ירי לעבר פורצי רכב
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
HK 765 שלום
למיטב זיכרוני ציטוט זה מובא מפרק העוסק בפשעים והעונשים עליהם,
אך חוששני כי גם בפירוש הפסוק הנ"ל אין תמימות דעים אצל הפרשנים בנוגע למילים, לדוגמא "דמים"( = חיים או כסף או אחר) ונגזרת מכך גם המשמעות הכוללת של המשפט.
ניתן לדון את הפוגע בגנב שכזה לזכות או לחובה תלוי בפרשנות.
יום טוב
כתוב בתורה: "אם במחתרת ימצא הגנב - אין לו דמים"
למיטב זיכרוני ציטוט זה מובא מפרק העוסק בפשעים והעונשים עליהם,
אך חוששני כי גם בפירוש הפסוק הנ"ל אין תמימות דעים אצל הפרשנים בנוגע למילים, לדוגמא "דמים"( = חיים או כסף או אחר) ונגזרת מכך גם המשמעות הכוללת של המשפט.
ניתן לדון את הפוגע בגנב שכזה לזכות או לחובה תלוי בפרשנות.

יום טוב
החיים אינם נמדדים בכמות הנשימות שלקחת אלא בכמות הרגעים שבהם נעתקה נשמתך
ובינתיים, בארה"ב
שלום לכל חברי הפורום.
כהרגלי המגונה, פיתחתי את הדיון גם באתר GlockTalk.
מצטער על חוסר המקוריות שלי.
הנה הקישור:
http://glocktalk.gunserver.com/showthread.php?s=&threadid=130375
אני שמח שהתגובות הולכות ומתרבות שם.
כהרגלי המגונה, פיתחתי את הדיון גם באתר GlockTalk.
מצטער על חוסר המקוריות שלי.
הנה הקישור:
http://glocktalk.gunserver.com/showthread.php?s=&threadid=130375
אני שמח שהתגובות הולכות ומתרבות שם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
חבריי לפורום.
אני אינני בקיא ברזי התורה, גם אני מתנדב משא"ז, וגם אני נתקלתי בשימוש בנשק לעבר פורצים (לא אני השתמשתי אולם אני מכיר מקרים של שימוש בנשק לעבר פורצים).
השורה התחתונה היא, כיצד אתה מציג את העובדות, או יותר נכון, כיצד אתה מכופף את העובדות לטובתך.
במקרה שאתה מציג, האזרח יצא זכאי. במקרה אחר, אזרח שמצא פורץ בדירתו והשתמש בנשק, לא יכול היה להוכיח שהמברג שאחז הפורץ ואיתו איים על בעל הבית היווה סיכון גדול יותר מהשימוש בנשק שנעשה על ידי בעל הבית. כתוצאה מכך, הוחרם נשקו ורשיונו של בעל הבית, והוא "ישב".
אני מאמין בזכותו של כל אחד להגן על עצמו בכל דרך שיראה לנכון, ואני עדיין לא מאמין שלירות לעבר אדם שמנסה לגנוב רכוש או לגרום נזק לרכוש, ככל שזה כואב ומטריד, מצדיק "הוצאה להורג". אם אתה יכול להוכיח או שיש לך "יסוד סביר להניח" שהפורץ עלול לגרום לך או לבני ביתך נזק גופני, אדרבא, נטרל את אפשרותו לתקוף בכל דרך שאתה מוצא לנכון.
לעומת זאת אני זוכר את המקרה שקרה לפני בערך שנה שנה וחצי, שנהג מונית שנשדד על ידי שני אנשים, רדף אחרי שניהם כאשר ברחו ממוניתו, הרג אחד מהם בכניסה לבית, ואת השני הרג בתוך הבית, עורך הדין שלו הוציא אותו עם "מכה על היד" כעונש.
האם לדעתכם, המעשה היה צודק?
מחכה לתשובה.
אני אינני בקיא ברזי התורה, גם אני מתנדב משא"ז, וגם אני נתקלתי בשימוש בנשק לעבר פורצים (לא אני השתמשתי אולם אני מכיר מקרים של שימוש בנשק לעבר פורצים).
השורה התחתונה היא, כיצד אתה מציג את העובדות, או יותר נכון, כיצד אתה מכופף את העובדות לטובתך.
במקרה שאתה מציג, האזרח יצא זכאי. במקרה אחר, אזרח שמצא פורץ בדירתו והשתמש בנשק, לא יכול היה להוכיח שהמברג שאחז הפורץ ואיתו איים על בעל הבית היווה סיכון גדול יותר מהשימוש בנשק שנעשה על ידי בעל הבית. כתוצאה מכך, הוחרם נשקו ורשיונו של בעל הבית, והוא "ישב".
אני מאמין בזכותו של כל אחד להגן על עצמו בכל דרך שיראה לנכון, ואני עדיין לא מאמין שלירות לעבר אדם שמנסה לגנוב רכוש או לגרום נזק לרכוש, ככל שזה כואב ומטריד, מצדיק "הוצאה להורג". אם אתה יכול להוכיח או שיש לך "יסוד סביר להניח" שהפורץ עלול לגרום לך או לבני ביתך נזק גופני, אדרבא, נטרל את אפשרותו לתקוף בכל דרך שאתה מוצא לנכון.
לעומת זאת אני זוכר את המקרה שקרה לפני בערך שנה שנה וחצי, שנהג מונית שנשדד על ידי שני אנשים, רדף אחרי שניהם כאשר ברחו ממוניתו, הרג אחד מהם בכניסה לבית, ואת השני הרג בתוך הבית, עורך הדין שלו הוציא אותו עם "מכה על היד" כעונש.
האם לדעתכם, המעשה היה צודק?
מחכה לתשובה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
רבותי, חבריי וידידיי,
אני מרשה לעצמי לצעוק "קאט" !
אנחנו כקבוצה אחראית לא ננהל משפט זוטא מעל גבי האתר.
אנחנו כקבוצה אחראית לא נדון במקרה זה כי לא היינו שם ואין בידינו כל חומר הראיות.
אנחנו לא יודעים מה קרה באמת ולהיות ניזון מכתבות עיתונאיות זה ממש לא לעניין.
אני מרשה לעצמי לצעוק "קאט" !
אנחנו כקבוצה אחראית לא ננהל משפט זוטא מעל גבי האתר.
אנחנו כקבוצה אחראית לא נדון במקרה זה כי לא היינו שם ואין בידינו כל חומר הראיות.
אנחנו לא יודעים מה קרה באמת ולהיות ניזון מכתבות עיתונאיות זה ממש לא לעניין.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד