נשיאת מחסניות גיבוי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשיאת מחסניות גיבוי
עקב תחקירי אירועי הירי בתחומי הקו הירוק התגבשה המסקנה הבאה:
בכל אירועי הירי הוחלפו מס' מחסניות הן בנשק ארוך והן באקדח.
אי לכך ממומלץ ב"חום" לכל בעלי הנשק לשאת מס' מחסניות רב ככל הניתן כמובן בהתאם לנוחות הנשיאה.
בואו נפתח דיון בנושא.ה"גוזל"

בכל אירועי הירי הוחלפו מס' מחסניות הן בנשק ארוך והן באקדח.
אי לכך ממומלץ ב"חום" לכל בעלי הנשק לשאת מס' מחסניות רב ככל הניתן כמובן בהתאם לנוחות הנשיאה.
בואו נפתח דיון בנושא.ה"גוזל"

מסכים ולא מסכים ...
השאלה כמה כדורים נורו ולא כמה מחסניות הוחלפו
לדוגמא גלוק עם 19 כדורים במחסנית אחת לעומת נאמר אקדח אחר (הקלר, בול, זיג) עם
12 או 13 כדורים ?
מידת הסיכוי, נשיאה יומיומית בתחומי איזור המרכז שבו יש סיכוי גבוה של המצאות שוטרים, חיילים, אנשי ביטחון נוספים לעומת איזורים 'שוממים' יותר ?
אני לדוגמא ביומיום מסתפק ב 19 כדורים במחסנית אחת
לפעמים עוד מחסנית בתיק
במשמרת/טיולים וכיו"ב יצא להסתובב גם עם שתי מחסניות נוספות
האם אתה לבד או עם עוד נושאי נשק ? יש לך נשק ארוך בנוסף ?
סוג ההתקלות, התקלות של אזרח שונה מהתקלות של שוטר/חייל לכן יש לבדוק למי מתייחסים הנתונים של החלפת מחסניות בזמן ארוע.
בכל אופן נשיאת מחסניות נוספות היא לעולם לא חיסרון
בספרו של יוג'ין הוא מעיד על עצמו כנושא 8 מחסניות נוספות ואקדח גיבוי עד 3 אקדחי גיבוי
ושוב נשאלת השאלה האם זה הכרחי ?
השאלה כמה כדורים נורו ולא כמה מחסניות הוחלפו
לדוגמא גלוק עם 19 כדורים במחסנית אחת לעומת נאמר אקדח אחר (הקלר, בול, זיג) עם
12 או 13 כדורים ?
מידת הסיכוי, נשיאה יומיומית בתחומי איזור המרכז שבו יש סיכוי גבוה של המצאות שוטרים, חיילים, אנשי ביטחון נוספים לעומת איזורים 'שוממים' יותר ?
אני לדוגמא ביומיום מסתפק ב 19 כדורים במחסנית אחת
לפעמים עוד מחסנית בתיק
במשמרת/טיולים וכיו"ב יצא להסתובב גם עם שתי מחסניות נוספות
האם אתה לבד או עם עוד נושאי נשק ? יש לך נשק ארוך בנוסף ?
סוג ההתקלות, התקלות של אזרח שונה מהתקלות של שוטר/חייל לכן יש לבדוק למי מתייחסים הנתונים של החלפת מחסניות בזמן ארוע.
בכל אופן נשיאת מחסניות נוספות היא לעולם לא חיסרון
בספרו של יוג'ין הוא מעיד על עצמו כנושא 8 מחסניות נוספות ואקדח גיבוי עד 3 אקדחי גיבוי
ושוב נשאלת השאלה האם זה הכרחי ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
הגוזל כתב:
כיוון שמדובר שאירועי ירי באזורים הומים, ההמלצה הראשונה, המרכזית והבולטת צריכה להיות שיפור יכולת הקליעה!!!
קשה לי להאמין שזו ההמלצה העיקרית של תחקירי אירוע, אני המום מהרעיון שמעודדים "לרסס" (נכון, הגוזל לא אמר זאת אבל תחשבו טיפה). כל אקדח 9MM מודרני מחזיק לפחות 13 כדורים, נניח אירוע עם זוג מחבלים בכל אחד פוגעים שלושה כדורים - נשארו לנו 7 כדורים
- 7 החטאות זה 7 אזרחים
יש רתק ויש ירי העסקה אבל ברוב האירועים בסביבה אזרחית (בתוך הקו הירוק) הם לא מתאימים במקרה הטוב ומזיקים עד מאוד ברוב המיקרים
עקב תחקירי אירועי הירי בתחומי הקו הירוק התגבשה המסקנה הבאה:
בכל אירועי הירי הוחלפו מס' מחסניות הן בנשק ארוך והן באקדח
אי לכך ממומלץ ב"חום" לכל בעלי הנשק לשאת מס' מחסניות רב ככל הניתן
כיוון שמדובר שאירועי ירי באזורים הומים, ההמלצה הראשונה, המרכזית והבולטת צריכה להיות שיפור יכולת הקליעה!!!
קשה לי להאמין שזו ההמלצה העיקרית של תחקירי אירוע, אני המום מהרעיון שמעודדים "לרסס" (נכון, הגוזל לא אמר זאת אבל תחשבו טיפה). כל אקדח 9MM מודרני מחזיק לפחות 13 כדורים, נניח אירוע עם זוג מחבלים בכל אחד פוגעים שלושה כדורים - נשארו לנו 7 כדורים

יש רתק ויש ירי העסקה אבל ברוב האירועים בסביבה אזרחית (בתוך הקו הירוק) הם לא מתאימים במקרה הטוב ומזיקים עד מאוד ברוב המיקרים
נערך לאחרונה על ידי oogee בתאריך 26 פברואר 2003, 21:48, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
גם אני, כמו חבריי לפניי, מעדיף "להיסחב" עם עוד מחסניות, מאשר להיתקע חלילה למצב או אירוע מתמשך שבו אשאר ללא כדורים. הדבר לא בא בניגוד או על חשבון שיפור הקליעה!!!
אין לכך שום קשר! במקביל אני מתאמן ומשתדל לשפר ולהשתפר בתחום הקליעה, בפרט שכידוע לכם, ירי בתנאי מטווח שונה בתכלית, מירי בהתקלות לא צפויות ולבטח מירי באירוע אמת.
ולכן גם היורים המאומנים ביותר, יעדיפו לגבות עצמם בעוד כדורים- לא בגלל שהם פחות מקצועים, אלה בגלל שהם חושבים קדימה, לא מתהדרים ביכולתם, לא "קופאים על השמרים" ובטח שלא מזלזלים במחסנית נוספת עם כדורים
אין לכך שום קשר! במקביל אני מתאמן ומשתדל לשפר ולהשתפר בתחום הקליעה, בפרט שכידוע לכם, ירי בתנאי מטווח שונה בתכלית, מירי בהתקלות לא צפויות ולבטח מירי באירוע אמת.
ולכן גם היורים המאומנים ביותר, יעדיפו לגבות עצמם בעוד כדורים- לא בגלל שהם פחות מקצועים, אלה בגלל שהם חושבים קדימה, לא מתהדרים ביכולתם, לא "קופאים על השמרים" ובטח שלא מזלזלים במחסנית נוספת עם כדורים

אין לי שום דבר נגד נשיאת תחמושת נוספת. ההתרעמות שלי היא על כך שההמלצה האוטומטית היא נשיאת מקסימום תחמושת.
להציע בצורה רפלקסיווית לשאת עוד תחמושת נראה בעיני בדיוק כמו לצאת בהצהרה שהסוף לנפגעים בתאונות דרכים יבוא ממכוניות בטוחות יותר.
קשה לי להאמין שמישהוא שמתהדר בתואר "מדריך ירי" (אין לי שום דבר נגדך גוזל ואין לי כוונה לפגוע בך) ממליץ לשאת מקסימות תחמושת לפני שהוא ממליץ לשפר את יכולת הירי.
אני עצמי נושא איתי תמיד מחסנית נוספת, תוספת התחמושת היא לא הסיבה העיקרית. חלק מתפעול מעצור זה החלפת המחסנית - זה מה שאני למדתי. ומקור רוב המעצורים באקדח תקין זה המחסנית.
אני משתדל ונאבק לשמר את מה שנשאר מיכולת הקליעה שלי,(עבר זמן מה מהשיחרור, והזמן נותן את אותותיו) ואני נחרד מהאפשרות שאדם לא מיומן יבחר בשיטת ה"SPRAY&PRAY" בסביבה אזרחית צפופה - גוזל מדבר על תחומי הקו הירוק.
להציע בצורה רפלקסיווית לשאת עוד תחמושת נראה בעיני בדיוק כמו לצאת בהצהרה שהסוף לנפגעים בתאונות דרכים יבוא ממכוניות בטוחות יותר.
קשה לי להאמין שמישהוא שמתהדר בתואר "מדריך ירי" (אין לי שום דבר נגדך גוזל ואין לי כוונה לפגוע בך) ממליץ לשאת מקסימות תחמושת לפני שהוא ממליץ לשפר את יכולת הירי.
אני עצמי נושא איתי תמיד מחסנית נוספת, תוספת התחמושת היא לא הסיבה העיקרית. חלק מתפעול מעצור זה החלפת המחסנית - זה מה שאני למדתי. ומקור רוב המעצורים באקדח תקין זה המחסנית.
אני משתדל ונאבק לשמר את מה שנשאר מיכולת הקליעה שלי,(עבר זמן מה מהשיחרור, והזמן נותן את אותותיו) ואני נחרד מהאפשרות שאדם לא מיומן יבחר בשיטת ה"SPRAY&PRAY" בסביבה אזרחית צפופה - גוזל מדבר על תחומי הקו הירוק.
נערך לאחרונה על ידי oogee בתאריך 26 פברואר 2003, 22:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
עוגי ידידי,
אני לא מוצא פסול לא בהצעתך, וגם לא בהצעתו של הגוזל. שניכם צודקים.
ברור לנו ואנו אף מסכימים כי כל מי שנושא אקדח או כלי ירייה אחר, חייב ראשית לדעת לתפעל אותו כהלכה. נשיאת תחמושת נוספת ובמיוחד בהתאם לתאני הסביבה בהם אתה עומד לשהות, אינה המלצה רעה. ההמלצות של יוג'ין סוקוט לגבי נשיאת מספר אקדחי גיבוי ומספר המחסניות הן לדעתי הפרזה הנעה בין גבול הטעם הטוב לבין ראיית המציאות בעזרת משקפיים כהים מדי...
אני לא מוצא פסול לא בהצעתך, וגם לא בהצעתו של הגוזל. שניכם צודקים.
ברור לנו ואנו אף מסכימים כי כל מי שנושא אקדח או כלי ירייה אחר, חייב ראשית לדעת לתפעל אותו כהלכה. נשיאת תחמושת נוספת ובמיוחד בהתאם לתאני הסביבה בהם אתה עומד לשהות, אינה המלצה רעה. ההמלצות של יוג'ין סוקוט לגבי נשיאת מספר אקדחי גיבוי ומספר המחסניות הן לדעתי הפרזה הנעה בין גבול הטעם הטוב לבין ראיית המציאות בעזרת משקפיים כהים מדי...
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 26 פברואר 2003, 22:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
oogee כתב:אין לי שום דבר נגד נשיאת תחמושת נוספת. ההתרעמות שלי היא על כך שההמלצה האוטומטית היא נשיאת מקסימום תחמושת.
קשה לי להאמין שמישהוא שמתהדר בתואר "מדריך ירי" (אין לי שום דבר נגדך גוזל ואין לי כוונה לפגוע בך) ממליץ לשאת מקסימות תחמושת לפני שהוא ממליץ לשפר את יכולת הירי בהינתן.
"oogee" אני בטוח שגוזל לא התכוון למה שתיארת בהודעתך ולבטח הוא לא מתהדר בירי בלתי מבוקר

GUN CONTROL = SELF CONTROL
Owning a gun doesn't make you a safe shooter. It can make you a dangerous one if you are not willing to learn how to control the force at your fingertip.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
תחמושת או ...
מחקר בצה"ל בשנים האחרונות הראה שחיילים בזמן הסתערות יורים בין 4 ל 5
מחסניות M 16 .
חישוב פשוט 5*29=145 כדורים .
החיילים ירו לכל המטרות שאגב היו פזורות כולם בטווח ראיה וטווח הנשק סה"כ מטרות 25 .ומתוכם 15 דמות . 5 כתף . 5 ראש .
בסוף התרגיל נבדקו המטרות והינה התוצאה העגומה....
26 חורים בכל המטרות יחד ז"א ....
נקודה למחשבה .
צריך רק להתאמן יותר ולשפר את איכות הקליעה שלנו והכל הסתדר.
אבל בואו נגיד מילה טובה לחיילינו האמיצים שעושים ימים כלילות ושומרים עלינו בזמן שאנו נמצאים מול המחשב ב ס ל י ק

מחסניות M 16 .
חישוב פשוט 5*29=145 כדורים .
החיילים ירו לכל המטרות שאגב היו פזורות כולם בטווח ראיה וטווח הנשק סה"כ מטרות 25 .ומתוכם 15 דמות . 5 כתף . 5 ראש .
בסוף התרגיל נבדקו המטרות והינה התוצאה העגומה....
26 חורים בכל המטרות יחד ז"א ....
נקודה למחשבה .
צריך רק להתאמן יותר ולשפר את איכות הקליעה שלנו והכל הסתדר.
אבל בואו נגיד מילה טובה לחיילינו האמיצים שעושים ימים כלילות ושומרים עלינו בזמן שאנו נמצאים מול המחשב ב ס ל י ק

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
שלום רב לגוזל ולחברים,
לדעתי רצוי גם כן ללכת עם יותר ממחסנית אחת ולא רק מהסיבה שרצוי שבזמן אמת לא "ניסבול"
מחוסר תחמושת אך צריך גם לקחת בפרופורציה את ענין הכמות הגדולה מאד עקב סיבות נוחות
ורמת הסכנה של המקום בו אנו נעים.
סיבה נוספת שלא הוזכרה והיא לדעתי חשובה מאד ברמה המקצועית של נושא כלי הנשק היא
אפשרות להחלפת מחסנית עקב תקלה.
כל זאת אינו מוריד את החשיבות העליונה של נושא הנשק להכירו וליהיות מיומן בתפעולו
ולדעת לירות בו.
לדעתי רצוי גם כן ללכת עם יותר ממחסנית אחת ולא רק מהסיבה שרצוי שבזמן אמת לא "ניסבול"
מחוסר תחמושת אך צריך גם לקחת בפרופורציה את ענין הכמות הגדולה מאד עקב סיבות נוחות
ורמת הסכנה של המקום בו אנו נעים.
סיבה נוספת שלא הוזכרה והיא לדעתי חשובה מאד ברמה המקצועית של נושא כלי הנשק היא
אפשרות להחלפת מחסנית עקב תקלה.
כל זאת אינו מוריד את החשיבות העליונה של נושא הנשק להכירו וליהיות מיומן בתפעולו
ולדעת לירות בו.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
- סליקאי ארד
אני מסתובב עם 2 מחסניות נוספות כל הזמן. צריך לזכור שגם יורה מיומן (ואני לא מיומן) מתנהג בצורה קצת שונה בארוע ומתקשה להגיע לתוצאות "כמו במטווח". בנוסף קיימת תמיד האפשרות להתקלות עם יותר ממחבל אחד. חוץ מכל האמור לעיל, גם אם לא פגעתי במחבל ורק ריתקתי אותו למיסתור עד שיבואו כוחות נוספים, ארגיש שעשיתי את שלי בארוע.
ראובן.
ראובן.
אני אחזור על חלק ממה שנאמר ואנסה לסכם את הנושא:
א. מחסנית נוספת מומלצת בחום! הסיבות:
1) עיקר הסיבות למעצורים ברוב כלי הנשק הן מחסניות פגומות (בגלוק 17 שהיה לי לפני כמה שנים המעצור היחיד שהיה לי היה בגלל מחסנית דפוקה). אם המחסנית נדפקת יש לך ביד חתיכת ברזל/פלסטיק. אם יש מחסנית נוספת - אתה עדיין בעסק.
2) אף אחד עדיין לא מת מעודף תחמושת... (אלא אם כן הוא לקח 2000 כדור ושבר את הגב).
ברוב המקרים בהם שוטרים היו מעורבים בתקריות מאז תחילת האינתיפדה הוחלפה לפחות
מחסנית אחת במהלך התקרית.
ב. כל האמור לעיל לא בא להחליף את המיומנות הנדרשת כחלק מהאחריות שכרוכה בנשיאת נשק.
ג. כאשר אתה כבר יורה - וודא שאתה יודע לאן הכדורים הנ"ל הולכים...
א. מחסנית נוספת מומלצת בחום! הסיבות:
1) עיקר הסיבות למעצורים ברוב כלי הנשק הן מחסניות פגומות (בגלוק 17 שהיה לי לפני כמה שנים המעצור היחיד שהיה לי היה בגלל מחסנית דפוקה). אם המחסנית נדפקת יש לך ביד חתיכת ברזל/פלסטיק. אם יש מחסנית נוספת - אתה עדיין בעסק.
2) אף אחד עדיין לא מת מעודף תחמושת... (אלא אם כן הוא לקח 2000 כדור ושבר את הגב).
ברוב המקרים בהם שוטרים היו מעורבים בתקריות מאז תחילת האינתיפדה הוחלפה לפחות
מחסנית אחת במהלך התקרית.
ב. כל האמור לעיל לא בא להחליף את המיומנות הנדרשת כחלק מהאחריות שכרוכה בנשיאת נשק.
ג. כאשר אתה כבר יורה - וודא שאתה יודע לאן הכדורים הנ"ל הולכים...
I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד