נפילת נשק דרוך (עם כדור בקנה)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נפילת נשק דרוך (עם כדור בקנה)
במקרה של נפילת אקדח דרוך מגובה של כ-2 מטרים :
1) האם יכול להפלט כדור ?
2) איזה נזק (אם בכלל) יכול להגרם לאקדח ?
(הכותרת תוקנה על ידי שרקן על מנת להבהיר שמדובר בנשק דרוך)
1) האם יכול להפלט כדור ?
2) איזה נזק (אם בכלל) יכול להגרם לאקדח ?
(הכותרת תוקנה על ידי שרקן על מנת להבהיר שמדובר בנשק דרוך)
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ" (משלי י"א,י"ד).
לגבי סעיף 1 גלוק ושטייר לא. (המנגנון שלהם נבדק ונבנה לכך)
(תוקן בעקבות התיחסות וובי לשברים)
אילן
(תוקן בעקבות התיחסות וובי לשברים)
אילן
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 13 יולי 2003, 14:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
אני דווקא יודע על עוד עשרות חברות חוץ משטייר וגלוק שמייצרות נשקים שאמורים לא לפלוט כדור כשהאקדח נופל מגובה.
לי אישית, לא מסיפורים ולא מעלילות מישהו, נפל גלוק 21 מגובה מטר על שטיח, והמחלק נשבר! המחלק הוחלף ע"י החברה ואני לא השכלתי לצלם את הנזק.
מדובר באקדח פרטי שלי, בן 3 חודשים, שפשוט נשבר כתוצאה מנפילה, ולכן אינני מסכים עם הגדרתו הגורפת של אילן ידידי.
לי אישית, לא מסיפורים ולא מעלילות מישהו, נפל גלוק 21 מגובה מטר על שטיח, והמחלק נשבר! המחלק הוחלף ע"י החברה ואני לא השכלתי לצלם את הנזק.
מדובר באקדח פרטי שלי, בן 3 חודשים, שפשוט נשבר כתוצאה מנפילה, ולכן אינני מסכים עם הגדרתו הגורפת של אילן ידידי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Colonel כתב:יש אקדח עשוי פלדה שאני מניח שאם הוא יפול הוא לא ישבר
וגם אם הוא יהיה עם כדור בקנה הוא לא יפלוט כדור כיוון שמערכת ההדק שלו אינה דרוכה
קולונל,
למה שכתבתי לא היה כל קשר לאותו דיון עתיק יומין.
המחלק העשוי פלדה נשבר, עם סימנים ברורים לשבר כתוצאה מפריכות מתכת, החלק שנשבר הוא הטבעת בקדמת המחלק, דרכה עובר המוט המוביל.
בהמשך לדבריו של הקולונול, ישנם באמת עוד כמה וכמה נשקים שמתוכננים לא לפלוט כדור בעת נפילה במצב דרוך.
לדוגמא ה CZ, שיש לו מנגנון המפריד את הפטיש מהנוקר כל עוד לא נלחץ ההדק וע"י כך מונע מכה של הפטיש על הנושקר במקרה נפילה כל עוד לא נלחץ ההדק.
לגבי דבריו של סלבו, זה לא חוכמה להגיד שאקדח תקול יכול לפלוט כדור בעת נפילה. הכוונה היא לאקדח תקין ועובד ובמקרה כזה יש הרבה אקדחים שלא יפלטו כדור בעת נפילה.
לדוגמא ה CZ, שיש לו מנגנון המפריד את הפטיש מהנוקר כל עוד לא נלחץ ההדק וע"י כך מונע מכה של הפטיש על הנושקר במקרה נפילה כל עוד לא נלחץ ההדק.
לגבי דבריו של סלבו, זה לא חוכמה להגיד שאקדח תקול יכול לפלוט כדור בעת נפילה. הכוונה היא לאקדח תקין ועובד ובמקרה כזה יש הרבה אקדחים שלא יפלטו כדור בעת נפילה.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
נפילה
נו... אז מה? כולם כעת עומדים דורכים נוצרים וזורקים את האקדחים?
לדעתי יש להתיחס לאקדח כאל משהו שהורג ומכך שיש להקפיד על כללי בטיחות בכל עת ועת.
למה בכלל להסתובב עם כדור בקנה?
לדעתי האישית [בלבד] צודק סלבו, כל אקדח עלול לפלוט כשהוא נופל.
ובאותה דעה צודק הקולונל... למרות שאולי אמשוך אש, יש עוד אקדחים אמינים וטובים מחוץ לגלוק .
WALK IN PEACE
נעם תעלה בבקשה את הקישור לאשכול ואולי לאתר שבו הסברת על מנגנון ההדק של הגלוק, זה עם אבטחה שבמקרה והגלוק נופל על עקבו הקפיץ גם אם ידרך מעט לא יכה על הנוקר.
העניין נבדק בניסויים כאשר לגלוק חוברו משקולות שגרמו לו ליפול על כל מיני נקודות (כשהיה כדור בקנה) והוא לא ירה זהירות זה נעשה במתקן מסודר לא לנסות בבית!
להקלר אין אבטחה כזו ולמרות חוזק הקפיץ נפילה על העקב מגבוה עלולה לגרום במידה והעקב נחבט לדריכה (אפילו אם היא חלקית) ובעיקבותיה נקירה.
לגבי מנגנוני 1911 כולל CZ אם הפטיש דרוך אין שום הגנה!
בברכה אילן
העניין נבדק בניסויים כאשר לגלוק חוברו משקולות שגרמו לו ליפול על כל מיני נקודות (כשהיה כדור בקנה) והוא לא ירה זהירות זה נעשה במתקן מסודר לא לנסות בבית!
להקלר אין אבטחה כזו ולמרות חוזק הקפיץ נפילה על העקב מגבוה עלולה לגרום במידה והעקב נחבט לדריכה (אפילו אם היא חלקית) ובעיקבותיה נקירה.
לגבי מנגנוני 1911 כולל CZ אם הפטיש דרוך אין שום הגנה!
בברכה אילן
אילן ב כתב:להקלר אין אבטחה כזו ולמרות חוזק הקפיץ נפילה על העקב מגבוה עלולה לגרום במידה והעקב נחבט לדריכה (אפילו אם היא חלקית) ובעיקבותיה נקירה.
אינני מסכים עם קביעתך זאת.
ב-P7 ישנה אבטחת נוקר אינרטית (המונעת נקירה במקרה נפילה), אם תפרק את המחלק של ההקלר שלך ותציץ באיזור בית הנוקר תוכל לראות את הניצרה האינרטית.
נצרה זאת משתחררת רק כשילוב של לחיצה מלאה על ידית הדריכה ולחיצה על ההדק, בו זמנית, ולכן לא קיימת אפשרות ירי כתוצאה מנפילה, בשום זווית או עוצמה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד