שאלה בנושא איפוס כוונות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דונדאק ידידי,
תיקון הכוונות במקום תיקון היורה משול להפחתת אוויר באחד מגלגלי הרכב כדי לתקן תקלה בכיוון הפרונט.
אם אני מתבונן מנקודת המבט של המדריך באותה הסיטואציה, תפקידי הוא לטפל בבעיה ולא להטמיע אותה עמוק יותר בשיטת הירי של היורה.
נדירים הם המקרים בהם לא ניתן כלל לחנך את היורה ל"צליפה" באקדח, וקיים צורך לאיפוס הכוונות בהתאם ליורה.
תיקון הכוונות במקום תיקון היורה משול להפחתת אוויר באחד מגלגלי הרכב כדי לתקן תקלה בכיוון הפרונט.
אם אני מתבונן מנקודת המבט של המדריך באותה הסיטואציה, תפקידי הוא לטפל בבעיה ולא להטמיע אותה עמוק יותר בשיטת הירי של היורה.
נדירים הם המקרים בהם לא ניתן כלל לחנך את היורה ל"צליפה" באקדח, וקיים צורך לאיפוס הכוונות בהתאם ליורה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
כמו בכל דבר אחר בחיים צריך גם כאן להתפשר.
הפשרה של הזזת כוונות, ועלינו לזכור שלשם כך נועדו כוונות במיוחד אלו הניתנות לאיפוס ע"י ברגים, היא פשרה שאני יכול לחיות איתה והיא עדיפה על אפשרותו השלישית של שרקן - להכריז על יורה כבלתי כשיר.
אם זה כל מה שחברות השמירה היו מתפשרות עליו - הייתי קונה את זה ב 2 ידיים.
הפשרה של הזזת כוונות, ועלינו לזכור שלשם כך נועדו כוונות במיוחד אלו הניתנות לאיפוס ע"י ברגים, היא פשרה שאני יכול לחיות איתה והיא עדיפה על אפשרותו השלישית של שרקן - להכריז על יורה כבלתי כשיר.
אם זה כל מה שחברות השמירה היו מתפשרות עליו - הייתי קונה את זה ב 2 ידיים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
הייתי מאוד רוצה לדעת אם אחד המדריכים פה בסליק
הכריז פעם במשך העיסוק שלו בתחום על יורה כלא כשיר

הכריז פעם במשך העיסוק שלו בתחום על יורה כלא כשיר

תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
אני חלילה לא מנסה לערער פה על נסיונו הרב של מי מכם
אך לעניות דעתי המטרה בנשק להגנה עצמית הוא פגיעה במטרה ותו לא,
לכן במקרה זה, אם היורנ מקבץ יפה אזי הזזת הכוונת והבאת המקבץ למרכז המטרה
תביא את אותו יורה להיות בטוח בעצמו ובנשקו ולתת מענה הולם בעת הצורך ללא
חשש פגיעה מסביב.
אם היורה הינו איש מקצוע, היינו לוחם, או שהוא יורה מעשי שמתחרה, אזי יש מקום להביאו
לירי נכון ואז במקרה הצורך לאפס את הכוונות לפיו ולא לאפס אותו לפי הכוונות ...
היה פעם איזה רמטכ"ל ואח"כ רה"מ שתבע את המונח "מבחן התוצאה".
אך לעניות דעתי המטרה בנשק להגנה עצמית הוא פגיעה במטרה ותו לא,
לכן במקרה זה, אם היורנ מקבץ יפה אזי הזזת הכוונת והבאת המקבץ למרכז המטרה
תביא את אותו יורה להיות בטוח בעצמו ובנשקו ולתת מענה הולם בעת הצורך ללא
חשש פגיעה מסביב.
אם היורה הינו איש מקצוע, היינו לוחם, או שהוא יורה מעשי שמתחרה, אזי יש מקום להביאו
לירי נכון ואז במקרה הצורך לאפס את הכוונות לפיו ולא לאפס אותו לפי הכוונות ...
היה פעם איזה רמטכ"ל ואח"כ רה"מ שתבע את המונח "מבחן התוצאה".
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
בהתחשב בכך שרוב רובם של נושאי הנשק (בסביבות 99.9996%) מתאמנים פעם בכמה שנים כדי לקבל רשיון, ובכך שלשם שיפור הירי (האחיזה, עבודת הדק וכו') נדרשים אימונים רבים, הפיתרון של איפוס הכוונות לפי פגיעותיו של היורה הוא לא רע בכלל.
באשכול שבו דובר על ירי בשתי עיניים פתוחות אמר שרקן:
גם במקרה שלנו, עדיף לטעמי לאפס כוונות במקום להתעקש עם יורה לא מנוסה שישנה את האחיזה.
באשכול שבו דובר על ירי בשתי עיניים פתוחות אמר שרקן:
כשאני מדריך מאבטח, אני רוצה שידע לירות עם 2 עיניים פתוחות. על מנת להבטיח שידע לעשות זאת, המחוקק מחייב אותו לעבור אימון ארוך ומקיף ולבצע אימונים בתכיפות גבוהה.
כשאני מדריך אזרח בעלך נשק פרטי, אני רוצה שידע לפגוע במטרה בכל מחיר - גם אם לצורך זה יהיה עליו לירות עם עיין עצומה.
אין טעם ללמד אזרח טכניקות שדורשות אימון ותרגולת מאחר וביום הדין - הוא יבצע את מה שנוח לו לעשות באותו רגע. אי אפשר להטמיע טכניקות באימון של שעתיים בלבד ולכן גם לא נכון להעמיס על האזרח ההמום את כל הידע של המדריך.
גם במקרה שלנו, עדיף לטעמי לאפס כוונות במקום להתעקש עם יורה לא מנוסה שישנה את האחיזה.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד