שאלת תם על שמות של מקצועות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלת תם על שמות של מקצועות
לפעמים אני נקלע למצבים בהם אני צריך להבחין בין מושגים שהם לכאורה דומים, ולהביא את ההבדל בין המושגים לידי ביטוי בשפה אחרת.
לצורך כך אני קורא לחברי הפורום המכובד לעזור לי.
מה ההבדל בין שומר למאבטח, ברמת המקצוע? הופתעתי שבכלל טרחו להנפיק מלה עברית בעלת שורש של ארבע אותיות, כאשר קיימים מונחים אסליים כגון נוטר וזקיף בשפתנו העשירה.
או שמא (כפי שאני חושד) ההוספה של מלה "סקסית" זו מיועדת לתת למקצוע הילה כלשהי, מעין המשך הולם לשירות חובה בצה"ל כתחליף לשירות קבע...
סליחה, קצת הגזמתי, אבל אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי.
לצורך כך אני קורא לחברי הפורום המכובד לעזור לי.
מה ההבדל בין שומר למאבטח, ברמת המקצוע? הופתעתי שבכלל טרחו להנפיק מלה עברית בעלת שורש של ארבע אותיות, כאשר קיימים מונחים אסליים כגון נוטר וזקיף בשפתנו העשירה.
או שמא (כפי שאני חושד) ההוספה של מלה "סקסית" זו מיועדת לתת למקצוע הילה כלשהי, מעין המשך הולם לשירות חובה בצה"ל כתחליף לשירות קבע...
סליחה, קצת הגזמתי, אבל אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ההבדל בין ההגדרות הוא ברמת ההכשרה הניתנת לנושאי התארים הללו. מאבטח, עובר הכשרה של לפחות 12 שעות הדרכה בשימוש בכלי הנשק שלו. שומר מקבל הכשרה פחותה הן ברמת התכנים והן במשך ההכשרה, המקבילה למעט יותר מאשר ההכשרה הניתנת למבקש רשיון לנשק.
גם שומר וגם מאבטח, מחוייבים על פי הוראות משרד המשפטים להיות "מאושרים" על ידי מערכת בדיקות של משרד הפנים, המשפטים וכו'. לאלו שצלחו את הבדיקות, מחוייבות חברות השמירה / אבטחה להנפיק "תעודת שומר / מאבטח" הניתנות על ידי משרד המשפטים על פי דרישות החוק העוסק שבירותי שמירה, אבטחה וחקירות פרטיות.
לצערי, ההכשרה וההתייחסות לנושאים אלו (בעיקר ההכשרה) אינן זוכות לחשיבות גבוהה בעיקר משיקולי תקציב וזילזול בנושא מצד כל המעורבים, כולל רשויות החוק, אלו שבעצמן קבעו את היסודות לנ"ל...
גם שומר וגם מאבטח, מחוייבים על פי הוראות משרד המשפטים להיות "מאושרים" על ידי מערכת בדיקות של משרד הפנים, המשפטים וכו'. לאלו שצלחו את הבדיקות, מחוייבות חברות השמירה / אבטחה להנפיק "תעודת שומר / מאבטח" הניתנות על ידי משרד המשפטים על פי דרישות החוק העוסק שבירותי שמירה, אבטחה וחקירות פרטיות.
לצערי, ההכשרה וההתייחסות לנושאים אלו (בעיקר ההכשרה) אינן זוכות לחשיבות גבוהה בעיקר משיקולי תקציב וזילזול בנושא מצד כל המעורבים, כולל רשויות החוק, אלו שבעצמן קבעו את היסודות לנ"ל...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מבלי היכנס לנבכי הלשון העברית או המעמד החוקי........
בשוק הישראלי נהוג להבחין בין השניים:
שומר - רמתו נמוכה - על פי רוב פרופיל צבאי נמוך, הכשרה קצרה, לא תמיד נושא נשק וכו'...
מאבטח - רמתו גבוהה - פרופיל צבאי גבוה, הכשרה ארוכה, תפקידים מורכבים יותר....
וכמובן - השכר - שומר מקבל פחות ממאבטח.!!
למרות ההבדלים, כולם שומרים עלינו מפני "הרעים".
בשוק הישראלי נהוג להבחין בין השניים:
שומר - רמתו נמוכה - על פי רוב פרופיל צבאי נמוך, הכשרה קצרה, לא תמיד נושא נשק וכו'...
מאבטח - רמתו גבוהה - פרופיל צבאי גבוה, הכשרה ארוכה, תפקידים מורכבים יותר....
וכמובן - השכר - שומר מקבל פחות ממאבטח.!!
למרות ההבדלים, כולם שומרים עלינו מפני "הרעים".
- סליקאי ארד
ארנולד כתב:
"מה ההבדל בין שומר למאבטח, ברמת המקצוע? הופתעתי שבכלל טרחו להנפיק מלה עברית בעלת שורש של ארבע אותיות..."
למה 4 אותיות? ב.ט.ח.
לפי דעתי הוספת המושג הוא רק כדי ליצור "הילה" ויש עוד רבים: "סורק" "סורק בטחוני"
"סייר" ואפשר להוסיף לכל אחד את שם התואר "חמוש" בין אם זה צעצוע גז מדמיע או איזה פאג מצ'וקמק שלא ירו בו או עשו בו פעולה כלשהיא בערך מאז רכישתו ע"י חברת שמירה זו או אחרת.
"מה ההבדל בין שומר למאבטח, ברמת המקצוע? הופתעתי שבכלל טרחו להנפיק מלה עברית בעלת שורש של ארבע אותיות..."
למה 4 אותיות? ב.ט.ח.
לפי דעתי הוספת המושג הוא רק כדי ליצור "הילה" ויש עוד רבים: "סורק" "סורק בטחוני"
"סייר" ואפשר להוסיף לכל אחד את שם התואר "חמוש" בין אם זה צעצוע גז מדמיע או איזה פאג מצ'וקמק שלא ירו בו או עשו בו פעולה כלשהיא בערך מאז רכישתו ע"י חברת שמירה זו או אחרת.
ציטוט של מילון "אבן שושן" על שאלה זו - מתוך הספר "האמת, חבר." (אברהם רותם - לשעבר ראש אגף האבטחה בשב"כ, הוצאת בר-קרן 1999, עמ' 123):
"שמר - נצר, נטר, השגיח על מישהו או על דבר מה מפגיעה, מצרה וכד'.
אבטח - נתן אבטחה,נקט אמצעים לבלימת התקפת פתע מצד אויב.
בעוד שתפקיד השומר,הנגזר מהגדרה זו, הוא תפקיד בהמתנה, בעל הגדרה כוללנית - הרי שתפקיד המאבטח, הנגזר מההגדרה, מחייב עירנות ופעלתנות תמידיים, שכן מדובר בהתקפת פתע, העשויה להתחולל בכל רגע."
"שמר - נצר, נטר, השגיח על מישהו או על דבר מה מפגיעה, מצרה וכד'.
אבטח - נתן אבטחה,נקט אמצעים לבלימת התקפת פתע מצד אויב.
בעוד שתפקיד השומר,הנגזר מהגדרה זו, הוא תפקיד בהמתנה, בעל הגדרה כוללנית - הרי שתפקיד המאבטח, הנגזר מההגדרה, מחייב עירנות ופעלתנות תמידיים, שכן מדובר בהתקפת פתע, העשויה להתחולל בכל רגע."
I think, therefore I am. I think
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד