אישור נשק ליוצאי יחידות קרביות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אישור נשק ליוצאי יחידות קרביות
ידיעה על פירסום דברי השר ארדן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4790489,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4790489,00.html
פחות -לרוב זה יותר,,
Re: אישור נשק ליוצאי יחידות קרביות
מזה כבר מדברים על חוק חדש, בכיוון של רובאי 7 ומעלה. יש גם רוח רעננה מכיוון המשטרה.
גם הצדק עם קציני מילואים נראה מבורך.
גם הצדק עם קציני מילואים נראה מבורך.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
טוב מאוד, כל הכבוד לשר ארדן! אני מקווה שהחוק יעבור כמו החוק הקודם שנותן ליוצאי היחידות המיוחדות נשק.
אני רק מקווה שהם יוסיפו אנשים לבט"פ כי אם זה יעבור יהיה עליהם עומס מטורף(הרבה יותר מעכשיו).
אני רק מקווה שהם יוסיפו אנשים לבט"פ כי אם זה יעבור יהיה עליהם עומס מטורף(הרבה יותר מעכשיו).
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
"מי שעשה מילואים כל חייו וסיים לבצע מילואים, לא הגיוני שייקחו לו את הנשק", אמר.
סוף סוף דברי הגיון.
סוף סוף דברי הגיון.
מקווה שיעמוד אחרי דבריו.
עם זאת, אני נוטה להיות פסימי.
ועדיין, אנסה להישאר אופטימי.
עם זאת, אני נוטה להיות פסימי.
ועדיין, אנסה להישאר אופטימי.
- סליקאי זהב

bnsagi כתב:באמת הוא השר הכי טוב שהיה לנו פה בעשור האחרון
ב-2 העשורים האחרונים אתה מתכוון.
- סליקאי זהב

כרגע לא מדובר בחוק , מדובר בשינוי והרחבת תבחינים!
את כל מה שהוא רוצה לשנות הוא יכול בשניה ורבע , בסמכותו לשנות תבחינים .
שימו לב איפה הבעיה , באוצר! . שנים של מדיניות צמצום כולל במספר הפקידים שמטפלים בבקשות יוצר עכשיו עומס על הלשכות.
קח לך כמה בנות שרות לאומי ורוץ קדימה.
מה הבעיה שלך לחדש כבר עכשיו לבעלי רשיונות שסיימו לבצע מילואים בפועל?
ואם לא רוצים ליצור עתירה של אזרחים שאין להם רישיון כרגע אז לפחות מעשית להמשיך לחדש גם לאלו שסיימו מילואים בפועל.
לזה לא צריך שום הגדלת תקציב או תקן!
עוד דמגוגיה בגרוש , כמה כלים מרישוי פרטי נגנבים בשנה וכמה מצה"ל ? כמה מוברחים מידי שנה ושנה ? כמה ביצור עצמי?
בכל חתונה במגזר נשמעים "קולות נפץ" ......
ושוב נשאלת שאלת השאלות , האם יש כאן בסליק מישהו שבחצי השנה האחרונה חידש רישיון ולפני החידוש הוא עמד בכל עילה שהיא חוץ מ"משמר"\"אחר" ובחידוש האחרון רישיונו הומר ל"מתוקף הוראת מעבר"?
כל אלו שעברו מ"משמר\אחר" ל"מתוקף הוראת מעבר" , זה בסדר , אתכם אנו מכירים ויודעים.
אני מדגיש , לדוגמא :
רישיון בתבחין "ישוב זכאי" , חידוש בחצי שנה האחרונה , התבחין השתנה ל"מתוקף הוראת מעבר" , יש מישהו כזה?
את כל מה שהוא רוצה לשנות הוא יכול בשניה ורבע , בסמכותו לשנות תבחינים .
הוא הדגיש שהוא מודע לכך שהתהליך דורש זמן: "כשנוצרת דרישה גדולה, לא כל כך פשוט לתת לה מענה.
כשרוצים להרחיב מחדש את אגף כלי ירייה זה לוקח זמן וזה יוצר עומס".השינוי דורש אישור של משרד האוצר, שכן הוא כרוך בתוספת תקציב ותקנים לאגף לרישוי כלי ירייה.
שימו לב איפה הבעיה , באוצר! . שנים של מדיניות צמצום כולל במספר הפקידים שמטפלים בבקשות יוצר עכשיו עומס על הלשכות.
קח לך כמה בנות שרות לאומי ורוץ קדימה.
"מי שעשה מילואים כל חייו וסיים לבצע מילואים, לא הגיוני שייקחו לו את הנשק", אמר. "כך גם לגבי יוצאי יחידות קרביות רובאי 07 ו-08. הכיוון הוא שהם ישאו כלי ירייה"
ואם לא רוצים ליצור עתירה של אזרחים שאין להם רישיון כרגע אז לפחות מעשית להמשיך לחדש גם לאלו שסיימו מילואים בפועל.
לזה לא צריך שום הגדלת תקציב או תקן!
המפכ"ל רוני אלשיך התייחס גם הוא לנושא ואמר: "כשנדרשנו לשאלה אם תוספת כלי נשק תביא ערך לביטחון, נדרשנו לשאלה אם נשק הוא נכס או נטל. לנשק יש פוטנציאל להיגנב והמרוץ של המשטרה אחריו הוא אין-סופי. מאידך, זה מה שעושה את ההבדל באירוע טרור. ההכרעה לא פשוטה".
עוד דמגוגיה בגרוש , כמה כלים מרישוי פרטי נגנבים בשנה וכמה מצה"ל ? כמה מוברחים מידי שנה ושנה ? כמה ביצור עצמי?
ושוב נשאלת שאלת השאלות , האם יש כאן בסליק מישהו שבחצי השנה האחרונה חידש רישיון ולפני החידוש הוא עמד בכל עילה שהיא חוץ מ"משמר"\"אחר" ובחידוש האחרון רישיונו הומר ל"מתוקף הוראת מעבר"?
כל אלו שעברו מ"משמר\אחר" ל"מתוקף הוראת מעבר" , זה בסדר , אתכם אנו מכירים ויודעים.
אני מדגיש , לדוגמא :
רישיון בתבחין "ישוב זכאי" , חידוש בחצי שנה האחרונה , התבחין השתנה ל"מתוקף הוראת מעבר" , יש מישהו כזה?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מקווה שהקואליציה הזו תחזיק עד אחרי הפגרה.
יכול להיות שהקואליציה הזו תתפרק.
יכול להיות שיכנס שותף חדש לקואליציה, יהיה סבב תיקים ונקבל שר חדש לבט"פ עם אג'נדה אחרת.
במדינה שלנו אי אפשר לדעת מה ילד יום.
א.
יכול להיות שיכנס שותף חדש לקואליציה, יהיה סבב תיקים ונקבל שר חדש לבט"פ עם אג'נדה אחרת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

argra11 כתב:כרגע לא מדובר בחוק , מדובר בשינוי והרחבת תבחינים!
את כל מה שהוא רוצה לשנות הוא יכול בשניה ורבע , בסמכותו לשנות תבחינים .הוא הדגיש שהוא מודע לכך שהתהליך דורש זמן: "כשנוצרת דרישה גדולה, לא כל כך פשוט לתת לה מענה.
כשרוצים להרחיב מחדש את אגף כלי ירייה זה לוקח זמן וזה יוצר עומס".השינוי דורש אישור של משרד האוצר, שכן הוא כרוך בתוספת תקציב ותקנים לאגף לרישוי כלי ירייה.
קח לך כמה בנות שרות לאומי ורוץ קדימה."מי שעשה מילואים כל חייו וסיים לבצע מילואים, לא הגיוני שייקחו לו את הנשק", אמר. "כך גם לגבי יוצאי יחידות קרביות רובאי 07 ו-08. הכיוון הוא שהם ישאו כלי ירייה"
לזה לא צריך שום הגדלת תקציב או תקן!המפכ"ל רוני אלשיך התייחס גם הוא לנושא ואמר: "כשנדרשנו לשאלה אם תוספת כלי נשק תביא ערך לביטחון, נדרשנו לשאלה אם נשק הוא נכס או נטל. לנשק יש פוטנציאל להיגנב והמרוץ של המשטרה אחריו הוא אין-סופי. מאידך, זה מה שעושה את ההבדל באירוע טרור. ההכרעה לא פשוטה".
אני מדגיש , לדוגמא :
אני יכול להעיד לך ממקור ראשון על מישהו שעבר מתבחין "אחר" ל"מתוקף הוראת מעבר", ומהות התבחין ה"אחר" שלו היא אמיתית, ולא רישיון מלפני 1996.
כך שזה קצת שונה ממה שאתה מכיר, אבל אני עדיין מחכה למקרי בוחן כמוך.
- סליקאי זהב

itamar כתב:מקווה שהקואליציה הזו תחזיק עד אחרי הפגרה.
א.
ידוע שרוצים לחוקק חוק כלי יריה חדש (לעמותה יש טיוטה של החוק החדש).
לדעתי ,כל חוק חדש יבוסס במלואו על החוק הישן בשינויים כאלו ואחרים (ז"א ששיטת התבחינים תשאר איתנו עוד הרבה זמן)
לדעתי יש לשאוף שבחוק החדש יהיו כמה "תבחיני יסוד" שיוגדרו במסגרת החוק והם יוכלו להשתנות מתוקף חקיקה בלבד.
בנוסף שיהיה מספר "תבחיני שעה" שאיתם השר הממונה יוכל לשחק כאוות נפשו.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Everest כתב:argra11 כתב:.......
אני מדגיש , לדוגמא :
אני יכול להעיד לך ממקור ראשון על מישהו שעבר מתבחין "אחר" ל"מתוקף הוראת מעבר", ומהות התבחין ה"אחר" שלו היא אמיתית, ולא רישיון מלפני 1996.
כך שזה קצת שונה ממה שאתה מכיר, אבל אני עדיין מחכה למקרי בוחן כמוך.
שוב , מעבר מתבחין אחר\משמר מכל סוג שהוא , אני מכיר.
אני מחפש "מקרה בוחן" כהגדרתך.
אם אני זוכר נכון , בזמנו "הגנת" בתוקף ש"מתוקף הוראת מעבר" הוא כמו "משמר" ובעצם אין שינוי (ככה גם העמותה אומרת בעקבות סיכומים עם אדון הרצל קבלו), אבל כרגע\בפועל , אני מחפש "הוכחה" לדבריכם ***.
*** אין לי רצון להיכנס לוויכוח הזה שוב ,
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
בהחלפה האחרונה, נדרשתי להוכיח קיומו של התבחין (ישוב זכאי)
הפקיד בדק אם יש לי ותק של 10 שנים, ובגלל שאין לי עדיין אז הוא דרש את הוכחת קיימות של העילה (הגעתי מצויד מראש עם האישור).
אני משער שאם היה לי ותק של מעל 10 שנים, הוא היה מעביר אותי לתבחין מתוקף ...
הפקיד בדק אם יש לי ותק של 10 שנים, ובגלל שאין לי עדיין אז הוא דרש את הוכחת קיימות של העילה (הגעתי מצויד מראש עם האישור).
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:בהחלפה האחרונה, נדרשתי להוכיח קיומו של התבחין (ישוב זכאי)
1. מעודד , ותודה על השיתוף.
2. עדין , מחפש ב"נרות" אחד שזה בוצע אצלו בפועל.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מצטער, אני במחנה הפסימי... גם אם כל השינויים הנפלאים יקרו, כל דבר שישתנה בקלות לטובה, ישתנה עוד יותר בקלות לרעה, עוד לפני הביקור הבא במטווח...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד