2003, 18:57

על ידי איציק אלנבוגן » 14 אוקטובר 2008, 17:44

טוב, החלטתי לשתף את כולם, אחרי הכל כולם פה חברים:-

קיגאלע' לטשולנט:-
1 כוס קמח רגיל.
1 תפוח אדמה גדול (!) מגורד דק.
1 בצל גדול חתוך ומטוגן.
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה.
50 גרם מרגרינה.
כחצי כוס מים.(להוסיף בהדרגה ולראות שלא יוצא דליל מידי)
2-3 כפיות אבקת מרק עוף.
מערבבים היטב את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה ושופכים בסיר של הטשולנט למעלה, בצד, ליד הביצים. והקישקע...
אפשר לשחק עם המתכון -קצת פלפל שחור, אולי קצת פפריקה חריפה, לפי הטעם.
איך אומרות הפולניות ? :-"רע זה לא יהיה"...
אני, דרך אגב, מכין הכל כפול (!) עקב הביקוש...
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 736
הצטרף: 10 ינואר 2003, 09:01

על ידי אחד במטרה » 14 אוקטובר 2008, 17:56

קיגל או קיג'לה?
אני לא מכיר קיג'לה - אולי זו העיסה שמתוארת במתכון שנתן איציק. קיגל, זה משהו אחר לגמרי. למתכונים, הכנס לאתר הבא:
http://www.allfood.co.il

מתכון נוסף תוכל למצוא מודפס על שקית האיטריות בסופר.

בתאבון
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 254
הצטרף: 11 יולי 2008, 18:29

על ידי איציק אלנבוגן » 14 אוקטובר 2008, 18:20

קיגל זה משהו אחר לגמרי. כבודו במקומו מונח...
הקיגאלע הוא מין "יציקה" בתוך סיר הטשולנט, דבר מדהים שסופג את כל הטעמים והריחות...
אחרי הטשולנט, בשלב הקינוח, אוכלים קיגל.
או בעצם, איך אומר חבר מסויים ששואלים אותו מה הוא רוצה- כוסית וודקה או כוס בירה? - "לא חשוב הסדר..." :wink:
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 736
הצטרף: 10 ינואר 2003, 09:01

על ידי ירוני » 14 אוקטובר 2008, 21:54

מומלץ להכניס לצ'ולנט גם נקניק מעושן כלשהו, רצוי בקר, חבר'ה זה עושה את העסק גן עדן... והריח, אוי הריח... אני גונב כבר בשישי בלילה. אהה, ועוד עניין, כדאי להניח את הסיר על פלטה לבישול איטי [אני עושה כך, ולא מטעמי דת]
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 427
הצטרף: 24 מאי 2008, 19:41

על ידי hk765 » 15 אוקטובר 2008, 00:56

זה מה שאתה צריך.
פשוט פשוט ותמיד מצליח.

קיגל סולת

כוס קמח
½ כוס סולת
½ כוס שמן
½ כוס מים
תבלינים - מלח, פלפל והרבה פפריקה מתוקה.

ללוש לגוש ולשים למעלה.
למתקדמים - אפשר גם למלא בקישקע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1160
הצטרף: 05 ינואר 2003, 15:31

על ידי שרקן » 15 אוקטובר 2008, 01:34

גברים אעלק.

נקבות כולכם! בושה וחרפה.

אני רק גומר לרחוץ כלים ואני כבר אראה לכם מה זה!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)


חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק
 
הודעות: 1192
הצטרף: 04 ינואר 2003, 22:41
מיקום: קצרין / מטולה

על ידי ירוני » 15 אוקטובר 2008, 09:59

רבותיי היקרים, אנא השאירו את שאלת הגבריות/נשיות מחוץ לנושא הנוכחי. הצ'ולנט, ופעילות-מטבח המכבדת את עצמה, מאז ומעולםהייתה מעוז גברי. על כמה שפיות עולמיות שמעתן, כלומר, שמעתם?

בכל מקרה, אשתף במידע חשוב, הצו'לנט הטוב ביותר שאכלתי [חוץ משלי] - אצל לייבל'ה בבני ברק ביום חמישי בלילה. אנשים, זה ליגה אחרת...מומלץ ביותר [קופצים למטווח רמת גן לפרק קצת תחמושת ומשם לצו'לנט...]
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 427
הצטרף: 24 מאי 2008, 19:41

על ידי Cybrosh » 16 אוקטובר 2008, 12:21

ירוני,

בתור אחד שמשפחתו בתחום המזון שנים - תתפלא! יש מספיק שפיות בעלות שם עולמי, במיוחד בשנים האחרונות, לדוגמא - Angela Hartnett. וגם בארץ לא חסר, כגון איילת לטוביץ.

אני מבקש....
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1549
הצטרף: 04 ינואר 2003, 19:47
מיקום: Tel Aviv

על ידי יונה » 16 אוקטובר 2008, 17:37

Cybrosh כתב:ירוני,

בתור אחד שמשפחתו בתחום המזון שנים - תתפלא! יש מספיק שפיות בעלות שם עולמי, במיוחד בשנים האחרונות, לדוגמא - Angela Hartnett. וגם בארץ לא חסר, כגון איילת לטוביץ.

אני מבקש....


OK נועם, הפסקתי את ההקלטה.
עכשיו ספר את האמת..... :wink: מי עושה את הקיגלה אצלך בבית.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1363
הצטרף: 08 ינואר 2003, 21:14

על ידי yoavp » 17 אוקטובר 2008, 10:35

עשיתם אותי רעב עכשיו, ונוסיף על זה את העובדה שאני מתחנן לאישתי שנים שתכין לי את הצו'לנט של סבא/אבא ז"ל ואין לי נחמה (פולני כבר אמרנו), אז אם יש לכם מתכון טוב של צולנט זה הזמן להפגיז ואני אספר לכם איך זה היה.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 435
הצטרף: 23 נובמבר 2005, 21:15
מיקום: עמק חפר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד